hala taksidini ödemekte olduğunuz cep telefonunuzu arkadaşınız ödünç isterse?

hmmm bi de trip yapıyor..tel.istendiğini de yeni duyuyorum..
peki ben ne yapıcam sana verince diye bir sorsaydın?
emanetin canı az olur..taksiti bitmemiş daha.bitse bile mantıklı değil..
hava atıcak başkasının telefonuyla..

çok tanıdık mı bi konu benimde en yakın arkadaşım öyleydi her şeyimi isterdi kıyafet, ayakkabı, telefon, akıla gelebilecek her türlü şey hadi kıyafet falan neyse alıyodu bi daha vermiyodu da zaten istemezdim de ama telefonumu istediği,benimde vermediğim için kaç kez küsüşmüşlüğü var bana vermem niye veriyim telefonumu ya numaralarım var belki saklamak istediğim gizli mesajlarım var dimi ama

Ya kızlar benmi çok fesatım allah aşkına özel eşya ve iletişim eşyası ne malum bu arkadaşının sana senın kadar iyi niyetle yaklaştığı hepimiz biliyoruzki artık cep telefonlarınada aynı pc lerdeki programlar yüklenip kendi konuşmanı bırak ortama kadar dinleme yapılabiliniyor.Ve o sana bir açıklama yapmıyorsa eşyayı istediği halde sen açıklama bile yapmak zorunda değilsin eşyanın sahibi olarak oyüzden bahane aramanada gerek yok.

kişisel eşyalar ödünç verilmez. çok lazımsa hemen telefonunu yaptırır ya da kullanılmayan bir telefon ister. başkasına lazım olan birşeyi nasıl istiyor anlamadım.

valla kızlar sormayın ya telefonu aldığımdan beri yani nedir bu anlamadım gitti işyerimdede bi çocuk var sürekli oda isteyip duruyodu ver güncelleştirme çıktı yükliyim bu akşam yarın getiririm flan gibilerinden ya istemiyorum diyorum ama kızlar size anlatamam nasıl ısrar nasıl ısrar akşama kadar peşimde ilk aldığımda saflığıma geldi verdim bigün tel onda kaldı güncelleştirmiş getirmiş bu defa bir ay sonra yine işte yeni güncelleştirmeler çıktı ver yapım yapıyım da yapıyım allahım istemiyorum memnunum böyle diyorum yok.en son dedim akşam veremem sonuçta bnada lazım artık işyerinde yaptı da kurtuldum teli vermekten valla insanları anlayamıyorum ya ben ne olursa olsun kimsenin bişeyini isteyemiyorum bide korkrım emanet diye zaten bundan önceki telimi de o arkadaşımla gittiğimiz cafede unutup geldim bir saaat sonra farkettimki tel yok ve cafeye gittim malesef çoktan uçmuştu oda pahalıydı ve taksidi bitelde bi kaç ay olmuştu şimdi buna gözüm gibi bakıyorum bunada bişi olursa artık biraz zor alırım yanipüff

"Malım seni vereyim mi kötü olayım vermeyeyim mi kötü olayım" diye sor bakalım telefonuna .

Göreceksin dile gelip " verme de kötü ol" diyecektir.

kesinlikle hayır. borcunu ödesem de ödemesem de vermem.

bi bahane üretmek zorunda değilsin, veremem kusura bakma de, verme. bunun için darılıp küsmece olmaz. küserse de kalitesini gösterir.

elektronik eşyayı ne kimseden isterim ne de kimseye veririm.

sakın sakın. güncelleme neymiş be. git mağazasına yapıyolar zaten ücretsiz.

ne yılışık yüzsüz insanlar var ya. bi telefon için yapmadığı kalmıcak nerdeyse.

valla canım en son çare bozuldu diyip kullanıcam yani veremem diyorum nolcakki yicezmi telefonunu iyiki bi telefonun var aynen böyle ya valla sinir oluyorum niye böyle saçmasapan işlerde hep beni bulur bunuda anlamış değilim ya sabrımımı deniylar nedir

de ki, yemiceksen niye o kadar ısrar ediyosun bi telefon için.

hay allahım ya, aman gözünüseviyim sakın verme. sonra ilerde pişmanlıktan kendini yersin. ben bi kere verdim de telefonumu vermicekti bana nerdeyse.

ben olaya başka boyuttan bakıyorum,büyük ihtimalle bahsettiğin telefon iphone değilmi taksitler falan diyosun,bundan önceki telefonumda öyle diyosun taksitleri yeni bitmişti falan... arkadaşın yüzde yüz biriyle görüşmek için değil de,haftasonu yüzyüze görüşeceği birine hava atmak için kullanacaktır.

ama şunu hiç anlayamadım,günümün 3 saati yolda geçiyor yaklaşık,toplu taşıma araçlarında nerdeyse herkesin elinde iphone var,kimi face,kimi twitter kimi oyun falan falan ama 10 kişiden 3-4 ünde rahat vardır. iphone 2.5 milyarlık telefon yaklaşık.bu insanlar iphone a sadece bir telefona bu kadar para verebiliyorlarsa niye toplu taşıma kullanıyorlar ben onu anlamıyorum.sadece telefonu 2,5 milyar olan adamdan daha fazlası beklenir yani.bi de biz ne zaman bu kadar zengin bir millet olduk ya.geçen bir forumda da okudum iphone lar ilk çıktığında zeytinburnunda telefon bayilerinde iphonelar 1 günde bitmiş ve almak isteyenler isim yazdırıyormuş.yuh yani.sorsan asgari ücretle geçiniyoruz hayat şartları çok zor falan diyorlar ama tekrar ediyorum sadece bir telefona 2.5 milyar veriyorlar. şu an kendime 10 tane iphone alabilirim,şükürler olsun bir derdim yok ama ben nokianın ilk zaman telefonlarından birini kullanıyorum,çünkü gerek yok.zaten facebook,twitter ya da diğer zerzevatlarım yok,ihtiyacım da yok şükür.ki facebook vs kullansam bile niye her dakika insanlarla haberleşmek zorunda hissedeyim ki kendimi.yani her dakika ulaşabilmek zorunda olmak saçma geliyor.
mesela bir kız vardı geçen gün,giyiminden falan baya belli yani böyle ücra kesimde yaşadığı,ama elindeki telefona baktım iphone. e madem bu kadar iyi durumun var üstüne başına doğru düzgün bişey al;eğer madem durumun öyle giysiler giyecek kadar kötü,niye iphone kullanıyosun?

