Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

Malzemeler :

2 yumurta
1/2 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
3-4 adet Mantar
Çörek Otu
Az Yoğurt
Tuz
Kekik
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Kaşar

Mantarları küp küp kesip, kısık ateşte, az tereyağı ile beraber pişirin. Pişmesine yakın üzerine az miktar da tuz ekleyip, ayrı bir tabağa alın. Dolmalık biber ve salçalık biberi fazla ince olmayacak şekilde doğrayıp, mantarları aldığımız tavada, tavanın üstü kapalı bir şekilde, kısık ateşte, renkleri koyulaşana kadar kavurun. Yeterince söndükten sonra, mantarları aldınız tabağın yanına biberleri de alın.

Derin bir kaba 2 yumurta kırın. Çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt, kırmızı toz biber ve kekik ilave edip, çırpmaya devam edin.

Yoğurt, omletinizin piştikten sonra yumuşak olmasını ve kolay kesilmesini sağlayacaktır.

Orta boy bir tavanın içine biraz terayağı koyun. Çırptığınız yumurtayı içine karıştırarak dökün. Tavanın tüm yüzeyine eşit olarak dağılması için tavayı biraz sallayın. Kısık ateşte biraz pişirdikten sonra, bir kapak yardımıyla üzerini kapatın.

Kapalı bir kapta pişirdiğiniz omlet, yumuşak ve kabarık olacaktır. Hatta yumurta sayısını arttırısanız börek kıvamını alacaktır.

Omletin alt kısmı piştikten sonra, üst kısmı az biraz sulu iken, ters çevirin. Üzerine dikdörtgen olarak kestiğiniz kaşar peynirini düzgünce koyun. Daha önce hazırladığınız mantar, dolmalık biber ve kırmızı biberi kaşarın üzerine süsleyerek ilave edin. Kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin.

Omleti almaya yakın, ince uzun kestiğiniz kaşarları, omletin kenarlarına tavaya değecek şekilde koyun. Üzerine çörek otu serpiştirin. Kenarlara koyduğunuz kaşarlar hafif kızarana kadar omleti, üstü kapalı şekilde pişirmeye devam edin.

Üstüne koyduğunuz kaşarlar da eriyince, omletinizi geniş ve düz bir tabağa alıp, servis edebilirsiniz.

ayyy betülümmm biri seni bana tercüme etsinnnn sanırım çok güzel bişey tarif ediosunn:) kız çok uzun geldiiiiiiiii

ben kuymak a bayılırım
süper bir tarif olmuş

PRATİK PASTA(ÇAKMA TİRAMİSU:))
Malzemeler:
1 paket kedi dili büsküvi
2 paket Dr Oetker Vanilyalı creme ole
1 paket süt
kakao
YAPILIŞI:
2 paket creme ole yi 4 bardak sütle 3 dk. mikserle çırpıyoruz.bir tabağa 1 bardak kadar süt ve 1 yemek kaşığı kadar kakao konulup karıştırılır. sonra kedi dilleri bu hazırladığımız kakaolu süte önlü arkalı batırılıp borcama dizilir. (yalnız büsküvileri bekletmioruz çok ıslanmıycak). sonra hazırladığımız kremanın yarısını kedi dillerinin üzerine döküp düzlüyoruz. daha sonra aynı işlemi ikinci kat için yapıp kalan kremayıda 2. kat büsküvinin üzerine döküp kaplıyoruz. en üstede süzgeçle bolca kakao döküyoruz. afiyet olsunnn...

kızlar az önce akşam yemeğimin ana yemeğini yaptım tarifini sizinle paylaşayım mina sevdi umarım sizin bebişler de beğenir. akşam görsel eklerim .:)

Ekşili Köfte

. 150 gr kıyma
. 2 büyük havuç
. 1 büyük patates
. 1 kurusoğan
. 1 yumurta
. 1 küçük limonun suyu
. 1,5 yemek kaşığı un
. yarım çay b. pirinç

sırasılya havuç ve patates kavrulur. o sırada rendelenen soğan kıyma karabiber tuz ve pirinç ile misket boyu köfteler yapılır. havuç ve patatelere 6 bardak kaynar su eklenir ve 10 dk kaynatılır sebzeer hafif yumuşayınca köfteler ilave edilir ve pirinçler şişinceye kadar kısıkta pişirilir. daa sonra yarım kaşık un limon ve yumurta ile hazırlanan sos çorbaya katılıp 5 dk daa pişirilir. afiyet ola... (1kaşık un bir geniş kaba dökülür ve yucvarlanan köftelerin yapışmaması için bu un ile çalkalanır )

-

çok severiiiim erdemde sevdi yapmıştım bunu ona dur hafta sonu bi daha yapim iyi oldu hatırlattığın :)

yasminim kedi dilini süt ve kahve ile ıslatsak tam tiramusu olur heee :)

harika olacak sanırım..bunu bi benzerini tv de gördüm geçen diyet kahvaltısı..onda önce biberleri soteledi üstüne mantarları koydu mantarlar suyunu çekince çırptığı yumurtayı sotenin üstüne döktü iki tarafını da pişirdiğ tabağa alıp maydonozla süsledi...harika görünüyodu o da..ben içine sucukta koymayı planlamıştım:)))

canım bak bu yolladığım tarifi adım adım yaptığında bildiğin pizza tadı oluyo ve harika görünüyo

