Herkesin her konuda hayat görüşü olsun fikri olsun farklıdır, yine genel yazacağım doğum kontrol yöntemi gibi kullanılan kürtaja karşıyım, kendince sebepleri nedeniyle kürtaj yaptırmak zorunda kalan kadınları linçlemeye de karşıyım, kazara gebelikler olmuyor değil ama eşler beraber korunursa kaza ihtimali çok düşük oluyor, bunca yıllık evliyim kaza yok.Bu yazdıkların o kadar doğru ki ne eksik ne fazla kendim yazmış gibi altına imzamı atarım
niye hamile kaldın diyenleri anlamıyorum olan olmuş kalmış işte niyesi mi var ? Bu bir imtihan. Kesinlikle aldırma. Allah rahminde bir can yaratmış. Eşinde boşanırsa boşansın. Allahın yarattığı cana kıyan sana neler yapmaz. Aldırsanda o adamla yürümez belli. Benim annem de 41 yaşında doğum yaptı kardeşimle aramda 18 yaş fark var. Kadın için yaş zorlayıcı gözüküyor ama Allahın yarattığı cana kıymak çok farklı. Şuan bende 12 haftalık hamileyim bebeğim nasıl diye içim içimi yiyor hep Allaha dua ediyorum. Yorumları okuyorum evet sahibi olmak isteyen bir sürü kadın var. Siz burada yazınları aldırmayın. Rabbim büyük ve unutmayın bu sizin imtihanınız.Selamlar kızlar,
Uc ay once evlendim, yasim 42 ve kazara hamile olduğumu ogrendim. 5 haftalık. Her evlilikte olduğu gibi bizim de sorunlarımız uyum surecimiz oluyor ben alttan aliyorum tabiki. O hep küsüyor ve günlerce konuşmuyor. Ikimizin de ikinci evliligi, benim bir cocugum var onun da var. Annede kalıyor ve haftasonlari geliyor. Kizimla cok guzel anlasiyorlar.
Eşim bebeği istemiyor ve aldirmamda baski yapiyor. Bir cana kiymak istemiyorum randevu al aldiracaksin sonra bosanacagiz dedi. Eski esiyle yasadigi guven problemlerini yasiyor.
Ben sabretmek istiyorum. Yüzügü cikardi ve evde iki yabanci gibi yatağı ayirdi.
Durumu annesine anlattim, oglunu ariyor acmiyor mesajlarına donmuyor.
O kadar cikmazdayim ki ne yapacagimi bilemiyorum. Ayril bu adamdan diyorum cocugu buyut tek basina diyorum kendime ama o da zor.
*evlatniye hamile kaldın diyenleri anlamıyorum olan olmuş kalmış işte niyesi mi var ? Bu bir imtihan. Kesinlikle aldırma. Allah rahminde bir can yaratmış. Eşinde boşanırsa boşansın. Allahın yarattığı cana kıyan sana neler yapmaz. Aldırsanda o adamla yürümez belli. Benim annem de 41 yaşında doğum yaptı kardeşimle aramda 18 yaş fark var. Kadın için yaş zorlayıcı gözüküyor ama Allahın yarattığı cana kıymak çok farklı. Şuan bende 12 haftalık hamileyim bebeğim nasıl diye içim içimi yiyor hep Allaha dua ediyorum. Yorumları okuyorum evet sahibi olmak isteyen bir sürü kadın var. Siz burada yazınları aldırmayın. Rabbim büyük ve unutmayın bu sizin imtihanınız.
Kadınların üzerinde böyle baskı kurmaya hakkınız yok. Cinayetmiş, kadın eline kesici delici alet alıp veya zehirleyip birini mi öldürüyor ki cinayet oluyor, katil oluyor? Eşşek gibi bakacakmış, burada açılan konuların çoğu sorumsuz erkek sorumsuz baba. Çocuklarına kuş kadar nafaka bağlansın diye elli takla atıyor erkekler. Korunmayıp korunuyorum diye yalan söylemek hak mı? Konu sahibi bu soruya cevap vermiyor iki gündür. İkimiz de çocuk istemiyoruz diyip adama o güvenceyi garantiyi verip gizlice hamile mi kaldınız diyoruz cevap yok. Hayır ben şunla bunla korunuyordum nasıl oldu anlamadım bile yazmıyor, niye?Evlisiniz hamilesiniz bebeği öldürmek cinayetten farksız.
Eski esiyle yasadigi guven problemlerini yasiyor.
Belki adam ilk evliliğinde de çocuk istemiyordu ama eşi onu istememesine rağmen baba yaptı, yine belki eski eşle yaşadığı güven problemi bu’ydu ve konu sahibi de hamile kalınca aynı güven sorunu yaşandı kim bilirKocası uyanık ve dikkatli olsaymış, eşine hayat arkadaşına gram güvenmesin yani.
Konusahibi ilk evliliğinden olan kızını annesine bırakmış deniyor, gerçi onu nerede yazmış baktım baktım bulamadım. Eğer bu doğruysa o zaman ikinci çocuk yapmak niye? hem de böyle bir adamdan.Ben olsam aldırmam. Maddi gücünüz varsa siz bakarsınız. Ne güzel işte hayatınızda bir yaşama tutunma sebebi.
Bu kadar istemiyor idiyse kendisi kendisi korunacaktı. Bu sebeple boşanacaksa defolsun gitsin. Çarur çatır da yiyin nafakasını
Yok artikkkkkk o zaman Allah belani versin konu sahibiKonusahibi ilk evliliğinden olan kızını annesine bırakmış deniyor, gerçi onu nerede yazmış baktım baktım bulamadım. Eğer bu doğruysa o zaman ikinci çocuk yapmak niye? hem de böyle bir adamdan.
