- 2 Mart 2015
- 34
- 9
- 13
Eski konulara donecek olursaniz kv den dertlerimi paylasmistim. Kocislede paylastim bunu ama ne hikmetse konu.acildigindam beri bi sogul bi duruk anlam veremedim. Kirilan uzulen benim adam hala annesini tutuyor valla anlayamadim savunma mekanizmasi bana calismiyor hep yanlis dusunen yanlis anlayan yanlis yorumlayan karisi olacak kadin hep iyi niyetli herseye kosturan beni coook sevenannesi.
eğer eşim çok mutlu ise bile bana bunu göstermedi.. çok kırgınım. ve hatta ayrılmayı bile düşünüyorum. abimle bile konuşltum.. nasıl mutlu ollacaksan canım dedi. bu dönemde kimse seni üzemez. hakkı yok dedi.Cok mutlu olur canım olur nu ıyle sey her erkegın karekterı farklıdır kımı dısarı vurur kımı ıcınde yasar oyle dusunme..
Benim eşim zaten hamile kalmamdan önce her işe yardım ederdi evde. Akşam yemeği yendikten sonra tüm hizmeti o yapardı. Çay servisi, meyve suyu, meyve servisi, su servisiAçıkçası benim doktorum, bu doğal bir süreç, sakın bu olayı olağan üstü birşey gibi yaşama, tabi ki dikkat et ama günlük olağan herşeyini yapabilirsin dedi. Bende açıkçası o nazlı hamilelerden değilim. Kendimi iyi hissettiğim sürece, eskiden yaptığım tüm işleri yapabilirim ki, yapıyordum da. Sadece perde asma, ağır kaldırma işlerinde eşim her zaman olduğu gibi yine destekçim.
Eşim sadece, artık eve daha fazla meyve alıyor, çay içmektense taze sıkılmış sebze-meyve suyu hazırlıyor.O zaten daha önceden de her konu da yardımcı ve yanımdaydı şu an ondan ekstra bir özen beklemiyorum açıkçası.
Valla ben bu yuzden cocuk dusunemiyorum. Varss yoksa yegeni adamin ne yapayim yani ben mi sorumluyum esimin kardesi vefat etmis bir yegeni kalmis karisi gitmis evlenmis BANANE. ben yegenini kucucuk cocugu asla kirmiyorum yetim diye hep iyi davraniyorum beni de cok sever yengem yengem pesimde dolanir geldiginde. Ama saolsun esimin tutumu cok gario sanki bir bebegimiz olsa yegeni bir tarafta kendi bebegi bir tarafta onun onune gecemez gibi hissettiriyor. Annesinin yeni evliliginden olan akrabalarinin dugununde giysin diye elbisesini bile kaynanam aliyor ama bize odettiriyor. Vallahi bi ön yatirimim olmadanda cocuk yapmayi dusunmuyorum. Dogum masrafim cocuk odasi vs icin en az bi besbin tl kenara atayimda calisirken en azindan bir sure dusunmem masraflari. Ama saolsun kv ve kocam artik zivanadan cikti kizlar. Varsa yoksa bu yegen onlarida anliyorum yadigarlari ama cocugun ve annesinin bunlari ipledigi yok. Bu eski gelinim diye anlatiyor ama esinin oldugu bir yil olmadan kocaya gitmis kv de gelinini her bayram arar o demez ama bu cocugumun babanesi ben arayim ayip der. Kocam kizsada tuvalette ararim yine ararim iki dk. Ama yokkk bize yukleniyodu kv ama aldi cevabini ben kimseye calismiyorum evladim ve kendim icin kimsenin masrafi beni ilgilendirmez varsa tirnagin kasin yoksa bakin demisler haksizmiyim kizlar bi akil verin banada bende anne olmak istiyorumeşin sağcı mı??? benimde eşim aynı da... annesi ve yengesi.. yengesi kaç kere hakaretvari şeyler yaptı. huyu buymuş ne yapabilirmiş allttan almalıymışiım. falan filan. kadını onore ede ede. beni kendinden soğuttu.. hamileyim 12 gündür dş gebelik mi kimyasal mı düşecekmi kalacakmı.. diye ölürken bizim tek konumuz.. su çiçeği olan yeğenine neden ziyarete gidemediğiniz. ben su çiçeğini duyar duymaz neden geçmiş olsun dememişim de, bize en son ne zaman geldi demişim. su çiçeği geçirmedim ve kendi bebeğimden korktum. aklıma bile gelmedi basit..
