Hamile kalamıyorum

Zaten benim korkumda bu 1 yıl geçerse tüp Bebek bile tutmazmış
Öyle bir şey yok 😊. Önünüzde uzuun bir ömür var. Sadece pkosun etkilerini azaltmaya odaklanın. Beslenme spor önemli. Doğum kontrol hapını, kullanmıyorsanız, en azından eşiniz askerden dönene kadar kullanmanızı öneririm. Yanında folik asit takviyeleriyle. Bırakır bırakmaz hamile kalabilirsiniz, hap gebeliğe engel olmaz. Düzenli yumurtlamanızı sağlayıp yumurta kalitesini artırmanıza yardımcı olur aksine.

Kocanız kaç yaşında, eltiniz kaç yaşında, onlar kaç yıllık evli siz kaç yıllık evlisiniz ???

Yarış mı bu? Önce yapana madalya mı takacaklar? Ne cahil ana babalar var. Annem babam böyle birşey demeye kalksa kıyameti koparırdım. Sizin süt dökmüş kedi size geldi ikizim çocuk yaptı biz de yapmalıyız zoruma gitti mi dedi?
Hayır annesi arayıp ikizin baba oluyor sen daha bişey yapamadım askerliğin bitince evleniceksin ben torun istiyorum demiş bugün de bana hakaret etti zaten 😭anlatamıyorum bile bana bir kadının fotoğrafını gösterdi eşinle evlenicek sen burdan gidiceksin kısır gelin istemem diyor

Hayır annesi arayıp ikizin baba oluyor sen daha bişey yapamadım askerliğin bitince evleniceksin ben torun istiyorum demiş bugün de bana hakaret etti zaten 😭anlatamıyorum bile bana bir kadının fotoğrafını gösterdi eşinle evlenicek sen burdan gidiceksin kısır gelin istemem diyor
Bu nasıl saçma sapan bir aile ya böyle

Eşim çok iyi biz bebek düşünmüyorduk ama tedavimizi yavaş yavaş yapıyorduk eşimin ailesi ikizinin bebeği oldu senin yok onlar sizden sonra evlendi diyorlarmış bu eşimin zoruna gitmiş ben gelince bebek istiyorum dedi sonra özür dilerim dedi ve kapattı

Eşinizin olgun olmadığı daha şu cümleden belli ki çok normal daha ikiniz de küçüksünüz. Çocuğa bakacak büyütecek olan sizsiniz başkaları değil. Ne ekonominiz ne yaşınız küçük bir bebeğe bakacak uygunlukta değil şu an. Kaynananız çok istiyorsa doğursun bir tane daha kendine. Eşiniz de dönüp annesine seni ilgilendirmez diyemiyorsa hiçte öyle iyi falan değildir. Hele bi çocuğunuz olsun o kaynana çok çektirir size

Kusura bakmayın da sizin ananiz babanız yokmu. Damızlık mi aldılar sizi bu aile. Kocan olacak adam ne diyor bunlara. Yol yakınken kurtul bu aileden.

Bazı doktorlar da bu konularda insanları kötü yönde yönlendirebiliyorlar. Bana da pkos yüzünden “yaşın ilerledikçe çocuk sahibi olman zorlaşır, hemen çocuk yapmaya çalışmaya başla” denmişti. 19 yaşında öğrenciydim. “Evli değilim henüz düşünmüyorum” dediğimde “25’i bekleme sakın” cevabını birden fazla kez aldım. 26 yaşındayım hâlâ hiçbir yönden çocuk sahibi olmaya hazır değilim. Doktorlara kalsa şu an üçüncüyü yapıyor olmalıydım 🤦🏼‍♀️.
Bana hiç böyle diyen olmadı belki de tam tersi durumda olduğum içindir.
Ama evlenince geçer diyen insanlar olmuştu durumu anlattığımda😁
Sağlık sektörü çok gelişti bence kimsenin acelesi yok. Hele konu sahibinin ya da hazır olmayan sizin.
Bu kadar keskin konuşmaları doğru bulmuyorum.