çok severiiiim erdemde sevdi yapmıştım bunu ona dur hafta sonu bi daha yapim iyi oldu hatırlattığın :)

yasminim kedi dilini süt ve kahve ile ıslatsak tam tiramusu olur heee :)

he he o da olur tatlım yapınca yorum bekliyorum kızlarrr

bende bugün yaptığım kurabiye tarifini yollayayım:))

zeytinli çiçek kurabiye

4 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
bir miktar sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
tuz
bulamak için galeta unu
iç harcı isteğe göre ben naneli zeytinyağlı lor kullandım

un tuz kabartmatozu karıştırılır..ortası havuz yapılıp ddiğer malzemeler eklanir kulak mememsi kıvamında bir hamur elde edilir..un çok gelirse yoğurtla kıvam verebilirsiniz...hamur 10 dk dinlendirilir..hamurdan küçük bezeler yapıp elle açılır içşne harç koyulur yuvarlanıp elle hafif bastırılır ortasına zeytin koyulur kenardan hafif kesikler atılarak çiçek şekli verilir...190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir..afiyet olsunEki Görüntüle 1000431

ben o cerene oleyi hiç kullanmadım ama çok pratikmiş gerçekten..normal krema yapsak olmaz mı kii:44::44:

ohhhh kızlar süpersiniz
ya ben bunları okuyorum sncanım istiyo okadar hamaratta değilim hemen yapayımmm:
ama yarın kahvaltıda nurayımın patatezli pizzası öylendede yaseminimim çakma tiremususu denenecek
sonra betülün perişan pastası hehe:
gördüğünüz gibi ben önce kolaylardan başlıyorummmm:

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket çikolata sosu( 1 bardak süt ile hazırlıyorum)
1 paket süt
YAPILIŞI
1 paket margarini eritip üzerine 1 bardak yağ konulur ve yağ unla güzelce karıştırılır ama kavrulmayacak. üzerine şeker eklenir ve güzelce karıştırıldıktan sonra süt karıştırılarak yavaş yavaş eklenir. 1 paket vanilya ilave edilir. koyu bi kıvam alıncaya kadar karıştırlarak pişirilir. ocaktan indirdikten sonra 5 dk. mikserle çırpılır. ıslatılmış borcama dökülür. daha sonra 1 bardak sütle çikolata sosu pişirilip üzerine döükülür. 1 gece dolapta bekletilir.afiyet olsun...

sana bi kolay daha geldi o zaman tatlım.yazdım senin için yalancı tavuk göğsünü. ayy baktım da hep tatlı tarifi yazıyorum hepsi eşimin suçuuuu ptesi kahvaltılık tarifim var onu yazıcam inş..

Wavv çok güzele benziyor biraz zor gibi yapması ne.dersin betül çok araştırıyor mu
ayyy betülümmm biri seni bana tercüme etsinnnn sanırım çok güzel bişey tarif ediosunn:) kız çok uzun geldiiiiiiiii
Haha deme öyle kız ayrıntılı yazmış yaparken kolaylik olur
harika oluyo kızlar durun sitenin linkini de atayım inanın muhteşem görüntü ve tad olacak
http://ye-mek.net/tarif/italyan-omlet-dolmalik-biberli-mantarli-ve-corek-otlu/
Ben.senden öğrendim burayi face paylaşmasını görmüştüm çok güzel şeyler var içinde bazılarını denedim
Bak.buraya yazmışsınız vanilya diye ben.kakaolu yaptım

Bn unutmusum bu yemeği en.kısa zamanda yapcqm eskiden yapardim ellerine saglik

canım ilginç bi tarifmiş ilk görüşte tatlı gibi geldi ama tuzluymuş denicem :)

Bi kahvaltilik tarifi daha vereyim songulumden almıştım bayat ekmekler çok.güzel değerlendiriliyor
bayat ekmekleri kup küp dogruyoruz bayat ekmeklerin çokluğuna göre başka bi yerde yumurtaları cirpiyoruz içine beyaz peynir ufaliyoruz yeşil biber sosis sucuk minik minik dogruyoruz yumurtayla karistiriyoruz dogradigimiz bayat ekmekleri karışıma katiyoriz büyükçe bi tavayı yaglayip karisimi dokuyoruz
altı bir.güzel kizarinca omlet gibi bütün olarak tersini çeviriyoruz
afiyet olsun
not: tavanın altını çok acmayalim ekmekler yumurtalı yavaş yavaş pissin

sana bi kolay daha geldi o zaman tatlım.yazdım senin için yalancı tavuk göğsünü. ayy baktım da hep tatlı tarifi yazıyorum hepsi eşimin suçuuuu ptesi kahvaltılık tarifim var onu yazıcam inş..

ohhhh şekerim tteşekkür ederim..
hemen yapıcam kolay benim işim :

canım ilginç bi tarifmiş ilk görüşte tatlı gibi geldi ama tuzluymuş denicem :)

bende bende:

ayy pazarda bunu yapayım hehehehe:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…