HAMİLE KALAMİYORUM 🥺 NASIL HAMİLE KALDINIZ YARDIMCI OLUR MUSUNUZ 🙏😔

Belki sana umut olurum kendi hikayemi anlatayım
Şuan 29 yaşındayım 10 yaşında bir oğlum var 18 haftalık hamileyim .. ikinci evliliğimiz eşimle onunda ilk evliliğinden iki tane oğlu var yaşları 4-5 ..
Evliliğimizin ikinci senesini bir ay sonra dolduracağız.. başından beri hiç korunmadık ilk sene çocuk hem istedik hem istemedik akışına bıraktık ama altı ay dolduktan sonra bi sorun mu var demeye başladık.. düşün ki bizim evlatlarımız vardı yinede endişe duyduk..
Geçen sene Mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim ama kimyasal düşükle sonuçlandı.. pozitif gördüğüm ay ovulasyon testi kullanmıştım .. ondan sonra ha bu ay geçsin doktora gideriz diye diye seneyi devirdik.. endişelerimiz iyice arttı ikimizde doktora gittik .. bende zararsız bir kist çıktı eşimde ise varikosel ve adını unuttuğum bir şey daha çıktı.. bunlar sperm hızını sayısını kalitesini düşüren hastalıklarmış ve kesinlikle ameliyat olması gerekiyormuş yoksa çok zor bebek olurmuş.. üç tane doktor da aynısını söylemişti. Biz tanıyı aldıktan sonra çocuktan önce vazgeçtik iki üç ay kadar aklımızdan çıkardık sonra yeniden istemeye başladık tedavi olalım ne gerekiyorsa yapalım dedik. Ama önce dedim eşime ameliyat son çaremiz olsun önce bitkisel tedavi uygulayalım.. raporlarımızla bi aktara gittik ünlü tedavi amaçlı karışımlar veren bir aktar.. oraya gidince ordaki beyefendi bana dedi ki sizde de sorun var işte regli bir ileri bi geri ki tüylenme var mı sivilce sorunu var mı özellikle çene hattında diye sordu ne sorsa vardı. Bana da bi ekstrakt verdi...
Sonra bende yine hormon testi verdim ilkinde regli değildim bu sefer regliyken verdim ve e2 hormonu düşüklüğü çıktı yani pco olduğumu öğrendim...
Yani aktar haklı çıktı..
Eşime çakşır kökü suyu deve dikeni ve gsang eksraktı vermişti banada yaban mersini eksraktı vermişti aktar.. bunların hepsini tek tek araştırdım. . hepsinin aslında erkeğe de kadına da yumurtlama ve sperm arttırma konusunda iyi geldiğini öğrendim bende içmeye başladım. Sonra ilk ayı devirdik ikinci ayın başında ben ekstra olarak proxyfemin kullandım buda özellikle pco olanlar için yumurta takviyesiydi...
Onuda içmeye başladığım ay ovulasyon takibinide yaptım yumurtlama günümü takip ettim ..
Ve o ay hamile olduğumu öğrendim
Yani çocuk olsa da sonradan sorunlar çıkabiliyor eşinin de seninde belki de takvilere belkide bi rahat nefes almak için zamana ihtiyacınız var biribirinize destek çok çok önemli...
Bu süreçte sorunu öğrenip vazgeçene kadar eşimle çok yıprandık bilinmezlikle yürümek bambaşka ama asla ne ben kendimi suçladım ne eşim beni nede ben onu.. dedik ki hayatta herşey olabilir olmuyorsa Allah'ın bir bildiği vardır belkide olmaması gerekiyordur.. verende Allah verecek olanda Allah .. sebepsiz kısırlık yaşayanlar var bunlar neden acaba hiç düşünülüyor mu ? Hayır.. her süreç bir imtihan.. önemli olan o süreçte karı koca olarak sağlam durmak destekle yürümek.. öncelikle eşinle güzelce konuşmalısın çocuk istiyor ama sana daha başında yükleniyorsa ömürlük çocuk büyütürken ne kadar destek olacak ? Şuanki süreçte sen mi kendine yükleniyorsun yoksa eşin mi sana kendini kusurlu hissettiriyor ? Bu çok önemli sırf çocuk olsun diye girmeyin bu yola belkide birşeylerin farkına varın diye Allah henüz nasip etmiyor size o evladı.. inşallah el ele güzelce devam edersiniz bu yolda biribirinizi üzmeden kırmadan

