- Konu Sahibi mihribanbalik
-
bu konuda ne kadar dertliymişsin arkadaşım sen ya ister g.tünü okşa ister karnını bizene allah aşkına ya herkesin düşüncesi farklı bazısına itici gelir bazısına gelmez sana mı düştü herkesi azarlamak bana göre böyle de geç amma uzattın kadın haklarına dayandırdın konuyu illa bir polemik çıkartıcaksınız asıl rahatsız olan sizsiniz bu toplumdan hemen bi aşağılamalar falan biraz saygı gösterin insanlar saygı..
Dünyanın bir tek hamile kadını sen değilsin ama dünyanın bir tek hamile biyetmis' i sen olacaksın.
Hamile kalınca o mucizeyi karnında hissedince, elin ister istemez karnına gidecek, konuşmak ona şarkılar söylemek isteyeceksin, o karşılığında ufacık ayaklarıyla sana cevap verince mutluluktan ağlayacaksın. Bu söylediklerin sana o zaman çok yabancı gelecek. Sevdiklerinle bunu paylaşmak için can atacaksın, kimse umrunda olmayacak.
Bu dönemi hayatında belki bir defa yaşayacaksın, o yüzden tavsiyem hamile kaldığında kimseyi umursama, doyasıya geçir o dönemi.
Hamileliği tuvalet ihtiyacıyla bir mi tutuyorsunuz?
Çünkü hala evli insanların(hatta evli olmayanların bile) cinsel hayatları olduğunu kabul edemiyoruz. Cinselliği özel yaşamak ile yoksaymayı bir tutuyoruz. Evli çiftler cinsellik yaşarlar bunu belli etmeseler bile evli oldukları için bu anlaşılır zaten. Kadın hamile kaldığı zaman o bebeğin karnına gökten şıp diye düşmediğini aklı başında herkes bilir. Bunu sırf cinsellik yaşamaları sonucu olduğu için ayıp karşılanması çok gereksiz. Bu mantığa göre düğün de yapmasın insanlar. Düğünden sonra yapılan şey belli ne de olsa.
Cinselliğin yaşanıldığı an ile onun sonucunda oluşan bir şeyi bir tutmak çok saçma. Cinsellik iki kişi arasında olur, toplumu ilgilendirmez ama çocuk bu toplumda dünyaya gelir. Bunu saklamak, bundan utanmak o çocuğu resmen yok saymaktır.
Toplumun kuralları dediğiniz şeyler; kadının hamile karnını saklaması veya okşayamamasıysa eğer o toplum önce gerçek problemleriyle ilgilensin derim. Ortada böyle bir kural bile yokken sırf kadınları baskılamak için kadının yaşadığı en güzel dönem olan hamileliği ona zehir etmek de bize has sanırım. Yazılı olmayan toplum kuralları; yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, insan öldürmemek vb. genelgeçer kurallardır. Hamileler karnını saklasın, okşamasın, bacaklarını açarak oturmasın gibi şeyler bizim gibi kadınları yoksaymayı seven ataerkil toplumlara özgüdür. Bunları bir kadının kural olarak kabul etmesi ne üzücü...
içimi baydınız mıy mıy mıy
konu sahibi bir soru sormuş herkes fikrini belirtiyor, bu ne muhalefettir, konuyu nerelere getirdiniz.
iyiki anlattınız bu döngüleri yoksa biz nasıl aydınlanacaktır.
Anlamadım neden bu kadar rahatsız oldunuz? Gelmesi gerekiyor ki getirdik. Çok yakın bir zamanda birileri hamile kadınların sokağa çıkmaması gerektiğini dile getirdi. Bu zihniyet kimlerin ürünü sanıyorsunuz?
İçiniz bayıldıysa okumayın, zorla okutan yok. Kimseleri rahatsız etmeden, hakaret etmeden, kırmadan dökmeden fikrimi belirtiyorum sadece...
biz de sizin gibi fikrimizi belirtiyoruz, ama bir kere söylüyoruz.
Eskiden doktor yok ultrason yok, bebek saglikli mi degil mi, sag mi dogacak ölü mu bilinmediginden kimse karnini gere gere gezmezmis. Buyuk riskli bi hamilelik geciren beni anlar. O zaman karnim gorunsun de aman tekme atti elleyeyim demiyorsun milletin icinde.
Surekli karni oksamak erken doguma sebep olur dokunun ama oksamadan.
Ben olsam rahatsiz olmam karnini seven sevsin istedigi yerde ama kendim yapmam. Kimse yokken dokunurum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merak ettim kime soyluyolar. Anne sorarsa anlarsa mi evet deniyo :)
Karın çıkana kadar kimse bişey bilmiyor.Cinsiyetini bile sormazlar.Doğumdan önce diğer torunlar söylerse bilir.Bende bunu çok sonra öğrendim.Görümcem hamileyken kv arayıp ebrik etmiştim.Kadının haberi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?