hamile kalmaya çabalayanlar buyrun

Sagolun arkadasim gidicem korkuyorum iki hafta olucak hala siyah geliyor menapoza mi giriyorum olucem yaaa çok korkuyorum[/QUOTE]
Bence hemen dra git cnm aksatma bi baktir

selam herkese nasılız bakalım bugun ben sabah 9 da kalktım sporumu yaptım 800 gr da verdım geldım :)

selam bende yeniyim buralarda hatta ilk mesajım aynı kaderi paylaşıyoruz 1,5 yıllık evliyiz bizde ilk başlar erken deedik sonra olsun dedik olmuyor mantar problemim vardı dr gittim gitmişken gebelik istediğimi bir kaç aydır korunmadığımı söyledim 29 yaşındayım yaşına göre yumurtaların iyi görünüyor rahim duvarında ince adetlerin çok düzenli yumurtlama takibi yap bakalım dedi bir kaç tarih söledi klasik adetten sonraki 11.-17. gün aralığı o zamanlarada dikkat ettik baktık olucağı yok eşimin varikosel ameliyattı var kan tahlili için sağlık ocağına gitmiştik eşimle aile planlamadan biri sordu çocuk istiyormusunuz öle sohbet ederken eşim sordu biz korunmuyoruz 6 aydır falan benimde daha önceden varikosel ameliyattım var die adam dedi önce senin sperm testi yaptırman şart sonra öle aklımıza takıldı yaptırdık testi ve sonuçlar pek iç açıcı değildi %30 canlıydı spermler ve hareketliliği çok yavaşmış dr.muz iyi bir ürolog demiş sana açık konuşıyım bu ilaçlar sana verebiliceğim en üst seviye ilaçlar bunu haricinde bişiler kullanman vakit kaybı olur 3 ay içerisinde gebelik olur olmaması halinde bir 3 ay daha devam edeceksin %99 olumlu sonuç alırsın die düşünüyorum ama olmaması halinde aşıma olmadı tüp bebek umut dünyası başladık ilaçlara ama 1 ay olmasan eşim bir iş kazası geçirdi devamında bacığından ameliyat oldu derken 6 hafta üzerine basmıyıcak falan şimdilik beklemedeyiz bakalım şu olayları bi atlatalım ilaçlara geri başlıyıcaz rabbim inşallah sizlerede banada en kısa zamanda nasip eder...

slm cnm öncelıkle hosgeldın bızlerı okudun sanırım hepımız ayrı bı dertten ama aynı sonuctan muzdarıbız burda bırbırımıze destek olalım yaruslarımız olsun :)

merhabalar...
bende sizlerle aynı durumdayım
kendimi bildim bileli adetlerim hep düzensizdi ama o kadar doktora gitmeme rağmen kimse pko teşhisi koymadı ta ki geçen aya kadar
16 ay önce evlendim 13 aydır da denemelerdeyiz lakin sonuca ulaşamadım
6 aydan sonra doktora gittim ve önce tiroid sorunum olduğunu öğrendim ilaç kullandım normale döndü
ardından yine bebek gelmeyince başka bir doktora gittim rahimde polip var alalım dedi, ertesi ay aldırdım ve sorunlar çözüldü sandım
daha sonra 2-3 daha olmayınca başka bir doktora daha gittim pko olduğumu, her iki yumurtalıkta da pko görüntüsü olduğunu söyledi
geçen ay ilk tedaviye başladım klomenle yumurtam büyümedi ama doktor 17. günden sonra takibi bıraktı (belki geç büyüyecekti ama devam etmedi nedense)
ben de bu ay farklı biir doktorlar devam etmeyi düşünüyorum onca zaman kaybından sonra
Allah herkese önce doktora gerek kalmadan normal yolla gebe kalabilmeyi nasip etsin
eğer vesileye ihtiyacımız varsa da doğru doktorla karşılaştırsın inşallah çünkü hem polip, hem haşimato tiroidi, hem de pko olduğu halde bunları bana tek doktor değil farklı farklı doktorlar söyledi yani hepsi beni oyaladı....
artık insanların meraklı soruları da hepten moral bozuyor çok zor süreç bizleri ancak aynı durumda olanlar anlayabilir inşallah hepimize hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip eylesin Mevla en kısa zamanda...

