Haksız yere sevdiğimden ayrıyım :((

arkadaşım iyi niyetini anlıyorum ama kaçakçılığa 6 ay basit bir kavgaya 4 yılı aklın alıyormu?

kaç yaşında sözlünüz bayadırda tanıyorsunuz sanırım başka bir vukuatı olsa bilirdiniz herhalde..

Maddi yönden sıkıntı yokta düzgün bi avukat bulamıyoruz hangi avukat görse hayrete düşüyo kesilmiş ceza için nerden bakılsa 1 sene yatar diyo olay 11 yıl önce orası kesin 11 yıl önce olmuş bir olayın cezasını çekiyo ozaman çocuk nerden bulsun ki uyuşturucu yu nebilim

Evet işte 25 yaşında ben 23 bizde buna şaşırıyoruz nasıl olur diye polis ler bile bu nasıl adalet böyle diye soyleniyolar

11 yıl önce olduğuna nasıl eminsin?

Emin misin bu konuşan hapis cezasinaldigina?
bana başka şey var gibi geldi

Evet bilmiyorum ama belki askerliğinden dolayıda bu kadar gelmiş olabilir neyseki perşembe görüş var ozaman her şeyi öğrenim artık
Bizim komşular kavga etti biri diğerine sopayla dövdü oğlan şikayet etti.2.5yıl ceza oda paraya çevrildi 10.000 sonra oğlan davayı çekti konu kapandı senin bilmediğin bir şey var bence

Evet işte 25 yaşında ben 23 bizde buna şaşırıyoruz nasıl olur diye polis ler bile bu nasıl adalet böyle diye soyleniyolar

peki diğer çocuğa ne oldu asıl kavga eden çocuğa?
uzun zamandır tanıyormuşsunuz 14 ile 18 yaş arası başka birşey mi yaptı acaba birleştirme falan mı yapıldı?
kavgada darp olsa bile paraya çevriliyor .
siz yarın avukatı arayın bence suçun mahiyeti neymiş adam akıllı öğrenin..

Bana kalırsa ailesi sizden bişey saklıyor.Çünkü kamu davasına dönüşmesi için cinayet,ağır darp,cana kastetmek gibi genel tehdit unsuru oluşturan şeylerde geçerlidir.Sadece tartışma sonucu kişinin şikayeti üzerine açılan davalarda kişi şikayetini geri çekerse sorun ortadan kalkar.Toplumun genelini etkileyecek yada davacı kişinin genel hayatına kast içeren şeyler kamu davasına dönüşür.Tehdit unsuru oluşturması sebebiyle savcılık davayı re'sen açar.Yani kendiliğinden.Kısacası savcı derki adamın hayatı tehlikede şikayetini geri çekmesi korkusundanda olabilir,buna mahal verilemez der ve kamu davasına çevirir.Bu kadar.Ne tartışma,ne itip kakmalı tartışma ne de bir kaç yumruk atılarak yapılan tartışmaların kamu davasına dönmesi gibi bi durum söz konusu değil.Üstelik erkek arkadaşınızın kamu davası sonucu 4yıl hapis cezası almasıda bir suç işlediğinin kanıtlandığını ifade eder.Çünkü kamu davası sadece ''suçun oluşmadığının ispatı'' ile kapanır.Eğer kamu davalarında ceza almışsa bir kişi, bu suçun işlendiği anlamına geliyor.Hemde içinde tehdit ve cana kast barındırdığı anlamına geliyor.Üstelik kamu davaları kolayca ceza alınarak sonuçlanmaz.Genelde 5 yıl boyunca hiç bir olaya karışmaması öngörülerek ceza ertelenir.Örnek olarak, bir kadın eşi kendisini dövdüğü için şikayetçi oldu.Kadın ileriki zamanda şikayetini geri alsa dahi kamu davası açılır.Çünkü tehdit vardır.Fakat bu mahkeme görüldüğünde hakim genelde 5 yıl boyunca ikinci kez bu konuda şikayet edilirse ceza alıcağına dair karar verilerek tahliyeyle sonuçlanır.Buna rağmen yani.Yıldırıcı özelliği vardır kamu davalarının.İkinci kez aynı suçun işlenmesini önlemeye yönelik şikayetler kamu davasına dönüşür zaten.Fakat erkek arkadaşınız tüm bunlara rağmen 4 yıl ceza alıp hapise girmiş.Buda demek oluyorki aile sizden gerçekten bişey saklıyor. Başka bir ihtimal söz konusu değil.Kanunlar net.

