hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

mihribanbalik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
887
588
133
38
kızlar bişey sorucam. cidden merak ediyorum.
ben mi yanlış düşünüyorum.
eşim dün akşam uyardı. herkesin yanında istemsizce de olsa hamile karnına dokunuyorsun dedi.
eee dedim.
yapma ayıp dedi.
niye ayıp ki dedim.
ya olan var olamayan var, sanki bak ben yaptım başardım der gibi oluyor dedi.
alla alla dedim, oğlumu seviyorum ben dedim. üstelik elbisenin üstünden seviyorum dedim.
olsun yapma yine de dedi.

geçenlerde bu konuşmadan 2 hafta önce bir yere yemeğe gitmiştik.
masanın bi kenarında ben eşim kv, karşı tarafında görümcem eşi ve kaynı vardı.
bebek sertçe tekmelemeye başladı. eşimin elini aldım karnıma götüreyim derken çekti elini hemen. kv de dediki karşı tarafta adamlar var ayıp dedi. canım sıkıldı biraz. bozuldum.
bunun üzerine eşim yemekte uyardı. bi de işte dün akşam.

benim ailemde böyle kurallar yanlış anlamalar algılamalar yoktur.
ben oğluma 8 kat deriden de olsa dokunmayı okşamayı çok seviyorum. dışarda elimi elbisenin üstünden. ama evimde hep karnımı açıyorum. elim direkt karnımda.
hamile kadın karnını değil içindekini seviyor okşuyor aslında. ne var bunda? ayıp bişey mi? siz dikkat ediyor musunuz?

Ayip bambaska bir sey bence.
Bu tür seyler eskide kaldi.
Eskiden annenin babanin yaninda cocugunu sevemiyordu insanlar.
Yaparken ayip degilde severken mi ayip oluyormus?
O zaman dogdugu zamanda kimsenin yaninda sevmeyin, olani var olmayani var.

hey allahım daha neler okuycam burda :))

nispetle ne ilgisi var o mantığa göre insan içine çıkmanızda ayıp

elinizi karnınıza koymayınca hamile olduğunuz anlaşılmıyo mu :))

bence de yanlış. sonuçta bi toplum içinde yaşıyoruz ve bu toplumun belli kuralları var ona göre yaşamalıyız..
bazı şeyleri eşinizle başbaşa iken yaşabilirsiniz...
ve çoğu türk erkeği bundan hoşlanmaz hele ailesinin yanında hiç hoşlanmaz

ne ayıbı olcak anlamadım ki
ama zihniyet meselesi
diretirsen eşin ve <AİLESİ ile aran bozulur

tövbe tövbeee

Ben cok duygulanirim hamile bi' kadin karnini oksayinca cok tatli bi'goruntu bence. Ayipsa dogunca saklayin cocugu malum nasil yapildigi belli tovbe tovbe

o aile yapısana göre değişir. bizim ailede hoş karşılanmaz. şahsen benm için hiç sorun değil:) ama benm büyüklerim bunu hoş karşılamaz. eşinin aileside öyledir belkide

Yani cidden cok sacma. Istersem karnim acik gezerim ne varmis bunda ya alt tarafi elini karnina koyuyosun. Ne kadar geri kafali insanlar var.

28 haftalık hamileyim. zaten karnım çıkmış durumda. ben elimi oraya koymasam da içerde bebek olduğu aşikar.
artık öyle bi haldeyim ki refleks icabı elimi atıyorum karnıma. hemen tekmelese burdayım demek istiyorum dokunarak.

