- 9 Mayıs 2014
- 173
- 22
- 33
Durumunuzun farkındaysanız üzülmemeniz gerektiğini de biliyorsunuz. Her alanda insanın katlanması gereken durumlar oluyor hepimiz zaman zaman zorlu sınavlardan geçiyoruz. Sizde kendinize bir plan yapmışsınız gelecek için o yüzden şimdiki duruma katlanmaya çalışmak ve kendinizi üzmemek en iyisi. Sonuçta kpss sınavıyla istediğiniz yere gittiğinizde bir daha oradaki insanları ne görecek ne de bir daha iletişim kuracaksınız. O yüzden bu yaşadığınız şey sizi hırslandırsın kpss ye odaklanın bende sınıfta zaman zaman bu tarz şeylere maruz kalıyorum o yüzden derslere odaklanıp cevabını vize finalde veriyorum. Sizinde cevabını kpss sınavında verinyazın için teşekkürler canım öncelikle.. Bende 5 ay boyunca insan kaynakları uzmanlık eğitimi aldım..sınavına girdim ve uzmanlık sertifikam var..yalnız bu alanda tecrübem yok..az çok biliyorum psikolojik terör= mobbing uygulandığını..
kpss sınavına gireceğim ondan sonra mali müşavirliğe hazırlanıp gitmek istiyorum bilmiyorum şimdilik mecbur katlanıyorum
valla siz zekanizdan falan bahsederrkrn benim soylediklerimi nasil dogru anlayamadiniz sasirdim dogrusu.simdi burda herkes birbirine zekasini okudugu bolumun guzelligini bilmemnesini anlatiyo.burasi kendizi kanitliycaginiz bi yer degil.bunlaei hic anlatmayin bence.ama benim icinde basari onemlidir her meslek icin diyorum zaten.onceki mesajimda da yazdim.anlamamak icin israriniz neden.simdi kim elmayla armutu karistirdi....
Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..
kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..
Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte
o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ??????
Gerçekten mühendisliğinle övünürken o mesajdan algıladığın bu mu oldu ??? :) buraya ciddi ciddi birsürü sebep yazdım ve sen herhangi birine cevap vermeyip alakasız bir yerden bana saldırmayımı seçtin? cidden çok zavallı..ciddi şekilde algı sorunu yaşıyosun eee dedim fakülteyle olmuyor bu işler diye :) bak beğenmediğin iktisat mezunları çatır çatır cevap yazdılar senin gibi arkası boş yorum yazan yok .. hadi sana iyi şanslar :)
ben muhendis degilimki birde bununla ovuneyim:)))kendi algi sprununuzdan bahsetseniz birde:)ben ne zekamdan ne basarimdan ne de aldigim egitimden bahsettim burda.hic geregi yok cunku.kendi zekanizdanda siz bahsettiniz.cok haklisiniz fakulteyle olmuyo..:))
Bak şimdi senin zekana inip açıklama yapıcam sana bu iyiliğimi sakın unutma..ben o mesajda zekamdan bahsetmiyorum benim zeka. Anatiliktir kolay gelir seninki kreatiftir diye bir örnek verdim.. Cidden yazıcak birşey bulamayıp konuyu buralara çekmen çok komik kendini ne kadar küçük düşürüyorsun farkındamısın ? :) ayrıca zekamdan sana bahsetseydim bile senin algılayamayacağın ortada :)
Aman ha zekandan sakın bahsetme zaten kimsenin yanında:)) bye
senin yerine ben sinir oldum okuyunca şurda. insanlar gerçekten çok tuhaf olabiliyorlar, nedense öyle olmadıkları halde başkalarını ezme ve havalanma dürtüleri olabiliyor. ben ingilizce öğretmeniyim, şu anda bir kolejin anaokulu kısmında çalışıyorum. okul öncesi öğretmenleriyle ortaklaşa çalışıyor, planları beraber yapıyoruz. sınıflarımdan birinin sınıf öğretmeni tecrübeli bir öğretmendi ama aramızda pek de fazla yaş farkı yoktu, taş çatlasın 6-7 yaş büyüktür benden. kendisi benden daha fazla öğretmenlik tecrübesine sahipti, bu yüzden ikide bir benim az tecrübemin olduğunu, ona kalsa şunu şunu şöyle şöyle yapsam daha iyi olacağını vs söyler her işime burnunu sokardı. bana deneyimsiz olduğumu vurgulardı hep. tavrı rahatsız edici olmasa hoşuma bile gidebilirdi bu bana yardımcı olmaya çalışıyor diye ama kendisini üstün gören bir tavırla, bazen yüzüme dahi bakmadan konuşurdu. bir gün ingilizce dersinde bile hangi aktiviteyi önce hangisini sonra yapsam daha ii olur onu söylerken artık iyice tepem attı ve "ben sizin anadil etkinliklerinize müdahale etmiyorsam siz de lütfen ingilizce derslerine müdahale etmeyin. yabancı il gelişimi açısından hangi aktivite önce hangisi sonra gelmeli bu işin eğitimini almış biri olarak çok iyi biliyorum. "dedim sertçe. o gün bu gündür bu tvırlarını bıraktı, aksine garip bir şekilde bana çok kibar ve sıcak davranmaya başladıdiyeceğim o ki insanlar karşılarındaki alttan alıp sessiz kaldıkça onu ezebileceklerini düşünüp üstlerine gidiyor. bence o mühendis hanıma sert çıkışmanızın vakti gelmiş, önce o ağzının payını almalı.size saygı duymalı.