Diğer çocuk öldü o yüzden belkide bukadar fazla geldi haklısınız belki olmuştur bilmiyorum ama çok büyük bi olay olduğunu zannetmiyorum

Ailenin ve sevgilin bariz yalan söylediğini düşünüyorum.
2 tartışmakla itip kakmayla 4 yıl hapis gelmez.
Öyle olsaydı benim kuzen ne kavgalara girip mahkemelere çıktı nanayı yemişti :)

Peşine düş de altından ne çıkacak çok merak ediyorum.

Bakın internette buna benzer konular çok var forumlarda dolu böyle konular kavgada bulunmadığı halde kamu davası gelen Kavagayi ayırmayı Calisıpta suan hapiste olan adam belkide yalan şikayette bulundu darp raporu aldı belki çocuğun ailesiyle davası sorunu vardı bilmiyoruz ki burdaki sorun o anda orda bulunması polisinde zorla bu olayı bende işledim diyip imza attırması bi yumruk la tehditle 2 yıl ceza gelir bilmem ne kaçacakcılıgina 6 ay gelir neden bu cezalarda belli bi çizgi yok ozaman şunu yapan bu cezayı alır diye yada neden eve bildiri gelmedi

Iki tartışma veya itip kakma ololup olmadığını bilmiyorum kavga olmuş arada

Bakın o olayın ayrıntılarının olması şart.Birincisi hiç kimse kamu davasında sadece orada bulunduğu için ''ceza'' almaz.Sizin 2 yıl ve 6 ay dediğiniz cezalar zaten ya ertelenir ya para cezasına çevrilir.Bir kişinin 6 ay boyunca ceza evinde yatmış olması o kişinin ''tutuklu yargılandığı'' anlamına gelir, 6 ay hapis cezası alması anlamına gelmez.Kamu davalarında tutuklu yargılanma vardır, mahkeme sonuclanıncaya kadar cezaevinde kalabilir davalı.Ama kişinin cezası sabitlendiği için cezaevine girmesi bu suçun işlendiğinin kanıtlandığını gösterir.Darp raporlarınında dereceleri vardır ayrıca.Morluk ve şişliğe verilen darp raporu ile çürükler içinde bir vücuda verilen darp raporu zaten eş değer değildir.Bu dereceler kişinin ceza alıp almicağını ve ceza alıcaksa ne kadar süre ceza alıcağını belirler.Bu durumda konu benim söylediğime dönüyor, ciddi bir durum olmadığı sürece kimse kamu davasıyla ceza alarak bilmem kaç yıl cezaevine girmez.Ayrıca kişinin suçu işlediğini kabul etmesi durumunda bile verdiği zarar ölçüsünde ceza alıp almicağına karar verilir.Bi adam karısını dövdüğünü kabul ederekte mahkemeden tahliye edilebilir.Beraat demiyorum, tahliye diyorum bakın.Bu ikiside farklı kavramlar.Cezalarda belli bi çizgi tabiki yok, 3 yumruk atıp burnunu kıran insanla, sopalarla darp edip çürükler oluşmasına sebebiyet veren insanın suçu bir görülemez.Adalet dediğimizde zaten bu oluyor.Bildiri gelmemesinin sebebi adres değişikliği gibi bi çok sebepten kaynaklanabilir, üstelik görünen o ki hakimin verdiği karar kabul edilmemiş ve ceza geri dönmüştür.Cezanın geri dönmesi demek ''tahliye'' sonucu ceza almayan kişinin,yada salınan kişinin suçu işlediği sabit görülür dosya incelemeleri sonucu ve ceza almasına karar verilmesi demek.Örnek, arabasında uyuşturucu taşıdığı bulundurulduğu tespit edilen kişi tutuklanıp cezaevine gönderildi.Çünkü tutuklu yargılanıcak.Bu kişi 9 ay sonra yaşı durumu şusu busu gibi sebeplerden dolayı salındı.Aradan 5-6 yıl geçti.Kişinin suçu dosya incelemeriyle sabit görüldü ve cezası geri döndü.Bu yüzden kişi tekrar tutuklandı ve 7 yıl hapis cezası alarak içeri tekrar girdi.Kişinin yattığı 9 ay onun cezası değil yargılanma sürecidir.Yıllar sonra cezasının tekrar geri dönmesinin sebebide dosyadaki olayın ayrıntılarında gizli artık.Ne kadar çok ayrıntının işleri ne kadar değiştirdiğini tahmin bile edemezsiniz.

Bilmediginiz birseyler var. Arkadaslar da uzun uzun anlatmis zaten sirf "orada bulundugu" icin bu kadar ceza almaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…