Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Merhaba, koku tat ne durumda şu an sizde, eskiye döndü mü artık
 
Hanımlar lütfen siyasi yorumlar olmasın, dış mehtaplar, büyük resim vb mesajlar yazılmasın.
Öyle ya da böyle bu virüs var ve gerçek, hastalık halinde bireysel tedavi yöntemleriniz sizleri ilgilendirir ama söz konusu toplum sağlığı olunca ilaçları kullanmayın vb şeyler yazmayınız lütfen.
 

Bende şubat sonu gibi türkiyede yaşayan koreli bir arkadaş vardi işyerime geldi . Çay kahve ikram ettik. 3 4 gün sonra once yanimda çalisan ablalar ve eşim grip gibi hastalandi sadece eklem ve baş ağrilari vardi 2 gün sonrada oglumla ben hastalandık 20gün resmen ciğerlerimiz ağzımıza geldi. 3 doktora gittik 3 er kutu antibiyotik kullandık işe yaramadı. Bütün vücudum kırılıyordu.
1 .doktor domuz gribi dedi
2.doktor bogaz enfeksiyonu
3.doktor soğuk alginliği dedi.
İsin tuhafi benim doktorumla oglumun doktorlari hep farkli şey söylediler
Ama ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım.
Mide bulantisi +ağir ishal +eklem ağrisi +şiddetli baş ağrısı + direncli ateş+ burun akıntısı belirtilerimiz oldu.
Zaten mart ayındada virüs patlak verdi
 
Ek olarak ben virusun saglik disindaki etkilerinden daha cok tedirginim mesela. Egitimin durumu kotu,insanlar issiz ve ac. Zorla ucretsiz izinde tutulan,icerideki haklarindan feragat edip kendilerinin istifa etmesi beklenen binlerce insanin psikolojik durumundan korkuyorum. Sosyal medya kullanicisiyim,bulundugum sehrin bir sayfasini takip ediyorum,insanlar inanilmaz derece ates puskuruyor yetkililere. Alinan onlemlerin onlem olmadigini,farkli amaclar tasidigini soyluyorlar. Bazi yorumlara da hak vermemek elde degil. İnsanlar delirme noktasinda. Virusun bu etkileri de var. Ben hasta olmaktan cok bunlardan korkuyorum. Kitlesel anlamda buyuk olaylar olursa kendimizi nasil koruyacagiz?
 
Bende kemik ağrısı olmadı fakat inanilmaz bi halsizlik hani yatağa götürüyodu direk beni 3 saat yatiyodum mesela birden kendime geliyodum gayet iyiyim hic biseyim yok bir iki saat sonra hop yine halsizlik geniz akintim oldu bir iki gece agzimdan nefes aldim sadece
Tat kokuda sonra gitti zaten iyilesmeme yakin
Benim anladigim virus geliyo bi yerleri bozuyo kurcaliyo dagitiyo cikiyo gidiyo
 
Biz de Ocak sonu gibi yaşamıştık bunları. Hatta bu yüzden oğlumun 1 yaş doğum gününü bile yapamamistik çünkü çok hastaydı herkes ben hariç.
 
Merhaba, koku tat ne durumda şu an sizde, eskiye döndü mü artık
Eksik yazmisim ilk verdigim size cevabi. Ben ilaci kullandktan snrs 4 5 gun snra almaya basladm suan sorun yok bende. Ama tanidiklarm var cevremde, 3 4 ay boyunca alamadklari olmus.
 
Hemen yazayım
Kv’ye aksam ev oturmasına gittiği birinden ondan da bana bulaştı.
o yüzden kırılan kırılsın
 
en iyisini yapıyorsunuz benmde gebeliğimden dolayı 6 kat çıkıp inemiiyorum son 1 ayım kaldı inşallah idari izine ayrılmayı bekliyorum
 
bence bu konu kapanmalı mune abla . tartışmaya hakarete siyasete çok çok açık bi konu ama siz bilirsiniz tabi
 
Evet mikroba ihtiyac var ama zaten bakteri dedigimiz sey bizim derimizde de mevcut
Bazi bakteriler yararliyken bazisi zararli yani mikroba ihtiyac var diye el yikamamak en hafif tabirle.cahillik gibi geliyor
El yıkamayı gectim 1 senedir sehirdeki bütün atmleri kolonyaladım.
EKranlar dahil cünkü dokunmatik ekranlarda
Ben haric kimse de görmedim ama atmlere kolonya sıksın
Ben sadece kullanirken dezenfektani fis fis sıkıp kullaniyorum sonra işim bitince de ellerime sıkıyorum çok da evhamli olmamak.lazim insanlar zaten maskesiz dolasirken atmleri dezenfekte etsek ne etmesek ne :)
 
Bize şimdiye kadar virüs bulaşmadı ama inanıyoruz tabi ki dikkat ediyoruz, inanmayan çok var gecen gün komşumuz sokakta konuşurken duydum virüs falan yok hani nerde 1 sene oldu, normal grip olsan bile virüs kapmışsın diyorlar, diye söylenmişti.
 
Yok yazan Murat Kekilidir ...onun disinda varsa beni bul yigidiim
 
Cumartesi günü yasak var diye korka korka hastaneye gittim refakatçimle çünkü ayakta zor duruyordum acaba yolda bize ceza yazarlar mı falan diye endişelendim sonra parka denk geldim baktım amcalar elinde sigara grupça oturuyor gençler cardakta kimsede maske yok. Çocuklar desen yasak hafta sonu demeden hep top peşinde maske hak getire. İnsanlar biraz duyarlı olsaydı belki de korona bu kadar yaygın olmayacaktı
 
Yok yazan Murat Kekilidir ...onun disinda varsa beni bul yigidiim
virüs yok demek ahmaklık olur .. çünkü yüzyıllardır zaten virüslerle yaşıyoruz . ama ağır ama hafif ...

lakin hastalıktan ölüm 2020 de icat edilmiş gibi ve insanları eve tıkıp pskoloji bozarak LEBAALEB olaylar komik ...
maske koruyorsa 2-3 maske takanlar neden oluyor ? korumuyosa açık alan boş yerlerde neden zorunluyuz ?
kapalı alanda okey ama !
negatif çıkan dizi oyuncuları siyasetçiler zenginler turistler istediği gibi binlerce kişi takılıyorken ben evimde tteyzemle neden oturamıyorum

eve 1 yıldır tıkılı kalanlara Allah yardım etsin başka bişi demiyorum .
 
değil mi değil mi ?
mesela kırmızı bölge karadenizde kongreler olmasaydı ? bize yasakken turistler maskesziz ve özgürce takılıp bizede bulaştırmasaydı . evine ekmek götüremeyen esnaf kan ağlarken dizi çekimleri iptal olsaydıııı . villalar tutulup 20 kişilik gruplar eğlence yapmasaydı , oteller kış sezonu yaz sezonu derken açılıp ....... böyle devam eder .
duyar evet duyar önemli :)
ama nedense ahmet amcadan mehmet abiden bekleniyor sadece duyar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…