hala akıllanmayan görümce

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
Kızlar merhaba

Daha önceki konularda da kaynana ve görümceyle yaşadıklarımı paylaşmıştım sizinle. Neyse konuma geleyim şimdi...

bayram boyunca görümcem sürekli arayıp gelin bize kızı özledik falan dedi. Eşim ben gitmem sen istersen git dedi kestirdi attı. Bende Allah rızası için kalktım gittim. Annemle beraber,çünkü yol bayağı uzak..

allah için kayınvalidem bayağı hürmet etti yemek hazırlamış tatlılar kahveler falan çok şaşırdım ya günah çıkarıyo yada öleceği yaklaştı dedim kendi kendime 

gelgelelim yılan dilli görümce yine yaptı yapacağını.. kendisi zaten hamile 1 ayı var doğum yapacak çocuğun beşiğini aldılar yatak almayın ben alırım dedim yatak aldım gönderdim. Bir kaç bişey daha aldım çok önemli değil.Annemde kızım yorganı varmı çocuğun dedi oda yok daha almadım dedi. Tamam sen alma ben uyku seti alıcam dedi. Biz böyle iyi niyetli yaklaşırken hanımefendi bir sohbet esnasında “bende bilirdim gelinlik diktirmeyi,eşya almayı yemedim içmedim para biriktirdim” diye bi laf etti son anda fark ettim ki bana laf çarpıyo. Bütün sinirim tepeme çıktı ya sabır dedim.

Sonradan da kendime kızdım keşke ; bütün eşyalarını benim çeyizimden çaldın tamamladın zaten eşya almana gerek yoktu deseydim. Ki kendisi ben hamileyken hem evime gelip ayyy bu evi b.k götürüyo temizle azcık diyen , nikahının olduğu akşamı bana telefon açıp bana yarım altın takılmıştı sen mi aldın diyen insan (çok sinirlendim yine)

şimdi sonuca gelirsem mesaj çekip sen bana böyle böyle dedin bundan sonra dilini tutmayı ve insan olmayı öğrenene kadar sizinle görüşmek istemiyorum mu desem yoksa hiç birşey yapmadan direk görüşmeyi kessem mi ne yapayım bana bir akıl verin lütfen...

bence kesinlikle birşey söylememelisin yoksa onun yaptığı görünmez, yine suçlu sen olursun,
hiçbirşey söylemeden görüşmeyi kesebilirsin, tamamen değil tabi,
canın istediğinde gidersin yalnızca

söyle haddini bilsin.
Yoksa tavşan dağa küsmüş misali görümcen neden onunla konuşmadığını anlayamaz.
Bu sefer başka laflar çıkarır yok öyle oldu, yok böyle oldu benimle küstü, bana tavır aldı der aklına gelmeyen laflar başına gelir daha çok sinir olursun...

hiç bişey söylemeden kes gitsin..
sorarsa söyle ama mutlaka içinde kalmasın..
hatta eşine bile anlat..

valla aslında açık açık sayfalarca yazsam yine anlamaz.. en iyisi hiç birşey demeden görüşmeyi kesmek neden aramıyorsun dediğindede önce dilini tutmayı öğren ondan sonra arayacağım demek.. bide ben çok salağım benim yerimde başkası olsa değil evlerine gitmek isimlerini bile anmaz ama yapamıyorum.

hiç bişey söylemeden kes gitsin..
sorarsa söyle ama mutlaka içinde kalmasın..
hatta eşine bile anlat..

eşime anlattım zaten gelir gelmez böyle böyle dedi diye.. ama eşim haketmişsin ben sana görüşme şunlarla diyorum sen hala gidiyorsun dedi.. ee adam haklı ailesinden kimseyle görüşmüyor benim zor günümde yanımda olmadılar şimdiden sonra bana lazım değilller diye..

Ne enteresan insanlar var ya... Yüzsüzlük diz boyu.. Mesaj çekmeyle falan uğraşmayın direk kesin bişeylerde almayı bırakın.. Herkez kendi evladına ne istiyorsa alsın boş verin.. Anlaşılan ne alırsanız alın geçmiyceksiniz kimseye bari kendinizi sinir etmeyin.. Bu tarz insanlara deneceK ve haddini bildirecek çok laf vardır genelde ama hep insanın boğazına düğümlenir söylenmez kendimizi sinir etmekle kalırız genelde... En iyisi hiç muhatap olmadan uzak durmak bu tür durumlarda...

Son düzenleme:

bacım bunlarda yüzsüzlük dizboyu ana kız çeyizlerimden çaldılar havlularım bardaklarım masa örtülerim kahve fincanlarım bıçaklarım daha neler sayayım sana... madem çaldın bari ben gittiğimde bak nasıl firikledim bunları senden der gibi önüme çıkarma değilmi...

Hatırladığım kadarıyla durumunuz çok ama çok kötüydü.
Yatağı nasıl alacaksınız.
Huylarını bildiğiniz insana neden böyle bir şeyi teklif ettiniz ayrıca.
Hem yapıyorsunuz hem de huyunu bildiğiniz insandan gelen tepkiye tepki gösteriyorsunuz.
Birazu büyüyün bence siz.
Bu insanlar böyle.
Yaptığınız herşeyin karşılığı da bu.
Niye bilmiyormuş gibi davranıyorsunuz ki.

