- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi Busrabektas
-
Allah korkuları olan kimleri gördüm ben peheyy, sen önce sevgilinin neden içeri girdiğini öğren.Bilmiyorum yalan söylicek insanlar değiller allah korkuları vardır 5 senedir birlikteyiz 8 senedir tanışıyoruz
Araştırmasını yaptım nette bu durumda olan çok insan var toplu halde kamu davası gelen devlet anladigim kadarıyla herkese ayni anda kamu davasi açtı bi arkadaşımın babasıda kamu davası yüzünden içeri girdi yeni çıktı üstelik kaçakçılık suçu ile be adama verilen ceza 6 ay kime ne tuttururlarsa demekki
Maddi yönden sıkıntı yokta düzgün bi avukat bulamıyoruz hangi avukat görse hayrete düşüyo kesilmiş ceza için nerden bakılsa 1 sene yatar diyo olay 11 yıl önce orası kesin 11 yıl önce olmuş bir olayın cezasını çekiyo ozaman çocuk nerden bulsun ki uyuşturucu yu nebilimİnandırıcı değil, mümkünatı da yok. Basit kasten yaralama olsa bile cezası 4 aydan 1 yıla hükmolunur. Sevgilin yalan söylüyor kesinlikle, konuyu öğren. Uyuşturucuyla ilişkili bence. Bir avukat tutun, maddi durumunuz yoksa barodan isteyin.
Evet işte 25 yaşında ben 23 bizde buna şaşırıyoruz nasıl olur diye polis ler bile bu nasıl adalet böyle diye soyleniyolararkadaşım iyi niyetini anlıyorum ama kaçakçılığa 6 ay basit bir kavgaya 4 yılı aklın alıyormu?
kaç yaşında sözlünüz bayadırda tanıyorsunuz sanırım başka bir vukuatı olsa bilirdiniz herhalde..
11 yıl önce olduğuna nasıl eminsin?Maddi yönden sıkıntı yokta düzgün bi avukat bulamıyoruz hangi avukat görse hayrete düşüyo kesilmiş ceza için nerden bakılsa 1 sene yatar diyo olay 11 yıl önce orası kesin 11 yıl önce olmuş bir olayın cezasını çekiyo ozaman çocuk nerden bulsun ki uyuşturucu yu nebilim
Emin misin bu konuşan hapis cezasinaldigina?Arkadaşlar sözlüm 10 gün önce cezaevine girdi hemde suçsuz yere 11 yıl önce yani 14 yaşında iken bir kavgada bulunmuş arkadaşı bir adamla kavga etmiş buda o sırada ordayımış adam bunlardan şikayetçi olmuş (adamda ne tırsakmış ki 14 yaşındaki çocukları polise şikayet etmiş ) adam daha sonra şikayetini geri çekmiş ama kamu davasından içeride eve hiç bir şekilde önceden bildiri gelmedi gecenin bir yarısı apar topar alıp götürdüler ne olduğunu karakolda öğrendik şuan 25 yaşında ve 4 yıl 4 ay hapis verdiler suçu işlendiğinde bu çocuk 18 yaş altı olmuş oluyo ona göre neden ceza verilmedi yada neden 11 yıl sonra neden bildiri gelmedi bu konuda bilgi sahibi olan yardım etsin nolur daha 2 ay önce askerden gelmişti hasret gideremeden götürdüler 5 yıldır beraberiz ilk kez bu kadar ayrı kaldık 10 gündür sesini duymadım çok kötüyüm nasıl bir kader dir bu ülkede hiç mi adalet yok...
Evet bilmiyorum ama belki askerliğinden dolayıda bu kadar gelmiş olabilir neyseki perşembe görüş var ozaman her şeyi öğrenim artıkEmin misin bu konuşan hapis cezasinaldigina?
bana başka şey var gibi geldi
Eminim Yalan söylemicegini biliyorum benimleyken yanlışı olmadı benden önce yasadığı şeyler için de onu yargılamıyacağımı bilir11 yıl önce olduğuna nasıl eminsin?
Bizim komşular kavga etti biri diğerine sopayla dövdü oğlan şikayet etti.2.5yıl ceza oda paraya çevrildi 10.000 sonra oğlan davayı çekti konu kapandı senin bilmediğin bir şey var benceEvet bilmiyorum ama belki askerliğinden dolayıda bu kadar gelmiş olabilir neyseki perşembe görüş var ozaman her şeyi öğrenim artık
Evet işte 25 yaşında ben 23 bizde buna şaşırıyoruz nasıl olur diye polis ler bile bu nasıl adalet böyle diye soyleniyolar
Diğer çocuk öldü o yüzden belkide bukadar fazla geldi haklısınız belki olmuştur bilmiyorum ama çok büyük bi olay olduğunu zannetmiyorumpeki diğer çocuğa ne oldu asıl kavga eden çocuğa?
uzun zamandır tanıyormuşsunuz 14 ile 18 yaş arası başka birşey mi yaptı acaba birleştirme falan mı yapıldı?
kavgada darp olsa bile paraya çevriliyor .
siz yarın avukatı arayın bence suçun mahiyeti neymiş adam akıllı öğrenin..