Bitsin bitmesin eğer isteyen dostumsa 1 dk düşünmem nedende sorgulamam bilirim ihtiyacı olmasa istemez.
Ama tabi sizin durumunuzu , arkadaşlık bağınızı bilemiyorum.

Bana kalırsa elektronik eşya ödünç verilmez.
Düşer, su dökülür, bozulur, çizilir vs. vs. insanlık hali herşey olabilir Herkesin tlfnu kendine..

Son düzenleme:
Bitsin bitmesin eğer isteyen dostumsa 1 dk düşünmem nedende sorgulamam bilirim ihtiyacı olmasa istemez.
Ama tabi sizin durumunuzu , arkadaşlık bağınızı bilemiyorum.

canım on yıllık arkadaşız dostuz yada ben öyle zannediyorum bilemiyorum çünki kiminle görüşceksin dediğimde söylemek istememesi birazda zoruma gitti geçiştirdi resmen bide yedekte telim olsa amenna ama yedekte telde yok bide haftasonu illaki biryerlere gidiliyor.ha üzülmedimmi çok üzüldüm hatta dün gidip telefon bile baktım onun için ama kafama koydum alıp sürpriz yapıcam

canım yazdıkların çok doğru ve sonuna kadar katılıyorum ama benim kullandığım tel ıphone değil ona o kadar para veripte almam şahsen ama kullandığım tel ne ıphone kadar pahalı nede çok ucuz denecek kadar ucuz çok şükür iyi bi şirkette iyi bir konumda çalışıyorum işime arabamla gidip geliyorum fakat ne olursa olsun süreklide telefona para verilmez gelir olduğu kadar giderde oluyo başka taksitlerin oluyo çeyiz filan alıyosun bi yandan herne kadar evleneceğime ümidim olmasada yani bencede telefona verilen para haybeye verilmiş ve bende artık boşu boşuna para vermek istemiyorum.ama arkadaşımada bir yandan çok üzüldüm ona telefon alıp sürpriz yapmak istiyorum dün baktım normal fiyatlarda gayet güzel telefonlar var acaba alsam kendini bana borçlu hissedermi telin parasını almayı düşünmüyorum sizce nasıl olur

Anladığım kadarıyla iyi niyetlisin ve hayır diyemeyenlerdensin arkadaşım.Tabii ki telefonunu da verme kimseye,hediye olarak telefon da sakın alma.Milletin ihtiyacını sen karşılamak zorunda değilsin.Bu kadar yüzsüzlük yapan bir arkadaş niye aynı modeli almadın diye bile bozulabilir:)Amaç hava atmak değilse,arkadaşın piyasadaki uygun fiyatlı modellerden alabilir,hava atmak istiyorsa da kendi parası ve telefonuyla atsın bir zahmet.Telefonunu sakın verme,açıklama yapmak zorunda bile değilsin,telefon bu,kişiye özel bir eşya.Arkadaşın da kimle konuşacağını sana söylemek zorunda değil,bak o kişisel sınırlarını iyi çiziyor,sen de dene zararlı çıkmazsın.

haklısın canım ya dün konuştuk öbür arkadaştan istemiş oda vermiş verdi sağolsun falan dedi bende kötü hissettim kendimi ya şimdi benden istedi ben vermedim sakınır gibi oldu ama kırılmamış yani normaldi konuşması dedim kızmadın inşallah bana sakındığımdan değil dedim gerçekten bu akşam teyzemleri almaya gidicem hava alanından ve karşıda gebzede kalmam gerekiyo geç bi saat oluyo dönemicem o saatten sonra annemlerde geleceği için pazarda muhtemelen baya geç dönücez yani teli geri alma fırsatımda olmıcak bu şekilde açıklamamı yaptım arkadaşıma ama ne bilim işte üzüldüm kafama takıldı öle düşündüm dün akşam iş çıkışı baktım tel fiyatlarına bir iki uygun fiyatlı gözüme çarptı öle içimden geldi alıyım diye düşündüm hayır diyemiyorum ya bilmiyorum bu huyumu nasıl yenicem ama işte kendimide kötü hissettim ben vermedim öbür arkadaş verdi şimdi off off :18: aslına bakarsan benim bu arkadaşım normlde kitaplarını dahi sakınan bi insan yani verir vermesine ama onun dediği gün okuyup getircen mesela aslında kötü niyetinden değil kitapları onun için çok önemli bide hiç bilmiyorumki acaba ben istesem hiç düşünmeden o verirmiydi daha önce hiç böle bi durum yaşanmadı aramızda insanları kırmaktan korkuyorum sanırım buda kendime zarar veriyo kaç gündür bu olaydan dolayı mutsuzum çünki arkadaşımı mutlu edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…