Hala inatları inat!!!!

Kolay gibi, alışılabilir gibi geliyor size... Hersey toz pembe görünüyor olabilir... Ama değil kusura bakmayın aynı yaştayiz, herseyi bitirmiş ve cocuk sahibi hem de 16 yasında bir cocuğu olan adamla evlenmek istiyorsun... Bu cok ağır bir durum... Yas acısından büyük bir farkınız olmasa da yasam farkınız muazzam büyük... Ailenizi dinleyin lütfen... Onların bu işi yokuşa sürmeleri bosuna değil...

Benim erkek kuzenimde 96 senesinde evlendi ve anlaşamadılar hemen boşandılar bu evlilikten 1 tane kızları oldu. Kız 5 yaşına geldiğinde kuzenim bekar bir kızla flört etti ve evlenme kararı aldılar önce kızın ailesi vermek istemedi ama kuzenim evin tek oğlu ev, araba, bağ, bahçe ve müdür konumunda diye kızı verdiler. Kız, kuzenimden 10 yaş falan küçük. Neyse... bunlar evlendiler ve bir çok sorun yaşadılar.

evlenmeden önce kendisi dul diye hep alttan aldı, nişanı düğünü şatafatlı oldu vs. ama evlenince zamanla durumlar değişti zaman zaman araları gerildi bazen kız yüzünden bazen kendi anlaşmazlıkları yüzünden. Kız deseniz bildiğin hizmetçi gibi oldu karısından olan çocukların bakımı ona ait şimdi 16.5 yaşında çocukluğunu yaşamadı ergenlik dönemlerinde de kız bir kaç sorun yaşattı gerçi halen ergen de...

bence iyi düşünün sorumluluk almak kolay değil, sonradan durumlar değişiyor. benim kuzenimde karısınına herşeyi alır hem de fazla fazla ama bunlar mutluluk değil. bu kadar rahatlığın içerisinde kıza sorsan kız çok pişmanım diyor.

varin siz düşünün...

Daha önceki konularımdan hatırlıyorsunuzdur. 4 yıl oldu erkek arkadaşımla o 33 yaşında ben 26. 16 yaşında bir evlilik yapmış ve o evliliğinden bir kız çocuğu var 14 yaşında. Ailem kesinlik istemiyor bu yüzden çok konuştum çok ikna etmeye çalıştım ama bir türlü ikna edemedim en önemli sorunu zaten kızı olması ve adam olsaydı karısından boşanmazdı gibi saçma bir neden. Hadi onları geçtik dedi bir evi bile yok dedi hemen gitti kredi çekti kendine bir ev aldı. Giyinişi farklı dediler giyimini değiştirdi. Kendine ait işi yok dediler şimdi kendi iş yerini açmak için uğraşıyor.... Ama ailem her defasında başka bahanelerle yanıma geliyorlar......
Çok yoruldum bazen bağırıp çağırıp etrafı yıkıp döküp isyan edesim var abartmayın bu kadar hırsız işe yaramaz işsiz güçsüz bir insanla evlenmiyorum. Tek suçu yanlış bir evlilik yapmış olması. Bu benimde başıma gelebilirdi.
Annem şimdi bu sebepten dolayı tansiyon sorunu yokken şimdi tansiyon hapı kullanmaya başlamış olması. Mide ağrısı yokken hergün mide ağrısı çekmesi ve hergün beni veya onu rüyasında görmesi. Annem haddinden fazla duygusaldır şimdi onun cefasını çekiyorum.
Ve artık aileme nasıl yaklaşacağımı nasıl ikna edeceğimi biliyorum.
Siz olsanız ne yapardınız yakında bende bunu düşünmekten kalp hastası olacağım yaa
:ssz::2::5:

Canım ailende haklı biyerde kız çocuğusun ... ileriyi düşündün mü peki hiç ... kızı 14 yasında tam deli çağları ve bu daha 4 5 sene sürücek anlaşabilcekmisin? aranızda sorunlar olucak belki kıskançlıklar olucak babasıda kızına kıyamayıp sana çatabilir. veya kız sürekli anne babasını barıstırmak iiçin bişiyler yapabilir. olurda olur yani bi sürü şey var.
ama bunlardan eminsen tek sorun ailenin kabl etmemesiyse kararında dur elbet inatlarından vazgeçiçeklerdir. çOkta üsteleme hayrlısı neyse o olsun

Aileniz kesinlikle sizin üzülmenizi istemediğinden böyle hassas yaklaşıyor.

Evlenmiş boşanmış çocuklu insanlarla da bir yuva kurulabilir yani bunu annenizin kabullenmesi zaman alacak bir şekilde anneniz de bunu anlar ama inşallah sizin için doğru kişidir ilerde sıkıntı yaşamazsınız..

