- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
İnternetten bulunduğun bölgedeki hastaneleri, doktorları bir araştır. İlgili bir doktor bulana kadar da pes etme. Moral en önemli şey kesinlikle. Ben bu süreçte 10 sene uğraşan da gördüm, süreç boyunda 7gebeliği düşükle sonuçlanan da... Başka neler neler... Onları gördükçe kendime pes etmek için hiç izin vermedim. Bol bol dua ve umutla bekledim...Sağlık ocağı hormon tahlili yapmıyoruz dedi bende yakındaki özele gittim muayene 140 tl idi ilgi alaka 5 tl etmez o ayrı. Eşimde yaptırdı testlerini hiçbir sıkıntısı yok bende de henüz tam olarak ne olduğunu bile bilmiyoruz ilk defa vajinal ultrasonla bakıldığında görüldü şekil bozukluğu buna perde falanda neden olmuyomuş kendi şekli öyleymiş bebeğe alan yokmuş gelişemezmiş bebek geliştikçe rahimde yırtıklar oluşabilirmiş tabi olursa çünkü görüntüsü interfiliteye neden oluyormuş hsgde bile tüplere ilaç gidemedi doktorlarda ameliyat demedi artık düzgün doktora gitmediğimi anladm galiba
Anladim canim ama sekil bozuklugu nasıl kalp seklinde mi t seklinde mi söylemediler mi?Bende şekilde bozuk darlıkta varmış bu yüzden spermler tüplere ulaşamazmş kimse porrasyon yapalm demedi bana
Önce bir diyetisyene gidin sağlıklı kilo verin, kilo hamilelik ihtimalini düşürür sonra gediğinize içtiğinizde dikkat edin stresten kilo da verilir siz kilo alıyorsanız yeme odaklı davranıyor olabilirsiniz.Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli
5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra bebek içinmiş eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
bebek için 5 sene bekleyenler var siz daha 1 sene olmadan intihar ve boşanmayı düşünüyorsunuz. Allah büyük umudunuzu hemen kaybetmeyin . Erkek dpktor benden çocuk olur senden olmaz dediği insanın çoçuğu şu an bir yasında,.. kafanızı boşaltın rahatlayın . Allah ım izniyle herşey olur5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
Canım öncelikle geçmiş olsun benim en yakın arkadaşımada bulunduğumuz ilin en ünlü proflari rahmin aşağıda senin çocuğun olmaz ameliyatsız olsa da düşük yaparsın dediler guatr ve kilo sorunu da var üstelik sonuç mu şu an 3 çocuğu var en büyüğü 4 yaşında adam ceket atsa hamile kalıyor yani anliycan ameliyat filan da olmadı5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
Birincisi etrafımda kilolu ve hamile kalan onlarca insan var ya da çok zayıf olup kalamayan ya da 8 seneden sonra çocuk sahibi olan birbirinizi seviyosunuz ya çocuk olup eşinizle anlaşamasaydınız tüp bebek denediniz mi?Umudunuzu kaybetmeyin stres de çok etkiliyo ve herşeyin hayırlısını dileyin intihar etmek aklınızdan bile geçmesin ne sizin ne eşinizin Bi suçu yok ki bunda umarım en kısa zamanda anneliği tadarsınız olmazsa da dünyanın sonu değil ki hepimiz bi takım imtihanlardan geçiyoruz5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
Hangi ildesin. Perinatolojiye git. O daha kapsamli. Insallah olur,sualarimiz sizinle..Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli
Allah yavrunuzu bağışlasın inşallah sağlıkla doğsunİnternetten bulunduğun bölgedeki hastaneleri, doktorları bir araştır. İlgili bir doktor bulana kadar da pes etme. Moral en önemli şey kesinlikle. Ben bu süreçte 10 sene uğraşan da gördüm, süreç boyunda 7gebeliği düşükle sonuçlanan da... Başka neler neler... Onları gördükçe kendime pes etmek için hiç izin vermedim. Bol bol dua ve umutla bekledim...
