hamile karnıma dokunmam ayıp mı?

bayıldım sana

kızlar kv bana bazen öyle bi bakıyor ki "annesi hiç terbiye vermemiş" gibi.
geçen face'te bişey paylaşmış. "şimdiki anneler çocuklarına aşkım diyor. ne kadar yanlış" yorumunu yapmış paylaştığı şeye.
oğlumu severken dediklerime nasıl dikkat ediyim bilmiyorum ki.
insanın oğlu da bence aşkıdır. insan çiçeğe de kediye köpeğe bile aşık oluyor. bu aşk illa karlı cinse olan bişey değil bana göre.
of valla anlamıyorum şu ayıp bu ayıp. kim belirliyor bunları?

Erkeklerimiz kendilerini kasa kasa gerçek duygularını yaşayamıyorlar zaten. Kaskatılar.
Bana göre tuhaf bir şey yok yaptığında. O ailenin yapısından kaynaklı bu. Ortama uy kafan rahat olsun.

Diğer taraftan eğer aynı ortamda uzun zamandır bebek isteyip olmayan biri varsa biraz daha dikkat edilmeli o ayrı konu.

bir hoca vardı dediği geldi aklıma. Hamile kadınalr sokaga cıkmasınne yaptıkları belli oluyor demişti o geldi aklıma. Ay benım gobişim çıksa da gerine gerine dolaşayımm

Ben de duydum oyle bi laf, hamile kadin sokaga cikmazmis, cikarsa cocugu veledi zina olurmus
Orumcek beyinliler

Konu sahibi arkadsim, aile yapisi geregi belki onlara tuhaf geliyordur. Sen onlarin yaninda yapmamaya dikkat et. Cok sacma ama durup dururken milletten laf yeme. Onlar alismis oyle demek ki. Esine de hic elletme karnini, madem ayipmis dokunmasin

Son düzenleme:
ayıplığından değilde bende dokunmazdım hamileyken...
yani nedense hiç gitmiyodu elim karnıma....
ama eşim toplum içnde ailemin yanında kendi ailesinin yanında fln sürekli dokunurdu karnıma...
hatta milletin içinde kafasını dayardı tekmelediği zaman konuşurdu....

Son düzenleme:
Ben ortada bir ayıp görmedim ama hamileliği göstere göstere yaşamak bana da çok hoş gelmiyor. Yani hoş gelmiyor derken çocuk hasretiyle yanıp tutuşan o kadar insan var ki...Gerçi insanları düşünerek yaşayacaksak işimiz var ama eşim tüp bebek merkezinde çalıştığı için belki de çok ortasındayım bu konunun.

Ya kusura bakma, henüz bebek sahibi de olmadım nasıl bir duygudur bilmiyorum ama bana da çok itici geliyor bu durum. Sokakta yürürken bebek sanki kaçacakmış gibi tutmalar, alttan karnını desteklemeler falan hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor bence. Bebeğinizi tabi ki sevin, karnınızı okşayın ama bunu dört duvar arasında yapın. Yani dışarda yemekteyken eşinizin elini karnınıza koymanız hoş değil bence de. Bunu ayıp olduğu için falan yazmıyorum, sadece bana itici geliyor. Görmemişin bebesi olmuş diyorum içimden.

Konunuzla ilgisi yok da bide o bacaklarını açıp oturanlar deli ediyor beni. Kuku olduğu gibi meydanda, el karnının üstünde falan. Iyyyy..

bence hiç ayıp değil ama bundan 3 ay önce kayınvalidemlere gittik alt katta ki komşusu hamile idi 2. çocuğuna kayın validemin üstünde ki kadınında çocuğu olmuyor.
hamile olan karnını tutmuş kapıda ay karnım ağrıyo felan demiş çocuğu olmayanda eve çıkıp saatlerce ağlamış neden gözümün içine sokuyo felan diye kaynamda ayıp etti felan dedi..
bende kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum hamile olanların eli direk karnına gidiyor zaten bunda ne var ki demiştim..

Bence de ayıp değil.. Fakat bazı insanlar var ki çok abarttiklarini düşünüyorum. Misal bir arkadaşımız hamileyken sürekli elini karnının altında tutup foto koyardı face'e. Bir çocuğu da var mesela onun doğumgünün de şu çerçeveler var ya meşhur, karnını onun içine koyup foto çekip yine face yüklemeler.. çok itici bir durum bence..
Bir arkadaşa katılıyorum hani elinizin karninizda durması ayıp değil bence o kadar milletin içinde eşinize dokundurmak istemeniz hoş olmamış biraz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ayıp mıdır günah mıdır bence değildir ama bana da hamilelerin o görüntüleri çok garip geliyor Anlayabiliyorum aslında tamam çok seviyorsunuz anne olmak başka bir şey ama bazen çok değişik görüntüler çıkabiliyor ortaya :) Fotoğraf çektirirken de göbeği/bebeği çerçeve içine alıyor musunuz ellerinizle

kızlar elbette çocuğu olan var olamayan var. avm ye gitsem mesela ya da pazara elbette durup dururken bilerek karnıma dokunmuyorum. bi hareket olursa dokunuyorum.
iş yerinde canım sıkıldığında mesela bi elim gidiyor.
annem de derdi önceden kadınlar karnı belli olmasın diye bol giyinirlerdi. hamileyim demeye utanırlardı.
babam da tamamen geri kafalılık olduğunu söylüyor.
çocuk doğunca da saklayalım o zaman. nasıl yapıldığını herkes bilmiş olacak doğunca.