İstemiyorsa korunacak.Kendi tedbirini almamış belli ki.Bebek tek kişinin kararı olmamalı
İstemiyor adam siz adama dayatıyorsunuz bu zorbalıktır
Bunlar çocuk istemiyoruz deyip bi mukabil evlenmişlerİstemiyorsa korunacak.Kendi tedbirini almamış belli ki.
KınamaBen bu kazara hamile kaldım lafına inanmıyorum ya
Komplo çok basit aslında.spiral taktirdım, hap kullanıyorum demiştir adam da güvenmiştir.ki haklı da.bir de erken gebelik testinde yakalamanın birşeyi değiştirmez.çok erken evrede de kürtaj yapılmıyor.erken gitsen de haftası gelmemişse bekletiyorlar. Ne kadar küçük o kadar kolay olmuyor yani.Bazı arkadaşlar yok para mal mülk demiş yok prezervatif delmiş demiş. Günahına girmeyim asla, ben kaza ihtimaline inanıyorum.
Ama adam da madem çocuğa bu kadar karşıydı adam gibi korunmalıydı, vazektomi falan yaptırsaymış.
Benim bir arkadaşım (erkek) kesinlikle çocuk istemiyor. Bir kızla evlendi kıza da bunu söylemiş kız "tamam ben de istemiyorum zaten" demiş ama aradan yıllar geçince "bir çocuğumuz olsa" falan demeye başlamış. Sonra kazara hamile kalıyor. Tıpkı bu konuda olduğu gibi adam aldır diyor kadın "aldırmak istemiyorum" diye ağlıyor. Sonra aldırıyorlar ve akabinde boşanıyorlar. Adam hala "o bana komple kurdu" diyor benim de "madem öyle akıtmayacaktın içine" diyesim geliyor. Nasıl komple kurmuş sormadım cinsel ilişkilerinin detaylarını bilmek istemiyorum.
Ben de çocuk istemedim. Bu eşimle ortak kararımız, o da kesinlikle istemiyordu, bundan emin olunca evlendim. Bugüne kadar hiç kazam olmadı ama kaza olmasın diye ne dikkat ettim. Çünkü kürtaja da çok karşıyım. Ha Allah göstermedi göstermesin kazara hamile kalsam mecbur aldırırdım ama bunu asla yaşamak istemedim. Hem günah olduğuna inanıyorum, hadi günah işlemeyi göze aldım bana büyük travma olurdu. Korunuyorduk ama yine de eczanelerden aldığım erken gebelik testlerinin hadi hesabı yok. olası bir kazayı erken yakalayım ki daha zigot evresindeyken icabına bakayım diye. Bakın ertesi gün hapı (çok kötü bir şey, bir kere kullandım tövbe ettim) almak istemeyenlere hep söylüyorum, korunmasız bir ilişkiyi takip eden 5 gün (garanti) 7 gün içinde takılan spiral de gebeliği önler. 10-15 gün geçti daha zigot aşamasında rahime inmiş ama tam tutunamamış doktor alttan bir fitil uyguluyor, tıpkı ki reglide olduğu gibi rahimin iç zarı kanla birlikte atılıyor. Garantisi yok ama yüksek olasılıkla zigot da gidiyor. Kürtaja karşı olunca bu bende ciddi obsesyon olmuştu. Bir keresinde 3 tane negatif gebelik testine inanmayıp bir de kan testi yaptırdım, üstüne ultrason muayenesinde doktor bana "sen kafayı mı yedin, gebelik yok" demişti ama öyle korkuyordum.
Konusahibine günaha girip aldır demek istemiyorum ama en mantıklısı da bu.
Benim annem de bana 43 yaşında kazara hamile kalmış, menopoza giriyorum zannetmiş. Annemin de ikinci evliliği ve annemin 2 kızı varmış. Bana hamile kalınca ailesi aldırması için çok baskı yapmış. Hatta teyzem "boyun kadar kızların varken ikinci evliliğini yaptın, bir de çocuk mu yapacan bizi rezil edeceksin" demiş çok baskı yapmış annem aldırmaya kıyamamış, babam da doğur demiş zaten, o da istemiş ama yazarken ellerim titriyor baba olmak isteyen babam bana babalık yaptı mı? hayır. Babalık vasfı salt kadını hamile bırakmakla kazanılmıyor. Ondan dedim baba olmak isteyen erkeklerin de babalıklarını gördük, kaldı ki istemeyen birisi... Olan kadına ve çocuğa oluyor.
Baba olmayı beceremeyecek veya baba olmak istemeyen erkekler hadlerini bilsin de bir zahmet salt kadına bırakmayıp kendileri de adam gibi korunsun. Bir kadına ve çocuğa böyle travma yaşatmak hiç adil değil.
Kolay olmuyor biliyorum, hatta daha zor oluyor ben kürtajdan bahsetmiyorum, ilk 10 gün içinde başka çözümler olabiliyor.Komplo çok basit aslında.spiral taktirdım, hap kullanıyorum demiştir adam da güvenmiştir.ki haklı da.bir de erken gebelik testinde yakalamanın birşeyi değiştirmez.çok erken evrede de kürtaj yapılmıyor.erken gitsen de haftası gelmemişse bekletiyorlar. Ne kadar küçük o kadar kolay olmuyor yani.
Eşler çok dikkatli olur, çift olarak kendilerine en uygun metodları kullanarak korunurlarsa evet kazara diye bir şey olmaz, gerçek manada kazara gebelik çok nadir olur, ya kullandığınız ilaç sizin vücudunuza uygun değildir ya taktırdığınız spirali vücut kabul etmez kayar anlamazsınız veya uygun olan spiral takılmaz kaza olur.Ben bu kazara hamile kaldım lafına inanmıyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?