Haksızlığın dayandığı son nokta bir insan ancak böyle demorlize edilebilir :(

Durumunuzun farkındaysanız üzülmemeniz gerektiğini de biliyorsunuz. Her alanda insanın katlanması gereken durumlar oluyor hepimiz zaman zaman zorlu sınavlardan geçiyoruz. Sizde kendinize bir plan yapmışsınız gelecek için o yüzden şimdiki duruma katlanmaya çalışmak ve kendinizi üzmemek en iyisi. Sonuçta kpss sınavıyla istediğiniz yere gittiğinizde bir daha oradaki insanları ne görecek ne de bir daha iletişim kuracaksınız. O yüzden bu yaşadığınız şey sizi hırslandırsın kpss ye odaklanın bende sınıfta zaman zaman bu tarz şeylere maruz kalıyorum o yüzden derslere odaklanıp cevabını vize finalde veriyorum. Sizinde cevabını kpss sınavında verin başarılar dilerim umarım istediğiniz yerde olursunuz

Gerçekten mühendisliğinle övünürken o mesajdan algıladığın bu mu oldu ??? :) buraya ciddi ciddi birsürü sebep yazdım ve sen herhangi birine cevap vermeyip alakasız bir yerden bana saldırmayımı seçtin? cidden çok zavallı..ciddi şekilde algı sorunu yaşıyosun eee dedim fakülteyle olmuyor bu işler diye :) bak beğenmediğin iktisat mezunları çatır çatır cevap yazdılar senin gibi arkası boş yorum yazan yok .. hadi sana iyi şanslar :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Sen iyi bişey dememişsin ben oldam kafasına geçiririm o prayı o kızında saçını başını yolardm ama bu benm tani taviz verirsen ezilirsin çık karşısına müdürün deki bnmle probleminiz nedir de böyle şirketlerin şikayet alma bölümleri var senin müdürün yokmu biraz sesini öıkar bak bakalım yapabiliotlarmı korkma

probleminiz nediisyemiyorsan dişli olacaksın ayriyetten böyle şirketlerin

Beggyy

ben muhendis degilimki birde bununla ovuneyim:)))kendi algi sprununuzdan bahsetseniz birde:)ben ne zekamdan ne basarimdan ne de aldigim egitimden bahsettim burda.hic geregi yok cunku.kendi zekanizdanda siz bahsettiniz.cok haklisiniz fakulteyle olmuyo..:))

lütfen gidin konuşun müdürünüzle, problemi neymiş?
eğer çözemezseniz müdürünüzün üstüne anlatın konuyu.
katlanmayın. gereksiz muhabbetlerden lakayitlikten kaçın.
ama içinizde tutarsanız sizi yer.

Bak şimdi senin zekana inip açıklama yapıcam sana bu iyiliğimi sakın unutma..ben o mesajda zekamdan bahsetmiyorum benim zeka. Anatiliktir kolay gelir seninki kreatiftir diye bir örnek verdim.. Cidden yazıcak birşey bulamayıp konuyu buralara çekmen çok komik kendini ne kadar küçük düşürüyorsun farkındamısın ? :) ayrıca zekamdan sana bahsetseydim bile senin algılayamayacağın ortada :)
Aman ha zekandan sakın bahsetme zaten kimsenin yanında:)) bye

:)))pekii zeka konusundaki ergence cevabin icin tesekkurler :) sanada bye canim :))))

kızlarr müdürün odasına girdim ve benden özür diledi defalarca seni kırmak istememiştim dedi . Bende dedim o kız (mühendis kız) kim ki bana ders vericek çok ayıp ettiniz çok kırıldım dedim ben seni sevdiğim için şaka yaptım kırdıysam özür dilerim dedi bir kaç kez diledi özür..Ohh be biraz iiçim rahatladı kızlar yaa

]

kızlarr müdürün odasına girdim ve benden özür diledi defalarca seni kırmak istememiştim dedi . Bende dedim o kız (mühendis kız) kim ki bana ders vericek çok ayıp ettiniz çok kırıldım dedim ben seni sevdiğim için şaka yaptım kırdıysam özür dilerim dedi bir kaç kez diledi özür..Ohh be biraz iiçim rahatladı kızlar yaa

İşte buna çok sevindim yaw iyi geldi, hadi geçmiş olsun :)

Yazdiklarinizin bir bolumune katiliyorum,
ancak karsinizdaki kisi yanlis birsey soylese bile "zekasina inmek" benzeri cumleler kurmak hic hos degil,
onun dunyayi algilayis bicimi farkli drmek ki.
Seviyeye inmeyi bir nebze anlarim da kk da zeka yarisi da yapmaya kalkiyorsak ohooo cok isimiz var.

