- 24 Mart 2020
- 10.012
- 36.125
- 598
- 32
Merhaba, koku tat ne durumda şu an sizde, eskiye döndü mü artıkDogru katılıyorum dediklerine. Ben 29 yasndym, eklem agrısı ilk defa yasadm ve beni uykularmdan uyandıriyodu oturamıyodm yatamıyodm. Tat koku birden gitti bu yaşima kadar yasamamıstm boyle bisey cok etkiliyo. Ates öksürük üşüme eklem agrisi burun akntisi hepsini yasadm 8 kasımdan 7 aralıga kadsr evdydim iyilesemdm... herseyi yaptm ictim c vitamini d vitamini bol bol su limon yedim zencefil.vs. herseyi yaptm normal bir grip olsa 1 haftaya kalmaz atlatırdm 1 ay kendime gelemedm... insanlar cok dikkatsiz ozellikle toplu tasimada... Insallah daha kötü günler görmeyiz..
Verdikleri ilacı kullandım 4 5 gün sonra almaya başladm tat koku tamamen.Merhaba, koku tat ne durumda şu an sizde, eskiye döndü mü artık
Vallaha ben korona olmadım ama koronanın Çin'de ilk çıktığı aylarda bir hastalık geçirdik. Şehir Hastanesi 'bilinmeyen virüs' tanısını koydu. Biz 'korona mi yoksa' dedik onlar 'öyle bir şey yok' deyip gecistirdiler. Olaydan 1 ay sonra mevzu patlak verdi.
Neyin nesiydi ne yaşadık bilmiyorum ama ailem bayağa ağır geçirmiştik.
Şuan hala koronanın olmadığına inanan varsa o insanlara diyecek söz bulamıyorum. O kadar bulaş var sonuçta eminim 1 kişi daha olsa yakınlarında geçiren vardir herhalde.
Biz de Ocak sonu gibi yaşamıştık bunları. Hatta bu yüzden oğlumun 1 yaş doğum gününü bile yapamamistik çünkü çok hastaydı herkes ben hariç.Bende şubat sonu gibi türkiyede yaşayan koreli bir arkadaş vardi işyerime geldi . Çay kahve ikram ettik. 3 4 gün sonra once yanimda çalisan ablalar ve eşim grip gibi hastalandi sadece eklem ve baş ağrilari vardi 2 gün sonrada oglumla ben hastalandık 20gün resmen ciğerlerimiz ağzımıza geldi. 3 doktora gittik 3 er kutu antibiyotik kullandık işe yaramadı. Bütün vücudum kırılıyordu.
1 .doktor domuz gribi dedi
2.doktor bogaz enfeksiyonu
3.doktor soğuk alginliği dedi.
İsin tuhafi benim doktorumla oglumun doktorlari hep farkli şey söylediler
Ama ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım.
Mide bulantisi +ağir ishal +eklem ağrisi +şiddetli baş ağrısı + direncli ateş+ burun akıntısı belirtilerimiz oldu.
Zaten mart ayındada virüs patlak verdi
Eksik yazmisim ilk verdigim size cevabi. Ben ilaci kullandktan snrs 4 5 gun snra almaya basladm suan sorun yok bende. Ama tanidiklarm var cevremde, 3 4 ay boyunca alamadklari olmus.Merhaba, koku tat ne durumda şu an sizde, eskiye döndü mü artık
Hemen yazayımgeçmiş olsun
bence hasta olanlar "nasıl bulaştı"yı ayrıntılı yazmalı
yani size değil herkese yazıyorum bu yorumu
çünkü herkes hala ev gezmesinde ama anne babama da mı gitmeyeyim, kırılıyorlar vs diyor burada da
hatta küçük çocuğu ile bebek görmeye giden orada da yine küçük çocuğu olan bir kadınla yaşadıklarını anlatan bir konu vardı da şoke olmuştum
özetle geçirenler, bulaşıp atlatanlar kimden nasıl bulaştığını yazarsa belki farkındalığımız artar
Evet ortada bir virus var ama gribin biraz yuksegi oldururmu oldurmez peki olduren ne?
