Hamile kalmak isteyenlere yeni bir kr!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kedersiz canım çok geçmiş olsun..
sibelcim benim eşimde öyle hiçbişey yemiyor içmiyor mızmız yaniikaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
dilaracım benimde o kokuda hiç fikrim yok ama sen bence farlutalı iç yumurta olmuşsa bile verimsizdir diye düşünüyorum.. onu bir atsın vucudun.. bu ay kürleri uygula tertemiş sağlıklı yumuşların olsun.:1hug:

kızlar arnavut güzelinin size çoook selamı var hepinizi öpüyormuş...
şimdi otobüse binmiş....
hayırlısıyla biran önce gider gelir inşallah

tamam canlar polen+balı sabah yicem,inciri akşam yemekten sonra bikaç tane yerim,bal+tarçın+çörekotu karışımını da gece yatmadan yerim,iyi mi sizce kür programım?bişey daha yersem zehirlenirmiyim ki?CADIARZUkaydirigubbakcemile2

yumurtlama zamanı durum demişti böğürtlen kökü ve böyle çobuk tarçınlar var demle iç canım.. yumişleri çatlatıyormuş.. birde imkanın varsa ovulasyon testi al canım.. yumurtladığın günü bilirsin çalışmalarını ona göre yaparsın.

birde duru o kadar kürle zehirlenmemişse sana bişey olmaz merak etmee
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

abbbaaaaauuuuuwwwwwwwwwwww tellleeediiiimmmmmmmmm dıhgandıııııııııımmmm haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kulaklarım çınladıııııııı :roflol::roflol::roflol::roflol:

Çinko Nedir

Çinko Nedir ve Çinkonun Özellikleri Nelerdir ? Çinko bir temel gıdadır ve metabolizmanın faaliyetlerine geniş ölçüde dâhil olan çok önemli bir mineraldir.

Çinko faydaları ‘nı bütünüyle anlamak için, çinkonun vücuttaki rolünü tam olarak anlamak önemlidir.

Çinko Faydaları Nelerdir? Çinko minerali yaraların iyileşmesinde gereklidir, büyüme ve gelişme, saç uzaması, ensülin üretimi, koklama, tat alma ve doğurganlık için lazımdır. Çinko aynı zamanda hamilelik süresince fetüsün uygun büyüme ve gelişimini sağlamada son derece önemlidir. Hamilelik döneminde çinko gereksinimi artar.

Çinko minerali bağışıklık sistemi için gereklidir. Çinko eksikliği enfeksiyonlara karşı dayanıksız olma sonucunu ortaya çıkarır. Eksiklik şeker ve prostat sorunlarına neden olur. Saç ve tırnakların zayıflaması, tat alma duyusunda azalma, çocuklarda gelişim yetersizliği, zihinsel kapasitenin azalması, iştahsızlık, akne sorunları yine çinko eksikliğinde ortaya çıkabilecek proplemlerdir.

Doğal Çinko Kaynakları Hangileridir?Çinko İçeren Gıdalar; Çinko birçok günümüz gıdalarında bulunabilir ve istiridye, et, karaciğer, buğday tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, tüm tahıllar, badem ve süt çinko içeren yiyecekler arasındadır.

Vejetaryen diyetlerde çinko eksikliği çok yaygındır ve temel olarak yüksek tahıl içerikli vejetaryen diyetlerde bulunan ve organik asitlerden oluşan fitatlardan kaynaklanır. Bu fitatlar çinkoyu tutar ve emilemez hale getirir. Dolayısıyla vejetaryenlerin çinko takviyeleri kullanması önerilir.

Günlük çinko kullanımı ; Günlük çinko ihtiyacı yaklaşık 15 mg dır. 50mg dan fazla alınması tavsiye edilmez. Eğer uzun süreli çinko kullanılacaksa günlük olarak 20 mglık doz önerilir.

Fazla miktardaki kalsiyum çinko nun emilimini olumsuz yönde etkileyebilir.

Multivitaminlerin birçoğu günlük izin verilen çinko miktarını içerir.

Selenyum Nedir
Selenyum Nedir ? Selenyumun yararlarını anlamak için, önce selenyum hakkındaki gerçekleri anlamak önemlidir.

Selenyum toprakta bulunan bir iz elementtir ve iyi bir sağlığın korunması için küçük miktarlarda gereklidir. Birçok vücut işlevi için gereklidir ve hemen tüm hücrelerde fakat özellikle böbreklerde, karaciğerde, dalakta, testislerde ve pankreasta mevcuttur.

Selenyum DNA mıza zarar veren serbest radikallere karşı antioksidan olarak görev yapar. Kanser, kalp rahatsızlıkları ve hatta yaşlanma ile mücadelede yardımcı olmak üzere C ve E vitaminleriyle sıklıkla dâhil edilir. Viral enfeksiyonlarla mücadelede de kullanılır ve hatta AIDS/HIV in ilerlemesini yavaşlatabilir. Selenyum aynı zamanda normal karaciğer işlevini destekleyerek iyi sağlığa katkıda bulunur.