canım merhaba bende pkoyum pko gebelıge engel degıl kesınlıkle degıl pkolar tedavıye en ıyı cevap veren grup canım oncelıkle onu belırteyım klomenı gunde kaç kez kullandın ve kaçıncı gun basladın cnm

bıde cnm eger buyuyen bı folıkul gorseydı 13 15 mm falan deva ederdı hıc buyuyen folıkul gormemıstır bu ay benım de oyle oldu 17. gune kadar gıttım ıkı gunde bır ama folıkul gelısmedı asılama yaptıracaktım kaldı

doktor da engel değil dedi ama sanırım benim pko gitgide ilerliyor adetlerim evlendikten sonra düzenlenmeye başlamıştı her ay 28-30 günde oluyordum ama artık iyice gecikmeye başladı önceleri 2-3 gecikirken daha sonra 4-5 güne, sonra 1 hafta- 10 güne çıkmaya başladı gecikmeler
bu ay ise 13 gün geçti ama hala adet olamadım 11. gün kan testi yaptırdım gebe de değilim adet de olamıyorum öncelikle adet olmam lazım cuma günü randevum var bakalım neler oldu kistten şüpheleneiyorum
klomeni sabah akşam 1 er tane almıştım ayrıca 4-5 gün de incir kürü yaptım ama bu ay ki yumurta takibinden hiç birşey anlamadım

canım kan tahlılı yaptırdıysan e2 fsh ve lh degerlerını yazar mısın pko boyle canım yumurtalıkların napcagı bellı olmuyogecen ay mukemmel bı yumurtam oldu dollendı kımyasal gebelık oldu adetım 8 gun gectı tutunamadı bu ay yıne klomen kullandım hatta ıkı hap daha fazla ıctım ben gunde 3 tane ıctım 3. gun basladım 7 gun ıctım ona ragmen yumurta
gelısmedı hemen umutsuzluga kapılma ben ılerı derece pkoyum ve 4 kez hamıle kaldım cnm hamıle kalamıycam dıye sakın dusunme

canım geçen ay hormon testi yaptırdım ama eşimle bu mesele yüzünden kavga etmiştik yırttım o sinirle
ama hatırladığım kadarıyla e2 80 küsürlerdeydi fsh 4 civarı lh da 8 civarındaydı prolaktin gayet normaldi ama lh yüksek işte dediğin gibi pko ilginç bir hastalık memlekete gdip de eşimden ayrı kaldığım zaman yumurtlama akıntısını daha rahat hissediyorum ama stres beni perişan ediyor ve bliyorum ki gebe kalmamı da bu zorlaştırıyor

e2 30 60 arasında olmalı benım e2 19 fsh 5.7 lh 12 çıktı en soon sımdı adet olunca tekrar tedavı ıstıycem bu ay olur dıye dusunuyorum bıde bıkaç kılo ver kaç kılo olursan ol bıkaç kılo verınce yumurtalıklar normal çalışıo ben dıyete de basladım ıkı kılo verdım sımdıden yumurta zamanına kadar ıkı 3 kılo daha versem tedavı daha ıyı etkı eder

kilo vermek istiyorum ve dikkat da etmeye çalışıyorum ama kilo vermek hem tiroidden hem de pko dan dolayı zorlaşıyor şeker ilacı kullanıyor musun ben doktora sorunca insülin direnci yüksek olanlara veriyoruz deyip vermemişti ama bu doktor verir mi bilmiyorum o ilaç çok olmasa da kilo vermeyi hızlandırıyormuş ayda 1 kilo filan verdiriyormuş

glıfor kullanıom glıfor 850 gunde ıkı tane kullanıom yemekten hemen sora ınsulın dırencını ölçerek mı soyledı bunu sana o ilaç olmadan vermen çok zor canım ancak nasıl kırabılırsın bıraz sabırlı olucaksın bol su iç şişe elınde dursun habıre yudum yudum ıc ve spor yap yuruyus en ıyısı ben elımden geldıgınce gunde yuruyorum su ıucıyorum falan verıyosun ama normal kısıler gıbı dıyet yapayım desen olmuyor su ve spor altın anahtar :)

Benim 1 yil 1 ay oldu. Hormon testleri yapildi, rahim filmi cekildi. Cok sukur bir sorun cikmadi. Onumuzdeki ay klomene baslayacagim inşallah. Bakalim hayirlisi.
Sizin neden olmuyor?
benım pkom var normalde olmadı hıc ama klomenle hamıle kalıyorum ıkı kımyasal gebelık bı 23 bı 16 haftalık 4 gebelıgım var buyukler rahımagzı yetmezlıgınden dustu maalesef

benım pkom var normalde olmadı hıc ama klomenle hamıle kalıyorum ıkı kımyasal gebelık bı 23 bı 16 haftalık 4 gebelıgım var buyukler rahımagzı yetmezlıgınden dustu maalesef

Ya? Allahim sabir versin. Üzülme arkadasim, muhakkak her sey olacağına varir. Demekki nasipleri yokmuş bu dünyada. Olur bizim de olur inşallah. Rabbim hayirli saglikli evlatlar versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…