Ilaclar gunde 8 12 ilaca kalp dayanmaz ve insan olur olum nedeni ise kovit yazilir olan biten bu
en iyisini yapıyorsunuz benmde gebeliğimden dolayı 6 kat çıkıp inemiiyorum son 1 ayım kaldı inşallah idari izine ayrılmayı bekliyorumAllah yardımcınız olsun. bu cahilliğin en yakın sonucunu sizler cekiyorsunuz.
Ben de binmiyorum apartmanimda asansorde biri varsa. hatta 3. kattayım bir ara hic binmiyordum merdivenden cikiyordum ama hamileligim ilerleyince bir de kardiyolojik problemim oldugu icin mecburen kullanıyorum. peceteyle dokunuyorum dügmelere maskemi indirmiyorum ve icinde birileri varsa binmiyorum.
Ama öyle demeyin 2 diş sarımsak sosyal mesafe için mükemmel bir yöntem. Kimin aklına geldiyse kutluyorumO olana kadar 2 diş sarımsak çiğnemeyi unutmuyoruz. Cansu hanım yanılıyor olamaz değil mi?
bence bu konu kapanmalı mune abla . tartışmaya hakarete siyasete çok çok açık bi konu ama siz bilirsiniz tabiHanımlar lütfen siyasi yorumlar olmasın, dış mehtaplar, büyük resim vb mesajlar yazılmasın.
Öyle ya da böyle bu virüs var ve gerçek, hastalık halinde bireysel tedavi yöntemleriniz sizleri ilgilendirir ama söz konusu toplum sağlığı olunca ilaçları kullanmayın vb şeyler yazmayınız lütfen.
Evet mikroba ihtiyac var ama zaten bakteri dedigimiz sey bizim derimizde de mevcutYaklasik 10 yil once cok sevdigim bir arkadasim aniden hastalandi,ambulansla hastaneye kaldirilacak kadar. Hic anlamadik ne oldugunu. Sonra doktoru acikladi,hastane mikrobu kapmis dedi. Meger arkadasimin annesi kontrole gidip geldiginde eve tasimis. Geldiginde el yikama yok,kiyafet degistirmek yok muhtemelen. İnsanlar temiz yasayabilse hayatlarinin hicbir doneminde sorun yasamayacaklar ama yok. Anlatamazsiniz. Soyleyince “mikroba da ihtiyac var” diyorlar. Al mikrobu öl o zaman napayim.
Ben sadece kullanirken dezenfektani fis fis sıkıp kullaniyorum sonra işim bitince de ellerime sıkıyorum çok da evhamli olmamak.lazim insanlar zaten maskesiz dolasirken atmleri dezenfekte etsek ne etmesek ne :)El yıkamayı gectim 1 senedir sehirdeki bütün atmleri kolonyaladım.
EKranlar dahil cünkü dokunmatik ekranlarda
Ben haric kimse de görmedim ama atmlere kolonya sıksın
virüs yok demek ahmaklık olur .. çünkü yüzyıllardır zaten virüslerle yaşıyoruz . ama ağır ama hafif ...Yok yazan Murat Kekilidir ...onun disinda varsa beni bul yigidiim
değil mi değil mi ?Cumartesi günü yasak var diye korka korka hastaneye gittim refakatçimle çünkü ayakta zor duruyordum acaba yolda bize ceza yazarlar mı falan diye endişelendim sonra parka denk geldim baktım amcalar elinde sigara grupça oturuyor gençler cardakta kimsede maske yok. Çocuklar desen yasak hafta sonu demeden hep top peşinde maske hak getire. İnsanlar biraz duyarlı olsaydı belki de korona bu kadar yaygın olmayacaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?