Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

deniycem cnm en kısa zamanda eşim. elmalı şeyleri çok sever. bunuda sevecek diye düşünüyorum bakalım

Betül Usulü Orman Kebabı :)
patlıcan
yeşil biber
kırmızı biber
bezelye
kabak
patates
taze fasulye
havuç
ufak ufak doğranır tavada az zeytinyağında hafif çevrilir
ardından fırın tepsisine dökülen karışım yağ tuz katılarak fırına verilir
ayrı bir tavada
kuşbaşı et soğan ve sarımsak ve domates ile kavrulur (ben eti önceden haşlıyorum aksi takdirde sert oluyo) sebzelerin pişmesine yakın etide ilave edip salçalı su katılarak tekrar fırına atılır piştiğini tadına bakarak anlıyorum afiyet olsun resim çeker pazartesi koyarım inşallah

Dunku mısafır menumdu kızlar:)
Cocuklarla hazırlık zor olsada kalabalık oldugumuz ıcın cok cesıt yaptım ıyıkıde yapmısım..

Firinda mantarlı kasarlı hındı gogsu
Taze fasulye kavurması
Karısık kızartma ( eltımden:)
Sarma
Otlu ekmek yada gozleme denıyo:)
Rulo buzluk boregı
Etsız cıgkofte
Yogurtlu kus kus salatası
Yesıl salata

Tatlı olarak
Catlak kurabıye
Rulo tavuk gogsu
Kunefe
en son da fınal turk kahvesı:)

Fundamın isteği üzerine Yüksük ÇORBASI

fundam normalde mantısı elde açılır ama biz çalışan hanımlar azcık zor
o yüzden
1 paket (Şahin öneririm) hazır mantı en ufak olanınıdan üçgen olmıyacak
1 kutu haşlanmış nohut
salça
su
nane
limon

salçayı az yağda kavurup suyu ilave ediyoruz içine nane ve limon suyu katıyoruz su kaynadığı zaman mantıları ve nohutuda atıyoruz mantı piştiğinde kapatıyoruz çok geçmeden servis yapmalıyız yoksa mantılar şişiyor servis yaparken yanına kırmızı biber ve limon da servis edilirse tam süper oluyo :)

ohhh ellerine sağlık betülüm.. bende bunun kıymalısını ve etlisini yapıorum çok güzel oluo az sulu tavsiye ederim. tabi yanınada sarımsaklı süzme yoğurt:) ohhh afiyet olsun...t

ohhh ellerine sağlık betülüm.. bende bunun kıymalısını ve etlisini yapıorum çok güzel oluo az sulu tavsiye ederim. tabi yanınada sarımsaklı süzme yoğurt:) ohhh afiyet olsun...t

hımm süper yasminim ya kv öğretti sağolsun o süper yapar severim :)

betülüm ben bunu yapıcam ama fırın tepsisine dizmiyosun dimi karışık koyuyosun etlerve türlüyü yani:

benicim ne yaptın senya allahım gerçekten hamaratsınız ay bunları okuyunca kendinden utanıyorum
ayrıca o rulo tavuk göysü nasıl oluyo tarif isterizzz:

kızlar ben de geçen eşimin teyzesinde bi tatlı gördüm çok pratik ama şerbet ve muhallebisini biz gitmeden önce yaptığı için ölçülerini tam bilmiyorum
YALANCI LAZ BÖREĞİ
20 adet baklavalık yufka
eritilmiş tereyağ(sade tereyağ çok ağır oluyor tavsiyem içine biraz sıvıyağ karıştırmanız)
muhallebi
şerbet(püf nokta şerbetin içinde limon yok)

kare fırın tepsisine önce 10 adet yufkayı her birinin arasına yağ gezdirerek üst üste diziliyor.muhallebi dökülüyor.tekrar 10 adet yufka aralarına yağ gezdirilerek üst üste diziliyor.sonra kare kare kesilip fırına veriliyor(fırınınızın özelliğine göre 170-200 derece arası)
yufkanın üzeri kızarınca(yani altın sarısı renk alınca ) fırını kapatıyoruz

börek hafif ılıyınca soğuyan şerbetten döküyoruz afiyet olsun
baklava gibi şerbet içinde yüzmemesi bir diğer püf noktası

