hamarat misafirim icin lutfen yardim hanimlar

Mercimek çorbası iyi fikir.
Kuşbaşı doğranmış eti düdüklüde 30 dk pişiriyorum. Bu arada tavada soğanı soteleyip domates ve salça ile sos hazırlıyorum. Haşlanmış etle bu sosu karıştırıp fırın kabına döküyorum. Üstüne kaşar peyniri ilave edip fırında kaşar peyniri birazcık kızarana kadar tutuyorum. Pilavın yanında patates kızartması yada fırın poşetinde baharatlı patates dilimleriyle benim kurtarıcım oluyor.

Simdi baktim koftenin tarifine
Kolay gibi
Ilk defa olacagi icin riskli
Denesrm mi acaba?

annem yaparken görmüştüm bi kaç sefer ve öğrenci evimde annem olmadan, kimseden yardım almadan yaptığım da ilk denemem de başarılı olmuştum. :) ki ben becerebildiysem siz daha iyisini yaparsınız :46:

Son düzenleme:
mercimek çorba
ana yemek: etli kuru fasulye
garnitür tabağı için de : pilav - Hasanpaşa köfte - patates kızartması
ortaya da: yoğurtlu cevizli havuç, domates soslu patlıcan kızartma ve salata (+kavun da alıp kesebilirsin yine ortaya)
soğuk içecekler
ve tatlı olarak da fırın sütlaç - kazandibi veya daha kolay olsun dersen irmik tatlısı

çay yanına da; hazır yufkadan börek veya milföy hamurundan da olabilir, kısır ve kek

(tüm bunları birkaç saat içinde hazırlayabilirsin canım, gözün korkmasın. benim 4.5 yasında kızım var, çalışan bir anneyim ve bunları ben bile yetiştirebiliyorsam ... :)))) )

Son düzenleme:
Back
X