Yarım v şeklinde önce çift rahim dediler sonra perde dediler en son kendi şekli öyle dediler çıktılar işin içinden septum değilmiş yani öyle olsa çok basitmiş ameliyatı onuda söylemişti bi tanesiAnladim canim ama sekil bozuklugu nasıl kalp seklinde mi t seklinde mi söylemediler mi?
gittiğim doktor diyabetle gebe kalırsam bebeğin zeka geriliği olacağını söyledi beni çok korkuttu bu seferkiÖnce bir diyetisyene gidin sağlıklı kilo verin, kilo hamilelik ihtimalini düşürür sonra gediğinize içtiğinizde dikkat edin stresten kilo da verilir siz kilo alıyorsanız yeme odaklı davranıyor olabilirsiniz.
Diyabetli olup gamile klan ve sağlıklı doğuran yığınla insan var kaldı ki sadece 5 Aydır deniyorsunuz. Bir kilo verin ihtimalinizi arttırın. Sonra rahim ile ilgili sorunu çözün şekil bozukluğu ameliyatla düzeltilebilir mi onu araştırın tüp bebek yöntemlerini konuşun
Gözünüz aydın inşallah bende aşabilirim hepsini. Amh 2.82 fsh 9.08 lh 3.57 tsh 4.11 prolaktin 31 estradiol 37.98 serbest t4 1.42 hbsag 0.26 bugünkü hormon sonuçları böyle. Rahim içi ölçüleride vermişti bir önceki doktor sağ over 30x15 mm sol over 32x26 mm uterus 72x40 endometrium 10 mm şeklinde yazıyor usg kağıdındaAynı şeyleri yaşayan biri olarak sana sunu söyleyebilriim öncelikle bir daha o doktora ve hastameye gitme. Öncelikle işin ehli adam gibi bir dr bul ve güzelce muayene ol. Bahsettiğin rahatsızlıklar çok büyük rahatsızşıklar değil. Benim senden daha kötüydü durumum canım. İyi bir klinik buldum kendime iyi baktım çok şükür ilk denememde hamile kaldım. Bende çok yıpranmıstım inan bana bosanalım sana bir çocuk bile veremiyorum dedim. Asla kabul etmedi. Lütfen sıkma kendini önce bir rahatla stresi at kenara. Artık tıp çok ilerledi. Amh değeri diye bir hormon değeri testi var onu yaptırdın mı? Adetlerin nasıl? Fsh değerin kaç? Evliliğinide boğma eşinide üzme. İnanki bemim çok zordu hamile kalmam ama oldu çok şükür. Seninde olur.
Ben anlamıyorum proflara bile güvenmeyeceksek ne anlamı kalıyor hastaneye gitmenin ben kime nasıl inanıcamCanım öncelikle geçmiş olsun benim en yakın arkadaşımada bulunduğumuz ilin en ünlü proflari rahmin aşağıda senin çocuğun olmaz ameliyatsız olsa da düşük yaparsın dediler guatr ve kilo sorunu da var üstelik sonuç mu şu an 3 çocuğu var en büyüğü 4 yaşında adam ceket atsa hamile kalıyor yani anliycan ameliyat filan da olmadı
Boyum 178Öyleyse neden kilo vermiyorsunuz? Boyunuz kaç? 80 kilo sağlığınızı tehlikeye atar, vücudun işleyişini bozar, eminim hamile kalabilseydiniz bile şuanda bulunduğunuz kiloda sağlıksız olurdu. Boyunuzu bilmiyorum ama 60 falan olmanız gerek bence, en azından doktorların ağzına laf vermeyin. Stresin arkasına sığınmayın. Kilo vermek zor, ama bosanmak kolay öyle mi? ve yine olmadı diyelim, Tüp bebek veya diğer tedavi yöntemiyle ebeveyn olan bir cok insan var, herkes şıp diye hamile kalacak diye bir kural yok..
Bilmiyorum çocukluğumdan beri sürekli hastalık tedavi artık yoruldum sanırımÇok benzer durumdayız.. gezip tozan evi arabası olan bir çifttik. Hiç aklıma gelmemişti beneğimin olmayabileceği. Ama sorun varmıs. Esımde. Kavgalar gurultuler onca bırbırımızı yoprattık. Tup bebek ile evlat sahibi olduk şukur.. sımdı bir aylık :) neden bu kadar olumsuz düşünüyosun ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?