Söylersen kavga uzar gider..
Yerinde olsam hiç sesimi çıkarmam bir süre ne görüşürüm ne konuşurum.
Zoraki durumlarda da buz gibi soğuk olurum selam selam o kadar.
Yardım fln da etme.
Kısaca bırak ne hali varsa görsün Emin ol bir süre sonra sana yaranmaya çalışır.

durumum çok çok kötü falan değil zor durumdaydım allahın izniylede atlatıyorum zaten.. ben yaptığım herşeyi Allah rızası için ve doğacak olan küçük bebek için yapıyorum. Evet bu insanlar böyle değişmezler doğru ama ya değişirlerse dimi

Güzelmiş kendi malın gibi kullan hayatım diyerek gül geç... Yüzsüzlük işte

Ben öyle hatırlıyorum anlattıklarınız da kaıytıl zaten burda.
Allah rızası için yapıyorsanız arkalarından böyle konuşmayacaksınız o zaman.
Kimse kimseyi değiştirmez kimse kimse için değişmez.
Değişmeye mecbur değil.
Kendi eşiniz bile söylüyor sizi.
Bu iyi olma çabası neden.
Allah rızası için yapacaksanız gidin gerçekten yardıma muhtaç insanlara yapın.
Böylece yaptıklarınızı sayıp döküp alma ihtimaliniz olan sevabınızı da elden kaçırmazsınız.
Çünkü böyle yapmanız sizi günaha sokuyor.
Arkalarından dünyanın lafını ediyorsunuz.
Haa bi de şu var..
Allah rızası için yapılan iyilikler unutulur hemen.
Sağ elin verdiğini sol el bilmez..

Sizin eşyalarınızı çalıp üstelik önünüze çıkarttığını iddia ettiğiniz insanlar için mi beşik alıyorsunuz, anneniz uyku seti alıyor.
Ben bana bunları yapan insanlarla mecbur olduğum zamanlarda mecbur olduğum için selamlaşırım.
Neden diyaloğa giriyorsunuz.

Harbidende akıllanmayan görümce ya bi kaşıntısı var herhalde siz annenle okadar iyiliğini düşünün onun yaptığına bak nankör işte..Bence sen hiç bişey söylemeden direk kes konuşmayı.aramıyor sormuyor diyede düşünsün sana sorarsa söylersin böyle böyle dedin sen bu yüzden soğuğum diye..Ama simdi bi anda söylersen kendini haklı çıkartır bişekilde,haklıyken haksız duruma düşersin..

ben aldığımı yaptığımı yazdıysam konu daha iyi anlaşılsın diyedir yoksa şunu yaptım bunu yaptım diye reklam olsun değil amacım.... kimin nerelere ne yardımlar yaptığını kimse bilemez yargılamak ta kimseye düşmez zaten. yanlış anlamayında benimle bir sorununuz falan mı var hayır tanışmıyoruzda her açtığım konuda gelip cımbızla bir lafı çekip uzattıkça uzatıyor ve sorduğum söylediğim şeyden farklı biryerlere çekiyorsunuz.
beni,m sorum çok farklı sizin yaptığınız yorumlar çok farklı anlayamadım...

Sizinle bir sorunum yok
Tek yorum yaptığım kişi siz değilsiniz.
Cımbızla laf çekmem genele bakarım.
Genel olarak konularınızda şunu yapıyorsunuz.
Yapıp ettiklerinizi anlatıyorsunuz.
Onların yaptıklarını ettiklerini anlatıyorsunuz.
Ben de size diyorum ki..
Bu insanlar böyle..
Ya yapmayın
Yapıyorsanız da şikayet etmeyin.
Sürekli kendinize acıdığınızı yazmıştım size hatırlıyorum.
Kendinizi bu duruma sokan sizsinizb
Sadece ben değil eşiniz de size bunu anlatmıyor mu.
Ben tanımıyorum evet. Eşiniz tanıyor hem sizi hem ailesini.
Neden ısrarla onlara iyilik yapacaım diye uğraşmanızı anlayamıyorum.
Gelecek tepkiyi bile bile..

sana taş atana sen gül at gibi bir laf vardı sanırım tam hatırlayamadım.. huyum bu kim kötülük yapsada en ufak bir iyi harketinde hemen yumuşuyorum kin tutamıyorum ne yapayım bu da benim huyum.. aslında yapmamak gerekiyor ama engelleyemiyorum kendimi annemede kızıyorum senin yüzünden böyle olduk diye.. ama birde şu var kaynanam şu an için değişmiş gözüküyor.. Tabii kızıyla ve damadıyla aynı evde yaşıyor ben o evde yaşarken panter olan kadın damadının yanında kedi gibi resmen kadını kendi evinde sığıntı etmişler hatta o gün ağzından kaçırdı çok arıyorum seni diye olsun ben yapayım balık bilmezse halik bilir.

Şimdi birşey diyeceğim yine kızacaksınız bana.
Sana taş atana gül atılır mı atılmaz mı bilmem ama,
iyiliği haketmeyin burnundan getirenlere üstelik unutup unutup iyilik yapmak enayilik bana göre.
Gururunuzdan ödün veriyorsunuz farkında mısınız.
41 yaşımdayım ve şu hayatta en iyi öğrendiğğim şey insanlara güvenmemek.
Mesafeli durmanın en iyisi olduğudur.
Kötü olmayın ama bu kadar da yapmayın. Nacizane tavsiyem size.
Ölçülü gidin gelin.
Hayatınızdaki herşeyiniz ölçülü olsun.
Ölçülü sevinin, ölçülü sinirlenin. Duyguları uçta yaşamak sadece kişinin kendisine zarar veriyor.
Ama derseniz ki ben yapayım balık bilmezse diye, o zaman yaptıklarına ses etmeyeceksiniz.
Ben bunu yapayım bana iy davransınlar diye beklenti içine girmeyeceksiniz.
Halık bilsinse istediğiniz susacaksınız.
Çünkü Halık sabır ister.

bunun farkındayım zaten (kırmızı ile işaretlediğim yer)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…