Hamile depresyonu

Oğlu olacağı için aylarca ağlayan bir arkadaşım var. Şimdi oğluna bakınca ağzının suyu akıyor

Lütfen git tedavi ol. Şimdiden böyle düşünüyorsan çocuğu büyütürken ne olacak? Tedavi ile hamile kalmışsın. Istenmeyen bir bebek değil. Ilk çocuğun kız erkek ne farkeder ki.

Aslında her annenin istediği kızcocuktur en kötüsü ne biliyorsun bebeğini kaybetme korkusu bencede psikolog git sana verilen hediyenin kıymetini bil

Nedir bu erkek çocuk takıntısı anlamıyorum.
Gerçekten yazık.
Ben de kız istediğim halde oğlum oluyor.
Sağlıklı olsunlar da gerisi o kadar önemsiz ki.

Kendinize bu kadar yüklenmeyin.
Bence erkeğe kendinizi çok şartladığınızdan kız olduğunu öğrenince oğlunuzu kaybetmişsiniz gibi hissetmişsiniz. Hamilelikte insan değişik kafalar yaşıyor. Bu kızınızı istemediğiniz için değil, beyniniz sizi deniyor. Allah korusun bir şey olsa yıkılırsınız, acaba üzülür müyüm gibi sorular beyninizin ve hormonların size oyunları.
Yeni öğrendiğiniz için henüz şoktasınız, bir kaç haftaya gülersiniz bu duruma. Bence kimseyle paylaşmayın sizi yanlış anlarlar.
Bakın burda bile aaaa ne ayıp, yazık vsciler türemiş hemen. Anlık bu hisleriniz, çok abartmayın, her hamile saçma sapan düşünceler edinebilir ama geçici bir durum bu.

Akil sagligi yerinde olmayanlar anne olmasin, sizin keyfinizin ceremesini millet cekiyor sonra.. bu yapabilecegim en naif yorum, daha ileriye gitmiyorum kendimi tutarak..

Bende hamile kaldım. Biliyorum neyin ne olduğunu. Konu sahibi sadece erkek çocuk sevdalısı başka bişey değil. Hormonla alakası yok.

Hamile kalinca evrime girildigini dusunen ya da girilmesi gerek diye abuk sabuk davrananlar var.. iki hamilelik gecirdim hic yapmam dedigim seyleri yapmadim, otu cicegi hamilelige baglama modasi bu..

Kız ya da erkeğin aslında hiç önemli olmadığını bebeğin doğduğunda anlayacaksın. Hormonlarına bağlıyorum. Önemli olan sağlık, o da senin evladın gözünün içine baktığında bu düşünceler için çok daha fazla üzülmezsin umarım canım.

Bende hamileligimi ilk öğrendiğim zamanlar saglikli ve iyi bir insan olsun cinsiyeti fark etmez derdim ama yine de aklimin bir kosesinde hep annemle yasadigim dostlugu dusundukce kiz hevesi vardi. Yinede sesli dile getirmiyordum bebisim erkekse üzülmesin diye :) Evlat evlattir kızında erkeginde ayri ayri tadlari eminim ki başkadır. Hamilelik cidden karmasik bir dönem bedenin degisiyo ruhun degisiyo ve bunlar kisa surede herceklestigi icin uyum saglamakta zorlaniyorsun. Oglumun olacağını öğrendiğim zaman hemen gidip erkek bebek kiyaferlerine baktim hosuma gidenleri aldim hatta cogunu aldimm. Şöyle bakip ayyy benim kedi gibi minnacik bi oglum mu olucak diye benimsedim. Ama kiz kiyafetleride o kdr tatlilarkiiii allahim pembis pembis onlarada icim gitti. Bebisin uzulmesin bu dusuncelerine. Senin bebegine karsi dusuncelerini senin annen sana karsi dusunseydi nasil hissederdin? O minik prensesin annesi sensin ve bu hayatta emin ol senden baska hic kimse senin kdr onun iyiligini istemeycektir. Son nefesine kdr onu koruyacak kollayacak melek sensin at bu kötü dusunceleri aklindan. Doğup kucagina alacagin gunu düşün ve mutlu ol.

Ben şu an sağlıklı olmasını için neler yapardım ama benim elimden bir şey gelmiyor sadece dua

Bana da erkek diyorlardı her şeyden erkeğe benzetiyolardı. Eşim erkek olur belki diyordu ama ikimizde içten içten kız olsun istiyorduk çok şükürde öyle oldu 9 ay boyunca kusmuş biri olarak sadece mide durumundan kötüydüm. Doğumdan sonraki 10 gün boyunca durum devam etti.Hatta niye yaptım nasıl bakıcam filan diye düşünüyodum. Lohusalık hüznü imiş bu.Bende önce erkek olmasını istiyordum sonra kaç tane kız olursa olsun ama tabii sağ salimmm :) kız çocuklarını çok seviyorum ama sadece eşim istiyor die erkek istiyordum. Şimdi 4 aylık bi kuzumm var çok tatlı ona baktıkça iyi ki yapmışım diyorum...

