Arkadaşlar eşimle bebek düşünüyoruz, ben korkuyorum ama neden mi; eşimin ailesi ile aram hiç iyi değil, herşeye müdahale olmaya bayılıyorlar. Bebeğim olunca iyice gelip gitme yapıcaklar ve bu da beraberinde herşeye karışmaya daha çok ortam hazırlıycak ve bunun düşüncesi beni iyice korkutup bunaltıyo. Ikincisi ben hamile kalmanın biyolojik etkilerinden korkuyorum düşünsenize içinizde bi canlı tamam senin canın ciğerin ama ürperti veriyo bi tuhaf bi de doğum korkusu, sizde de oldu mu arkadaşlar bu durumlar.
Canıımmmmmmmm ne kadar güzel yazmışın içime su serptin teşekkür ederim çok.ikinci kısım korkularınız bende de vardı, çocukları çok sevmeme ve anne olmayı çok istememe rağmen hep derdim "ayy içimde kıpır kıpır bişey..bunun neresi güzel,." derdim.. hamile olunca bu duygumdan eser kalmadı, bebeğim hareket ettiğinde herşey yolunda diye şükredip seviniyordum..
doğum korkusuna gelince ; kendimi bildim bileli "ben normal doğum yapamam, korkmasam da yapamam, fiziken çok iğrenç bir durum" diye düşünüyordum, yani normal doğum beni sadece korkutmuyor bana çok itici geliyordu.. maalesef hamile olunca da bu hissim geçmediherşey yolunda olmasına rağmen sezaryen doğumu tercih ettim, üstelik doğumuma çok az kala devlet tarafından doktorlara çok sıkı denetim getirilmişti, doktorum sebepsiz sezaryen yaparsa sıkıntı yaşayabileceğini söyledi, bu durumda ben "o halde tüm sosyal haklarımdan vazgeçiyorum" dedim ve ssk indiriminden yararlanmadan sezaryen doğum yaptım..
2,5 yıl aradan sonra bir kez daha hamile kaldım duygularım yine aynıydı, normal doğumu asla istemiyordum, neyse ki bu defa kullanabileceğim bir sebebim vardı "önceki doğumun sezaryen olması" sebebiyle yine sezaryen doğum yaptım.. yine hiç pişman olmadım.. üstelik bu konudaki hislerim hala aynı yani fiziken mümkün olsa dahi "10 çocuk da doğursam bir tanesini bile normal doğum yapamam " düşüncesindeyim
sonuç ; her ne şartta olursa olsun çocuk sahibi olmanın mükemmelliğini hiç bir kişisel duygu-korku bozamıyor.. "anlatılmaz yaşanır" denilen şeylerden biridir hamilelik ve doğum süreci..
size de -en hayırlı zamanda- bu duygulardan geçmenizi dilerim.. sevgiler
Eşimle aram maşallah iyi arada ufak tefek illa ki oluyo, haklısınız eninde sonundaEvliliğinizin durumu ne eşinizle anlaşabiliyor musunuz.
ikinizde hazır mısınız,sadece eşinin ailesinden korktuğun için erteliyorsanız yersiz eninde sonunda olacak şeyler bunlar.
ertelemek ne kelime kesinlikle istemiyorum benÇocuk düşünüp bu korkulardan erteliyor musunuz sizde?
Fiziksel değişimleri kafaya takmıyorum, ailesinin yapacağı tutumlar kafamı kurcalıyo, ve o kadar manyak bi k.v. Var ki başkalarının bebeklerini güzel çirkin huysuz diye eleştirebiliyo, benim bebeğime öle bi laf etse yolarım, söylerdeAnlıyorum sizi. 32 yaşıma yaklaşım benzer korkuları yaşıyorum. Üstelik eşimin ailesiyle bir sorunum yok ama çocuk yüzünden içli dişli olmak istemiyorum. Neyse ki esimde benim gibi düşünüyor ve merak etme mesafeyi ben ayarlarım diyor. Yinede korkuyorum. O içli dişli olmaktan, hamile kalıp kilo alıp çatlamaktan, sonra verip sarkmaktan, fizigimin bozulmasindan, eşimle eskisi gibi olamamaktan, doğum sonrası vajinal gevseme yaşamaktan ...vb korkuyorum mm. Ama ne yapalım ki yasimiz var arkadasim. Artık düşünmek zorundayız. Yada çocuk yapmama kararı alicaz :)
Yok İnan ki istiyorum, eşimde aynı şekilde, ama saydığım sebepler korkutuyoben de kuzenim hamileyken icinde bir canli olmasi fikri ne kadar urkunc. istesen de bunalsan da cikarip kenara koyamazsin, insan dogumu bile bile nasil 9 ay mutlu olabilir ki derdim. ama icimden gelince icinde bir canli olmasi fikri korkunc degil guzel geldi, aylar cabuk gecse de bir an once dogursam demeye basladim.
bence siz hala anne olmak istemiyorsunuz. yoksa bu saydiklariniz sebep olmazdi.
