hoşgeldin canım marifetlerini bizede anlatmanı isterim...kısır konusuna gelince benim kısırım harika olur canım...yiyenler tadını unutamaz ay çok övdüm amaolsun hakkını yemeyeyim kısırımın...önceden bir çelik tencereye yada büyük geniş bir tasa ince bulgurlarını koy daha sonra içine tam üstüne çıkacak kadar sıcak su koy ağzını kapat sıkıca beklesin yarım saat falan suyunu çeker pul pul olur ama suyu ayarlaman önemli pul pul olması için...daha sonra derin bir kaba geçir ve çok az biber salçası çok az domates salçasıyla bulguru ellerinle bir güzel harmanla bulgur iyice yesin salçayı ama cıvık olmasın dikkat et tane tane olması lazım bulgurun...daha sonra az marul az kırmızı kelem bol miktarda yeşil soğan ,az normal soğan biraz maydonoz salatalık domates koy çok ince doğra bunları..şimdi sosuna geldik...1 yada 1,5 limonu güzelce sık canım 2 de olabilir...yağı göz kararı ayarla...bir çay kaşığı sirek koy ,karabiber kırmızıbiber tuz ve nane koy isteğe bağlı küçük küçük biberde doğrayabilirisin ben kırmızı acı olmayan biberi ve yeşil biberi halka halka doğramıştım bayılmıştı misaferlerim canım..güzel bir kısır olur dene derim...............
misafirim geleceği gün 6 ya da 7 giibi kalkarım..misafir gelmeden herşeyi hazırlarım..bazı şeyler hariç mesela kısır terbiyesini misafirim gelince yaparım çünkü bekleyince kötü oluyor.yoğurtlu bir şey yapacaksam o da misafir geldikten sonra yaparım.çayı bitene 'bardağınızı alabilir miyim' derim..'çayınız nasıl olsun' falan derim tek zorlandığın bu olsun..halledersin buna inanıyorum.:79:
teşekkür ederim canım tek tek anlatmışsın deniycem bu hafta içi biber salçam yok alıyım onuda bende yazarım buraya ara ara tariflerimi
kızlar geçen gün misafirim vardı açma yapmıştım herkes bayıldı tarifi sizinle paylaşmak istedim çok basit yumuşacık oldu hemde pastane açmasından bile güzel
malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya eğer toz maya kullanıyorsanız 1,5 yemek kaşığı maya
aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı susam çörek otu
isterdeniz açmlara şekil verirken içine zeytin ezmesi de sürebilirsiniz
hamuru yoğurduktan sonra beklemeden örgü seklini verip tepsiye dizdim 20 dakika kadar
mayalandı tepside şiştiler sonra yumurta sürüp pişirdim bayıldıkkk
yemek yapmasını bılmıorm belkı sızınle takılırsam burdaa hamarat olabılırım ne dersınız
canım çok teşekkürler merak ettim şimdi paskalya yı anımsattı bana acaba diğer adı açma mı ki paskalyanın...
hoşgeldin canım burdan herşeyi öğrenicez inşallah beraber
yemek yapmasını bılmıorm belkı sızınle takılırsam burdaa hamarat olabılırım ne dersınız
bardağı alıp götürmek ve gelirken mutlaka tepside getirmen çok daha güzel olurçayızını nasıl olsun biraz resmi değilmi kız:):) çay verirmmi baba güzel olurmu mesela bide kimisi demliği getiriyo yanına öle koyuo kimiside bbardağı demliğin yanına götürüo sence hangisi daha ugun..böle ince şeylere çok takılıyorum canım
kızlar geçen gün misafirim vardı açma yapmıştım herkes bayıldı tarifi sizinle paylaşmak istedim çok basit yumuşacık oldu hemde pastane açmasından bile güzel
malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya eğer toz maya kullanıyorsanız 1,5 yemek kaşığı maya
aldığı kadar un üzerine yumurta sarısı susam çörek otu
isterdeniz açmlara şekil verirken içine zeytin ezmesi de sürebilirsiniz
hamuru yoğurduktan sonra beklemeden örgü seklini verip tepsiye dizdim 20 dakika kadar
mayalandı tepside şiştiler sonra yumurta sürüp pişirdim bayıldıkkk
merhaba hamarat hatunlar biri banada seslenmiş galibabende kendi çapımda iyiyimdir azcık ikiz annesiyim malum evde iş çok onları akşam yatırınca ben doğru temizlik yaparım biraz fazla titizim galiba ama memnunum yinede biraz yorucu olsada.mutfakta olmayı çok seviyorum öncelikle yeni şeyler denemeyi çok severim, pasta,börek çok yaparım haftada 3,4 kere zeytinyağlımı yaparım,hergün tatlım kesin olur zaten şerbetli yada sütlü çok sık yaparım,çevremdede mimlendim yani güzel yemek konusunda ama tabiki yinede yeni tariflere herzaman açığımdır,denerim olmasada... herkese mutlu paylaşımlar dilerim,,inşallah yeni yeni mamalar öğreniriz hep beraber
çayızını nasıl olsun biraz resmi değilmi kız:):) çay verirmmi baba güzel olurmu mesela bide kimisi demliği getiriyo yanına öle koyuo kimiside bbardağı demliğin yanına götürüo sence hangisi daha ugun..böle ince şeylere çok takılıyorum canım
çayızını nasıl olsun biraz resmi değilmi kız:):) çay verirmmi baba güzel olurmu mesela bide kimisi demliği getiriyo yanına öle koyuo kimiside bbardağı demliğin yanına götürüo sence hangisi daha ugun..böle ince şeylere çok takılıyorum canım
çayınız nasıl olsun demek bence komik canım, kahve değilki bu.
