- 16 Nisan 2008
- 5.440
- 14.745
- 773
- Konu Sahibi Love_lover
-
Şu diyaloglara bakınca, gelin size bunları söylüyorsa halanıza neler söylüyordur, kadıncağızda istedi vermedim, gider oğluma fişfirikler, tadımız kaçmasın diye düşünüp veriyordur. Yani hala sizin hediyelerinize değer vermediğinden değil ama gelinede yok diyemiyor.Canım ailecek geline gıcık oluyoruz.annemde o nedenle öyle dedi. Çalışmaz evde oturur. Her gördüğünü ister. Bişeyimi İsteyince ben veremem hediye diyorum. Sana aynısından alırım diyorum. Ayyy yenisini sen kullan bunu bana ver diyo. Bende cins biriyim. Elimdekini isteyene vermem ama o kişiye yenisini alırım. Bendekini veremem. Bizim ailede böyle bi tip yok yani bize garip geliyo. Parasını veriyim der bide. Babamın yanında evdeki saksı çiçeğimizi istedi. Yaaa şimdi her yerde bu var (deve tabanı, monstera) çok beğendim. Bizim eve gezmeye mi gitsen acaba diyo çiçeğe dönmüş. Bende yok canım o arkadaşımın bana hediyesi geleniz size dedim. Babam da kızım ayıp Elif beğendi resmen vermem dedin diyo. Dışardaysam o kız bizdeyse koşarak eve gidesim geliyo Babam Annem istiyo ne yapalım diye veriyor.
Konuyu okuyunca benim de aklima demo geldi vallahiMagazin gündeminde şu an gündemde olan bir hediye konusu aklıma o geldi.Demet Akalın Berkayın eşine doğum hediyesi Rolex saat almış bunlarda saati satmak istemişler saatçi de Demet Akalın’ı arayıp haber vermiş tabi ki Demet Akalın ortalığı ayağa kaldırdısonuç olarak maddi değeri büyük yada küçük hediye edilen birşeyin başkasına verilmesini mantıklı bulmuyorum.Halanızla açık açık konuşun bence hiç hoş bir durum değil.
Kızlar dert değil ama canımı sıkıyor. Halamı çok severim zaten bi tanecik. Ben çocukken bana hep hediyeler alırdı. Tokalar, makyaj malzemeleri, iç çamaşırları, çantalar.... işe başladım bende ona hediyeler aldım ve hala alırım. Halamın iki oğlu var biri evlendi. Gelini hiç sevemedim. Sonra fark ettim ki halam benim aldığım hediyeleri geline veriyorVeriyor derken şöyle; bazen kız halama gelince anne bunu bana versene deyip istiyor yada anne rujun ne? rengi güzelmiş deyip istiyor bazen de halam paketini açmadan al canım sen kullanırsın diye veriyor. Ben halama alırken fiyatlarına bakmam. Ama gelini düşünce bi tel toka bile pahalı geliyor sinsiye. Geçen halam bize geldi güzel bi kokun var mı dedi. Benimde aklımda kaldı dün kendime parfüm alırken halama da aldım bir tane. Eve geldim anneme gösterirken annem güldü aslında geline aldın dedi. Gelin, halamın evinde beğendiği şeyleri istiyor resmen anne bunu bana versene diye. Halamda hediye falan demeden veriyor. Offf. Ben bu parfümün o gıcık kıza gitmesini nasıl engellerim.
Söyleseniz ayıp olmaz, hala ben senin için alıyorum kendin kullan diye yazacaktım ki bunu gördüm. Söylemişsiniz aslında ama halanizin hala vermesi biraz ayıp bence.Fikirleriniz için sağolun arkadaşlar. Tam mesajlarınızı okurken halam çarşıdan geliyormuş bize uğradı evlerimiz aynı mahallede. Parfümü verdim. ( halamla koku zevkimiz benzer. Kadın ben ergen bir kızken benim herşeyimi düşünürdü. Kendi kızı yoktu beni kızı yerine koyardı. O nedenle şimdi kendime anneme ne alırsam onu ayırmam) Birde dedimki bu koku senin tenine çok yakışacak. Ama Elif’e gitmez bak dedim gülerek. Hemen anladı canım sen benim kızımsın Elif de artık senin kızkardeşin dedi. Bende elveda parfüm dedim.
Milletin halasına bak ya..Hediyeler falan alırmış..Ben bir çöp görmeyerek büyüdüm, iş sahibi olunca da kendisine her gittiğimde bişey götürdüm, her işinde yardımcı oldum, ağır ağır eşyalar taşıdım...Sonra ne oldu beni babama şikayet etmiş bi de..Sildim ben hayatımdan
Milletin halasına bak ya..Hediyeler falan alırmış..Ben bir çöp görmeyerek büyüdüm, iş sahibi olunca da kendisine her gittiğimde bişey götürdüm, her işinde yardımcı oldum, ağır ağır eşyalar taşıdım...Sonra ne oldu beni babama şikayet etmiş bi de..Sildim ben hayatımdan
Kızlar daha önemlisi halam gelinin bu davranışının hoş olmadığını anlamıyor. Kendisine yapabilir ama başkalarına yapması beleşçilik gibi bişey. Arsızlık yada. Diğer kuzenlerimde bi iki vaka anlattı bu konuda ama halama bunu anlatamam. Kadın hep kız çocuk istemiş önce ben vardım. Şimdi gelini Elif. Elif ne isterse yapıyor. Hatta benim asıl yanlış olarak gördüğüm şey şu davranışı: Sürekli onlara maddi ve manevi yardım. Kuzenimde alışmış yetmiyor diye para istiyor hep. Elif sürekli gezmede halam evde çocuğuna bakıyor. Kız annesine giderken durmuyor diye halama bırakıyor bebeğiniYani aslında ilerde büyük dert olacak gibi. Ayy bu arada kızın evi Salı Pazar’ı gibi tam sinir krizi geçirmelik halam zavallı çocuğa bakarken temizlikçi çağırıyor evi temizletiyor ve çuval çuval eşya atıyor. Nerde çul çaput üç beş liraya dandik dandik şeyler alıyor. Evide incik cincikle doldurmuş. Bizim sülale hep düzenli temiz titiz. Kız resmen renk kattı bize. Ahahahahaha. Bakalım ne olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?