Icin rahatlasin tabi ama mudurune mesafeli ol ve 2.bir saygisizligi asla kabullenme,
o kizin da ayakkabim cantam vs cumlelerine gul gec, fakat meslegine tirt demesine izin verme bir daha, kavga etme ama simdiden yanitin hazir olsun.
"Saygiya davet ediyorum" veya "lutfen daha duzgun konusun" gibi bir cumle kurup atkani donup gitssen dahi yeterli.
Bu arada yeni elektronik araclarin uretiminde olanlar gibi dunya bankasinin basinda olan iktisatcilar ekonomistler de var, fakat ikiniz de ayni sirkettesiniz kendi kulvarlarinizda yapabildikleriniz su an ayni seviyede, kendisini ustun gormesine izin verme.
bi de sahit varsa mobbing davasi acmaktan korkma sakin.

elbette mesafeli olacağım.. Zaten bu mesafemi hissetmiş olmalı ki böyle bir açıklamada bulundu..
Artık kimseye lafamı çekinmeyeceğim inşallah allah o durumlara düşürmez bir daha çok yıpratıcı cidden ...:18:

Bence şöyle bir iş yerinde mobbing davası açmak kolay değil. Kurumsal bir yer olsa belki fazla aynı ortamda kalmazlar ama şu durumda bence ayrılsa daha iyi mobbing davasından daha güçlü bir silah var insanın iradesi ve iradenin verdiği savunma mekanizması. Ben kendi hakkımı ortamda savunamıyorum, şahit gösteriyorum da devlet benim hakkımı savunsun diye.

Sanildigi gibi zor birsey degil, kazanan tanidiklarim da var.
Buna karsi yasal haklarimiz varken hatta o hakareti onlara tazminatla yedirecekken, o saydirdiklari paranin tek kurusu giderken icleri ciz edecekken neden kuru kuru istifasini versin ki? Bu o adamlarin degil ders almasi, odullendirmek gibi olur.

Ayrica herkes bir olamayabilir, demek ki savunamadi veya maddi kaygilari yuksekti gecim derdine korktu...
zaten ekonomik olarak kendi kendimizi baskiliyoruz bir de yasal haklarimizi tercihen kullanmazsak baska ne yapabiliriz ki?
O mudurun mobbingden cani yansin da bakalim bir daha benzerini baska bir calisanina yapiyor mu...

Demek onun benim mesajlarıma verdiği tepkiye katılıyorsunuz benim onun ısrarlı tepkilerine verdiğim tepkiye katılmıyorsunuz..kimseyle zeka yarıştırmaya ihtiyacım yok çok şükür..arkadaşın algı bozukluğuna ve ısrarlı tepkilerine karşı tepkiydi o hiç pişman değilim yine olsa yine aynısını veririm bende herkes hak ettiği muameleyi görür..yalnız ben konu kapansın diye arkadaşın absürd cevabına cevap bile yazmadım sizde uzatıp konuyu tekrar açmazsanız sevinirim..

Kime hangi nedenle yazdiginiz beni hic ilgilendirmez. Siz sayfalarca polemik yapabildiginize gore ben de konuyu okurken denk geldigim bir cumleyi gayet elestirebilirim.

Ayrica yukarida alintiladigim gibi cumlenize katildigimi ancak gerizekali kelimesinden pek de farkli olmayan cumlenizi okurken rahatsiz oldugumu dile getirmeye calismistim.
Ilk cumlenize deger vermesem onu yazma geregi de duymazdim.

Fakat insanlarin sizde hakettiklerini aldigini soyleyerek savunabiliyorsaniz... yok hanimefendi uzatmak niyetinde degilim, zira ayni dili kullanmiyoruz...

Bir de onunkine katildim size katilmadim gibi birseyi nerden cikardiniz anlamadim,
neyse aciklamayla ugrasmayin yoksa benim de zekama inmeniz gerekir sonra (!) yormayayim.
Iyi gunler.

yonetici muhendis bilmemne pozisyonuna gelmisler ama kisisel gelisim orta 2 seviyesinde kalmis.
belli ki is ciddiyetinden, yoneticiligin ne oldugundan bihaber, hali tuccari kafali insanlar. Turkiye'deki bircok sirket boyle malesef.

kendinize saygi duydurmanizin yolu su, onlarla son derece ciddi olun ve isinizi de ciddiye aldiginizi gosterin. ornegin bu olayda "bu sekilde para tahsil etmek dogru ve saglikli degildir, lutfen odama buyrun orada dogru sekilde sayip tahsil edelim" demelisiniz. bilmiyorum muhasebeyi tabii bir iki de teknik kelime kullanin arada. her yaptiginiz isi mutlaka kitabina usulune uygun yapmakta israrci olun. boylece yaptiginiz isi ne kadar ciddiye aldiginizi gosterirseniz onlar da ciddiye almak zorunda kalirlar.

ben de muhendisim ama bir muhasebeci nuray hanimimiz vardi ki genel mudurden o kadar cekinmezdik. neden cunku hep cok ciddiydi, isine cok onem verir her yaptigi isleme cok dikkat eder, bizim onunla olan islemlerimizde en ufak bir yanlislik, hata vs varsa asla kabul etmez tum raporu bastan yazdirirdi vs. yani saygi kendiliginden gelmez, senin kazanman gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…