kızlar pekı cerkez tavugu en guzel nası olur bılıomusunuz bıde kuru patlıcan dolmasının daha lezzetlı olmaası ıcın napabılırım kıyma yerıne satırdan gecmıs parca et kullanyorum sumak veya nar eksısını kullanıyorum lımon yerıne baska napabılırım sızce
ne sordunki :26:
Sevdim ben burayı hamaratlar topiği güzel olmuş
sık sık uğrarım artık şimdi iyi geceler
Ben yarın biftek yapmayı düşünüyorum öneriniz var mı kızartma haricinde
cerkez tavuguna yagda kavrulmus biber ekliyormusun en sonda öylede guzel oluyor
patlıcan dolmasına ben içine limon fln katmıyorum et ekledigim için kıyma koyuyorm bende
1 bardak soda ile bekletip yumusatabilirsiniz tavada az cevirip yagsız sonra fırına atabilirsin ama pişirirken tuz ekleme gec pişer ve sertleşir
yok cnm cerkez tavugunu ılk defa yapıcam bakalım nası olacak
Bu çok iyi oldu geçende yaptım o kadar sert oldu ki zor yedikTuzu ne zaman ekliyim birde hamarat derim kendime hiç bişi bilmiyor muşum ben
neyse ben yazayımda sen gelnce okrsun valla ben evliyim bekarlıkta işyapmaya hiç benzemio herşeyi yapa yapa öğreniosun doğru bildiğin birçak yanlış oluo.mesela sabah kalktığım gbi o günün ana yemeğini hazırlar pişmeye bırakırım o pişerken ben etrafı toparlar temizliğimi yaparım işim bttiğinde kahvaltımı yaparım ben temizliği kahvaltıdan önce yapanlardanım çünkü çat kapı kahvaltıya komşum gelebilio.evim temiz olmalı gece yatarken toplu bıraktımmı sabah kolay oluo temizlik.öğleden sonra bir programım varsa vardır yoksa elişi.para kazandıran herşeyi severim.akşam üzeri 5 gbi ana yemeğin yanına pilavmı yapılacak ilk önce yarım saat bol tualu kaynar suna bekletirimki suyunu alsın lapa olmasın pilav daha sonra yıkarım bolsuda suyun rengi bembeyaz olmalı yağı bol katılmalı bilinenin aksine tereyağı pilavı ağır bir tat verir sıvı yağlı olmalı tereyağı katılacaksa pilavışehriyelerden sonra katınca kavururken tereyağı azıcık tat vermesi için katılmalı benim pilav ölçüm bire bir buçuktur pilavı kısık ateşte 5dk pişirince karıitırırım sonra dakkadabir ve 10k pişince pilavı alırım ateşten en son bir daha karıştırır dinlenmeye bırakırırm bir şeyle üzerinini sararım deminin alsın die soğumasın die ha bu arada sulu kaldı die korkmamalı o demini alırken bütün suyu çekio ayrıca baştan attığınız tuz suyla akıp gidio pişirirken tekrar atıorum.pilav deminin alırken bende çorbamı hazırlarım bukadar.şöyle bir gerçek var bekleyen yemek herzaman lezzetlidir ana yemek sabah yapımlı sebze olsun haaa et yemeği misal tavuk balık 1.5 saat önce başlanmalı pişirilmeye balık deilde.ama bir kuru fasulye nohut bekletlmeli bunların içine piştikten sonra tere yağında un kavurdunm offf çok güsel oluo.
bak ben neler koyuyorum kek,pogaça,kurabiye,kurabiyenin sade hamuru,sarma,sigara böreği,normal çarşaf böreği,gül böreği,zaten bunlar oldumu dolapta yanına bir salata tamamdır
kekide ısıtıyoruz tabi dimi...ama bunları koyarken taze olucak.pasta felan kesinlikle koyulmaz ama kek koyup dışarı çıkardığında arasına bir muhallebi üzerine kremşanti tamamdır.yemeklerde sebze yemeklerine limon sıkarım pırasaya çok yakışır ıspanağa.
aa kısırda mı koydun yaa limonunu falan yağını koyupta mı koydun canım ama nerde ısıttın kısırı ki nasıl çözüldümercimek köftesini denemedim ama kısırı koydum.gayette güzel oluo.poğaçaları özellikle tazeyken buzluğa atıınmı çıkardığında kısık derecede ısıt çıtır çıtır oluo ben kankimle bittikçe dipfrizi doldururum poğaçayla :)varmı başka sorasın geldiii bişi
dolmayı koyuyoz canım iyi oluyo valla ama soğan koymak hiç aklıma gelmedidolmayı flnda doldurup atabilirsiniz sonra kup patates soğan fln
gel şekerim hoşgeldinn sefalar getirdin güzel bilgilerini alıcam ona görebende neden kulağım çınlıyor diyorum burda hamarat lafımı geçmişyemek konusunda iddialıyımdır bayanlar herkes bayılır yemeklerime hatta annem bile bu kadar güzel yapmıyor diyen bile oldu
süpersin.............................................ben soğanı denemiştim güzel oluo ama patates durunca buzlukta tadı değişti gbi geldi bende bidaha atmadım zaten tazesini yeme taraftarıyım ha bu arada yemekleride yapar koyarım ben fasulye,nohut.pişmemiş olarak bezelye yarı pişmiş salça ile kavrulmuş taze fasulye.