Selenyumun diğer yararları, kalp hastalıklarına karşı koruma, toksik minerallere karşı koruma ve alkol, sigara ve yağların etkilerini nötralize etmektir. Erkeklik gücünün arttırılmasına yardımcı olabilir ve aynı zamanda saçların, cildin ve gözlerin bakımında müdahil olur.

Selenyum E vitamini ile birlikte alındığında daha etkilidir.

Selenyum Kaynakları – Selenyum İçeren YiyeceklerSelenyum İçeren Besinler Nelerdir? Selenyum minerali brezilya kestanesi, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve et gibi gıdalarda yer alır. Soğan, sarımsak, kırmızı biber de selenyum bulunan yiyecekler arasındadır.Yulaf ve esmer pirinç de önemli miktarda sağlayabilir fakat bu bazen yetiştikleri toprağın selenyum içeriğine bağlı olabilir.

Günlük Selenyum Miktarı Ne Kadardır?
Selenyum içeren gıdalar dışında selenyum takviyeleri de alabilirsiniz. Önerilen günlük doz erkekler için 70mcg ve kadınlar için 55mcg dir. Başlıca yararları sağlamak için 600mcg a kadar bir miktar alınabilir.

Selenyum eksikliği insanların çoğu günlük beslenmelerinden yeteri kadar aldıklarından nadirdir. Ancak, bu eksiklik sizde var ise belirtileri kas zayıflığı ve yorgunluğu içerir. Öte yandan çok fazla selenyum da mümkündür. Eğer selenyum takviyesi alıyorsanız, günde 600mcg yi aşmamayı unutmamalısınız. Selenyumda aşırı doz veya selenyum zehirlenmesi, ağız kokusu ile beraber depresyona, mide bulantısı ve kusmaya, sinirliliğe ve saç ve tırnak kaybına neden olabilir.

sibelim bak senin için kopyaladım çinko+selenyum

çubuk tarçın evde var zaten ama ovulasyon testi ne kadar ve kaç kullanımlık?ben pko lu olduğum için muhtemelen çöpe gider deyerimseniben

Adetin başlama gününden sayıyoruz
11.gün
13.gün
14 gün
16 gün
18 gün
20 gün
22 günlerde ilişkiye girin (22. günden sonra her gün hatta adete kadar devam edebilirsiniz...bir
hastasına da aynı takvimi vermiş doktorun önerdiği bu takvim günlerinde
ilişkiye girmiş.. sonrasına amaannn demişler onlarda doktor söylemeden 22. günden sonra her gün beraber
olmuşlar ve hamile kalmış meğer o ay geç yumurtlamış ve tutmuş)

kızlar ben bunu burda yazmıştım doktorumun bana verdiği ilişki günleri ama siz mutlaka ovulasyon testi ile uygulayın belki faydası olur:ecrin_bebek:

okumaya yetisemiyorum kizlar size aaaaaaa -tatlicadiarzu- arnavut guzelininde yolu acik olsun...offffffffff offfffffffff offfffffffffff benim kocisimde hicbirsey yemiyor :dilcikar: saligunu keciboynuzu aldik beraber tamam yiycem dedi yedi ama yan etki yapti delikafadulden duramiyorum etkisini gosterdi hadi yatak odamiza gidelim dedi..her isirdigini fitil fitil burnumdan cikardi-tatlicadiarzu- aman yemezse yemesin beni rahat biraksinda....durualya sen kurtuldun canim allahim bizlerede nasip et.... bu arada durualya birsey sorucam biraz ozele kaciyor ama hergunmu iliskiye girmeliyiz yoksa 2 gunde bir mi nasil yapicaz?

çubuk tarçın evde var zaten ama ovulasyon testi ne kadar ve kaç kullanımlık?ben pko lu olduğum için muhtemelen çöpe gider deyerimseniben

canım ben dün istettim kendime 19 adet + 4 gebelik testi + kargo onlardan 19 tl
uygun geldi 2 ay kullanırım.. sen şimdi pkolu olduğun bence sana daha çok gerekiyor.. normal şekilde adet görenlerin az çok belli oluyor.. sizin hiç belli olmuyor şimdi o yüzden imkanın varsa al derim.. tabiki sen daha iyisini bilirsin

selam kıslarr bende geldim dışardaydım anca geldim. neler olmuş burda baya kalabalıklaşmışız kaydirigubbakcemile yeni liste valla herkese umut ve azim veriyo dilerim bu liste uzayıp gider . durucum canın bişiy istiyomu kaydirigubbakcemile3

süper canım fiyatı ben 1 adetini 12 TL almıştıııımmm-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…