ama denildiği gibi huzurum için onların yanında yapmamaya da gayret edicem.

bi de burda bazı arkadaşlarında dediği gibi akşam eşim geldiğinde dokunmak ve oğluyla konuşmak istediğinde ayıp diycem gıcıklığına

Eşiniz biraz ayrıntılı düşünüyor aslında bu iyi bir şey
Kimi toplumda ayıp karşılanırken kimi toplumda karşılanmayabilir yani eşinizin ailesini yargılamamak lazım onlara göre hoş olmayan bir davranış demek ki toplum içinde

Ayıp ya da yanlış söz konusu olmaz bu durumda, fakat toplumda böyle şeyler hoş karşılanmayacağı için sizi uyarmış eşiniz. Mantık aramayın size göre böyle birşey saçmadır ama eşinizin değerleri bu yöndedir ozaman uyum sağlamaya bakın. Herkesin içinde değilde başbaşa iken yapın bunları... Ben de erkek olsam istemezdim, yemek yiyoruz eşim elimi alsın karnına götürsün aaaa ne güzel ne güzel diye tepki veriyim falan😃😃😃

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

karnına bı sancı gırer vs. ovalamak zorunda kalırsın ama anlattıkların gozumde canlandı toplum ıcınde bence hos gorunmuyo yanıevde yanlızken tabıkı ıstedıgın gıbı davranırsın ama ayıp oldugundan degıl ama bana ıtıcı gelıyo helede kalabalıkta esının elını karnına goturmen :44: o an da ona tanık olmasında aksamkı tekmeye tanık olsun nolacak yanı

kayınvalideniz ve eşiniz biraz eski düşünceliler sanırım.önceden gelin ve damat kayınbabasının yanında falan doğmuş çocuğunu bile sevemezmiş.hamile olduğu söylenmezmiş.cinsiyeti vs hakkında hiçbişey yanında konuşulmazmış.bizim ailede de önceden böyle olmasına rağmen şuan herşey çok açık bi şekilde konuşuluyo,hiçbişey ayıp karşılanmıyo.karnına falan ellemekte gayet olağan.yinede bazı yaşlı yakınlarımız hamilelerin dar badi giymesini falan ayıp karşılayabiliyo.canınızı sıkıcak bişey yok.eşinizin ve kayınvalidenizin düşüncesi bu ve birde yaşlı teyzeler dışında kimsenin ayıp karşıladığı yok.

ayıp değil tabi de herkesin için de ellemek biraz tuhaf kaçabiliyor. eşinin ailesinde de durum bu anlaşılan. eşinle aran açılmasın, boş ver. onlar yokken istediğin gibi eller, okşarsın

Bu.gunler.sayili gunler kimseyi takmadan doya doya yasayin ve bence umursamayin. benim esim oyle elini cekse trip.ustune trip atardim seni bizi sevmiyosun.diye

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

siz duygusal olarak düşünüp tabi ki sevmek istiyorsunuz ama dışarıdan bakan birisi için gerçekten çok da hoş olmayan bir görüntü bence de. yani evinizde tabi ki istediğiniz gibi davranırsınız ama dışarıda bu şekilde karnınızı okşamak güzel bir görüntü değil. ben kv.nize de hak verdim. gittiğiniz bir ortamda her bebek hareket ettiğinde eşinizin de karnınızı sevmesi dokunması , evinizde istediğiniz gibi bu özel anınızı paylaşabilirsiniz.

bunlar benim düşüncelerim tabi ki.

bence çok saçma tabiki seveceğim karnımı bi güzel... benim bi parçam o güm güm atarken tekmeleri nasıl sevmem. ama gel görki benim ailemde biraz tutucudur onlara ayıp gelir dar badi giyinip göbeğini çok belli etmek nebilim işte öyle babasının okşaması falan karnımı bizimkilerde muhtemelen yadırgarlar ama eşimin ailesi hiç öyle değil gayet rahatız ... bol bol sev sen boşver

kızlar ben hiç face'e "aaa oğlum oluyor hamileyim resmi paylaşmadım. bişey de yazmadım. sadece eşim puro sevdiği için üzerinde "it is a boy" yazan purolar paylaştı. insanlar da o şekilde öğrendiler.

mesela bi arkadaşımla aynı zamanda hamile kalmışız. o sürekli bebek geliyor resimleri. işte eşinin çektiği hamile resimlerini paylaşıyor.
bana göre problem değil ama zaten ben sırf nazar değer olanı var olmayanı var mantığıyla paylaşmadım resimlerimi.

yani öyle bişeyi gösterme amacım yok ki. dediğim gibi public ortamlarda zaten dikkat ediyorum. refleks haricinde gidenler oluyor ama farkedince çekiyorum elimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…