canım hurmanın içinde gün içinde bi insana yetecek kadar besin var insanlar 2hurma ve suyla gün bitiriyorlarmış ve tıbbende hurmanın besini bi insana bi günlük yetecek besinmiş kuran da da hz.meryeme müjdeleyici besin olduğu için söylerler bol bol yiyin diye
ALLAH'ım hepimizin sag salim bebeklerimizi kucagımıza almayı nasıp eder inş.benim size tavsiyem ;
*ben hergun atlamadan bazı durumlar hariç yumurta,süt,badem,ceviz,fındık,çökelek (kalsiyum diğer peynirlere göre daha fazla ) yedim.doktorum bana cay,soda,kahve ve cıkolata yasaktı onları tuketmedım cayı yenı yenı ıcmeye basladım.çikolatayıda.
*haftada 2 kez balık yedım suanda balık mevsımı degıl onun yerıne semızotu yıyorum omega3 bakımından zengın
*et yemeklerının yanında hıc bır zaman yogurt veya ayran tuketmedım demır alımını azaltmasın dıye bol yeşil salata veya portakal suyu tukettım
*gunde hergun 2,5 lt den fazla su içiyorum
*ara öğünlerde meyvelerımı muhakkak yıyorum yada dıyet bisküvi yıyorum bırde tam bugday yada kepeklı ekmek
*meyvelerın cok sekerlı olanlarını yogurt veya sutle tuketıyroum kan sekerım yukselmesın bırden dıye
*hergün yürüyüş yapıyorum 2saate yakın sımdılerde bıraz dınlenerek yürüyorum ama
*sol tarafa yatıyorum bıraz uyusuyodu ama sonra alısıyosun
*mıde yanmalarına ve bulanmalarına karsın bol sakız cıgnıyodum cok rahatlatıyodu bırde yeşil elma bebegıde hem beslıyo hem mıdeyı rahatlatıyo
*ani kendınızı yoracak hareketlerde bulunmayın
hergun ona onu ne kadar cok sevdıgınızı soyleyın ...
kendine bebeğine iyi bakmışsın, ne güzel. toplamda kaç kilo aldın merak ettim??
ben de her gün 1 hatta 2 yumurta yemeye özen gösteriyorm.bebeğimizin beslenmesi için yapabilcğimz en kolay şey.vitamin haplarını pek içtiğim söylenemez.onun yerine bol meyve yemeye,arada süt içmeye çalışıyorum.malesef pek sağlıklı beslenmiyormdoktor bebeğimin 300 gr olduğunu söyledi yinede iyi bakmışm sanırım
ALLAH'ım hepimizin sag salim bebeklerimizi kucagımıza almayı nasıp eder inş.benim size tavsiyem ;
*ben hergun atlamadan bazı durumlar hariç yumurta,süt,badem,ceviz,fındık,çökelek (kalsiyum diğer peynirlere göre daha fazla ) yedim.doktorum bana cay,soda,kahve ve cıkolata yasaktı onları tuketmedım cayı yenı yenı ıcmeye basladım.çikolatayıda.
*haftada 2 kez balık yedım suanda balık mevsımı degıl onun yerıne semızotu yıyorum omega3 bakımından zengın
*et yemeklerının yanında hıc bır zaman yogurt veya ayran tuketmedım demır alımını azaltmasın dıye bol yeşil salata veya portakal suyu tukettım
*gunde hergun 2,5 lt den fazla su içiyorum
*ara öğünlerde meyvelerımı muhakkak yıyorum yada dıyet bisküvi yıyorum bırde tam bugday yada kepeklı ekmek
*meyvelerın cok sekerlı olanlarını yogurt veya sutle tuketıyroum kan sekerım yukselmesın bırden dıye
*hergün yürüyüş yapıyorum 2saate yakın sımdılerde bıraz dınlenerek yürüyorum ama
*sol tarafa yatıyorum bıraz uyusuyodu ama sonra alısıyosun
*mıde yanmalarına ve bulanmalarına karsın bol sakız cıgnıyodum cok rahatlatıyodu bırde yeşil elma bebegıde hem beslıyo hem mıdeyı rahatlatıyo
*ani kendınızı yoracak hareketlerde bulunmayın
hergun ona onu ne kadar cok sevdıgınızı soyleyın ...
Bu topic bence çok faydalı ama yeterince ilgi görmemiş sanki.
Oysa çok önemli bebeğe nasıl baktığımız..
