ailesi problemli biraz cimriler.yıllardır beraberiz diye nasıl olsa kız başkasıyla olamaz kafasındalar hiç önemsemiyorlar.bilezik alcaz gelin diye ısrarla aylarca çağırdılar.altın yükseldi alamayız dediler
ailesi elindeki parayı almaya çalıştığından o aldığı maaşı dahi söylemiyordu.ev geçindirir mi şüpheliyim aşırı rahat çünkü.herkese borç veriyor aman kız kardeşime gitmesinde kime giderse kafasında ve verdiği borçlarıda alamıyor.düzensiz birde aile yaşantılarıda düzensiz sanırım bununla alakalı.bir bursunu komple dolmuşta düşürmüştü hatırlarım.cüzdan kullanmaz ama benim ve ailemin yanındayken düzenli tertipli ve daha mantıklı gibi diyeyim.Tamam anlaşıldı, aile bu işe girmeye hevesli değil.
Bu ne demek? Siz herşeyi nişanlınızla birlikte yapacaksınız. O yüzden size tavsiyem, sakın siz de ailenizden bir şey talep etmeyin. Her şeyi ama herşeyi, süzgecinizi, leğeninizi bile ortak alın.
Nişanlınızda ev geçindirecek sorumluluk görüyor musunuz siz peki?
ailesi elindeki parayı almaya çalıştığından o aldığı maaşı dahi söylemiyordu.ev geçindirir mi şüpheliyim aşırı rahat çünkü.herkese borç veriyor aman kız kardeşime gitmesinde kime giderse kafasında ve verdiği borçlarıda alamıyor.düzensiz birde aile yaşantılarıda düzensiz sanırım bununla alakalı.bir bursunu komple dolmuşta düşürmüştü hatırlarım.cüzdan kullanmaz ama benim ve ailemin yanındayken düzenli tertipli ve daha mantıklı gibi diyeyim.
bu arada borcu 2014 ekimde geldi.7 ay düzenli çalıştı birikim yaptı bir kısmıyla takı aldı bir kısmını askerlikte lazım olursa diye bıraktı hala var biraz birikmişi.banka hesapları bende bakıyorum.o kalanıylada beyaz eşya almayı düşünüyor
askerden gelince bir özel okulda başlayacak çalışmaya benim olduğum şehirde.yaklaşık 13 bin borç
bahara düğün düşünüyoruz onun içinde alınacaklar olacak.
ailesi eş ve düğüne karışmayıp gelme gitme yaptık diyerek altınları da alabilirler kv öyle diyormuş
takıyı bana aldı
evet asıl sıkıntı nişanlım ama ailem çok seviyor laf desem ben suçluyum.aileme çaktırmadan onu birşekilde düzeltmem gerekBence de siz değil nişanlınız babasıyla konuşmalıydı
Ya da atanmasa da normal bi işe girip ödeseydi yani
Sen konuş diyerek seni arada bırakmış, bak şimdi meraklanmasın demişler onu bile gelmiş birebir söylüyo
Nişanlın denge kuramıyo gibi
Sen anneni ikna etmeyi sormuşsun da ben en çok nişanlına takıldım
Düzeltebilirsin inşallahevet asıl sıkıntı nişanlım ama ailem çok seviyor laf desem ben suçluyum.aileme çaktırmadan onu birşekilde düzeltmem gerek
maddi anlamda bu ilk ve tek sorumsuzluğu açıkçası.ama genel olarak şöyle bir problem var ailesinde ne konuşulsa aynen gelip bana anlatıyor.arkadaş grubunda benimle ilgili ne konuşulsa aynen söylüyor.bunu nasıl düzeltebilirim kiDüzeltebilirsin inşallah
Açıkçası hep böyleyse düzelmez
İlk konuysa deneyebilirsin
Boşver aileni onunla bir hayatı sen paylaşacaksın
annem sadece ailesinin umursamazlığına kızgın.annem bizi el üstünde tuttu hep her annenin aynı şeyi yapmasını istiyor.1- Annenizi ilgilendirmez (Ne demek biz ödedik onlarda ödesin)
2-Eşinizin babasıyla siz değil eşiniz konuşsun.
3-Babası ödemek zorunda değil belki durumu yok. Okutmuş, mesleğini eline almış ( İmkan olsa yardım edilmesi taraftarıyım iki taraf içinde geçerli, ama yardım etmiyorsa da tek kelime edilmez)
4- Bu kadar karıştırma başlarsanız büyükleri sıkışır kalırsınız haberiniz olsun. Özellikle anneniz.
O düzelmez bencemaddi anlamda bu ilk ve tek sorumsuzluğu açıkçası.ama genel olarak şöyle bir problem var ailesinde ne konuşulsa aynen gelip bana anlatıyor.arkadaş grubunda benimle ilgili ne konuşulsa aynen söylüyor.bunu nasıl düzeltebilirim ki
benden duyduklarını da ailesine söylüyor mu bilmiyorum en büyük sıkıntım bu.o yüzden diken üstündeyim her konuşmada.O düzelmez bence
Moral bozmak istemem düzelen var mıdır varsa yazsın ama benim ablam böyle ve şu an 39 yaşında hala aynı..
Bilerek yapmıyo pat diye ağzından çıkıyo, huy işte
Biz diğer ablamla ondan hep sır saklarız bu yüzden, olur olmadık yerde söylerse diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?