Haksız mıyım?

Yumusaksurat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2022
97
204
23
32
Günaydın arkadaşlar.
Ben evden çalışan, bir çocuk annesi bir kadınım. Evden çalışmak ne kadar rahat görünse de yaptığım iş aşırı stresli, gerçekten çok yıpratıcı bir iş. Fakat biliyorsunuz hayat şartları, tek maaşla asla geçim olmadığı için çalışmak zorundayım.
Neyse gelelim konuma.
Benim bir halamın kızı var. Oda benimle yaşıt. Dört yıl başka şehirde üniversite okumuş. Şimdi yıllardır kpss için çalışan, bekar bir kadın. Gerçekten bu sınava aşırı emek verdi. Rabbim onun ve diğer arkadaşlarımızın emeğini boşa çıkarmasın. Şimdi benim bu kuzenim, bizim eve yakın bir yerde özel ders almaya başladı. İşte olaylar burdan başlıyor. İlk başta sevindim tabiki, sevdiğim biri sonuçta. Arada uğrar dertleşiriz diye. Ama kuzenim maalesef arada değil, günde iki defa nerdeyse uğruyor. Ve artık gerçekten çok sıkıldım. Ondan arama gelince elim ayağım titriyor. Her defasında kahvaltı hazırla geliyorum, akşam yemeğinde ne var? Diye diye gerçekten beni aşırı bunalttı. Dediğim gibi evden çalışıyorum ama çalışıyorum sonuçta evde uzanmıyorum. İnanın çocuktan olmasa yemek bile yapmam. Hatta çoğu zaman ona özel buzlukta ona göre bişeyler varsa yapıp, eşimle kahvaltılık yemişliğimiz var. Bir de bu kuzenimin inanın bizim yemek yemeğe ihtiyacı yok. Yani öyle durumları düşükte değil. Bana dışarda yemek yemekten sıkıldığını söylüyor. Bir kaç kez yemeğim yok dememe rağmen, ne varsa onu yerim önemli değil diye cevap verdi. Sadece yemekle de bitmiyor. Evden çalıştığım için çalışmıyorum diye mi düşünüyor bilmiyorum ama geldiğinde saatlerce oturuyor, mesai saatimin içinde. Bir kaç kez üstlerim tarafından ayrı uyarıldım. Geçen gün mesela akşama doğru saat beş gbii geldi ve o gece bizde kalmak istediğini söyledi. Eşim de biri olunca asla rahat edemeyen bir insan. Gittiğinde rica etti benden. İstediği kadar gelsin ama gece kalmasın diye.
Ben kuzenime son zamanlarda soguk davranmaya başladım. Musait değilim, uyuyorum, dışarıdayım diye. Ama asla asla anlamıyor soğuk yaptığımı.
Gerçekten yani anlamıyorum. Ben istenmediğimi birinin suratından anlıyorum. İnsanlar neden anlamazlığa vuruyor kendimi. Bazen de çok vicdan azabı çekiyorum. Yemek için soğuk yaptığımı düşünecek diye. Ama yemin ederim alakası yok. Ben ev işi, kendi işim, yemek, temizlik, okul, çocuk derken kimseye ekstra günlerce ayıracak vakit bulamam. Böyle düşündüğüm için haksız mıyım ben? Gerçekten içten içede üzülüyorum. Kuzenim sonuçta diye ama dayanamıyorum da. Tepkilerimden de anlamıyor. Napacağım bilmiyorum. Asla da kırmak istediğim biri değil. Bilmiyorum

İş saatleri içerisinde misafir kabul edemeyeceğinizi , şirketin bu konuda genel bir uyarı yaptığını söyleyeceksiniz.

Çok haklısın. Ben herzaman açık açık konuşmadan yanayım ama bazı durumlarda bunu yapamıyoruz maalesef. Birdahaki buluşmanızda işle ilgili ekstra sorumluluklar aldığınızı mesai saatleri içerisinde telefonlara cevap veremeyeceğinizi vs anlatın laf arasında. Sonra aradığında açmayın. Akşam geri dönüp artık yoğun çalıştığımdan bahsetmiştim açamadım canım falan dersiniz. Bu ders belirli bir süre devam edecek sonrasında yok belliki bu yüzden açıkça konuşup kırılmaya gerek yok diye düşünüyorum

Ben sizi haksiz buldum. Neden mi aranizda bu kadar samimiyet var ve siz kusura bakma calismam lazim, musait degilim, hic vaktim yok demek yerine soguk davraniyormussunuz. Yapmayin bunu. Net olun kapiyi kirip zorla girecek hali yok. Severim bilmem ne demissiniz. Sevgi ve samimiyet boyle bir sey degil.