lütfen gidin konuşun müdürünüzle, problemi neymiş?
eğer çözemezseniz müdürünüzün üstüne anlatın konuyu.
katlanmayın. gereksiz muhabbetlerden lakayitlikten kaçın.
ama içinizde tutarsanız sizi yer.
kızlarr müdürün odasına girdim ve benden özür diledi defalarca seni kırmak istememiştim dedi . Bende dedim o kız (mühendis kız) kim ki bana ders vericek çok ayıp ettiniz çok kırıldım dedim ben seni sevdiğim için şaka yaptım kırdıysam özür dilerim dedi bir kaç kez diledi özür..Ohh be biraz iiçim rahatladı kızlar yaa
[sıze=2]işte buna çok sevindim yaw iyi geldi, hadi geçmiş olsun [/sıze]:)
Hiçbir meslek diğerinden daha saygıdeğer olamaz..ancak insanlar saygıdeğer olabilir..o da insanların saygısını kazanarak ..konu sahibinin anlattığı mühendis kadın asla saygıdeğer biri olamaz mesela :) çünkü saygı başkasını ezerek kazanılmaz ne yazik ki
]
kızlarr müdürün odasına girdim ve benden özür diledi defalarca seni kırmak istememiştim dedi . Bende dedim o kız (mühendis kız) kim ki bana ders vericek çok ayıp ettiniz çok kırıldım dedim ben seni sevdiğim için şaka yaptım kırdıysam özür dilerim dedi bir kaç kez diledi özür..Ohh be biraz iiçim rahatladı kızlar yaa
ıcin rahatlasin tabi ama mudurune mesafeli ol ve 2.bir saygisizligi asla kabullenme,
o kizin da ayakkabim cantam vs cumlelerine gul gec, fakat meslegine tirt demesine izin verme bir daha, kavga etme ama simdiden yanitin hazir olsun.
"saygiya davet ediyorum" veya "lutfen daha duzgun konusun" gibi bir cumle kurup atkani donup gitssen dahi yeterli.
Bu arada yeni elektronik araclarin uretiminde olanlar gibi dunya bankasinin basinda olan iktisatcilar ekonomistler de var, fakat ikiniz de ayni sirkettesiniz kendi kulvarlarinizda yapabildikleriniz su an ayni seviyede, kendisini ustun gormesine izin verme.
Bi de sahit varsa mobbing davasi acmaktan korkma sakin.
Icin rahatlasin tabi ama mudurune mesafeli ol ve 2.bir saygisizligi asla kabullenme,
o kizin da ayakkabim cantam vs cumlelerine gul gec, fakat meslegine tirt demesine izin verme bir daha, kavga etme ama simdiden yanitin hazir olsun.
"Saygiya davet ediyorum" veya "lutfen daha duzgun konusun" gibi bir cumle kurup atkani donup gitssen dahi yeterli.
Bu arada yeni elektronik araclarin uretiminde olanlar gibi dunya bankasinin basinda olan iktisatcilar ekonomistler de var, fakat ikiniz de ayni sirkettesiniz kendi kulvarlarinizda yapabildikleriniz su an ayni seviyede, kendisini ustun gormesine izin verme.
bi de sahit varsa mobbing davasi acmaktan korkma sakin.
Bence şöyle bir iş yerinde mobbing davası açmak kolay değil. Kurumsal bir yer olsa belki fazla aynı ortamda kalmazlar ama şu durumda bence ayrılsa daha iyi mobbing davasından daha güçlü bir silah var insanın iradesi ve iradenin verdiği savunma mekanizması. Ben kendi hakkımı ortamda savunamıyorum, şahit gösteriyorum da devlet benim hakkımı savunsun diye.
Yazdiklarinizin bir bolumune katiliyorum,
ancak karsinizdaki kisi yanlis birsey soylese bile "zekasina inmek" benzeri cumleler kurmak hic hos degil,
onun dunyayi algilayis bicimi farkli drmek ki.
Seviyeye inmeyi bir nebze anlarim da kk da zeka yarisi da yapmaya kalkiyorsak ohooo cok isimiz var.
Demek onun benim mesajlarıma verdiği tepkiye katılıyorsunuz benim onun ısrarlı tepkilerine verdiğim tepkiye katılmıyorsunuz..kimseyle zeka yarıştırmaya ihtiyacım yok çok şükür..arkadaşın algı bozukluğuna ve ısrarlı tepkilerine karşı tepkiydi o hiç pişman değilim yine olsa yine aynısını veririm bende herkes hak ettiği muameleyi görür..yalnız ben konu kapansın diye arkadaşın absürd cevabına cevap bile yazmadım sizde uzatıp konuyu tekrar açmazsanız sevinirim..
Yazdiklarinizin bir bolumune katiliyorum,
ancak karsinizdaki kisi yanlis birsey soylese bile "zekasina inmek" benzeri cumleler kurmak hic hos degil,
onun dunyayi algilayis bicimi farkli drmek ki.
Seviyeye inmeyi bir nebze anlarim da kk da zeka yarisi da yapmaya kalkiyorsak ohooo cok isimiz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?