Hamile bayanlara tavsiyeleriniz?

ALLAH'ım hepimizin sag salim bebeklerimizi kucagımıza almayı nasıp eder inş.benim size tavsiyem ;
*ben hergun atlamadan bazı durumlar hariç yumurta,süt,badem,ceviz,fındık,çökelek (kalsiyum diğer peynirlere göre daha fazla ) yedim.doktorum bana cay,soda,kahve ve cıkolata yasaktı onları tuketmedım cayı yenı yenı ıcmeye basladım.çikolatayıda.
*haftada 2 kez balık yedım suanda balık mevsımı degıl onun yerıne semızotu yıyorum omega3 bakımından zengın
*et yemeklerının yanında hıc bır zaman yogurt veya ayran tuketmedım demır alımını azaltmasın dıye bol yeşil salata veya portakal suyu tukettım
*gunde hergun 2,5 lt den fazla su içiyorum
*ara öğünlerde meyvelerımı muhakkak yıyorum yada dıyet bisküvi yıyorum bırde tam bugday yada kepeklı ekmek
*meyvelerın cok sekerlı olanlarını yogurt veya sutle tuketıyroum kan sekerım yukselmesın bırden dıye
*hergün yürüyüş yapıyorum 2saate yakın sımdılerde bıraz dınlenerek yürüyorum ama
*sol tarafa yatıyorum bıraz uyusuyodu ama sonra alısıyosun
*mıde yanmalarına ve bulanmalarına karsın bol sakız cıgnıyodum cok rahatlatıyodu bırde yeşil elma bebegıde hem beslıyo hem mıdeyı rahatlatıyo
*ani kendınızı yoracak hareketlerde bulunmayın
hergun ona onu ne kadar cok sevdıgınızı soyleyın ...

Hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.—

Çok şükür ramazana denk geldik ne güzel,son ayda mutlaka yemek gerekiyormuş...

kendine bebeğine iyi bakmışsın, ne güzel. toplamda kaç kilo aldın merak ettim??

kendine bebeğine iyi bakmışsın, ne güzel. toplamda kaç kilo aldın merak ettim??

teşekkür ederim. her gören kılo almamısın desede toplamda 13 kılo aldım ama sadece karnım var ikiz mi diye soruyor karnım buyuk oldugu için bebegımde 2 hafta önce 2800 grdı.
bu arada doktorum aynı sekılde hamılelıgın basında maydonoz nar ve hurmanın kasılmaları artırıcı etkısı oldugunu az yememı sölemısdı son aylarda artık bol bol yerım hurmayı

ben de her gün 1 hatta 2 yumurta yemeye özen gösteriyorm.bebeğimizin beslenmesi için yapabilcğimz en kolay şey.vitamin haplarını pek içtiğim söylenemez.onun yerine bol meyve yemeye,arada süt içmeye çalışıyorum.malesef pek sağlıklı beslenmiyorm doktor bebeğimin 300 gr olduğunu söyledi yinede iyi bakmışm sanırım

ilk 3 ay ben cok kustum mıde bulantılarım cokdu.yumurtayı haslama falan yıyemıodum koktugu ıcın baska sekıllerde yıyodum doktora söledıgımde bademı cok ye demısdı.ilaç vermeye cok karsı oldugu ıcınn vıtamın falan vermedı meyveyı sebzeyı bol bol ye..zaten sut ve yogurt yemen sadece ılerde sende kemık erımesı olmaması ıcın sen suan fazla yemesende bebegın senden alıyo cnm. ama ıhmal etme alıskanlık yap yee :)

çok güzel bakmışsın bebişine.önerilerin için teşekkürler.

bir bebek dergisinde okudum arkadaşlar:içinde tatlandırıcı bulunan gıdalardan uzak duralım.tatlandırıcı bebeğe zararlıymış.bazı sakızlarda ve diyet ürünlerde şeker yerine tatlandırıcı kullanıyorlar.

Bu topic bence çok faydalı ama yeterince ilgi görmemiş sanki.
Oysa çok önemli bebeğe nasıl baktığımız..

Ben de genel olarak beslenmeme dikkat ediyorum.
Bir program yaptım ve ona uyuyorum.

