Hala sorunu

Yahu kuzen kardestir
Nasil birsey hissedebilirsiniz kuzene karsi ve nasil bu kadar dogal birsey gibi burda yazabiliyorsunuz bunu????
Erkek mi kalmadi dunyada yuh artik yaa ne midesiz insanlar var ayni kandan ayni soydan adamla yatip bide cocuk yapicaksiniz ileride dimi pesssss

Akraba evliliginin ne kadar ciddi hastaliklara sebebiyet verebilecegini bilmiyor musunuz? Her turlu onlem alinsa bile, kuzen kardes gibidir ya. Aranizda gecen en ufak bir problemde butun aileyi sarsar.

Muhtesem bir yorum
Zaten bu bdv de ogretmenlerin cehaletlerini ve bozuk psikolojilerini gordukce benim ulkenin gelecegine dair hicbir inancim kalmiyor...cok cok kotu maalesef

Kuzenlerimizle kardeş gibi olabiliriz öyle de görebliriz. Ama benim inancıma göre kuzen evlilik konusunda namahremdir. Yani evlenmeye haram olacak bi sebep yoktur. Kusacak bi durum yok.
Nikah haram olmadığı için de ben kuzenlerimle kardeşimle olduğum yakınlıkta olmam yaşantım bu şekilde değil. Konu sahibininde nasıldır bilemem.
Bi kaç insan kuzenini kardeş gibi görmüş o şekilde büyümüş diye dini bağlayıcılığı olan bişeyi tiksinç bulmamalı bence.

Kuzen kardes sayilmiyor bilakis nikah dahi düşüyor. Ama ben akraba evliligine karsiyim bizim ailede de yoktur. Oldu olmadi derken zaten araniz da iyi degilmis iyice akraba iliskileriniz zedelenir. Bence olmasa daha iyidir

Bazı yerlerde bu normal karşılanırken bazı yerlerde izin verilmez. Ama bu yanlış manasına gelmez. Benim annemle babam da kuzen çocukları bizim burada normal. Tutup da siz bunu eğitimci kişiliğime bağlamanız hoş olmamış. Çağdaşlığı ve eğitimciliği sizden öğrenecek değilim. Ayrıca ortada dinen de yanlış olan birşey yok.

Sabah uyandım konuma bakmak için. Konu çok farklı yerlere sapmış. Kimisi ensest demiş kimisi kuzen kardeştir demiş kimisi haddini bilmeden eğitimci kişiliğime laf etmiş. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Herkesin yaşadığı çevre aynı değildir. Bizim burda akraba evliliği yaygındır. Ayrıca dinen de kuzen konusunda haramlık söz konusu değildir. Benim annemle babam teyzem ve eşi de kuzen evliliği. Büyütecek birşey yok. Herkesin yetiştiği çevre ile alakalı bir durum.

Valla yanlis anlama ama bana cok sacma geliyor boyle seyler.. iste boyle kuzenle sevgili olanlar evlenenler bilmem ne olanlar yuzunden haberlere cikiyorlar mesela esimiz goruyor kuzeninde olsa guvenme demeye basliyor.. kuzen demek kardes demek.. bence vazgec bu sevdadan..

Öğretmensiniz, benim öğretmenim akraba evliliğinin sakıncalarını anlatarak yetiştirdi bizi. Şuan size inanamıyorum.

Akraba Evliliklerinde Ortaya Çıkabilen Hastalıklar
Kan bağı olmadan da bu hastalıklar iki taşıyıcı evlenirse ortaya çıkabilir. Ancak daha önce de belirtildiği gibi, aynı tip hastalıklı genle karşılaşma riski akrabalık olduğunda daha yüksek olacağından, özellikle ailesinde otozomal resesif geçişli hastalık bulunan bireylerin mutlaka genetik danışmanlık almaları ve yakın akrabası ile evlenmiş olmaları durumunda ortaya çıkacak tehlikeler hakkında bilgilenmeleri gerekmektedir.

Kistik Fibrozis
Akraba evliliklerinde en çok rastlanılan hastalıklarda birisi kistik fibrozistir. Kistik fibrozisin ortalama görülme sıklığı 2000 de 1'dir.

Kistik fibroziste etkilenen en önemli organlar epitel yapılardır. Dokuların salgı, solunum ve emilim özellikleri bozulur. Buna bağlı pulmoner komplikasyonlar, gastrointestinal sistem komplikasyonları ortaya çıkar. Kistik fibrozisli hastaların yaşam süresi ortalama 27 yıldır.

Fenilketonüri
Fenilketonüri; özellikle beyni etkileyen bir hastalıktır. Türkiye'de fenilketonüri sıklığı 5000 de 1'dir. Fenilketonuride bir enzim eksikliği sonucu fenilalanin yıkılamaz ve hastalık oluşur. Erken tanıyla fenilalaninsiz diyet ile normal zekâ düzeyine erişilebilir.

Yenidoğan döneminde fenilketonüri taraması, ülkemizde Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda rutin hizmetler arasında verilmektedir. Doğumdan sonraki 5-10 gün içinde birkaç damla kan ile basit ve ucuz bir yöntemle (Guthrie testi) hastalık saptanabilir.

Thalasemi major
Thalasemi major; özellikle Akdeniz Bölgesi’nde taşıyıcılığı yüksek bir kan hastalığıdır. Hemoglobindeki bozukluğa bağlı gelişir. Kansızlık ağırdır, büyüme geri kalır ve kalp yetmezliği gelişir.

Thalessemide tedavi ile yaşam 40 yaşa kadar uzatılabilir. Son yıllarda ülkemizde evlenmek üzere olan çiftlerde evlilik öncesi taşıyıcılık için taramalar yapılmaktadır.

Tamam iste, Kuran gayet cagdas ve gunumuzu kapsayan bi kitap ve bu tarz akraba evlilikleri yasak edilmemis, haram denmemis, tercih edip etmemek ayri ama haram diye fetva vermek, ustune ensest diye insanlari resmen ahlaksizlikla suclamak cok yanlis..

Bu konuyu tekrar araştıracağım, belki de ben yanlış biliyorum. Sayenizde varsa bir yanlışım öğrenme şansım olur. Fetva vermiyorum, bildiğimi düşündüğüm bir konu hakkında yorum yaptım. Benim haddime değil fetva vermek. Ancak bu ilişki ensest bir ilişki! Ayrıca ben sadece ilişkinin boyutundan bahsettim kalemimden ahlaksızlık diye bir kelime çıkmadı. Bunu bağdaştıran ve bana söylemişim gibi ima eden sizsiniz.

Kuzene nikah düşüyor ama kalkıp da herkes kuzeniyle evlenecek değil ya? Bu kuzenlerle evlenme durumunun yüksek olmasının nedeni aman kızım yabancıya gitmesin aman oğlum yabancıya gitmesin düşüncesi. Eh bir de eskiden insanların soyunun artması gerekiyormuş galiba çooook eskiden o zaman müsade edilse de şimdi habire kuzenle evlenmenin tercih edilmesinin nedeni ne ola ki? :)

Aynen öyle bizim burda yaygın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…