hamarat ev hanımları bizde burda toplanalım

kızlar şimdi pilavın yanına kuru faslye ,nohut yemeği,tarzı şeyler yakışıyor ...peki başka birbirini tamamlayan yemekler nelerdir...hani pilav kuru fasülye ikilisi gibi....

kızlar şimdi pilavın yanına kuru faslye ,nohut yemeği,tarzı şeyler yakışıyor ...peki başka birbirini tamamlayan yemekler nelerdir...hani pilav kuru fasülye ikilisi gibi....

tüm sulu yemeklerin yanına ve et yemeklerinin yanına pilav yakışıyor zaten,
başka
balığın yanında mutlaka garnitür olmalı mesela patates sotelenmişte olabilir pürede olabilir sonra sebzede olabilir ıspanak havuç gibi.
dolma sarmanın yanına salata veya cacık mutlaka turşu
patlıcan kebabı pilav yanınada salata ve meze
patates kızartması yanına köfte çorba salata meze
börek, lahmacun kısaca hamur işlerinin yanına çorba
içli köfte salata belki çorba
misafire hazırlanan bir yemekse et yemeği yapıyorsam yanına barbunya pilav ve meze mutlaka yaparım ben.
şu an başka bişey gelmiyor aklıma
ama masada bi kaç şeçit olacaksa hiç birinde aynı malzemelerin yoğunlukta olmaması en önemlisi

bende çay ve çaydanlık konusunda bişeyler yazmak istiyorum tüm yorumları okumadım. misafire çayı asla çaydanlıkla getirmem yani çaydanlık daima mutfakta kalır çayı bitenin bardağını elime alıp mutfağa götürmem tepsiyle alır tepsiyle getiririm aynı şekilde kahve fincanlarını toplarkende bi elimde tepsi olur alıp dizerim tepsiyi sehpayada koymam. çayı bitene tekrar alırmısınız diye sormam direk alırım bardağını doldururum zaten içmek istemeyen ben almayim der kendini bilen biriyse tabi. birine çaya gitmiştim çaydanlıkla bardakları tepsiye dizip odaya getirdi yere koydu yerde doldurdu dağıttı ve tekrar yere koydu tepsiyi çok kötü geldi bana bu. birde tekrar dolduruluacakbardağın içinde kalan çay mutlaka dökülmeli. birde çayın yanında pasta börek vereceksem orta sehpama dizerim hepsini servis tabaklarıyla çatalarıda koyar ordan ikramımı yaparım mutfaktan getirmem. çok yakınlarımsa bunu yapmam tabiki.

canım çok güzel olmuş açıklamaların yararlanacğım çok şey var...ama diyelim tek bir kişinin çayı bittiyse o tek bardağı damı tepsiye koyup götürüyosun yani garip olmuyormu..kusura bakma gerçekten öğrenmem lazım soruyorum her ayrıntıyı....yada diyelim baya kalabalık 3-4 kişinin çayı bitti tamam ozaman tepsiye koyup mutfakta çayı koymak çok mantıklı ama ozaman bardaklar karışmazmı insanlar unutmazmı hangisi benim diye bu konuda aydınlatırmısın canım.....evet çayın dibini dökmek çok önemli gerçekten..bide şu var bardaklar soğuk oluyo çayları koymadan önce çaydanlığın altındaki suyla bardaklara sıcak su konuluyo bilirsin heralde o sıcak suyu dökmek mi lazım çaydanlığın altına geri boşaltmak mı....

canım çok teşekkürler özellikle dolmayı soracaktım öğrenmiş oldum...

kesinlikle dök arkadaşım asla çaydanlığın altına boşaltma. ayrıca neden böyle bişey yapılıyor ben hiç yapmam, eskiden yaparlardı hiç görmüyorum hiç yapmadımda.
canım aile kültürü neyi gerektiriyorsa onu yap. sizin ailede genelde çaydanlığı odaya geririyorlarsa sende getir.
ben dediğim gibi resmi olmadığı sürece getiririm. misafirimle sohbet ederken bölünmüyor hiç değilse, bir bardak için mutfağamı gidilir. valla bana gelenler mutfaktan getiridiğimde kızıyorlar, bazen dayanamayıp kednileri getiriyor çaydanlığı.
ben birine gitsem bende derim kalkıp oturup durma getir çaydanlığı diye.

canım çok teşekkürler özellikle dolmayı soracaktım öğrenmiş oldum...

canım ya dolma sarmanın yanında zaten yoğurt mutlaka olur e yoğurt oluncada cacık olmaz. dolmanın yanında salata ve mezeler olur.
cacık karnıyarık pilavla güzel olur. patlıcan yemeklerinin yanında cacık bulundururum hep.

süpersin canım bende kesinlikle senin gibi yaparım servisimi
Ama çay yanına vereceklerimi önce tabakları hazırlar hazır tabak veririm misafirlerime
Ama masaya ya da orta sehbaya mutlaka servis açarım sen gibi
Tekrar almak isteyen olur diye...