Patates Çanağı

Patatesler haşlanır ve rendelenir i
soğanla az salça ile az yağda kavurulur soğuduğu zaman çanak şekli verilir servise yakın içerisine süzme sarımsaklı yoğurt konur ve üstüne yağ yakılıp konulur :)
2. usül olarakda
patates haşlanıp rendelenir zeytinyağı limon tuz katılır yoğurulup çanak şekli verilir. maydanozlar ayrı bir yerde kıyılır çanaklar maydanoz üstüne gezdirilir içine yine sarımsaklı yoğurt ve yağ yakılır

Fudanmın isteği üzerine Ezogelin çorba (betül usulü)
mercimek pirinç bulgur patates soğan sarımsak havuç haşlanır (ben ttavuk suyuyla haşlıyorum) blendrdan çekilir salça kavrulup nane atılıp çorba ile karıştırılır betül usulü ezogelin çorba afiyetle yenir :)

Cnm ben bunu coktandır yapmamıstım tarıf defterıde tutmayınca aklımda kaldıgı kadar yaptım ama cıvık oldu sonra bır kasık un ılave ettım..
Nurayda merak etmıstı bu tarıfı yapmak ıstersenız bıldıgınız kendı tavuk gogsu tarıfınıze bu ıslemı uygulayabılırsınız

Bendekı tarıf
125 gr tereyagda bır su bardagı+ 2 kasık un kavuruyoruz dıger tarafta 1 lt sut 1 su bardagından bır parmak eksık seker kaynatıyoruz kavurdugumuz unuda ılave edıp koyulasınca ocagı kapatıp yaklasık 10 dak cırpıyoruz
Bır paket petıbor bıskuvıyı robotta cekıp bırazını fırın tepsısıne yayıyoruz tavuk gogsunu ınce bı sekılde dokup sabaha kadar donmasını beklıyoruz
Sabah kare kare kesıp arasına kucuk muz dılımlerı koyup sarıyoruz sonra kalan bıskuvıye buluyoruz ve kucuk kagıt maffın kalıplara koyuyoruz..genelde hazır zannedılır:)
Tepsıyıde cektım normalden az cıvık oldugu ıcın dokerken bıskuvıler karıstı bıraz ıcıne, yoksa daha duzgun oluyo olmasa da sarıldıgı ıcın farketmıyo zaten:)

Son düzenleme:

ellerine sağlık şekerim yok yk çok hamaratsınız siz ya:

ohhh güzele benziyo gerçekten:

teşekkür ederim betülümmmm:

Kizlar masallah tarifler cok guzel ellerinize saglik ama simdi yapmaya cekiniyorum malum orucluyuz kaliyo hersey ama ins.yapmaya calisicam en kisa zamanda.

5 tane haslanmis patatesi ve 2 salataligi rendeleyin.Tuz nane ve zeytinyagi ile karistirin servis tabagina alin.Uzerine sarimsakli yogurt dokup maydanozla susleyin afiyet olsun.

sosyete mantısı:
3 adet yufka
İç harcı için:

300g kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça,
sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için

yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
sarımsaklı yoğurt.
Sosu için

2 yemek kaşığı tereyağı isteye göre nane
pulbiber
İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir. Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış maydonoz eklenir. bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır.

Yufka 4′e kesilir. her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpilir. Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır. Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir. Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır.

Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağında yakılan nane ve pulbiber gezdirilir.

Afiyet olsun.

not ben harcını yaparken yarım su bardağından daha az sıvı yağ kullandım
yufkaları ıslamak içinde 4 yemek kaşığından daha fazla yağ kullandım

birde sarımsaklı yoğordu mantı sıcakken dökeceksiniz:

