- 24 Ağustos 2010
- 3.594
- 3.269
- 333
Amin insallah canim ilk denemede tuttu. Hemde sadece 1 embriyo. Şuan geri de dondurulmuş falan yok hiç. Cok üzülmüştüm tutmazsa bir daha tedavi görecektimSağolasın Canım :)
Sağlıkla doğsun minik :)
İlk denemede mi tuttu ?
Yazdığımı yanlış anlamak için ugraşmissiniz.Duyduğum en saçma şey. Sırf suçlamak için yorum yapmışsınız. Neden tek derdim bebek olsun. Ben oturup saatlerce tüp bebek bilmem ne anlatacak bir insan değilim. Biz bu arkadaşlarımla çok şey paylaştık. Onları kaybetmek üzmez mi beni?
Haklisiniz bence, gerçek dost her zaman insanın yaninda olmali.Benim çocuğum yok ama çocuğu olan arkadaşlarımla da görüsebildigim kadar görüşüyorum.Arkadaşlar bana çok saçma geliyor. Bu arkadaşlarım tedavi bile görmüyor. Normal yolla hamile kalmayı bekliyorlar. Ben bi sürü sıkıntı çektim. Hani onlar da benim gibi bu yollardan geçmiş olsa ve olmasa anlayacağım.
Ve bir şey daha dicem yakın arkadaşlık bu mu? Dosttuk biz ya. Şu an gebelik gidişatını sadece annemle paylaşıp onla sevinebiliyorum
İlginç misin? Neden sürekli hamilelikten bahsedeyim. Bu insanlar bir garip. Oturup derdini anlatıyorsun ordan klavye delikanlılığı yapıyorlar.Demek ki onlara surekli hamileliginden bahsedecekmis. Konusmalarindan oyle anlasiliyor
Ben dostluk kavramını sorguluyorum bu başlıkta.Aynı süreçlerden geçmiş bir insan olarak onları anlamanız lazım. Bende tüp bebek sürecindeyim 2. Kez. Normal yolla yada tüp bebekle farketmez bu süreç herkes için yıpratıcı; onlar normal yolla deniyor diye sizinle aynı duyguları paylaşmak zorunda değil. Arkadaş olarak anlayışlı olmanız gerekir, kendi başınızada bu güzel duyguları yaşayabilirsiniz değil mi? Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız
Ben de iki kere tüp bebek denedim tutmadı.Merhaba arkadaşlar. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Ve artık biliyorsunuz normal yolla hamile kalanlar artık daha az.
Çok zorlu günler geçirdim. Yakın arkadaşlarım da benimle takip ediyorlardı bu süreci. Ve tüm yakın arkadaşlarımın bebeği olmuyor. Tüp bebeğin tuttuğunu öğrenince öyle arayıp söylemedim. Onlara karşı sevinç nidaları da atmadım. Üzülürler belki diye. Onlar süreci takip ettikleri için soruyorlardı öğrendiler. Bilin bakalım noldu? Sürekli arayan arkadaşlarım artık aramıyorlar. Ben oysa ki onlara da çok dua ediyorum. Ama onlar tüp bebek değil normal yolla hamile kalmaya çalışıyorlar. Bilen bilir tüp bebek süreci sancılı bir süreç. Bunun öncesi de aşılamalar ilaç tedavileri 2 senedir uğraşıyoruz.
İnsanlar çok ilginç değiller mi sizce de
Mesela borc harc icindeki birinin yaninda malindan mulkunden, esinden sevgilisinden yeni ayrilmis birinin yaninda mutlulugundan bahsetmemelisin. Gorgu kurali evet. Mesele hamilelige tahammul edememek degil, insanlar tebrik etmis gecmis zaten. Surekli bunu dinleyecek psikolojide olmayabilirlerGorgu kuralı mi bu.
Cocugum olmadı hamıle kalan tum sevdiklerimin yanındaydım hep, butun bebeklerinde ustelık.
Herkes ısı kendinden bildigi ıcın ve ben böyle oldugum ıcın hamıleye tahammul edemeyenlerı asla anlamıcam anlamakta istemiyorum
O zaman evlenen nısanlanan herkes gizli yapsın, bekar olup evlenemeyenlere nispet?
