- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Canım amh değerin ve fsh değerin gayet iyi. Amh değeri senin yumurta rezervini gösteriyor. Keşke benimde senin gibi olsaydı. Proloktin stres ile artan bir değer ilaçla düşebiliyor o. Sana demem o iyi işin ehli düzgün bir dr bul normal yolla hamile kalırsın. Yeterki canını sıkma strese girme.Gözünüz aydın inşallah bende aşabilirim hepsini. Amh 2.82 fsh 9.08 lh 3.57 tsh 4.11 prolaktin 31 estradiol 37.98 serbest t4 1.42 hbsag 0.26 bugünkü hormon sonuçları böyle. Rahim içi ölçüleride vermişti bir önceki doktor sağ over 30x15 mm sol over 32x26 mm uterus 72x40 endometrium 10 mm şeklinde yazıyor usg kağıdında
5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
Merhaba benim de prolaktinim yükseliyor önce stresten dediler hap kullan düşer diğer aya gebesin dediler o iş öyle olmadı sen önce makroprolaktin baktır. Bu test sana gercekten bir hastalıktan mı yoksa stresten mi prolaktinin yükseliyoe gösterir. Ardından beyin mr cektir. Benim en yüksek 64 oldu ve hayatımda 2 kez adetim gecikti. Yani cok etkili değildi bile ama meğer prolaktinim gercekmis ve 2 ayrı adenom varmıs beynimde. Lütfen onu ihmal etmeBoyum 178 hesaplayıcılarda 7 kilo fazlam gözüküyor gerçekten hamileliğe engel mi bilemiyorum benim teyzem 120 kiloyla 3 çocuk doğurdu peşpeşe
ama daha çok yeni evlisiniz bu umutsuzluk niye?Kilom obezlik derecesinde olsa haklı valla adam derim boyumda kısa değilki tamam aldm ama verebilirim kiloda almışın diyabetinde var öl daha iyi tavırları başladı. kan şekerim hep düzenlidir insülin kullanıyorum ben eşimde problem yok oda çok gitti
Diyabeti olupta saglikli iki cocuk doguran bi arkadasim var. Doktorlar neden böyle konusur anlamiyorum. Diyabetli anneler daha bi titizlikle takip ediliyor hanilelik boyunca, benim bildigim. Siz iyi bir doktor arastirin ve böyle konusma bi doktorla abla tedavi isine baslamayin..Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli
Yahu bu kadar stres yaparsan olmaz zaten. Bebek işi rahatlıktır cidden ne zaman stres yapmayı bıraktıysam o an hamile kaldım. Ve bende 1 sene neden olmuyor acabalarla kafamı şişiriyordum. Sonra aman olursa olur olmazsa olmaz diye düşündüğğm ay hamile kaldım.5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
2. bebeğiniz normal yolla mı oldu. benim de ilk bebeğim tüp bebek.Iyi Doktor bulmak cok önemli, maalesef cogu Doktor önemsemiyor, ya da hic tahlilsiz direkt tedaviye basliyorlar. Ben cok doktor degistirdim, hattta hanileligim icinde hep gittigim doktorun beni anlamadigini görüp degistirdim. Kolay birsey degil, cok isteyince ve olmayinca insan cok üzülüyor kendimden biliyorum.
Biz evliligimizin 8. senesinde hamilie kaldim ve simdi düsününce meger ne dogru zamanmis o zamanda gelmesi.
Moralini yüksek tut ve iyi bir Doktor bulamadim kadar pek etme. Aslinda kilolu hamile kalan cok kadin var , bana da kilo ver denildi ama veremedim ve tedaviye basladim ve cok sükür Ilk bebegim tüp bebekle oldu.
Sorun varsa, mutlaka tedavisi de vardir. Allah dermansiz dert vermesin. Bi Doktor sizi anlamadi dalag gecti, islemleri yapan kisi unursamadi diye pek edip birakirsan olmaz..
Insallah Tez zamanda bebeginize kavusmanizi dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?