• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halam boşandı babam bakıyor

Kız telefonum kırık diyor, paramız var ama 6 kişilik odada kalıcam diyor. Madem adamın parası var niye kızını görmüyor?

Siz babaanne misiniz yoksa hala mı😂😂
Yok miss, bazılarına göre babacığınız kuru ekmekle suyunuzu verdiyse tamamdır. Geri kalan para tamamıyla anasına bacısına gidebilir. :deli:
Halanın üvey oğlu mis gibi yaşıyor, konu sahibi altı kişilik odada kalıyor. Yok ya!
Bir kere adamın oğlunu değil, yeğenini evlat edinmiş hala hanım, ne diye boşanırken nafaka almamış? Öyle evlat edinmeyle iş tamam mı oluyor? Bakacağın ortam yok bir kere. Bir çocuğa bakayım derken başka bir çocuk sefil oluyor. Ben anlamadım bu işi.

sizle mi yasiyordu cocuk yengec? sey icin sordum yani cidden boyle oluyor mu mesela bu cocugun annesi babasi nerede falan diye kimse sormuyor mu?

burada bir uye vardi annesi olen cocuklari almis senelerce bakmis kendi cocugu gibi. ona da cok sasirmistim. ozellikle devlet bu cocuklari takip etmiyor mu ona sastim. konuya da odaklanamadim 😂

Burayı ben de anlayamadım🙄 Çocuk okula gidiyor, hastaneye gidiyor kimse bu çocuğun anası babası nerde demiyor mu?

sizle mi yasiyordu cocuk yengec? sey icin sordum yani cidden boyle oluyor mu mesela bu cocugun annesi babasi nerede falan diye kimse sormuyor mu?
burada bir uye vardi annesi olen cocuklari almis senelerce bakmis kendi cocugu gibi. ona da cok sasirmistim. ozellikle devlet bu cocuklari takip etmiyor mu ona sastim. konuya da odaklanamadim 😂
Evet , birkaç aylıktan ortaokula kadar neredeyse kesintisiz bizimle yaşadı. Anneme anne,babama baba diyor :) şimdi kocaman oldu,hala yazları gelir, dilediği kadar kalır. Üniversitede bizim şehri yazip tekrar bizimle yaşamak gibi bir planı var 😅
Ne devlet takibi ya, öyle bir şey yok kesinlikle. Dogurdugun çocuğu ilk birkaç aşıya gittin mi diye takip ediyorlar anca. Sonra dilendirdin mi, dövdün mü, başkasına mi biraktin... takip eden kimseyi görmedim de duymadım da ben.
Anne babaya gelince.. biz zaten hiç hevesli değildik ki böyle bir olaya. Baba desen Şam babası,serefsiz (bosandilar zaten sonra) , anne desen 'yasim geldi dogurayim' diye kötü kocadan çocuk yapan dusuncesizlikte biri.
Önce işe başlaması gerektiği için gündüz bakmamızı istediler, sonra bir baktık ki hep bizde :))
Tabii ki zorlu bir surecti. Üstelik annesini hiç sevmeyiz,babasından nefret ederiz. Yani böyle iki sevmediğin insanın çocuğuna bakmak gerçekten kolay değil. Ama yine de geriye dönünce ben gerçekten çok memnunum. Bir nevi koruyucu aile gibi görmeye basladim bizim olayi- yeniden çocuğu alacak düzeni Kurana kadar çocuğun daha iyi bakacak kişilerde kalması gibi yani-
Çünkü annesi de babası da beş kuruş etmeyen insanlar . çocuk bizim evimizde, güzel bir ailede geçirmiş oldu güzelim çocukluk yilllarini.
Hatta annem pedagaoga götürmüştü, birkaç seans sonra pedagaog çocukta anne babanın terkettiği/başkasınin evinde yaşayan çocuk emarelerinin bulunmadığını, herhangi bir dislanmislik yaşamadığını ve bizi zaten öz ailesi gibi gördüğünü teyit etmisti:)
Burayı ben de anlayamadım🙄 Çocuk okula gidiyor, hastaneye gidiyor kimse bu çocuğun anası babası nerde demiyor mu?
Yok yaaa çocuğun kimligi sende dursun,sen bile götürürsün okula-hastaneye. İnan ki sorgulayan bir Allah'ın kulu bile yok

Son düzenleme:
Arkadaşlar halam eşinden boşandı. Nafaka vs. de alamadı.