Ben de genel olarak beslenmeme dikkat ediyorum.
Bir program yaptım ve ona uyuyorum.
Her hafta semizotu, balık, baklagil ve kırmızı et yemeğe gayret ediyorum.
Her gün ise, pekmez, yumurta, peynir, süt, yoğurt, kuru üzüm,
badem, ceviz, sebze ve meyve yemeye çalışıyorum.
en az meyve yiyebiliyorum ama her gun 1 ogun de olsa yıyorum
su cok ıcmek gerek ozellıkle bu sıcaklarda
ama suları ogun aralarında ıcmelısınız, yoksa sındırımı cıddı anlamda bloke edıyor
yedıklerımız yarardan cok zarar verıyor
onun dısında temız hava ve oksıjen çok onemlı
balkona cıkıp ya da aksamları yuruyuse cıkıp derın derın nefes alıp verın
bu, bebege daha fazla oksıjen tasınmasını saglar
sırf bu nefes egzersızı ıcın gunde en az 15-20 dk ayırmalısınız
paketlenmıs gıdalardan uzun zamandır uzak duruyorum
salam-sosis-mayonez-bıskuvi-çikolata-siyah çay-konserve mısır-garnitür vb tüketmiyorum.
ve tabii en önemlisi hep güzel düşünmek
güzel umut etmek
dua etmek
yaradana sığınmak
yaratma sıfatını bizim bedenimize yansıtan bu büyük güce
sonsuz bir sevgiyle bağlanmak..
Bu topic bence çok faydalı ama yeterince ilgi görmemiş sanki.
Oysa çok önemli bebeğe nasıl baktığımız..
Ben de genel olarak beslenmeme dikkat ediyorum.
Bir program yaptım ve ona uyuyorum.
Her hafta semizotu, balık, baklagil ve kırmızı et yemeğe gayret ediyorum.
Her gün ise, pekmez, yumurta, peynir, süt, yoğurt, kuru üzüm,
badem, ceviz, sebze ve meyve yemeye çalışıyorum.
en az meyve yiyebiliyorum ama her gun 1 ogun de olsa yıyorum
su cok ıcmek gerek ozellıkle bu sıcaklarda
ama suları ogun aralarında ıcmelısınız, yoksa sındırımı cıddı anlamda bloke edıyor
yedıklerımız yarardan cok zarar verıyor
onun dısında temız hava ve oksıjen çok onemlı
balkona cıkıp ya da aksamları yuruyuse cıkıp derın derın nefes alıp verın
bu, bebege daha fazla oksıjen tasınmasını saglar
sırf bu nefes egzersızı ıcın gunde en az 15-20 dk ayırmalısınız
paketlenmıs gıdalardan uzun zamandır uzak duruyorum
salam-sosis-mayonez-bıskuvi-çikolata-siyah çay-konserve mısır-garnitür vb tüketmiyorum.
ve tabii en önemlisi hep güzel düşünmek
güzel umut etmek
dua etmek
yaradana sığınmak
yaratma sıfatını bizim bedenimize yansıtan bu büyük güce
sonsuz bir sevgiyle bağlanmak..
teşekkür ederim. her gören kılo almamısın desede toplamda 13 kılo aldım ama sadece karnım var ikiz mi diye soruyor karnım buyuk oldugu için bebegımde 2 hafta önce 2800 grdı.
bu arada doktorum aynı sekılde hamılelıgın basında maydonoz nar ve hurmanın kasılmaları artırıcı etkısı oldugunu az yememı sölemısdı son aylarda artık bol bol yerım hurmayı
acaba icecek olarak ne icmeliyiz
benim SIKINTIM da bu.. cay yok kahve yok mesrubat kola zaten yok
ne iciyorsunuz sizler mesela kahvalti da
canım ben de bu durumdan muzdariptim ama zor da olsa alıştırdım kendimi her sabah 1 bardakk süt içiyorum.. öğlenleri ayran. aralarda bol su ve akşam yemekten sonra da 1 adet maden suyu..
Ben bol bol meyve suyu ictim, portakal midemi eksitiyordu ama diger meyveler baya iiyi geldi yaza dogru bol bol karpuz yemistim maden suyu iciyordum fakat son aylarda yuksek tansiyon yapiyor diye doktor biraktirdi buna cok dikkat edin. Bi de her saat basi su ictim bol bol. Sut gaz yapar mide eksitir ayrica sutu icmeyin bence yerine kalsiyum acisindan sut urunu yemek daha avantajli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?