Sanırım siz olayı yanlış anlamışsınız. İnsanların değil, hasta olan kişinin mikrop kapma tehlikesi söz konusu. Kemoterapi oluyorsa, bağışıklık sistemleri zayıflıyor ve mikroplara karşı çok daha savunmasız oluyorlar diye biliyorum. Tabi doktor değilim, biraz kulaktan dolma bilgi... Ama şu konudan eminim ki hastadan, diğer insanlara bir şey bulaşması söz konusu değil.
Geçmiş olsun ayrıca, çok üzücü bir durum. Söz konusu gencecik bir insan olunca daha da üzücü. Dilerim iyileşir biran önce...
doktorum cevap vereyim
siz hastalık filan kapmazsınız
asıl o zavallı hasta sizden hastalık kapabilir
kemoterapideki ağır ilaçlar nedeniyle bütün bağışıklık sistemi çöküyo
o yüzden benim okulumda hematoloji- onkoloji servislerine ziyaret kesinlikle yasaktı
orda da öyle olabilir
Sağol bitanem peki birşey soracağım eğer radyoterapiye başladıysa yanına girmek olurmu?
Merhaba Arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama kafam birkaç gündür koç karışık.5 aylık hamileyim ve çalıştığım iş yerinde genç bir çocuk kanser tedavisi görüyor hastanede, onu çok ziyaret etmek istiyorum ama kanser tedavisi olanı ziyarette insanlar mikrop kapar diye bir duyum aldım ve inanın aklımdan hiç çıkmıyor bu duyum.Kendimde biraz takıntılıyım ziyarete gitsem bile sürekli kendimi yiyeceğim.Böyle birşey varmı arkadaşlar kanser bulaşırmı veya bebeğe geçermi? Çok saçma gelecek belki bu soru ama aklıma mukayyet olamıyorum bir de ziyarete gitmek istiyorum.
böyle bir soru sormaya çekinmiyor musun üzülecek kırılacak insanlar olur diye ya bu kadar cahillik olmaz veba mı bu bulaşsın o zaman tüm kanser hastalarının yakınları ve doktorlar kanser olurdu akıl var mantık ama sizde ondan yok görüyorumki
aynen canım ben çok kırıldım kendi adıma.benim babam mide kanserinden vefat etti 8 ay çok hasta olarak yattı.babamın yanında ellerini tutarak uyudum.daha 10 yaşındaydım.yemek yiyemezdi aynı tabaktan yerdim kendini kötü hissetmesin diye.veba mı bu hastalıkta böyle bulaşıcı görülebiliyor.duygularıma tercüman oldun teşekkür ediyorum sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?