Hala sorunu

tartışılacak şey var ama konu ister istemez dine kayacak ve ben din konusunda başka bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum:)
Tabiiki musluman olan biri dinen caiz mi ona bakar. Ha tavsiye edilmemis pek ama haramda degil.. yegen cok baskabana gore resmen dayi hala teyze amca.. toplum olarak murat basoglumudur ne karin agrisindan cok etkilendik, sizde haklisiniz. Lakin o pislik kiz daha 15 yasindayken iliskiye baslamislar..hem pedofil hem hem ensest yani.. neyse

aa doğru bir de 15 yaşındayken başlamış Allah ıslah etsin ne diyeyim. yani dinde caiz olabilir, bilmiyorum duymamıştım. açıkçası hayal kırıklığına uğramadım, desem yalan olur. genel olarak din konusunda "bu neden böyle" dediğim çoğu şeye mantıklı bir cevap aldım ama buna ne söylenirse söylensin mantıklı gelmeyecek gibi gerçi bu benim düşüncem. sonraları o yüzden tepki gösterdim sanırım yazılanlara.

Merak edip araştırdım vallaha yinede anlamadım. Doğacak çocukların sağlıksız olma ihtimali daha yüksek oldugu için diyen yani buna benzeyen bir cümle vardı. Neyse Konu sahibi akraba evliliklerinin çoğundan hayır gelmiyor genelde yani aileler çok işin içinde oluyor yinede hakkında hayırlısı olsun.

Ne bu akraba evliliği merakınız ya bırakın millet istediğini bulsun halan da seni sevmiyormus zaten neyin kafasını yaşayıp da kendini riske atıyorsun anlamış değilim evlendikten sonra hayatınız çok güzel olacak değil mi cok seviyorsunuz ayrilamazsiniz sonra coxuk olunca bu kv neden boyle diye gelir buray akonu acarsin ama bu kdr cahil olmayyin ya birakin gidin su ulkeyi

Dinen de caiz arkadaşlar ama eski zamanda evlenecek kimse yoktu bu yüzden de evleniyorlardi. Namahrem diye kalk evlen diyemeyiz öyle değil mi sonuçta kim akraba evliliği yapmışsa evlilikte olan bağ akrabalarin aradınız aşırı derecede bozmuş oluyor. Biz kendi kardesimizle yeri geliyor anlasamiyorsak yada tanımadığımız damat tarafına musamma gösteriyoruz bunu arkabalarla yapmak ne kdr doğru daha sonra damatin ailesini 3 yılda bir gör sıkıntı değil halasini ailecek gör.ek zorundalar ne gerek var böyle atraksiyon işlere

Okuyorsunuz, ogretmen oluyorsunuz ama kök zihniyeti degistirmeniz gereken bir egitim neferi olacağınıza kendiniz de o yola giriyorsunuz. Ben sizin gibi insanlarin ogretmen olmasini kabullenemiyorum. Toplumu çağdaşlık seviyesine getirmeniz lazimken, halanızın ogluyla evlenmeye çalışıyorsunuz.

Yine ortalik karisacak
Biz hep bir arada büyüdüğümüz icin hic oyle kuzenler arasi evlilik dusuncesi olmadi aramizda, kardes gibi goruldu hep, halen de oyledir..
Ama kalkip akraba evliligini "ensest" diye adlandirmak cok cirkin, cok yanlis.. Tercih edersin/etmezsin ayridir ama bunu yapan insanlari bu sekilde itham etmek cok hadsizce.. Dinen bi sakincasi yok kuzenler arasi evliliğin, kardes gibi gorebilirsin ama kardes degilsin, kardes baska bi sey kuzen baska.. Ha dedigim gibi, tercih edersin etmezsin, o cok baska bi durum..
Herkesin inanci ayni olmayabilir ama şahsım adina Islam dininde akraba evliligi yasak degildir, Peygamberimiz (asm) de hala kiziyla evlilik yapmıştır.. O nedenle, yok lut kavmi(ki onlarin olayi cok farkliydi), yok murat başoğlu(özbeöz yeğeni idi, kuzeni degil) diye benzer seyler gibi bahsetmek hem yanlis hem de tehlikeli(gunah boyutu açısından)..
Dedigim gibi, ben de tercih etmezdim ama kalkip milleti de ahlaksizlikla, ensestle suclamadim..

bunu savunmayın gerçekten ya, bunun için tartışmak istemiyorum.
Sen fikrini istedigin gibi savunabiliyosun, buna hakkin var degil mi? Baska insanlara da izin(!) ver o halde, savunsun dusuncesini, hemen "yav he he", "savunmayin bunu" modunda tartismaya ceviren sensin, kusura bakma..

Uzak durun
Yakın akrabasınız birde
Başka erkek mi yok
Görme görmemezlikten gel arama duyma

ayrıca din konusunda yazanlar da olmuş, eski dönemle şuanı karıştıranlar var. Eskiden insanlar azken ona göre kitap inmiş ona göre evlilik için müsade edilmiş, ama son kitap Kuran ve evrensel yani ötesi yok, evlilik için akraba ilişkisi olmamalı. zaten tıbben de sorunlu çocuklar doğuyor bunu hepimiz biliyoruz.

Napcan kuzeni ya. Bizde kuzen kardeş demektir. Aynı yatakta bile yatarız. Birde sevmedigin halanın oğlu. Bırak vazgeç. Aileler birbirine girmesin
aynen halamın oğlu benim kardesim gibi teyze oğluda bu ney yaaa
evleneilirmi böyle akraba ilişkileri bozulur birde sevmediğin hala ve sevilmeyeyn sen
sen bence kafayı cok kötü çarptın
bir yere kendine gel
hayret bişeysin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…