Abartmıyorsunuz kesinlikle haklısınız. Bence o geldiğinde misafir gibi davranmayın, benim çalışmam lazım deyip başka odaya geçin, bugün çok yoğundum yapamadım, yemeği sen yapıver bugün deyin, ya da yoğunluktan şu çamaşırları asamadım, asar mısın deyip iş kitleyin biraz. Bence bir daha gelmez.

Yapılacak şey belli, açıkça müsait olmadığını söyleyip başka zaman gelmesini söyleyeceksin. Yoksa hem sen hem işin hem aile hayatın olumsuz etkilenecek.

Ben de evden çalışıyorum ve kalkıp kendime kahve bile yapamadığım yoğunlukta misafir ağırlayamam. Kimsenin iş yerine gidip sohbet etmeye çalışmıyorsak bunu da böyle görmek gerekiyor, orası mesai saatleri içerisinde sizin iş yeriniz neticede. Toplantım var deyip içeri geçin bir kere geldiğinde, yoksa da kulaklık vs takın ki dinlediğinizi sansın en azından. Hiç ilgilenmeyin ne yemeği aman sinirlerim bozuldu kuzeninize

Trip yapmayın arayınca ben müsait değilim böyle tonlamaya bastıra bastıra anlamıyormuş madem

Çalışıyorum kimseye ayıracak vaktim yok üstelik üstlerimden uyarıda aldım diyip Son defa sertçe uyarın

Telefonuna çıkmayın kapıyı açmayın

Açık açık söyleyeceksiniz neden surat asıp anlamasını bekliyorsunuz? Yetişkin insanlar hayır demeyi müsait olmadığını neden hala söylemekten çekiniyor sınır çizemiyor ? Aradığında ben evden çalışıyorum ve geldiğin zaman işlerim aksıyor üstlerimden ikaz alıyorum ayrıca her zaman düzenli yemek yapamıyorum sen gelince yapmak zorunda kalıyorum ve gerçekten çok yoruluyorum diyeceksiniz. Ev yemeği özlediyse gitsin ev yemeği yapan yerlerde yesin, her gün her gün gelen insan yüzsüzdür.

Ne münasebet yaa sinir oldum
sırf dışardan yememek için de yapıyor olabilir
mesai saatleri içerisinde kabul edemeyeceğinizi belirtin.. yok ben geleyim ne olacak derse
"valla iyi olur evde yemek de yok yemek yaparsın, kahvaltı hazırlarsın" vs diyin

çocuğunuz kaç yaşında? Ona baktırın

İnanın oturur. Umuru olmaz. Rahat biri

Bunu da denedim. Bir keresinde geldiğinde çok yorulduğumu, yemek bile yapamadığımı, eşimi göremediğimi söyledim laf arasında ama yok. Açık açık gelme demek istemiyorum

Bir insanı sevmek veya aradaki samimiyet çizgilerimizi kaldıracağımız anlamını taşımaz. Herkese karşı mesafe korumaktan yanayım. Bu olmayınca böyle sıkıntılar doğuyor. Çizgiler aşılabiliyor. Açık açık konuşacaksınız, çalışmanız gerektiğini anlatacaksınız yapacak bişey kalmamış. Bahaneler kurtarmayacak sizi.
Kullanılma ihtimalinizi de bir gözden geçirin.

Ne iş yaptığınızı ve iş saati içerisinde misafire nasıl zaman ayırabildiğinizi anlayamadım ve çok merak ettim.
Kurumunuzun bir ofisi yok mu? Bir süre ofisten çalışacağım diyerek ayağını kesebilirsiniz belki. Haftanın birkaç günü gidğn ofise varsa eğer.
Ha bana kalırsa doğrudan söyleyin, olmaz böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…