Bakın internette buna benzer konular çok var forumlarda dolu böyle konular kavgada bulunmadığı halde kamu davası gelen Kavagayi ayırmayı Calisıpta suan hapiste olan adam belkide yalan şikayette bulundu darp raporu aldı belki çocuğun ailesiyle davası sorunu vardı bilmiyoruz ki burdaki sorun o anda orda bulunması polisinde zorla bu olayı bende işledim diyip imza attırması bi yumruk la tehditle 2 yıl ceza gelir bilmem ne kaçacakcılıgina 6 ay gelir neden bu cezalarda belli bi çizgi yok ozaman şunu yapan bu cezayı alır diye yada neden eve bildiri gelmediBana kalırsa ailesi sizden bişey saklıyor.Çünkü kamu davasına dönüşmesi için cinayet,ağır darp,cana kastetmek gibi genel tehdit unsuru oluşturan şeylerde geçerlidir.Sadece tartışma sonucu kişinin şikayeti üzerine açılan davalarda kişi şikayetini geri çekerse sorun ortadan kalkar.Toplumun genelini etkileyecek yada davacı kişinin genel hayatına kast içeren şeyler kamu davasına dönüşür.Tehdit unsuru oluşturması sebebiyle savcılık davayı re'sen açar.Yani kendiliğinden.Kısacası savcı derki adamın hayatı tehlikede şikayetini geri çekmesi korkusundanda olabilir,buna mahal verilemez der ve kamu davasına çevirir.Bu kadar.Ne tartışma,ne itip kakmalı tartışma ne de bir kaç yumruk atılarak yapılan tartışmaların kamu davasına dönmesi gibi bi durum söz konusu değil.Üstelik erkek arkadaşınızın kamu davası sonucu 4yıl hapis cezası almasıda bir suç işlediğinin kanıtlandığını ifade eder.Çünkü kamu davası sadece ''suçun oluşmadığının ispatı'' ile kapanır.Eğer kamu davalarında ceza almışsa bir kişi, bu suçun işlendiği anlamına geliyor.Hemde içinde tehdit ve cana kast barındırdığı anlamına geliyor.Üstelik kamu davaları kolayca ceza alınarak sonuçlanmaz.Genelde 5 yıl boyunca hiç bir olaya karışmaması öngörülerek ceza ertelenir.Örnek olarak, bir kadın eşi kendisini dövdüğü için şikayetçi oldu.Kadın ileriki zamanda şikayetini geri alsa dahi kamu davası açılır.Çünkü tehdit vardır.Fakat bu mahkeme görüldüğünde hakim genelde 5 yıl boyunca ikinci kez bu konuda şikayet edilirse ceza alıcağına dair karar verilerek tahliyeyle sonuçlanır.Buna rağmen yani.Yıldırıcı özelliği vardır kamu davalarının.İkinci kez aynı suçun işlenmesini önlemeye yönelik şikayetler kamu davasına dönüşür zaten.Fakat erkek arkadaşınız tüm bunlara rağmen 4 yıl ceza alıp hapise girmiş.Buda demek oluyorki aile sizden gerçekten bişey saklıyor. Başka bir ihtimal söz konusu değil.Kanunlar net.
Iki tartışma veya itip kakma ololup olmadığını bilmiyorum kavga olmuş aradaAilenin ve sevgilin bariz yalan söylediğini düşünüyorum.
2 tartışmakla itip kakmayla 4 yıl hapis gelmez.
Öyle olsaydı benim kuzen ne kavgalara girip mahkemelere çıktı nanayı yemişti :)
Peşine düş de altından ne çıkacak çok merak ediyorum.
Iki tartışma veya itip kakma ololup olmadığını bilmiyorum kavga olmuş arada
perşembe günü görüşte ögrenicem ancaCanım adam yaşıyordur heralde?
Kuzenimin verdiği hasarı yazsam bu çocuk nasıl hapiste değil dersin o yüzden söylüyorum.
Sen bi ayrıntısını öğren bakalım..
Bakın internette buna benzer konular çok var forumlarda dolu böyle konular kavgada bulunmadığı halde kamu davası gelen Kavagayi ayırmayı Calisıpta suan hapiste olan adam belkide yalan şikayette bulundu darp raporu aldı belki çocuğun ailesiyle davası sorunu vardı bilmiyoruz ki burdaki sorun o anda orda bulunması polisinde zorla bu olayı bende işledim diyip imza attırması bi yumruk la tehditle 2 yıl ceza gelir bilmem ne kaçacakcılıgina 6 ay gelir neden bu cezalarda belli bi çizgi yok ozaman şunu yapan bu cezayı alır diye yada neden eve bildiri gelmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?