Haksız mıyım

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.919
3.295
133
Arkadaşlar önceki konumda yazmıştım aileme düşkün olmadığımı ve annemin de bunu çok sorun ettiğini, hatta ağladığını.
Biz anneannemle yaşıyorduk. İki sene önce annemle kendi evimize çıktık. Bugün anneannem bize geldi. Dedemle kavga etmiş evi terk etmiş. 1 haftadır teyzemde kalıyormuş. Şimdi bizde kalma durumları havada uçuşuyor. Annemin konuşmasına kulak misafiri oldum. Yatak ayarlayacağını (ev 2+1 ve ufak) kedinin kumunu banyoya kaldıracağını söylüyordu.
Diyebilirsiniz ki ne biçim torunsun, ne demek anneannenle yaşamak istememek. Çok zor şeyler yaşadım. Aynı evde yaşarken her şeye karışırdı. Sürekli eleştiri alırdım. Kendimi asla genç kız gibi hissedemedim. Rahat olamadım. Annemle anne kız gibi hissedemedim. En ufak hatamda küsüldü. Eve azıcık geç kalsam sürekli nerede olduğum neden geç geldiğim kimle olduğum soruldu.
Bütün bu sebeplerden ötürü psikolojim bozuk.. Eleştiriyi artık kaldıramıyorum. Bu kadar şeyden sonra aileme düşkün olmamı beklediği için anneme çok kırgınım.
Yine bunları yaşamak istemiyorum. Çok alıştım özgür olmaya. Dahası kendisi kedimizi hiç sevmiyor. Dini sebeplerden ötürü. Annem tabii ki bir lafla kedimizi yollayacak birisi değil ama emin olamıyorum.
Anneme bu kaygılarımı anlatmak istiyorum ama benden düşkünlük bekleyip ağlayan insan derdimi doğru düzgün dinler mi? Bence beni dinlemeyecek ve haksız çıkartacak.
Ben yurtdışında okuyorum ama sonuçta kışın ve yazın eve geleceğim. En az 1 ay birlikte yaşamaktan bahsediyorum.

Anneanneler hep tonton olmayabiliyor.
Zaten eski düzenini arar ve bir süre sonra evine gider.
Çizgiyi aşarsa kendi evinizde istediğiniz gibi davranacaginizi uygun bir dille anlatın.

Kedi konusundaysa ona Hz. Muhammed' in yelek hikayesini ve Ebu Hureyre'yi anlatın belki bilmiyordur
Bilmez mi? Biliyor ama o sebebini farklı açıklıyor. Şimdi eminim vay anneanneni sevmiyorsun hain torun diyenler çıkacaktır ama yaşayan bilir.

Bana bencillik yapiyormussunuz gibi geldi.
Yilda 1-2 kere gelip 1 ay kalacaksiniz zaten, 1-2 ay kalacaksiniz diye neden anneanneniz sizde kalmasin ki.
Sizi de elestirdiyinde duymamazliktan gelirsiniz ve ya cevabini verirsiniz.

Zaten sürekli o evde yaşamıyormuşsunuz 1-2 ay görmezsen gelin derim.Hem zaten anneanneniz de dedenizle barışır er geç hep sizinle yaşayacak değil.Bence bir şey diyip kimsenin kalbini kırmayın
Çok barışacak gibi de durmuyor baksanıza bir haftadır teyzemdeymiş. Ben yeniden evin genç kızı gibi hissetmek istiyorum kendi evimde rahat edemeyeceğim zaten yazın bitmesini zor bekliyorum :(