:)))) ayip degil asla...
esim ben gebeyken kulagini dayardi karnima dinlerdi evdeyken kv yaninda da cok cekinmezdi ama disarida cekinirdi karnima elini koymazdi bebekte disari cikinca deli gibi tekmelerdi :))
dogdu simdi aglayinca bir birimize atiyoruz panik oluyoruz resmen deli tavuga donduk.
uslu durunca da paylasamiyoruz.
gecenlerde sevdim bebisimi kaymakli dondurmanin ustundeki cikolatamin icindeki findigin sekerli bali diye milletguldu eee ne yapiyim cok datluuuu coooooooook

neden ayıp olsun canım ya..bir annenin doğamamış bebeğiyle iletiseme geçebileceği tek sey neden kime neye gore ayıp olsun..esin ve annesi konuyu biraz abartmış..bnde sert tekmelerini hissettiğim an elim ister istemez göbeğime gidiyor..annelik duygusunun bir parçası yaptığımız sey artık istem dışı bile olabiliyor kim ne der ne dusunur diye ne bebeğimizi ne kendimizi kısıtlayabiliriz dimi sen böyle seyleri hic kafana takma annesi

Evet, hamileligini gostere gostere yasamak bizde de yanlis karsilaniyor. Sacma ama adet gibi bir sey demek ki. Mesela ben hamile kalsam babama "baba, baba ben hamileyim. :)" diyemem. Anneme soyleyecegim, annem de babama soyleyecek. Babam da tebrik edecek. :) boyle bir burokrasi iste. Bunu esime soyledigimde sasirmisti. :) herkes farkli iste. Uyum saglamaya calisin, pek mantik aramayin.

Geleneksel tarzda yetiştiriilmiş insanları değiştiremezsiniz. Size göre yanlış ama onlar böyle yetişmişler bir günde bakış açılarını değiştiremezsiniz.
Elbetteki elinizi karnınıza götürmenizde bir beis yok. Ama acaba abartıp sürekli karnınızımı seviyorsunuz belki görüntü olarak süreklilik arzedince rahatsız edici oluyordur Ama Toplum içinde eşinizin elinide içinde karnınıza götürdüğnüzde hoş karşılanmayabilir..Gerek yok yani..

ay canım ya sevilmez mi? ben daha doğmadan sevgimden gözlerim doluyor. zaten sevgi böceği bişeydim. hem sevmeye hem sevilmeye bayılıyorum. doğunca napıcam.
of yine karışmasalar bari.

Son düzenleme:

bir hoca vardı dediği geldi aklıma. Hamile kadınalr sokaga cıkmasınne yaptıkları belli oluyor demişti o geldi aklıma. Ay benım gobişim çıksa da gerine gerine dolaşayımm

elini karnına götürmekten daha doğal bir refleksin yok...kaynanan ve kocan fazlası ile saçmalıyorlar..hamile kadın sokağa çıkmamalı hamilelik terbiyesizlik zihniyetindeler galiba..

Eskiler bir arkadaşın da dediği gibi çocuklarını bile büyüklerin yanında sevmezlermiş. Gebeliklerde bol kıyafetler hem rahatlık hem de fazla belli olmaması açısından bol seçilirmiş. Şimdilerde daracık gebe kıyafetleri giyiliyor. Göbekler insanların gözlerine sokuluyor. Olanı var olmayanı var o işin bir boyutu. Bir de mahremiyet olayı var. Elbette bebeğin nasıl yapıldığını herkes biliyor ama evin dışında bir ortamda sürekli göbeği okşamak pek de hoş bir görüntü oluşturmuyor. Bizler bayan olarak bu durumu çok doğal ve duygusal bir görüntü olarak algılayabiliriz. Ancak erkeklerin gözüyle bakıldığında genel olarak öyle olmadığı bir gerçek. Nitekim sizin de eşiniz bunun hoş olmadığını söylemiş. Eşinizle aranızın açılmaması adına ortama uygun hareket etmeniz en doğrusu gibi görünüyor. Allah kolay bir doğum, hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip etsin..:)

Son düzenleme:
elin karnında gezmen çok da kötü değil de
eşinin elini alıp götürmen hoş olmamış olabilir
benim eşim de çekinir sevmez bizim ailede mesela
sadece 2. yaptığın ters duruyor gibi canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…