Yapmaz çok manyak bir kadın değilse. Sonuçta oglundan bir parça o çocuk yavFiziksel değişimleri kafaya takmıyorum, ailesinin yapacağı tutumlar kafamı kurcalıyo, ve o kadar manyak bi k.v. Var ki başkalarının bebeklerini güzel çirkin huysuz diye eleştirebiliyo, benim bebeğime öle bi laf etse yolarım, söylerde
Ilk evlendiğim dönem bende istemiyordum ama son 5-6 aydır istiyorum diyorum kendi kendime, evlendiğim ilk günden beri mütemadiyen eşim tarafı bebek de bebek lafları bu isteği geciktirdi buna eminimertelemek ne kelime kesinlikle istemiyorum ben
ama çevre baskısı da bunaltıyor , erteliyorum hatta hiç düşünmüyorum
Manyak canım manyak gzl de çirkinde olsa benim yavrum o, sağlıklı sihhatli olsunda. Bazen eşim annesine nsl bi bebeğimiz olur acaba novelll la der( övmek için demiyorum eşimde bende beğenilen insanlarız) k.v. Aman ne olacak kara-kuru bişey olur der, kadın şimdiden bu modda sağlıklı olsun demiyo daYapmaz çok manyak bir kadın değilse. Sonuçta oglundan bir parça o çocuk yav
Allah sabır versin o nasıl kadın öyle. Umarım bebegi kayinvalidene baktirmak zorunda kalmazsinManyak canım manyak gzl de çirkinde olsa benim yavrum o, sağlıklı sihhatli olsunda. Bazen eşim annesine nsl bi bebeğimiz olur acaba novelll la der( övmek için demiyorum eşimde bende beğenilen insanlarız) k.v. Aman ne olacak kara-kuru bişey olur der, kadın şimdiden bu modda sağlıklı olsun demiyo da
Aman yok yok bebeğin dünyası şaşar, çok sinirli bi kadın bebek ağlamasına falan katlanamaz, ha insanların yaş ilerledikçe tahammül sınırı da düşüyo ama şimdîden bu tarz laflar edince, ben almıyım alana da mani olmuyum, oluyoAllah sabır versin o nasıl kadın öyle. Umarım bebegi kayinvalidene baktirmak zorunda kalmazsin
Teşekkür ederim canım, sağlıcaklı doğumlarEsinin ailesi malesef herzaman olucak , ve sen suan 35 yasindasin bence hic kimseyi dusunme ve Annelik duygusunu yasamayi dusun , en onemlisi bu ..
Korkularinida yenersin , hepimiz korkuyorduk ama suan hamileyizz ..
Dogumu dusunmuyorum bile ben , asiri korktugum halde .
Ama hamile kaldigim ilk gunden beri umrumda degil dogum felan.
Bence anne olmak dünyanın en güzel şeyi olsa gerek ben 4 yıla bir dış gebelik 3 düşük 4 negatif aşılama 1 negatif tüp bebek sığdırdım..en son ağustosta düşürdüm..doğal yolla kalıyorum ama düşüyolar...o yüzden aşılamada yaptık tüpte onlar hiç tutmadı...bazen diyorum şu ölümlü dünyada bende anne olabilecekmiyim...gözlerim yavrumun gözleriyle buluşacak mı onun o mis cennet kokusunu duyabilecekmiyim bana da nasip olur mu diyorum...bende kan pıhtılaşması var..şu an dinleniyorum araştırılıyo düşüklerimin nedeni...inşallah allah kimseyi evlatla sınamasın...hayatımın en zor sınavı bu ve ben ne zaman geçerim bu sınavı bilmiyorum...bildiğim tek şey inancım...bem allahtan dilerim verirse yüceliği vermezse imtihanım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?