Hamile bayanlara tavsiyeleriniz?

majika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
157
0
46
Bursa
Arkadaşlar hamilelik uzun soluklu bir yolculuk ve biz bayanlar gelişmekte olan bebelerimiz için en iyisini yapmak istiyoruz.Açtığım konu içinde birbirimizle doktorlarımızın bize tavsiyelerini,araştırdığımız ve yararlı bulduğumuz konuları,büyüklerimizin yararlı tavsiyelerini ve kendi keşfettiğimiz şeyleri paylaşabiliriz.9 ayı rahat ve sorunsuz geçirmek dileğiyle...

Son düzenleme:
bunu çoğu arkadaş biliyordur ama ben gene de yazayım.uyurken sol tarafımza yatarsak plesentaya kan akışı daha çok oluyormuş ve bebek daha iyi besleniyormuş.

Merhaba, güzel bir hamilelik dilerim öncelikle.Bikaç ayınız kalmış ne güzel. Allah bebeğinize ve size sağlık sıhhat nasip etsin. Ve bebiş isteyen bana ve tüm arkadaşlara da nasip etsin inş. :) aMin.

Ben kolay doğum için hamileliğin son zamanlarında bol hurma yenmesinin iyi geldiğini duymuştum. Bebeğin ay yüzlü ve gamzeli olması için de bol bol ayva yenmeliymiş:)

doğumuma az kaldı bu hurma olayını çok duydum ama ben inanmadığım için yemedim doktora söylesem güler

canım hurmanın içinde gün içinde bi insana yetecek kadar besin var insanlar 2hurma ve suyla gün bitiriyorlarmış ve tıbbende hurmanın besini bi insana bi günlük yetecek besinmiş kuran da da hz.meryeme müjdeleyici besin olduğu için söylerler bol bol yiyin diye

Hamilelikte çok fazla idrar yolu enfeksiyonu geçiriyoruz.Ben çok çektim, hala da çekiyorum.İdrar yolu enfeksiyonunun bir çok belirtisi varken her hangi bir belirti göstermeyedebilir.Bu nedenle mümkünse her kontrolde idrar testi yaptırın.En baştan işi sağlama almak için bol bol su için ve kesinlikle idrarınızı tutmayın.Eğer idrar yolu enfeksiyonu olmuşsanız , doktorunuz antibiyotik yazacaktır.Çoğu anne adayı gibi sizde antibiyotiği kullanmak istemeyeceksiniz ama mutlaka kullanın , tedavi edilmezse erken doğuma neden oluyor.Ben hamileliğimde bu konudan çok çektiğim için sizleri de uyarayım dedim.Umarım kimse uğraşmaz ama aklınızda bulunsun...

Bende kendimde idral yolu enfeksiyonumdan şüpheleniyorum idral yaparken yanma hissi var bazen wc gitmediğim zamanda yanma hissi gphissediyorum bugün vajinamda sancıda hissettim ufak ufak korktum biraz bu da enfeksiyon belirtisi olabirmi?

yanma hissediyorsan çok yüksek ihtimal idrar yolu enfeksiyonudur.Kontrole gittiğinde doktoruna söylersin tedaviye başlar.Korkulacak birşey değil ama tedavi edilmesi gerekiyormuş.

evet arkadaşlar idrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse erken doğuma yol açıyormuş.geçen gülbene çıkan üroloji uzmanı söyledi ve her kontrolde doktorunuzdan idrar tahlili isteyin dedi.bol su içmenin önleyici yöntem olduğunu söyledi.

bugün ünlü mutasavvıf cemalnur sargutu dinledim.çocuk eğitimi anne karnında başlar dedi.eğer hamileyken yalan söylerseniz çocuk yalana meyilli doğar,kavgaya meyillenirseniz çocuk kavgaya meyilli olur o yüzden hamileyken davranışlarımıza yaşantımıza çok dikkat edelim dedi.

bende muz yemenin bebeğe gelişimi için katkı sağladığını biliyorum ayrıca, pekmezli süt de bebeğe kilo aldırıyor, tabii muzu fazla yememek lazım yoksa kabızlık yapıyor :))

evet muzun faydasını ben de duydum.bir arkadaşım hamileliğinde sütiçemiyormuş.onun yerine her akşam bir muz yemiş.bebeğinin kemik gelişimi gayet iyi .ama pekmezli sütü doktorlar pek önermiyor canım.pekmezin içindeki demir emilimini süt engelliyormuş.oysa tadı çok güzel

o zaman sadece pekmez yiyelim sütü ayrı içeriz .. ben pekmezi çok severim ama şimdiden yersem erken diye düşünüyorum, 7.aydan sonra olabilir

kızlar ne kadar doğru bilmiyorum ama dün bir arkadaşımdan öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim.dedi ki doğumdan sonra sütün gelmezse hemen duş al.başını suya temas ettir.sütün gelicektir.su başa temas edince beyni mi uyarıyor ki?

valla başı bilmem de banyodan sonra sütün arttığı doğru

sezaryenden sonra da sütün gelmemesi de bu yüzden çünkü 1 hafta banyo yasak

sanırım sıcak su süt kanallarını gevşetip açılmasına yardımcı oluyo

evet kızlar benim eltimin idrar yolu enfeksiyonunun tedavi edilememesinden bebeğin akciğerleri enfeksiyon kapmış

doğduktan sonra küvözde kaldı biz ne zaman çıkıcak diye sorduğumuzda yaşayarsa şükür edin demişlerdi

çok şükür ki 15 gün küvözde kaldıktan sonra çıktı şu an sağlıklı

bir de ceviz ve balığı mutlaka tüketin

Güzel bir konu olmuş gerçekten. ben acemiyim burdan sizlerden faydalanacağımı düşünüyorum. Birşey sormak istiyorum karnımda ufaktan çıkmış durumda, henüz hareketlerini hissetmesemde 2-3 haftaya kadar hissedeceğimi söyleyenler var.
akşamları yatarken yüzüstü yatmaya bayılırdım artık yan yatmaya alıştım sola genelde yatıyorum fakat şöyle bir sorunum var herhalde çok rahat ediyorumki hareket etmedenöylece uyuduğum içinsanırım altta kalan bacağım kalçamdan itibaren uyuşuyor sonra sağa dönüpyatıyorum bu sefer sağ kalçam aynı oluyor

ya tam açıyla yan yattığım için böyle oluyor ya da artık neden bilmiyorum. bazen sırt üstü yatmak istiyorum çok rahatlatıyor beni ama içite kan dolaşımı çok azalıyormuş sanırım oyüzdende korktuğum için hiç yatmıyorum. benimiçin şimdiden uyku pozisyonları sorun olmaya başladı 6-7 aylık olunca napacam bilmiyorum

geçmiş olsun canım.çok şükür sağlığı düzelmiş.

ben bacaklarımın arasına yastık koyup yatıyorum.bir nebze de olsa rahat oluyor.bir dene derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…