• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım?

benden duyduklarını da ailesine söylüyor mu bilmiyorum en büyük sıkıntım bu.o yüzden diken üstündeyim her konuşmada.
Genelde gelip sana diyen gidip onlara da der ama huysa yani
Yoksa sadece senle herşeyi paylaşıyorum diye sana diyosa, başkalarına demez ( umaırm böyledir )
Ama arkadaşlardan duyup bana söylüyo demişsin ya, gidip arkadaşlarına da anlatır mı ki senin ne dediğini

Genelde gelip sana diyen gidip onlara da der ama huysa yani
Yoksa sadece senle herşeyi paylaşıyorum diye sana diyosa, başkalarına demez ( umaırm böyledir )
Ama arkadaşlardan duyup bana söylüyo demişsin ya, gidip arkadaşlarına da anlatır mı ki senin ne dediğini
benim yanımda aşırı rahat böyle bir sorun var.sanırım o yüzden anlatıyor.çünkü önceden ketumdu zaman geçtikçe böyle oldu.okurken filan arkadaşlarına çoğu şeyi söylemezdi.ama bir kaç yıldır ne duysa söylüyor bana.mesela annemede söylüyor.ben kız kardeşimi sevmiyorum şöyle akılsız şöyle basit cahil diyor.şahsen ben kv asla kardeşimi kötülemem

benim yanımda aşırı rahat böyle bir sorun var.sanırım o yüzden anlatıyor.çünkü önceden ketumdu zaman geçtikçe böyle oldu.okurken filan arkadaşlarına çoğu şeyi söylemezdi.ama bir kaç yıldır ne duysa söylüyor bana.mesela annemede söylüyor.ben kız kardeşimi sevmiyorum şöyle akılsız şöyle basit cahil diyor.şahsen ben kv asla kardeşimi kötülemem
Normali senin yaptığın ama senin yanında rahat diye böyleyse
Doğup büyüdüğü evde daha rahat olmaz mı
Neyse sen bana bakma ya ben her ihtimali düşünürüm diye belki aklıma bunlar geliyo

doğup büyüdüğü ev yok gibi birşey.8 yaşına kadar dedesinde kalmış.sonra ailesinin evine gelmiş orda da kız kardeşi yüzünden annesi hep dövmüş.6. sınıfta dini bir yurda vermişler yıllardır oradaydı.ev hayatı yoktu

Kyk borcunu niye aile odesin ya?
Benim de var hala odemeye baslamadigim, esim dese ki bu bekarligindan kalma, canina okurum onun. (Ki calismiyorum)

Kyk borcunu niye aile odesin ya?
Benim de var hala odemeye baslamadigim, esim dese ki bu bekarligindan kalma, canina okurum onun. (Ki calismiyorum)
genelde sizin dediğiniz gibi ama bizim bütün ailede hep anne baba ödemiştir o borcu.o yüzden yadırgandı biraz

Biz ailemizde boyle gormedik. Babam her turlu okul ve dugun masrafini karsiladi. Kp neden oglunun borcunu ödemiyor anlamıyorum. Valla helal olsun babama.

Annen de hakli. Nisanlinin borcunu anasi babasi ödemiyor da sen yada annen mi odeyecek!

Borclari bitirmeden evlenmeyin sakin. Zor durumlar yasarsiniz.

Bende oyle dusunuyorum.evlenene kadar nisanlimda olsa odesin o borcu

niye ailelerle bu kadar içli dışlısınız? neden nişanlın değilde sen konuşuyosun kple? neden nişanlın kendi ödemiyor? neden annen nişanlının borcuna karışıyor? neden nişanlın ailesinin para istemesinden korkuyor maaşını söyleyemiyor? neden kv düğünde takılacak altınlara göz koyuyor? neden sorunlarınızı kendiniz halledemiyorsunuz nişanlın babasını sana söylüyor, annen nişanlının sorununu sana söylüyor?
evlenince aileylede evlenirsin derler de sizinki bana fazla geldi. bana kalırsa nişanlın kendi ödesin borcunu. düğünde takılacak altınlarıda köprüyü geçene kadar evet vericem de evlendikten sonra verme. yeni evlenene hediyedir onlar.

yapılandırma için başvurmadınız mı
yapılandırınca uzun yıllarda çok az taksitld netten ödeniyor o ögrenim borcu

Hayir yapilandirilmamis.kp umursamadi yapilandirma bile sormamis.mesela 9 yada 12 taksit yapiliyor mu

Ben anlamıyorum arkadaş madem iş bulamadın ve borcun var, git tezgahtarlık yap, bişey yap, asgari ücretle de olsa ödemek için elinden geleni yap yani düzenli işi olmadığı için ödememek nedir? Sağlık varsa iş bulunur yani öğretmenlik olması şart değil, durumu kurtarsın yeter. Borç bitince öğretmenlik yapsın ya da kpss ile uğraşsın. Bu nasıl bi'şey ben anlamadım, kredi borcu olan herkes memur olmuyor ki ama bir o kadar da ödeyen insan var. Bu borcu ödemek için memur olmak şart mı? Adam ne erteleme yapmış ne yapılandırma. Hiç ilgilenmemiş yani.