Valla ben bu yuzden cocuk dusunemiyorum. Varss yoksa yegeni adamin ne yapayim yani ben mi sorumluyum esimin kardesi vefat etmis bir yegeni kalmis karisi gitmis evlenmis BANANE. ben yegenini kucucuk cocugu asla kirmiyorum yetim diye hep iyi davraniyorum beni de cok sever yengem yengem pesimde dolanir geldiginde. Ama saolsun esimin tutumu cok gario sanki bir bebegimiz olsa yegeni bir tarafta kendi bebegi bir tarafta onun onune gecemez gibi hissettiriyor. Annesinin yeni evliliginden olan akrabalarinin dugununde giysin diye elbisesini bile kaynanam aliyor ama bize odettiriyor. Vallahi bi ön yatirimim olmadanda cocuk yapmayi dusunmuyorum. Dogum masrafim cocuk odasi vs icin en az bi besbin tl kenara atayimda calisirken en azindan bir sure dusunmem masraflari. Ama saolsun kv
ve kocam artik zivanadan cikti kizlar. Varsa yoksa bu yegen onlarida anliyorum yadigarlari ama cocugun ve annesinin bunlari ipledigi yok. Bu eski gelinim diye anlatiyor ama esinin oldugu bir yil olmadan kocaya gitmis kv de gelinini her bayram arar o demez ama bu cocugumun babanesi ben arayim ayip der. Kocam kizsada tuvalette ararim yine ararim iki dk. Ama yokkk bize yukleniyodu kv ama aldi cevabini ben kimseye calismiyorum evladim ve kendim icin kimsenin masrafi beni ilgilendirmez varsa tirnagin kasin yoksa bakin demisler haksizmiyim kizlar bi akil verin banada bende anne olmak istiyorum
Canim benim ya bebeginede sanada yazık okuyunca ben bile ne kadar gerildm yazık ona hissettirmee tehlikeli bi gebelik zaten sen kendini çek köşene hiç umursamaz bence sen söylediğim adam üstüne gelir çünküBiz regl tarihimden önce gittik dr.a 4 gün önce. beta 30 idi.
dr.da bir manyaktı eveledi geveledi.. arabada eşim ilk heyecanı atınca hamileliğinde 103 kiloya ulaşan bir arkadaşımııızı hatırlatıp dikkat et ona dönme dedi.. 2 gün sonra trekrar dr.a gittik. beta 63 idi. dr. dış gebelik yada kimyasal dedi.. çok ağladım yıprandım. eve geldik. dua istemek için annelerimize dedik. k.validemin ilk tepkisi, kardeşinin gelini hamilelik şekeri yaşamış ve 100 kiloya ulaşmış onu örnek verip çok yeme aman dedi.
pzt. tekrar bakıldı 72 idi beta.. başka dr. gittik. rapor verdi. 1-2 hafta yat, yükseğe uzanma, ağır kaldırma iyi beslen, kendine prenses gibi davran ve bebeğimizi ele alalım olur mu dedi..
eve geldik. k.validemin ilk yorumu. aaamaaann hele birde ytacaksan kesinlikle bişi yeme. bak kilo alırsın ... gibi 100 kilo olursun dedi..
salı günü kayınvalidem 1 kilo kadar ıspanak getirdi. haşlayıp yağsız tuzsuz üstüne yoğurt koyup yicekmişim bilmem ne gibi olurmusum..
çarşamba günü idi. eşimin yeğeninin su çiçeği olduğu haberi geldi. ve ben gayri ihtiyarı en son ne zaman bize geldi dedim. (genelde bizden çıkmazda..) eşim bir kızdı.. minicik çocuk 5 yaşında hastaymışta ben ne soruyormusşum.. aşırının aşırı kavga ettik. çok doğalldı sorum. çünkü ben su çiçeği geçirmedim.. bunu anlayıncaya kadar saatler dsüren bir tartışma yaşadık.. ve iki günde bir beta ölçtürmeye devam ettik.. sinir stres korku kaygı.. en son pazar sabahı kavhaltıyı dışarıda yapalım neşen yerine gelsin dedi romantik kocam. nasıl sevindim.. 1 saat geçmedi. annem yeğenimi ziyaret etmek istiyor. kahvaltıdan sonra abimlere gideriz dedi.. ben gelemem dedim bebek için tehlikeli.. o da o zaman kahvalıtayada gitmyelim necla kendini kötü hissediyor deriz dxedi.. ve pazar günü beni kahvaltıya alt kata annesine indirdi ben uğraşmayayım diyeymiş.. kahvaltı boyunca yeme baskısı ve yeğene ziyaret baskısı..yukarı çıktık.eşim ile müthiş bir kavga. sinir krizi geçirdim.. kafamı bir yerlere vurduğumu hatırlıyorum.. bir saat sonra k.validem yukarı geldi. açıldın ise artık yola çıkalım, biri çok ağladı ama kimdi bilemedim.çok içli içli ağladı dedi. bende dönüp ben gelemem dedim. ben su çiçeği geçirmedim ve bebeğime bişi olsun istemiyorum. eşimnde gelemez. çünkü ondan bana geçerbilir siz gidin dedim.(kaldıki eşimin yengesi, kaba saba, tüm düğün sürecimi mahveden, eşimi çocukları kullarak sömüren biri ), o beni hiç aramıyor bişi olunca ben sürekli adım atıyorum. bu da o günlerden biri değil kusura bakma dedim. o gitti. bir daha kavga taki ben bitap kalana kadar.. sonra iki günde bir beta.. 30-63-72-156-381-2377 ve keseyi gördük.. bugün çrş. tam bir haftadır. su çiçeği ile yatıp kalkıyorum. dün gece müthiş bir kavga daha ettik. bebeğimizin kesesini gördük eve geldik ve kavga ettik.. inanılmaz uzgünüm. eşim, annesine gidemem dyen biri olduğu için, kimseyi kırmamak için hep fedakarlığı, geri adımı benden bekleyen biri.
