Doğuma Hazırlık hala ismimize karar veremedik:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hangi isim

• selin

OY: 16 29,1%
  • duru

OY: 28 50,9%
  • lina

OY: 11 20,0%

• Ankete Katılan
    55

swanlakee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
49
54
38
37
Daha önceki anketlerimde de belirttiğim gibi ikinci kez anne olacağım inşaallah ve isim konusunda bir türlü karar veremiyoruz. İlk ismini annemin ismini koymak istiyorum annemin ismi Halise. Anlamı içten samimi saf ve temiz olan karışık olmayan manalarına geliyor. ikinci ismini ise daha modern bir isim düşünüyorum Selin Duru ve Lina aklımda olan isimler hangisini tavsiye edersiniz önerilerinizi bekliyorum.
Selin: Gür akan su, orta asyada yetişen bir bitki
Duru:Bulanık olmayan saf ve temiz
Lina:Cennette hurma fidesi sevecen manalarına geliyor.

Selin güzel, kibar bir isim. :)
Halise de gerçekten beğendiğim bir isim.

Lina Cennet'teki hurma fidesi değil, sadece 'hurma fidesi' demek.
Hem dilimize aslinda Line olarak geçmiş, Lina fazla Arapça gibi duruyor bence.

Daha önceki anketlerimde de belirttiğim gibi ikinci kez anne olacağım inşaallah ve isim konusunda bir türlü karar veremiyoruz. İlk ismini annemin ismini koymak istiyorum annemin ismi Halise. Anlamı içten samimi saf ve temiz olan karışık olmayan manalarına geliyor. ikinci ismini ise daha modern bir isim düşünüyorum Selin Duru ve Lina aklımda olan isimler hangisini tavsiye edersiniz önerilerinizi bekliyorum.
Selin: Gür akan su, orta asyada yetişen bir bitki
Duru:Bulanık olmayan saf ve temiz
Lina:Cennette hurma fidesi sevecen manalarına geliyor.
Ben de Lina koyacağım inşallah. Haşr suresi 5. Ayette geçiyor. Mealini iyice okuyunca aslında Allahın düşmanlarından koruduğu zarar vermesini istemediği hurma ağacı olarak geçiyor ayette. Bence anlam çok önemli ama tabi karar sizin

Ben de Lina koyacağım inşallah. Haşr suresi 5. Ayette geçiyor. Mealini iyice okuyunca aslında Allahın düşmanlarından koruduğu zarar vermesini istemediği hurma ağacı olarak geçiyor ayette. Bence anlam çok önemli ama tabi karar sizin
Bende Lina düşünüyordum aslında ama sonradan çok mu fazla yabancı isimleri çağrıştırıyor diye kararsızlık yaşadım diğer kızımın ismi de Mina acaba karışır mı diye de düşündüm yani bayağı bir kararsızlık içindeyim bu arada sanırım avukatsınız bende avukatım meslektaşız

DURU 🌸 Tanıdığım Duru'lar hep sade ve asil tatlı kızlar💕 İsmin kişiliği etkilediğini düşünüyorum.

Back
X