Bende zamanında sizin gibi büyük konuşurdum ama bu olaylardan sonra ne olursa olsun büyük konuşmamak gerektiğini anladım. Bende tabiki isterdim bekar olsun bana uygun olsun diye ama olmadı. Bana ilk başta çıkmadan önce evlenip boşandığını anlaşamadığını ikisininde cahillik yaptığını erken yaşta tanımadan böyle bir girişimde bulundukları için her ikisininde pişman olduğunu söyledi. İkisininde suçu varmış hiç bir zaman onun suçu o böyle yaptı demedi ne varsa anlattı. Sadece anlattıkları da değilde çok şeyde gözümle gördüm. Mesela eski kayınvalidesi hala oğlum der her gün arayıp sorar yemeğe davet eder eski karısının kardeşleride öyle. Eski Karısı zaten evlendi gitti şimdi çocukları oldu başka şehirde yaşıyor.
Onunla ilk başta normal arkadaş gibi görüştük benim öyle çıkmak gibi bir düşüncem yoktu ama tanıdıkça ona aşık oldum o çok duygusal çok düşünceli biri çok iyi anlaşıyorum 4 sene oldu kavgamız 4 yada 5 kez olmuştur oda büyük bir kavga da değildir akşamında kendisini kapımın önünde beklediğini bilirim karşımda ağladığını.. Ağladığım zaman çok sinirlenir çünkü dayanamaz birisi üzdüğünde onu öldürmeyi bile düşünmüştür abartmıştır yani o konuda:) ya daha sayamadığım bir sürü şey ben mutluyum çok mutlu evet belki evlendiğim zaman böyle olmayacaktır ama tam tersi olacakta değil ya sizin evlendikleriniz 180 derece döndümü çıktığınız haldeki gibi değilmi hiç. Ya ben bir çok kişiyle çıktım ama böylesini hiç görmedim:)
Peki siz böyle birisini bırakabilirmiyizdiniz inanın olumsuz yönleri olsaydı hiç düşünmeden ailemi üzemem derdim bırakırdım ama ortada bu kadar güzel birşey varken bu kadar mutyluyken sırf ailem bir tanıma fırsatı vermeden bırak diyorsa kusura bakmasınlar bırakamam 20 senede bekleyecek olsam beklerim değer ona:14:

Adamın boşanmış olmasından, 14 yaşında kızı olmasından filan bahsedip karşı çıkmışsınız da, sanki bekar , çocuğu olmayanlardan eş oluyormuş gibi :)
Bence önemli olan kafa uyuşmasıdır. Daha önce evlenip boşanması bir eksi değildir. Kimin neden boşandığı bilinmez.
Hı evet, aynı evin içinde sıfatı üvey bir çocukla yaşaması zordur. Sıfatı üvey bir anne ile yaşaması zor olduğu gibi.
Ama ben bu zorluğun üvey annede biteceğini düşünüyorum.
Siz ona laf sokup durursanız, sürekli bir şeylere zorlarsanız, hizmetçi gibi çalıştırırsanız olmaz.
Onunla arkadaş olmaya çalışırsanız olur :)

Son düzenleme:
Ağlarsa anam ağlar, gayrısı yalan ağlar demiş atalarımız.
Emin olun bugüne kadar atalarımızın boş bir sözüne hiç rastlamadım:31:

Ailenize itimat edin.

Daha önceki konularımdan hatırlıyorsunuzdur. 4 yıl oldu erkek arkadaşımla o 33 yaşında ben 26. 16 yaşında bir evlilik yapmış ve o evliliğinden bir kız çocuğu var 14 yaşında. Ailem kesinlik istemiyor bu yüzden çok konuştum çok ikna etmeye çalıştım ama bir türlü ikna edemedim en önemli sorunu zaten kızı olması ve adam olsaydı karısından boşanmazdı gibi saçma bir neden. Hadi onları geçtik dedi bir evi bile yok dedi hemen gitti kredi çekti kendine bir ev aldı. Giyinişi farklı dediler giyimini değiştirdi. Kendine ait işi yok dediler şimdi kendi iş yerini açmak için uğraşıyor.... Ama ailem her defasında başka bahanelerle yanıma geliyorlar......
Çok yoruldum bazen bağırıp çağırıp etrafı yıkıp döküp isyan edesim var abartmayın bu kadar hırsız işe yaramaz işsiz güçsüz bir insanla evlenmiyorum. Tek suçu yanlış bir evlilik yapmış olması. Bu benimde başıma gelebilirdi.
Annem şimdi bu sebepten dolayı tansiyon sorunu yokken şimdi tansiyon hapı kullanmaya başlamış olması. Mide ağrısı yokken hergün mide ağrısı çekmesi ve hergün beni veya onu rüyasında görmesi. Annem haddinden fazla duygusaldır şimdi onun cefasını çekiyorum.
Ve artık aileme nasıl yaklaşacağımı nasıl ikna edeceğimi biliyorum.
Siz olsanız ne yapardınız yakında bende bunu düşünmekten kalp hastası olacağım yaa
:ssz::2::5:

üvey annelik nankör bir meslektir...

canım, ben önyargılara göre karar vermemen gerektiğini düşünüyorum.
her aile çocuğu için en iyisini ister ama damat adayını istedikleri bir şekile sokma çabaları da yanlış. ailelerin çok mantıksız beklentilerine de şahit oluyorum...

çevremde gördüğüm kadarıyla 2. eşlerini daha çok mutlu ediyor erkekler. bir kayıp daha yaşamak istemiyorlar.
kızı da yeterince büyümüş, zorluk çıkarmıyorsa ne güzel. çocuğunun hayatınıza dahil olma düşüncesi seni rahatsız etmiyorsa, sorun etmeyeceksen büyük bir problem yaşamazsın. karısı kendi yolunu çizmiş.
yerinde olsam, seviyorsam, mantığıma uygun düşüyorsa evlenirdim. ailemi ikna için uğraşırdım.

özellikle günümüzde boşanmalar o kadar arttı ki, büyük konuşmamak gerek. ona güveniyorsan, şans vermen ikiniz için de iyi olur.

Ailen olmaz diyorsa bence haklıdırlar çünkü ailesi olmaz yapamazsın dediği halde evlenipte mutlu olanı pişman olmayanı ben görmedim henüz:50:

Back
X