Şimdi halam ve babaannem birlikte bizim diğer evimizde oturuyor. Üstelik yanlarında üvey oğlu var ki çocuk aslında halamın boşandığı eşinin yeğeni ama halam kendi çocuğu olmadığı için üvey oğluna takmış durumda. Ne isterse yapıyor hiç hayır denmiyor.

Ayrıyeten halam hem babaannemin emekli maaşını alıyor ki ben daha babaannemden 5 kuruş görmüş bir insan değilim, hem kendisi giyim dükkanı işletiyor üstüne babamdan sürekli para istiyor borcum var diye. Ama üvey oğluna her şeyi harcamaktan geri kalmıyor.

Ben ise 2 yıldır ekranı kırık telefon kullaniyorum. Bu yıl da yurtlar pahalı olduğu için şaka gibi 6 kişilik odaya çıkıcam. Sinirlerim bozuluyor gerçekten.

Babamın bu kadar kör olması normal mi
Herkesin babasinin kafası güzel galiba, benimkide kardeşine bagislamisti dukkanimizin birini, sanki kendi bekar üç kızı yokmuş gibicesine

Evet , birkaç aylıktan ortaokula kadar neredeyse kesintisiz bizimle yaşadı. Anneme anne,babama baba diyor :) şimdi kocaman oldu,hala yazları gelir, dilediği kadar kalır. Üniversitede bizim şehri yazip tekrar bizimle yaşamak gibi bir planı var 😅
Ne devlet takibi ya, öyle bir şey yok kesinlikle. Dogurdugun çocuğu ilk birkaç aşıya gittin mi diye takip ediyorlar anca. Sonra dilendirdin mi, dövdün mü, başkasına mi biraktin... takip eden kimseyi görmedim de duymadım da ben.
Anne babaya gelince.. biz zaten hiç hevesli değildik ki böyle bir olaya. Baba desen Şam babası,serefsiz (bosandilar zaten sonra) , anne desen 'yasim geldi dogurayim' diye kötü kocadan çocuk yapan dusuncesizlikte biri.
Önce işe başlaması gerektiği için gündüz bakmamızı istediler, sonra bir baktık ki hep bizde :))
Tabii ki zorlu bir surecti. Üstelik annesini hiç sevmeyiz,babasından nefret ederiz. Yani böyle iki sevmediğin insanın çocuğuna bakmak gerçekten kolay değil. Ama yine de geriye dönünce ben gerçekten çok memnunum. Bir nevi koruyucu aile gibi görmeye basladim bizim olayi- yeniden çocuğu alacak düzeni Kurana kadar çocuğun daha iyi bakacak kişilerde kalması gibi yani-
Çünkü annesi de babası da beş kuruş etmeyen insanlar . çocuk bizim evimizde, güzel bir ailede geçirmiş oldu güzelim çocukluk yilllarini.
Hatta annem pedagaoga götürmüştü, birkaç seans sonra pedagaog çocukta anne babanın terkettiği/başkasınin evinde yaşayan çocuk emarelerinin bulunmadığını, herhangi bir dislanmislik yaşamadığını ve bizi zaten öz ailesi gibi gördüğünü teyit etmisti:)

Yok yaaa çocuğun kimligi sende dursun,sen bile götürürsün okula-hastaneye. İnan ki sorgulayan bir Allah'ın kulu bile yok
Gerçekten saygıya değer eli öpülesi insanlarsınız
valla helal olsun
gerçek hayatta sizleri tanımayı çok isterdim

Kız telefonum kırık diyor, paramız var ama 6 kişilik odada kalıcam diyor. Madem adamın parası var niye kızını görmüyor?

Siz babaanne misiniz yoksa hala mı😂😂
ikisi de degilim ama farkinda mısınız ortada bir yuvasi dagilmis cocuklu bayan var ki adamin da kardesi ne yapsin adam ailesinin zor durumunda yaninda olmasin mi

E o cocuk hic mi hastalanmamis 18 yasindan kucuk cocuklarin ana babasi olmadan recete yazmiyorlar yahu okulu falan gectim yani

Baban için de zor bir durum. Sen henüz dünyada yokken onlar aileydi. Şimdi sizin olduğunuz gibi. Halan onun kardeşi babaannen de annesi ya. Şimdi geçinemiyorlar demek ki, baban sırtını mı dönsün vicdanı izin vermiyor olabilir.
Önceliği tabi ki siz olmalısınız onların yaşam standardını sizinkinden yüksek tutuyorsa olmaz. Ama destek olması gayet insani bir durum.

Back
X