Bana bencillik yapiyormussunuz gibi geldi.
Yilda 1-2 kere gelip 1 ay kalacaksiniz zaten, 1-2 ay kalacaksiniz diye neden anneanneniz sizde kalmasin ki.
Sizi de elestirdiyinde duymamazliktan gelirsiniz ve ya cevabini verirsiniz.
Eski konumu okursanız sorunu anlarsınız. 13 senedir yaşadığım şeyleri gene yaşamaktan o kadar korkuyorum ki. Yazın 3 ay kışın 1 ay şeklinde. Ben özgür olmaya çok alıştım. Şimdi mesela dışarıdan yemek falan söylesem ne gerek vardı bunlara para veriyorsun diyecek mesela. Dolaşmak isteyeceğim nereye neden gidiyorsun kaçta geleceksin diyecek.
Yeniden o kurallar içinde yaşamaya çok hazır değilim sanki. Ben kesinlikle haksızım biliyorum ama iki senedir eve geldiğimde o özgürlüğe çok alıştım. Yine o saygılı ekmekkadeyifi olabilecek miyim, bir çok şeyi kabullenebilecek miyim, ona yanlış yapmadan annemi üzmeden hakkımı arayabilecek miyim?

Eski konumu okursanız sorunu anlarsınız. 13 senedir yaşadığım şeyleri gene yaşamaktan o kadar korkuyorum ki. Yazın 3 ay kışın 1 ay şeklinde. Ben özgür olmaya çok alıştım. Şimdi mesela dışarıdan yemek falan söylesem ne gerek vardı bunlara para veriyorsun diyecek mesela. Dolaşmak isteyeceğim nereye neden gidiyorsun kaçta geleceksin diyecek.
Yeniden o kurallar içinde yaşamaya çok hazır değilim sanki. Ben kesinlikle haksızım biliyorum ama iki senedir eve geldiğimde o özgürlüğe çok alıştım. Yine o saygılı ekmekkadeyifi olabilecek miyim, bir çok şeyi kabullenebilecek miyim, ona yanlış yapmadan annemi üzmeden hakkımı arayabilecek miyim?
Seni eleştirdiği zaman, artık eskisi gibi olmadığını ve karışmaması gerektiğini kibar bir şekilde tekrar tekrar soyle bence. Karşısında konuşamıyorsan eğer tabi durum farklı. Ama bence konuşmakta fayda var

Ben sizi zaten anliyorum, sizin anneannenize benzeyen bir kv var bende. Yaşlandirdi beni resmen.
Siz yurtdisinda okumasaniz haklisiniz derdim ama sonucta bir kac ay kalacaksiniz. İlk baştan sınırları koyarsaniz bir sey diyemez size.

Seni eleştirdiği zaman, artık eskisi gibi olmadığını ve karışmaması gerektiğini kibar bir şekilde tekrar tekrar soyle bence. Karşısında konuşamıyorsan eğer tabi durum farklı. Ama bence konuşmakta fayda var
İşte o zaman da trip atıyor. Küsüyor. Her şeye moralini bozuyor. İşin daha da kötüsü kendisi hep haklı oluyor. Annem de teyzem de bir zaman sonra beni hatalı bulmaya başlayacaklar.

Sende sık disini biraz be canim.
Kaptirmis okuyodum sonunda 1 ay kadar yasayacagini ogrendim. Iliskiler bazen idare gerektirir heleki buyuklerimize karsi.

Bu arada dört sene önce anneannemle kavga ettik diye (oturmam mı batıyor yani dedim diye) eve almadılar üç gün teyzemde kaldım. E insan korkuyor normal olarak.

iyi de bunları hangimiz yasamadik,hepimize soruldu neredeydin kimleydin vs. Bir ay özgür olamiyiverin çok abartmissiniz. Klişe ama anne,anneanne olunca anlarsın.

Doğru söylüyorsunuz sanırım ben kesinlikle hatalıyım
Cok da hatali degilsiniz. Mesela kv gelip bende 3-4 ay kalsa kafayi yerim. Degil bizde gelip kalmasi, telefonda sesini duyarken bile canim sıkılıyor. Oyuzden sizi suclayamam. Ama sonucta annenizin annesi. Oyuzden en baştan anneannenizle konusmali, sorunlarinizi anlatmalisiniz.

söylediğin yemeğe laf ettimi "ben bunu yemek istiyorum" deyip odana geç, kaçta geliceksin vs hesap sorarsa işim ne zaman biterse bye byeee de çık.Sana karışma hakkını vermezsen o da bu hakkı bulamaz.

Back
X