fundanın isteyi üzerine patatezli lazanya tarifini yazıyorum:
1 Tavuk göğsü
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı biber salçası
50 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket krema (200 ml)
100 gr kaşar peynir
2-3 diş sarımsak
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz
kekik
4-5 adet iri patates
Etleri küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda soteleyelim. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve arada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım. Salçaları bir kasenin içine alalım tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az miktar su ile karıştıralım ve etin üzerine dökelim. Bir kaç dakika daha kavuralım. Altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır.
Borcam ya da derin bir tepsiyi yağlayalım. Patatesleri cips rendesinden geçirelim ve tepsiye bir kat dizelim (dilimler biraz üst üste gelmeli) ve üzerinden 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirelim. Biraz tuz ve tekrar dilimleri dizelim ama bu defa üzerinden krema gezdirelim. Ve böylece 4 kat olacak. Eti üzerine dökelim ve eşit şekilde yaydıralım. Üzerine kaşar peynirin yarısını dökelim ve tekrar krema ile tereyağı sıralayarak 4 kat patates dilimlerini dizelim tuzlamayı unutmadan. 200 derece fırında pişirelim. Çatal ile patatesin pişip pişmediğini kontrol edelim (tepsinin ortasından kontrol edelim çünkü kenarlar pişmiş ortası çiğ kalabilir), pişmişse üzerine kalan kaşarı da dökelim ve kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.

not ben yapmadım
bu konuda ayşegülden yorum beklioruz..

çilek reçeli

1 kg çilek
1 kg şeker
3,5 su bardağı su
1 limon suyu

su ve şekeri kaynat.kıvam alınca çilekleri ekle.kısık ateşte pişir.iyice kıvam alınca limon suyunu ekle.3-4 dakika daha kaynatıp kapat.
püf nokta: sakın tahta kaşık vurma.metal kaşık kullan. ve köpüklerini alma .kaynayıp kapatıp kavanz ya da şişeye alınca kağıt havluyu reçelin üzerine kapatıpal.böylelikle reçel cam gibi olur.

afiyet olsun.
not:tarifi oktay ustadan aldım ben

ayşegülümün isteyi üzerine

kalp pasta tarifi
Pandispanyası için:

3 yumurta
1 su bardağı şeker1 çay bardağı soğuk su
4 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:

1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Arası için :

Muz ve damla çikolata
Keki ıslatmak için:

1 su bardağı süt
Üzeri için:

1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt
kırmızı gıda boyası
Öncelikle pandispanyasını hazırlayalım. Önemli bir püf noktası malzemelerin ortam sıcaklığında olması şart.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kelepçeli kalıbımıza harcı dökelim. Önceden ılıtılmış fırınımızda 180 C’ de yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini de kürdanla kontrol edelim. Daha sonra pişen pandispanyayı soğuması için bekleyelim. Bu sırada kremasını hazırlayalım.

Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip tel çıpıcıyla sürekli karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ilıması için bir kenarda bekletelim. Krema soğurken sıra geldi kekimize kalp şeklini vermeye. Ben de bir şablon vardı. ona göre kestim. Öncelikle temiz bir kağıt alalım. Kağıdımızı kekimizin boyutlarında keselim. Daha sonra üst kısımlarını kapl şeklinde kesip kalıbımızın üzerine yerleştirip pandispanyamızı kalp şeklinde keselim.
Kalp şeklini alan kekimizi bıçakla ikiye bölelim. İlk katı servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. 1 su bardağı sütün yarısını keki ıslatmak için kullanalım. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine eşit olarak sürelim. (kremadan biraz artıyor ) Daha sonra üzerine kestiğimiz muzları yerleştirelim ve damla çikolata serpiştirelim. 2. katı da üzerine kapatıp kalan süt ile onu da ıslatalım.
Pastamızın üst kreması için ise 1 su bardağı soğuk süt ile sade toz krem şantiyi mikserin yüksek hızında çırpalım. Kremanın yarısını pastamızın üzerine spatül yardımıyla sürelim. Kalan kısmına da çok az kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım. Onu da sıkma torbasına alıp ucuna yıldız uç takıp şekil verelim.

Pastamızı servis etmeden önce 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet Olsun…..

Kalp şeklinde hazır kek kalıpları da mevcut onlarla daha rahat yapabilirisiniz. Ben de kalıp olmadığı için kalıbımı kendim yapmak zorunda kaldım:) Pandispanya tarifimi daha önce yaptığım şeftalili meyvalı pastam ile aynı yaptım. Çünkü bu tarif çok güzel oluyor.Pastane pastalarını aratmadığına emin olabilirisiniz. İçinde hiç yağ yok…. Denemenizi tavsiye ederim…

not benim tarafımdan denenmemiştir..

harıka bır tarıf ılk yaptım ama esım cok begendı kı degısık tatlara acık degıldır ona ragmen bayıldık

cok tsk ederım cnm ılgın ıcın bakıcam hemn sıteye yorumlarına falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…