Her hafta semizotu, balık, baklagil ve kırmızı et yemeğe gayret ediyorum.
Her gün ise, pekmez, yumurta, peynir, süt, yoğurt, kuru üzüm,
badem, ceviz, sebze ve meyve yemeye çalışıyorum.
en az meyve yiyebiliyorum ama her gun 1 ogun de olsa yıyorum
su cok ıcmek gerek ozellıkle bu sıcaklarda
ama suları ogun aralarında ıcmelısınız, yoksa sındırımı cıddı anlamda bloke edıyor
yedıklerımız yarardan cok zarar verıyor

onun dısında temız hava ve oksıjen çok onemlı
balkona cıkıp ya da aksamları yuruyuse cıkıp derın derın nefes alıp verın
bu, bebege daha fazla oksıjen tasınmasını saglar
sırf bu nefes egzersızı ıcın gunde en az 15-20 dk ayırmalısınız

paketlenmıs gıdalardan uzun zamandır uzak duruyorum
salam-sosis-mayonez-bıskuvi-çikolata-siyah çay-konserve mısır-garnitür vb tüketmiyorum.

ve tabii en önemlisi hep güzel düşünmek
güzel umut etmek
dua etmek
yaradana sığınmak
yaratma sıfatını bizim bedenimize yansıtan bu büyük güce
sonsuz bir sevgiyle bağlanmak..

ah o son cümleler.. yaradana sığın ve dua et..

Süpersin canım...Son sözlerin o kadar içten okadar samimi ki...Tebrikler..

+
ananas ta kasilmalari arttiriyor...ayrica dereotuda yememek gerekiyormus.

gebeligimin basindan beri maydonoza hasretim diyebilrim. normalde kahvaltida filan yerdim bir muddet zorladi beni..ama onun yerine gectigimiz aylarda isirgan otu ve bolca yesil sogan yedim yesilliksiz gecmiyor hayat

Bebeği besleyen şeyler yemek tabi ki önemli ama yiyebilmekde ilk aylarda problem oluyor. Zorla bebeğe yarıcak diye de yememek lazım. Ben süt hiç içemiyorum, balık daha ağzıma süremedim, et, tavuk zaten tiksiniyorum. Yiyebildiğim şeylerin sağlıklı olmasına gayret ediyorum. Meyve, yoğurt (özellikle ayran), domates salatalık ve peynir benim başlıca yemeklerim. Bi şeyden tiksinerek yemenin bebeğe bi yararı olacağını düşünmüyorum, neyi severek yiyorsanız bebeğiniz ondan vitamin alıcaktır.

çok faydalı bir konu olmuş . teşekkürler.
her gün bir adet hurmayı ben de duymuştum. bebeğe çok faydalıymış ama fazlası rahimde kasılma yapıyormuş.
bambaşka bir duygu bu hamilelik. Allah(C.C) bebişlerimize yetebilmeyi nasip etsin, O'nun emanetine en iyi şekilde sahip çıkabilmemizi nasip etsin

bende çileğin bebeğin zeka gelişimine iyi geldiğini duymuştum hergün olmasada çilek yemeye çalışıyorum, hemde organik . Bu arada şok faydalı bir başlık olmuş burdan çok şey öğrendim teşekkürler

acaba icecek olarak ne icmeliyiz

benim SIKINTIM da bu.. cay yok kahve yok mesrubat kola zaten yok

ne iciyorsunuz sizler mesela kahvalti da

acaba icecek olarak ne icmeliyiz

benim SIKINTIM da bu.. cay yok kahve yok mesrubat kola zaten yok

ne iciyorsunuz sizler mesela kahvalti da

canım ben de bu durumdan muzdariptim ama zor da olsa alıştırdım kendimi her sabah 1 bardakk süt içiyorum.. öğlenleri ayran. aralarda bol su ve akşam yemekten sonra da 1 adet maden suyu..

canım ben de bu durumdan muzdariptim ama zor da olsa alıştırdım kendimi her sabah 1 bardakk süt içiyorum.. öğlenleri ayran. aralarda bol su ve akşam yemekten sonra da 1 adet maden suyu..

Ben bol bol meyve suyu ictim, portakal midemi eksitiyordu ama diger meyveler baya iiyi geldi yaza dogru bol bol karpuz yemistim maden suyu iciyordum fakat son aylarda yuksek tansiyon yapiyor diye doktor biraktirdi buna cok dikkat edin. Bi de her saat basi su ictim bol bol. Sut gaz yapar mide eksitir ayrica sutu icmeyin bence yerine kalsiyum acisindan sut urunu yemek daha avantajli bence.

Ayrica gunde bir iki bardak cay ve gunasiri bir bardak sutlu kahve icilebilir. Turk kahvesinde kafein yok deyip duruyorlar ne kadar dogru bilmiyorum ne olursa olsun bi bardak kahve icilebilir bu sorun olmaz o kadar da hassas olmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…