hayalim bu değildi çok üzgünüm..
bu arada, ne zaman ayağa kalksam, dur sen yapma ben yapayım diyor, ev işine yardım ediyor, bulaşık topluyor yukarılara o uzanıyor. ama ne fayda... bebeği iş mi yorar huzursuzluk mu..
Bizdeki sebepte o canim ben uzaklastim oda cok anlayisli allah bozmasin aman :)BENİM DE DEMEK İSTEDİĞİM BU
CİNSEL ANLAMDA DAHA YAKIN OLDU
AMA BEN İSTEMİYORUM
İÇİMDEN HİÇBİŞEY YAPMAK GELMİYOR
DOKTOR BU AYLARDA CİNSEL İLİŞKİ DOĞUMA FAYDALI DİYOR AMA BEN İSTEMİYORUM. SANIRIM HAMİLELİKBENDE TERS ETKİ YAPTI VE VAJİNADA DARALMA OLDU BAYA
AMİN AMİNBizdeki sebepte o canim ben uzaklastim oda cok anlayisli allah bozmasin aman :)
herzamanki mukemmelliğinden biraz daha mükemmel davranıyor.
benim eşimde ilk duyduğunda şaşkınıktanmı bilmiyorum havalara falan uçmadı sevindi tabiki ama beklenmedik bir tepkiyle karşılamadı gebeliğimi ben zaten saskındım çünkü henüz erken olduğunu düşünüyordum ilk aylarda pek bir değişiklik olmadı eşimin tavırlarında ilerleyen aylarda yani son 2-3 aydır sağdan sola dönerken bile yavaş aşkım diyor çok sıkıcı :) ev işi yapmadığım zaman kızmıyor çünkü kendimi iyi hissetmiyorum birazda hamilelği kullanıyorum sanırım :) AMA gerçekten mide yanmaları ağrılar rahat nefes alamıyorum ki bir türlü evle uzun uzadıya ilgileneyim ancak yemek yapıp bulaşıkları topluyorum bazen süpürüyorum evi o kadar :) doğumdan önce bir yadımcı şart mutlaka evin sterilizasyon durumunda hazırlanması gerekiyor halılar yıkatılacak koltuklar battaniye yorganlar perdeler camlar zaten bunları gebelik sürecinde yapmak biraz risk almak demek olur eşimin korkusundan elleyemiyorum ki :)Senin adina mutlu oldum canim. Ama sanirim bizimkinin karakteri bu ani yasayamiyoruz. Yok dondum kaldim yok sasirip kalakaldim. Hic zannetmiyorum evlenince degissin. Eminim bundada donup kalir zaten once anneme solemeyi dusunuyorum cunku o donuk kalmaz boylece ilk soledigim insandan en azinda mutlu edici bi tepki almis olurum huhu
benimde kayınvalide görümce diyince sinirlerim tepeme çıkıyor maalesef hiç böyle olsun istemezdim ama kültür görgü seviyeleri düşük insanlarla karşılaşınca böyle oluyormuşCanim benim ya bebeginede sanada yazık okuyunca ben bile ne kadar gerildm yazık ona hissettirmee tehlikeli bi gebelik zaten sen kendini çek köşene hiç umursamaz bence sen söylediğim adam üstüne gelir çünkü
Umarım daha iyi olur hersey ki öyle de oluyor hareketleri hissedince Babanın yüzündeki güşümseme başka oluyorBiz sorunları asiyoruz gibi. Sanki yeni yeni farkediyor baba olacağını. K.Validem ilede ayni sekilde. Umarımki herkes hayalindeki guzellikleri yasar. Ilk ogrenme ani ve sonraki 1.5 ay umdugum gibi olmadi ama sonrasi guzel olur ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?