Bütün testleri yaptırdınız mi? eşinle ikinizde .Belki tüplerin tıkalı belki eşinde sorun var bunları iyice bı muayene olup öğrenmeniz gerekiyor

Hiç doktor ilaçla falan denedi mi
Klomen veya femara verip çatlatma iğnesi denediniz mi

Lütfen öncelikle eşinizle aranızdaki iletişim sorununu çözün. Bu sizin genetiğinizdenolan bir rahatsızlık, bendede pcos yani polikistik over yani yumurta tembelliği var. Birçok kadında bu sorun var, ama bununla hamile kalmama gibi bir durum söz konusu değil. Hamile klavaksınız, süreç biraz daha zorlu oluyor. Bende 3 yıllık evliyim 2 senedir korunmuyorum. Tedabiye geçen ay başladım. Bir ilaç verdi doktor yumurtaları büyüüttü, büyüyen yumurtalara çatlatma iğnesi yaptı ve devamında 20 gün ilişkiye giriyorsun gün aşırı. Adet olmazsan bebek var, adet olursan yeniden tedavi. Ama bu süreçte eşiniz size böyle davranmamalı, onu karşınıza alıp güzelce konuşun lütfen. Bunun birçok kadında olduğu ve tedaviyle hayırlı sonuçlar alındığını ona söyleyin. Ayrıca TEK BAŞINA YUMURTA TEMBELLİĞİ GEBELİĞE ENGEL DEĞİL. Belki eşinizde de sperm durumuyla ilgili bir sorun vardır. Çiftler birlikte tüm tahlillerini vermeli. Aynı sorun onda olsa yine aranız açılacak mıydı? Öncelikle eşinizle kavga etmeden bu durumu güzel güzel konuşun. İzah edin. Sonra tedaviye başlayın vakit kaybetmeden, Rabbim hepimize hayırlısını versin.

Çok saol canım benim inşallah tedaviye gerek kalmadan olur adetlerim düzenli ama nasıl pocos oluyor ona anlam veremedim

Çok saol canım benim inşallah tedaviye gerek kalmadan olur adetlerim düzenli ama nasıl pocos oluyor ona anlam veremedim
Süreci hızlandırmak ve daha fazla yıpranmak istemiyorsan lütfen doktora git. Pcos sadece adet düzensizliği ile olmaz. Pcos demek küçük yumurtalar demek, yumurtalar küçük olduğu için döllenemiyor. En az 18-22 mm olmaları gerekiyor bu da hapla büyütülüyor. Hiç korkmayın, ama doktora gidin. Tek başınıza gidip ilaca başlayabilirsiniz. Geciktirmeyin

Tamam canım benim bende istiyorum doktora gitmeyi ama maddi meseleler yüzüne gidemiyorum maalesef

Bende pko var mesela 2,5 cm kistimde var ovulasyon yapıyorum bu ay ve hep pik çıkıyor.Bu şekilde gebelik oluşmaz diye düşünüyorum.Reglime 17 gün var acaba yarın doktora gitsem kisti görebilir mi doğum kontrol yazar mı ki.Aşırı streslendim ya

Ayy uzunca yazmışsın çok etkilendim konuşmandan doğru söylüyorsun belkide oturup konuşmak lazım önce

Kullandığın ilacın adı ne tam anlamadım aktardan alaym

Doktora gitmeden sorularınızın hiçbirine yanıt bulamazsınız, en doğru yönlendirmeyi doktor yapacaktır. Tüm endişelerinizi anlatın çekinmeden. Sizi en iyi doktorunuz yönlendirir, bence yarın gidin

Merhaba bende de polikistik over sendromu var doktor proxyfemin verdi çok mu etkili bu ilaç acaba

Merhaba aynı büyüklükte kist ve pko tanısı aldım bende. Doktorum doğum kontrol kullanmamı istedi kist için. Gebelik düşündüğüm için korkuyorum başlayamadım. Sizde durum nedir gittiniz mi doktora yada kullandınız mı hapı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…