Evet oyle.kpss ye calisamadi annesi yuzunden.onun disinda garsonluk ucretli ogretmenlik ve ozel dersler verdi ayni anda.ama ailesiyle arasi olmadigi icin yemegi bile disarda yiyordu gece 1 e kadar disardaydi hep borcunu hic dusunmedi ne kendisi ne ailesi

Evet oyle.kpss ye calisamadi annesi yuzunden.onun disinda garsonluk ucretli ogretmenlik ve ozel dersler verdi ayni anda.ama ailesiyle arasi olmadigi icin yemegi bile disarda yiyordu gece 1 e kadar disardaydi hep borcunu hic dusunmedi ne kendisi ne ailesi
Aile zaten düşünmez, onlardan bişey beklemeyin. Okuduğu bölüm başka bi'şey olsa hadi neyse ama öğretmenlik okuduğuna göre devlete girmeye eli mahkum ne yazık ki çünkü özel sektörde öğretmenlik yapmak çok daha zor sanırım. Hem çok az maaş alıyorlar hem de çok çalışıyorlar. Bu zamana kadar nişanlın madem kpss çalışmadı en azından alanının dışında herhangi bir işte çalışarak borcunu önemsemeli ve ödemeliydi. Benim de var kredi borcum, bu sene mezun oluyorum, okuduğum şeyle alakalı iş bulamazsam herhangi bir işe girip bir an önce borcumu kapatmaya bakacağım mesela. Belli bi süre içinde bölümle alakalı bir iş bulamazsam asgari ücretle herhangi bir işe girip sadece kredi borcumu ödemek üzere çalışacağım, bir an önce bitirmek için elimden geleni yapacağım çünkü bu borç her şeye engel olur yani. Borç bittikten sonra bakarım başımın çaresine, ne yapayım. Bu tamamen sorumluluk işi bence.

Nisanliniz çalışmış didinmis ailesine boyun eğmemiş iyi güzel de keşke babasıyla konuşmak için sizi öne surmeseydi biraz dik dursaydi konussaydi babasıyla. Düğün konusunda aslında iki tarafın da açık olması gerekir biz şunları yapacağız suna gücümüz yeter diye. Sonra kötü sürprizlerle karsilasmamak için. Ben mesela eşyaları eşimin babası alıyor diye dusunmustum düğün mekanının parasını verdiklerini dusunmustum eeşim de o zaman birşey söylemedi. Peki niye böyle düşündüm kayinbabam dedi ki kayinvaldemden için emekli oldu onun ikramiyesiyle oğlumun düğününü yapacagiz merak etmeyin dedi. Ama düğünden sonra bi baktım ki eşyaların taksitini biz oduyoruz düğün mekanının parasını biz veriyoruz e bilezikler dedim esim onları benim biriktirip gönderdiği parayla alındı dedi. Ben tabi afalladim bi allahtan iki ay sonra atandım hemen de kimseye minnet duymadan borclarimizi ödedikleri. Şimdi o kadar seviyorum ki iyi ki biz odemisiz onlar odeseydi çok lafı olurdu. Kredi için meraklanmayin ikiniz de çalışırsanız oder bitirirsiniz altinlarinizi da almissiniz eşyalarınızı da alın güzelce kimseye minnet duymadan yapın dugununuzu.

• Anneni hic ilgilendirmwz onlarin borcu ve kimin ödedigi ..
  • Ayrica sen neden sevgilinin babasiyla borc icin bukadar muhatap oluyosun , nisanlin kendisi babasiyla konussun sindiden bukadar icli disli olmayin bence.....

• Anneni hic ilgilendirmwz onlarin borcu ve kimin ödedigi ..
  • Ayrica sen neden sevgilinin babasiyla borc icin bukadar muhatap oluyosun , nisanlin kendisi babasiyla konussun sindiden bukadar icli disli olmayin bence.....
doğru haklısınız.peki şöyle bir şey var bu konuda da sizden akıl alayım.nişanlım benim görev yaptığım şehirde işe girecek burada işi hazır.baharda düğün düşünüyoruz.ailesi ısrarla kışın burda kal düğünden bir ay önce oraya gidersin diyorlarmış.nişanlımda biz ailecek gelelim ailen konuşsun diyor.bende sen kendin hallet diyorum.sizce ne yapayım

doğru haklısınız.peki şöyle bir şey var bu konuda da sizden akıl alayım.nişanlım benim görev yaptığım şehirde işe girecek burada işi hazır.baharda düğün düşünüyoruz.ailesi ısrarla kışın burda kal düğünden bir ay önce oraya gidersin diyorlarmış.nişanlımda biz ailecek gelelim ailen konuşsun diyor.bende sen kendin hallet diyorum.sizce ne yapayım

Senin nisanlin neden bukadar korkak ?
Neden kendi aiöesine karsi dik durmayip baskalarina söyletiyor , bu ilerde cok sorun olabilir..

Sen karisma kendisi söylesin yoksa bir ömür böyle devam eder

kıyamıyormuş.ailem konuşmasın değil mi.çünkü ailem asla hayır damat şimdiden burada kalsın demezler.ileride o lafı bile çevirip sunabilirler

Back
X