Neyse ki etrafımda hamılelıgıyle hava atan ya da hamıle gorunce ortam terk eden insanlar yok.
Hersey ınsanlar ıcın ve hepsi allahtan.
Mesela borc harc ıcınde olsam bırı aldıgı evden bahsetse imrenir sevinirim. Dedıgım gıbı sizin gibi dusunmuyorum.Mesela borc harc icindeki birinin yaninda malindan mulkunden, esinden sevgilisinden yeni ayrilmis birinin yaninda mutlulugundan bahsetmemelisin. Gorgu kurali evet. Mesele hamilelige tahammul edememek degil, insanlar tebrik etmis gecmis zaten. Surekli bunu dinleyecek psikolojide olmayabilirler
Herkes sizin kadar mukemmel degilMesela borc harc ıcınde olsam bırı aldıgı evden bahsetse imrenir sevinirim. Dedıgım gıbı sizin gibi dusunmuyorum.
Herkesin bir sınavı var ve sınavlarımızdan baska insanlar sorumlu degıl.
Hamilelikle ovunmedıgı surece karsı tarafa sen sus ne anlarsın dıyıp yaralamadıgı surece herkes hamileliginden bahsedebılır benım gozumde.
Bu mukemmel lık degıl had bilmek.Herkes sizin kadar mukemmel degil
Dostluk kavramı bu kadar hoşgörülü olmaksa siz o hoşgörüyü gösterin o zaman ? Tebrik etmişler ve kenara çekilmişler her dostunuzun psikolojisi buna uygun olmayabilir, dost olarak size düşende onların hazır olacağı zamanı şikayet etmeden beklemek olabilir değil mi ?Ben dostluk kavramını sorguluyorum bu başlıkta.
Bana gökten zembille bebek gelmedi. 2 senedir bi sürü sıkıntı çektim. Bunları bu arkadaşlarım gayet iyi biliyorlardı. Oturup hamile muhabbeti yapalım demiyorum. Ama benden uzaklaşmaları kadar saçma bir şey olamaz.
Böyle düşünmeniz biraz acı bence. Sizin veya arkadaşınızın bir durumdan üzüntü duymaması bu durumda herkesin aynı şeyi hissedeceği anlamına gelmez. Çocuk yapmak kıskanılacak bir durum değil ayrıca. Uzun süredir sahip olmak isteyipte olamayan bir insanın bu tarz tepki vermesi olağan. Asıl dost hareketi kendiside bu süreci yakından yaşadığı için onlar tedavi bile olmadı ben tedavi gördüm tabi sevinecegim diye onlara kinlenmek değil, onların bu davranışına şimdilik anlayışla karşılık vermek olurdu diye düşünüyorum.
Peki o insanların bu durumda dostlarından bağımsız olarak üzüldüğünü niye düşünmüyorsunuz? Bunun dostlukla alakası yok. Burada öz ablasi/kardeşi hamile kaldı diye üzülen insan görmüştüm. Bu onun kötü haset olduğu anlamına gelmez. Kimisi bebek sahibi olmama olayını çok fazla içsellestirip yetersizlik, hayatın anlamı olarak görebiliyor. Ve bu insana etrafında bebek sahibi olanlar batıyor isterse öz kardeşi olsun. Kendisi de az çok aynı yoldan geçmiş biri bence arkadaşlarını anlamalıydı. Kaldi ki zaten 7 haftalık hamileymiş belki birkaç haftaya onlarda gereken iletişimi kuracaklar. Hemen bu tarz düşünmek bana doğru gelmiyor.Herkes aynı hissedemez zaten fakat konu sahibinin çok sık görüştüğü dost diye nitelendirdiği insanların birden konuşmayı görüşmeyi kesmesi hasetlikten başka bir şey değil. Arkadaş zaten hamilelik vs şeylerle ilgili konuşmuyormuş yanlarında. Kıskanılacak bir durum olduğunu savunmadım dostlarının takındığı tavırlar bunu gösteriyor sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?