Bende basta kiz istiyordum hep kizim olcak diyordum ama erkek oldu ogrendigimde bir tuhaf oldum ama senin kadar yok olse uzulurmuyum sudur budur gibi seyler dusunmedim erkek olayina cok fazla takilmissin yazik gunah bebege hissediyodur o simdi

Siz psıkolojık okarak kendiniz erkek bebege hazırlamışsınız kız oldugunu ögrenınce bır boşluga düşmüşsünüz sankı... sakın olun lütfen.. tüm bunlar şeytanında bir vesvesi olabılır. Bence tevbe edin allahım hata ettim erkek kız ne gelırse senden, senın hedıyendır sen hedıyelerın en gzüelini verirsin saglıklo Hayırlo evlat ver deyın.. ıkısıde canınız ne farkeder ki.... evet annelık çok zor meşakkatlo bir yol. Her anlamda fedakwrlık istıyor uyku gemek gezmek tozmak inanın bır lavoboya bıle gıtmek zorlaşıyor... tabıkı çok zorlanıyoruz hepimiz bırer insnajz bızımde bedenımoz ruhumuz yoruluyor belkı bazen kötü düşünceler geçebiliyor ama çok anlık şeyler onlar... emınım ortada koca bjr ateş yansa yavrumuzu degıl kendımızı atarız içine.. evlat öyle bırşey... içinizden geçen hıslerin üstünde durmayın durdukça büyür ve kaybolursunuz... maşallah tedavınjz olumlu sonuçlanmış ve bir evladınız olacak.. bence herşey harıka gidiyor.. depresyonluk bırsey yok... hamılelık sürecinde duygusal olarak eskisi gibi beklemeyın kendınızı gerçekten inişler çıkışlar çok oluyor... bence gidin bşr bebek magazasına bir çift pembe patık alın.. bak nasıl annelık duygularınız kabaracak :))) ve pat diyede anne olunmuyor bence. Bence annelıkte yavrunun kokusunu içine çektikçe büyüyor :))

Cevap yazan herkese cok tesekkur ederim oncelikle. Emin olun sizin bana burada yazmis oldugunuz seylerden cok daha fazlasini ve kotusunu ben kendim icin dusunuyorum. Durumumu saglikli gormedigimi zaten soyledim, sizden iyi yorumlar ornekler, yardim istemistim. Ben tanidiginiz ve hatta sevdiginiz bir insan da olabilirdim neden bu kadar kotu seyler soylediniz ki, sadece yardim istedim...

Cinsiyet konusuna soyle aciklik getirmek istiyorum; annemle cok da guzel bir iliskim olmadigi icin kizim olursa ayni seyleri yasariz korkusuyla bu kadar uzuldum, cunku uzun bir zaman annemi affetmedigim konular oldu ve sevmedigim zamanlar da oldu ne yazik ki. Bunu belki daha once soyleseydim bu kadar acimasiz olmayabilirdiniz. Ama dedigim gibi yazdiginiz veya yazmayip kendinize sakladiginiz her seyi hak ediyorum. Bu yuzden simdi bu psikolojiyle kendimi oldursem hepimiz rahatlariz belki.

Mune konumu kapatabilir misiniz lutfen?

Belki de anneniz de hep erkek çocuk istedigi için size sevgi dolu yaklaşmadı ve içten içe hissettiğiniz için bunu güzel bir ilişkiniz olmadı.
Aynı hatayı tekrarlamazsaniz eminim güzel bir ilişkiniz olur.
Gerçekten sevildigini bebekler cok rahat hissediyorlar. Siz gerçekten severseniz kızınızı eminim o da sizi çok sevecek.
İlişkinizi güzel tutmak sizin elinizde
Ben sevildiğimi hep hissettim ve annemi çok sevdim. Güzel de bir ilişkimiz var bu nedenle. Çok güzel anne kiz ilişkileri var onlara bakın onları düşünün bol bol..
Bence annenizle kuramadığınız ilişkiyi çocuğunuzla yaşamanız için bir firsat bu güzel değerlendirseniz.
Kendi anne kız ilişkiniz gibi bir ilişki kurmak da size bağlı çok iyi anlaşan bir anne kız olmak da sizin elinizde.
Bence annenizle yaşayamadığınız anne-kız ilişkinizi şimdi kızınızla yaşayın ve bu fırsatın iyi değerlendirin bence.

Rabbim size sagsalim saglikli hayirli bi kiz cocugu nasip etsin. Insallah saglicakla kucaginiza alirsiniz. Gonlunuzden erkek cocugu gecmis olabilir bu normal olarak karsilayabiliriz.(Ben kendi adima cinsiyetten ote saglikli sihhatli bi evlat diledim diliyorum..) Ama Rabbim ne verirse hayirlisini verir. Ama kiz oldugu icin olse (Allah korusun cumlemizinkini) uzulurmuyum tarZi dusunceler cok sagliksiz bi durum. Kesinlikle bir yardim alin derim.

Bu kadar dramatize etmenize gerek yok. Erkek cocugu olanda bahsettiğiniz çatışmaları yaşayabiliyor. Siz ileride çocuğumla iyi bir ilişkim olsun istiyorsanız daha hamilelikten yaşadıklarınızın suçunu ona yüklemeyi bırakmalısınız. Lütfen psikolojik destek alın ve bu hastalıklı düşünce tarzınızdan kurtulun.

3aylık bir kızım var.
Erkek kız diye hiç geçirmedim içimden.
Ama hep erkek çocuklarını daha sevimli bulmuştum ta ki bi kızım olana kadar.
Babası ile aşklarını izledikçe içim eriyor onları izlerken dünyanın en mutlu insanı oluyorum.
Oğlan kız devri kapanalı çok oldu.
Hormonlarından kaynaklı duyguların.
Kucağına aldığında sadece sağlığı önemli olacak cinsiyeti değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…