canımm hoşgeldin sende hamarat olduğun söleniyosa vardır bir bildikleriHamarat olduğum söylenir arada tembelliğim tutsada canavar gibiyim:86:
ayy canım benim yaa saolasın unla kabartma tozunu karıştırıp öle koyulcak die biliodum ama zor oluyodu peki en son derken hamur haline geldikten sonramıpüf nokta istiyorsanız aklıma ilk geleni sölim kek yaparken kabartma tozunu en son ekleyin ve bir yemek kasıgı sirke yada limon suyu ile karıstırıp ekleyin
taze fasülyeyede 1 küp seker atın
çalışıyosun dimi canım çalışan hanımlar için çok pratik olur dimiiçli köfte yapıp atmıstım birinde ama cıkarınca sanki etinin tadı deişmiş gibi geldi bana bir dahada atmadım
ama patates,soğan,rondoda cekilmiş domates,fasülye,bezelye fln atıyorum buzluga sonra hepsini cıkarıp tencereye al sana yemek
ay bunu hiç duymadıydım saol bacım kesinlikle denicemmmmha bide şoklanmış patates az yağ ceker bilginizeonu nasıl yapıyorsunuz patatesi ince uzun kesip kaynayan suda 5 dk tutuosunuz sonracıma hemen posete buzluga onu çıkarıp kızartınca az yag ceker hemde tadı daha guzel olur yani ben seviyorum
bide anneannem patates kızartırken yaga tuz döker öylede guzel oluyor tadı
ben ne olursa difrize atıyorum valla, kurabiye kuru pasta poaça pişirip hemen difrize atıyorum, böreği sarıyorum iç harcı ne olursa olsun böreği yapıp difrize atıyorum sonra istediğimde çıkarıp pişiriyorum. özellikle eşim içli köfte hastası olduğu için bi oturuşta 40 adet içli köfte yapıp atıyorum difrize kalan bulgurlada sarımsaklı köfteyi haırlıyorum istediğimde çıkarıp sosunu yapıyorum. yazdan taze fasulye pişirip koydum daha 3 poşet fasulyem var. fasulyeyide şoklayıp koymuyorum soğanla salçayla kavuruyorum öyle atıyorum, çıkarınca üzerine domates ekleyip pişiriyorum. başkaaa ha bide köfteler için kalan ekmek içlerini rondoda çekip difrize koyuyorum. ve en vazgeçilmezim pilav için nohut haşlayıp koyuyorum. yine zamanında ıspanak almıştım biiirrrsürrüüüü onlarında bir kısmını böreklik soğanla kavurup koydum bir kısmınıda ıspanaklı yaş pastam için rondodan geçirip koydum. sonraa yine yazdan kırmızı salçalık biber aldım baya onları temizleyip yıkayıp koydum difrize, birazını közledim öyle sakladım. şu anda bu saydıklarımın hepsi var difrizde ve ben pasta yapıp atamıyorum difrize çünkü yer kalmadı kocişten bi mini difriz istiyorum alacam alacam diyor daha almadı bakalım oda olursa herşeyim hazır olur heralde :)
valla muhteşem olur abla dediğin tarif bunuda denicem inşallahbak mesela yarın sey yap yani sana öneri
patatesi kup dogra az kızart sonra tepsiye koy uzerine tavada hafif cevrilmiş kup tavukları koy onun uzerine domates dilimle koy sonra kasar rendele en uste fırına ver kasar eriyip kızarır gibi olunca cıkar yanınada az pilav ve salata
al sana bi aksam yemegi hemde pratik
abla buzlukta kıymamız var ama salçayla kavurmayı ilk defa duydum yaa daha pratik sanırımay sıra sıra geliyor aklımakıymayı sogan ve salcayla kavurup poşete koyup fotodaki gibi saklayabilirsiniz kullanacagınız zaman cıkarıp parca parca kırar tencereye atarsınız birde yassı saklayın top seklinde değil erimesi kolay olsn
dediğin herşeyi denemek istiyorum çıldırcam ya karnıbaharı bizde çok kullanırız bu sosuda yapmak lazımben karnıbahardan salata yapıyorum kendisi değilde sosunu yiyor misafirlerimanlatayım
1 kase yogurda 1 yemek kasıgı mayonez isterseniz daha az eklersiniz az limon zeytinyagı az asıl malzemeye gelelim taze sogan minik minik kesip yogurtlu karısıma dökün daha sonra haslanmıs karnıbaharların uzerine mmmmmmm ay canım istedi
hoşgeldin canımm saolll gel buyur beklerizselam hanımlar ne güzel bi topik olmuş böylee.bende vakit buldukça ugrayacağım.
