Halama aldığım hediyeler 💔

Şu diyaloglara bakınca, gelin size bunları söylüyorsa halanıza neler söylüyordur, kadıncağızda istedi vermedim, gider oğluma fişfirikler, tadımız kaçmasın diye düşünüp veriyordur. Yani hala sizin hediyelerinize değer vermediğinden değil ama gelinede yok diyemiyor.

O değilde sürekli birilerinden birşey istemekte nasıl bir görgüsüzlüktür

Kızım oğluma kadar aldın daha ne istiyoooooon diyemiyo mu halanda
Parfümün gitti geçmiş olsun
Daha da hediye almazsın artık
İlla birşey alcaksan pasta çörek falan al yensin bitsin
Ya da büyük yaş yelekler falan al onları da alırsa artık birşey diyimiyciğim

Magazin gündeminde şu an gündemde olan bir hediye konusu aklıma o geldi.Demet Akalın Berkayın eşine doğum hediyesi Rolex saat almış bunlarda saati satmak istemişler saatçi de Demet Akalın’ı arayıp haber vermiş tabi ki Demet Akalın ortalığı ayağa kaldırdısonuç olarak maddi değeri büyük yada küçük hediye edilen birşeyin başkasına verilmesini mantıklı bulmuyorum.Halanızla açık açık konuşun bence hiç hoş bir durum değil.

Konuyu okuyunca benim de aklima demo geldi vallahi Normalde hic sevmiyorum tam bir gorgusuz. Ama bu konuda dibine kadar hakli kadin bir de ben bunadim mi falan demis ya acaip guldum

İkili ilişkilerde dürüst olmaktan yanayım. Halaniza hediye olayinin farkında olduğunuzu onu düşünürek aldığınız hediye ye başkasına vermesinden kırıldığınızı, gelininize de ona verilenlerle yetinmenin doğru olduğunu, başkasından özellikle kullandığı şeyi istemenin ayıp olduğunu söyleyin.

Fikirleriniz için sağolun arkadaşlar. Tam mesajlarınızı okurken halam çarşıdan geliyormuş bize uğradı evlerimiz aynı mahallede. Parfümü verdim. ( halamla koku zevkimiz benzer. Kadın ben ergen bir kızken benim herşeyimi düşünürdü. Kendi kızı yoktu beni kızı yerine koyardı. O nedenle şimdi kendime anneme ne alırsam onu ayırmam) Birde dedimki bu koku senin tenine çok yakışacak. Ama Elif’e gitmez bak dedim gülerek. Hemen anladı canım sen benim kızımsın Elif de artık senin kızkardeşin dedi. Bende elveda parfüm dedim.

Halanın gelini d eolsa hediyeyi vermemesi gerekir. Sen halacığım ben seni düşünerek özenerek hediye alıyorum sen gidip başkasına veriyorsun hediyeyi oluyor mu bu dersin.. Yine vereceksen almayım o zaman dersin. Ya da sedece halanın kullanabileceği şeyleri alırsın hediye mesela ayakkabısı 39 numaradır gelinin 40 tır ona olmaz mesela.

Söyleseniz ayıp olmaz, hala ben senin için alıyorum kendin kullan diye yazacaktım ki bunu gördüm. Söylemişsiniz aslında ama halanizin hala vermesi biraz ayıp bence.

Kaç senelik halanız, aranızda neye bozulduğunuzu söyleyecek samimiyet vardır diye düşünüyorum. Ben olsam söylerim yani. Ha, kimseye hayır diyemeyen insanlar vardır, halanız da öyleyse, o zaman hediye filan almayın, başka çözümü yok bence.

Kızlar daha önemlisi halam gelinin bu davranışının hoş olmadığını anlamıyor. Kendisine yapabilir ama başkalarına yapması beleşçilik gibi bişey. Arsızlık yada. Diğer kuzenlerimde bi iki vaka anlattı bu konuda ama halama bunu anlatamam. Kadın hep kız çocuk istemiş önce ben vardım. Şimdi gelini Elif. Elif ne isterse yapıyor. Hatta benim asıl yanlış olarak gördüğüm şey şu davranışı: Sürekli onlara maddi ve manevi yardım. Kuzenimde alışmış yetmiyor diye para istiyor hep. Elif sürekli gezmede halam evde çocuğuna bakıyor. Kız annesine giderken durmuyor diye halama bırakıyor bebeğini Yani aslında ilerde büyük dert olacak gibi. Ayy bu arada kızın evi Salı Pazar’ı gibi tam sinir krizi geçirmelik halam zavallı çocuğa bakarken temizlikçi çağırıyor evi temizletiyor ve çuval çuval eşya atıyor. Nerde çul çaput üç beş liraya dandik dandik şeyler alıyor. Evide incik cincikle doldurmuş. Bizim sülale hep düzenli temiz titiz. Kız resmen renk kattı bize. Ahahahahaha. Bakalım ne olacak.

Milletin halasına bak ya..Hediyeler falan alırmış..Ben bir çöp görmeyerek büyüdüm, iş sahibi olunca da kendisine her gittiğimde bişey götürdüm, her işinde yardımcı oldum, ağır ağır eşyalar taşıdım...Sonra ne oldu beni babama şikayet etmiş bi de..Sildim ben hayatımdan

Halam annemden daha çok düşünürdü beni. Canımmmm ama oğlu evlenince gelinine aynı şeyi yapmaya başladı. Gelinde bunu sonuna kadar sömürdü. Huyu birazda kızın seviyor başkasından geleni.

Kıza uyuz oluyorum. Toplu iğne almam.

Gelinine veremeyeceği şeyler tercih et bundan sonra

Siz biraz halanızı kıskanmışsınız esasında, kıyamam
Siz yeğenisiniz o gelini yerleriniz hep ayrı olacak. Torununun annesine ihtimam göstermesi güzel bir şey ayrıca, halanız güzel bir kayınvalide belli ki. Kendi kişisel duygularınızla zehirlemeyin halanızı.
Yarın sizde evleneceksiniz, kayınvalidenizi dolduran bir yeğen istemezsiniz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…