Eşinizin olgun olmadığı daha şu cümleden belli ki çok normal daha ikiniz de küçüksünüz. Çocuğa bakacak büyütecek olan sizsiniz başkaları değil. Ne ekonominiz ne yaşınız küçük bir bebeğe bakacak uygunlukta değil şu an. Kaynananız çok istiyorsa doğursun bir tane daha kendine. Eşiniz de dönüp annesine seni ilgilendirmez diyemiyorsa hiçte öyle iyi falan değildir. Hele bi çocuğunuz olsun o kaynana çok çektirir size
Eşim zaten o konuşmadan sonra annesini engellemiş bana taşınalım falan dedi Allah a şükür maddi durumumuz iyi bodrum da bi tane mobilya dükkanımız var oraya gitmeyi düşünüyoruz çok etkilenmiş çok ağlıyordu 🇹🇷😓

Onun amacı yarış değil benim zor durumda kalmamam anlatamıyorum 😓
İyide eş dediğin koca dediğin karisini korur savunur. Sizi hamile bırakarak mi zor durumda kalmanızı engelleyecek. ALLAH akıl fikir versin cumlenize. Çocuk yahu bu bir can. Pazardan patates almıyorsunuz bir canın dünyaya gelmesini kararlastiriyorsunuz. Ben bu konunun fake olduğunu düşünmeye basladim. Bu devirde böyle bir muameleyi kabul etmek mantıksızlık.

Onun amacı yarış değil benim zor durumda kalmamam anlatamıyorum 😓
Eşiniz sizi korumalı. Ailesine “biz daha yeni evlendik, yaşımız genç, daha baş başa hayatın tadını çıkaracağız, çocuğun acelesi yok.” diyebilmeli. Bunu söylese yine zorda kalmazsınız. Tüm suçu eşinizin ailesinin zihniyetine atmayın. Eşiniz de onlarla aynı, bunu diyemediğine göre.

İyide eş dediğin koca dediğin karisini korur savunur. Sizi hamile bırakarak mi zor durumda kalmanızı engelleyecek. ALLAH akıl fikir versin cumlenize. Çocuk yahu bu bir can. Pazardan patates almıyorsunuz bir canın dünyaya gelmesini kararlastiriyorsunuz. Ben bu konunun fake olduğunu düşünmeye basladim. Bu devirde böyle bir muameleyi kabul etmek mantıksızlık.
Kim fake konu anlatıp boş yere kendini üzer ki

Bana hiç böyle diyen olmadı belki de tam tersi durumda olduğum içindir.
Ama evlenince geçer diyen insanlar olmuştu durumu anlattığımda😁
Sağlık sektörü çok gelişti bence kimsenin acelesi yok. Hele konu sahibinin ya da hazır olmayan sizin.
Bu kadar keskin konuşmaları doğru bulmuyorum.
Benim bir arkadaşıma daha aynı şekilde hemen çocuk yapmalısın yoksa ileride olmaz demişti doktorlar :D. Kızcağız nasıl üzüldü ağladı. Konu sahibini cahil eş ve ailesi dışında doktorlar da acele ettiriyor olabilirler diye düşündüm 😅. Ki haklı da çıktım doktoru 1 yılı geçerse tüp bebek bile tutmaz demiş, ne alakaysa :deli:

Benim bir ailem yok var ama yok annem ve babam ben daha 3 yaşındayken ayrılıp başka bir evlilik yaptılar ben babaannemle kalıyordum 2. Sınıftayken babaannem vefat etti ben yalnız kaldım kimse bana sahip olmadı yengem evini temizletip bana para veriyordu o evde tek başıma yaşadım kimse bana elini uzatmadı 3 defa tecavüze uğradım çocuk esirgeme kurumunda kaldım çıkınca aile yakınlarım para karşılığı beni kullandırmak istediler yaptılarda ama bunun devamının gelmesine izin vermedim eşimle evlenmeye karar verdim onu daha 12 yaşında görmüştüm
Bak zor bir hayatın olmuş buna birşey diyemem. Ama bu adamı sevdiğine eminmisin. Sırf hayata 1-0 yenik başladın diye bu muameleyi kendine yaptırma. Bir bataktan kurtulup başka birşeye saplanma. Çocuk için acele etme. O çocuk olsa bile duygusal anlamda hazır olmayacaksınız olan çocuğa olacak

Eşiniz sizi korumalı. Ailesine “biz daha yeni evlendik, yaşımız genç, daha baş başa hayatın tadını çıkaracağız, çocuğun acelesi yok.” diyebilmeli. Bunu söylese yine zorda kalmazsınız. Tüm suçu eşinizin ailesinin zihniyetine atmayın, eşiniz de aynı bunu diyemediğine göre.
Eşim bana korunma hapını bile kendi getiriyordu

Back
X