çayı biten kişiye doğru yürüyünce bardağını uzatır, eğer seni görmeyip başkasıyla konuşuyorsa o zaman "çayını tazeliyeyeim baba anne" gibi şeyler söyle. aile yakınlığına göre değişir. beni görmüyorsa ben çayını alırım doldurup yerine koyarım. açık isteyen zaten başından belirtir.
misafirin resmiyetine göre değişir bu durum. eşimin iş arkadaşları patronu geldiğinde demliği getirmem ama komşularım kaynananmlar gelince çaydanlığı getirir başına oturur doldurur doldurur ikram ederim.
gün arkadaşlarım geldiğindede termosa koyarım.
[QUOTE=Deryacık;17647446]
bardağı alıp götürmek ve gelirken mutlaka tepside getirmen çok daha güzel olur
eşimin yakın arkadaşı vardı evlenince tanıştım ve birbirimize gelip gitmeye başladık
Ben her geldiklerinde çayı servisinde bardağı alır mutfakda doldurur gelirkende tepside getirirdim
Dikkat lerini çekmiş
Bi gün örtülerimi yıkamıştım ütüsüz diye örtüsüz götürdüm hemen söylediler
Eee deryacık örtü nerde diye anlamadım önce meğer servisim hoşlarına gidermiş dikkat etmşler bi çok şeye...
Biz yabancımıyız canım diyorlardı bende olsun bu benim size özenmem demek derdim hoşlanırlardı
Aklında olsun
deryacık bu tepsi işini ben pek anlamadım yaa canım tepsin mutfakta mı oluyor yoksa içerde masanın üstünde falanmı oluyor tepsiyi hep peşimizde gezdirmemiz gerekiyor öle servis yapacaksak...pek anlamadım güzelim..ama herkezin dikkatini çekmiş çok hoş yaaa
hımm güzell..çay verimmi baba ,anne de olur dimi canım ay bazılarına ben sormadan koyuyorum ayy daha içmeyecekti m diyolar sinir oluyorum oyüzden her çay bitiminde sormak lazım galiba
evet canım bencede resmiyete göre değişir....peki kaynananlar varken çayları doldurunca geri götürüyomusun mutfağa çünkü soğumazmı öyle..gerçi soba varsa sorun olmaz da
evet canım bencede resmiyete göre değişir....peki kaynananlar varken çayları doldurunca geri götürüyomusun mutfağa çünkü soğumazmı öyle..gerçi soba varsa sorun olmaz da
ben içmeyecektim diyen kişiye doldurdum artık iç diyorum mecburen içiyor.
her çayda sormak ayıp geliyor bana. kahve falan 1 bardak içilirde çay 3-4 bardak içilir yani. bardağını aldığımda illaki beni görrür içmiycem artık der.
bence 3. bardaktan sonra falan sor. 2. de falan ayıp olur şahsen biri bana sorsa ayıbıma gider.
3. de falan dolduruyorum içeriz dimi falan de.
çay verimmi anne baba olmaz bence. ilk defa verecekmişsin gibi oluyor. içiyosun dimi anne baba falan diyorum ben. yani bizim uslup böyle sizde yadırganmıyorsa söyle canım.
ay bi çay üstünde amma durduk ha..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?