buyur şekerim olmazmı yer hamarat ol yeterkibanada yer var mı bende ev hanımıyım bende hamaratttıııııııııııımmmmm:78:
başemel hiç yemedim ama bende sevmiyorum çünkü süt var yaa ondan ama bekide güzel olur yabesamel sos sevmiyorum ben ya nie bilmem
o zaman karnıyarık yap , tavuklu makarna yap , mesela fasülyeyi yemek olarak değilde salata olarak yap piyaz tarzında ,
bak mesela bayat ekmegi küp küp kes kızart uzerine yogurt uzerinede tavuk yada et ne istersen ama et yerine patlıcanda olabilir ali nazik gibi
aa patlıcana şaşırdım ilkk defa duydum yahuEvet yaa o enfes tatların kalbi patlıcan hiç ama hiç fayda barındırmıyor içinde
Ben duyunca çok üzüldüm
Ama zararıda yok nikotinden başka fazla nikotin içeriyor
Arkadaşın dediği gibi patlıcanlı yemekler çok bekletilmemeli imişşşşşşşş
süpersinnnnn......hoşgeldin canımm herkez yemeklerin erkenden yapıldığının daha ii oldunu sölüyor yahu ben hep son anda yapardım alla allaherkese merhabaaaa :92:
ben de geldim seslendiniz diye
eccük hamarat grubundayımdır kendi çapımda
yemeklerimi ben de mutlaka sabahtan yaparım bekledikçe kendine geldiğine ve lezzetli olduğuna inanıyorum.
buzluğumda her zaman sarılmış börek çörek vardır ani gelen misafirlerim için..
az çeşit asla ikram edemem yemek olsun çay misafiri olsun bol çeşit olmalı
abla oluyor diyosan oluyodur valla peki hep merak etmişimdir bazen keke ya yoğurt konur ya süt özelliği ne peki keke ne faydası oluyor merak ediyorum yaben kekide yagsız yogurtsuz yapıyorum herkes olmaz diyor ama cokta guzel oluyor bide evi kokusu kaplayınca daha guzel oluyor anlatayım hemen
4 yumurta kabarıncaya kadar çırpıyoruz içine 1 bardak seker 1 buck bardak un kabartmaz tozu vanilya ve tarcın döküp karıstıryoruz hem pamuk gibi oluyor hemde cok cabuk pişiyor hemde az kalorili
kızlar pekı cerkez tavugu en guzel nası olur bılıomusunuz bıde kuru patlıcan dolmasının daha lezzetlı olmaası ıcın napabılırım kıyma yerıne satırdan gecmıs parca et kullanyorum sumak veya nar eksısını kullanıyorum lımon yerıne baska napabılırım sızce
Ben kurban bayramında memlekete gittim ve 1,5 ay kaldık
Gitmeden önde buzluğa bütün kışlıklarımı hazırlayıp gitmiştim bende siz gibi çok şey koyuyorum buzluğa kışın elimin altında oluyor rahat ediyorum özellikle eşim taze fasulyeyi çok sever diye bol bol yapmıştım
VEEEEEEEEE
Biz tatildeyken aklı yarım bir kişilik evin ışıkları yanıyor diye bizim şarteli aşağıdan indirmiş
Bu devirde hiç buz dolabını düşünemedimi acaba
eve geldim kabusssssss buzluk mutfağın ortasına kadar akmış
Köfteler sarmalar balıklar kokuyu hiç anlatmıyorum bile
Dolabı paramparça yaptık ve tam 5gün dolap temizledim tinerle bile sildim valla
Allahdan karbonattı kahveydi derken koku falan kalmadı
Yoksa dolabı yenilemek zorunda kalacaktık
Şuan o tıka basa dolan buzluğum bomboş
İçli köftem ve tavuk sularımı saymazsak
ben birde misafire sey yapıyorum tavuk fırınlayacaksam buyuk bir tepsiye yogurt ve mayonez döküyorum içine tavukları koyup bir guzel harmanlıyorum iyice sosladıktan sonra fırına veriyorum bazen yanına kabugunu soymadan kucuk patatesleri 4 e bölüp kokuyorum onlarıda öyle sosluyorum sosa az kekik ve kırmızı biber koyarsanızda guzel oluyor tadından yenmiyor valla
Sevdim ben burayı hamaratlar topiği güzel olmuş
sık sık uğrarım artık şimdi iyi geceler
abla diyince kendimi cok yaslı hissettim ben öle yaslı deeelim be ya tavugu haslayıpta buzlukta bekletmedim hiç ama buzluga koymadan parcalara bölüp koyarsan daha kolay olur çözülmesi pişmesi
birde kek kısmında evet en son kabartma tozunu ekle en son yani ondan sonra az bi karıstır sonra hoop fırına birde üzümleri kek atmadan önce şöle bi unla karıstır unlansın o zaman eşit dagılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?