çay servısı ıcın bende bısıler soylemek ıstıyorum.bende gelen cogu mısafırıme cayları mutfakta doldurur tepsıyle getırır oyle ıkram ederım.ama eger gelen mısafırler yakınımsa samımı oldugum ınsanlarsa(kesınlıkle kadın olmalı erkeklere asla boyle bır servıs yapılmaz) odama cay setımı getırır oyle ıkram ederım.dıger turlu yanı yakın olduklarımada mutfaktan cay servısı yapmak ayıptır bızde sankı yabancıymıslar gıbı davranılmıs olunur ayrıca odadan servıs yapılarak sohbette bolunmemıs mısafırler tek bırakılmamıs olunur.ama cayın yanında ıkram edılen cogu seyı mutfakta tabaklara sık bı sekılde koyar ole ıkram ederım bu konuda mutfakcıyım

canım doğru diyosun bizde aslında şöyle oluyor oturma odamızda soba var çay demlendikten sonra sobanın üstüne koyarız bardağı bitenin bardağı önünde durur sobanın üstünden demliği alırım giderim baradağa dökerim...kimiside boşalan bardağı eline alıp sobanın yanına getiriyor öle koyuyor...ama en güzeli sanırım bardak yerinde durcak sen çaydanlığı getirip doldurcan...umarım evleneceğim yer de aynı böyle yapan insanlar olur ...ama soba yoksa çaydanlık nereye koyulur bilmiyorum mutfak ta olsa git gel olmazki heleki bikaç kişnin bardağı bittiyse tamam tepsiye koyarsın ama bardaklar karışmazmı....ayy ben çok karıştırdım en iyisi şuan yaptığımız gibi yapmak....evlenince şartlar başka olur diye ksormuştum ama hallolur yaa:)

evet canımm hee cacık ve karnıyarık iklisini iyi hatırlattın ..biz karnıyarığı pirinçle yapıyoz kıyma olmayınca ozamanda pilav olmaz heralde canım..ama sırf kıymayla yapıldığında kesinlikle pilav süper olur evet

sen ne yaptın canım misaferlerin gelecekti geldilermi neler ikram ettin bakalım...servisinde bizimkilere benzio ayrıca

canım orta sehba yoksa nereye koymak gerek o servisleri ...çok mantıklı gelio banada normal tabak servisi harici orta servis....

kızlar geçende teyzemlerdeydik kahfe yapmayı biliosan yap da içelim dedi...bende biliyorum dedim atladım hemen gerçi biliyorum yapmasını falan ama asıl inceliklerini bilmiyorumuş....6 kişiydik 6 kişilik bütün malezemeleri bir cezveye koydum ağzına kadar doldu tabi cezve karıştırm çok olduğundanmıdır nedir bi türlü kaynamadı yaa rezil oldum neyse 10-15 dk falan bekledim başında ama çok zrolanarak yani taştı taçacak diye....peki kızlar böle çok kahfe yapınca nasıl olucak yaa 2 şer fincanlıkmı kaynatmalı bir cezveye ...anlatabildim umarım....bu konuda da bir yol gösterin nolur...mesela 3 fincanlık kahfeyi pişirdik boşalttık fincanlara cezve boşalınca tekrar 3kişilik daha mı yapmam gerekiyodu ben 6 kişiliğide bir yapmaya kalkıştım olmadı....birde böle ayrı ayrı yapacaksak diğerleri pişene kadar pişenler soğumazmı yahu....

valla canım tek kişinin çayıda bitse ben tepsiyle alıp tepsiyle getiriyorum. kalabalık doldurduğun zaman sen aklında tutacaksın kimin bardağı nerde verirken ona göre dizeceksin sırayla doldur bu bardak şunundu bu diğerinindi diye sırayla doldur sıralı diz tepsiye o sıraya göre vee çok zor bişey değil bu. birde ben bardağı sıcak suyla çalkalayıp hiç doldurmadım ama sen yapıyorsan eğer tabiki o suyu lavaboya boşalt çaydanlığa değil. ama bence bu gereksiz bişey bardak ısınsın diye bunu yapmak şart değil. o bardak çatlamasın diye yapılabilir ama oda zaten buz dolabından çıkarmıyosun bardağı bişey olmaz yani.

canım bir evde mutlaka 2 kişilik 3 kişilk 4 kişilik cezve bulunuyor zaten. 6 kişilik kahveyi bi erede yapamıyorsan eğer ayrı ayrı cezvelerde aynı ayna pişirebilirsin. birinin köpüğünü alırken dierinin altını kısarsın iyice sonra onunda köpüğünü alıp hepsini bir doldurur götürürsün. iki ocakta iki ayrı cezvede anlatabildimmi.

canım orta sehba yoksa nereye koymak gerek o servisleri ...çok mantıklı gelio banada normal tabak servisi harici orta servis....

ortada sehpa yoksa yapacak bişey yok canım içerde hazırlarsın tabakları ama aklında olsun ne olursa olsun çay bardaklarını tabaklara koyma tabaklara koyacacaksanda altları olmadan asla koyma derim ben. ya sen en iyisi hiç bardakları tabakları koyma mutlaka tepside sservis yap. önce pasta tabaklarını götür sonra çayları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…