Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

Sağolasın Canım :)
Sağlıkla doğsun minik :)
İlk denemede mi tuttu ?
Amin insallah canim ilk denemede tuttu. Hemde sadece 1 embriyo. Şuan geri de dondurulmuş falan yok hiç. Cok üzülmüştüm tutmazsa bir daha tedavi görecektim

Yazdığımı yanlış anlamak için ugraşmissiniz.

Haklisiniz bence, gerçek dost her zaman insanın yaninda olmali.Benim çocuğum yok ama çocuğu olan arkadaşlarımla da görüsebildigim kadar görüşüyorum.

Aynı süreçlerden geçmiş bir insan olarak onları anlamanız lazım. Bende tüp bebek sürecindeyim 2. Kez. Normal yolla yada tüp bebekle farketmez bu süreç herkes için yıpratıcı; onlar normal yolla deniyor diye sizinle aynı duyguları paylaşmak zorunda değil. Arkadaş olarak anlayışlı olmanız gerekir, kendi başınızada bu güzel duyguları yaşayabilirsiniz değil mi? Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız

Ben dostluk kavramını sorguluyorum bu başlıkta.
Bana gökten zembille bebek gelmedi. 2 senedir bi sürü sıkıntı çektim. Bunları bu arkadaşlarım gayet iyi biliyorlardı. Oturup hamile muhabbeti yapalım demiyorum. Ama benden uzaklaşmaları kadar saçma bir şey olamaz.

Ben de iki kere tüp bebek denedim tutmadı.
Ameliyatlık sorunlarim vardı, ameliyat olunca doğal yolla gebe kaldım.
Tüp bebek yapmamın sebebi de doktorların tüp bebek sektörünü ticarek yapıp benim gibileri araya katıp yolmaktı.
Ay çok doluyum bu konuda.
Neyse tüp bebek sürecinde insanlarla tanıştım arkadaş olduk felan tüp bebek tutmayınca çok iyiydi herşey arıyorlardı konuşuyorduk. Görüşüyorduk. Vs vs.
İkinci ameliyatımı olup sorunlar bitince 5 ay sonra doğal yolla gebe kaldım ay bu arkadaşların biri hariç hepsi yılan gibi yemin ederim zigzag çizerek uzaklaştılar.
Hatta birini çok aradim konuştuk felan hiç benimle oralı olmuyordu.
Şimdi tekrar doğal yolla gebeyim. Duysalar sanırım bu sefer beni yolarlar.

İnsanlar ve özellikle söz konusu doğurganlık olunca kadınlar kıskançlık duygusuna engel olamıyorlar..
Onlar için de üzücü, sizin için de..

Ben size hak verdim genelde aksi bir kanaat oluşmuş ama bana tuhaf geldi bu kanaat. Ben elde edemediysem dostum bildigim insan adina sevinirim. Yakın arkadaşlarım arasında nerdeyse sonuncu sıradayım evlilikte. 10 arkadaşımdan 8i benden once evlendi ,nişanlandı . Hepsinin düğününde de mutluluktan boğazım düğümlendi tüm süreçlerini de paylaştım. Şimdi bebekleri oluyor yine sorar ararım. Henüz Aralıkta nişanlandım bende ama çok şükür hepsi adına hep mutluluk duydum ki bu bir meziyet değil. Birini gerçekten sevip değer veriyorsan onun mutluluğuyla mutlu olursun.
Sanırım biz dostluğa çok değer verenlerdeniz konu sahibi. Belki bizimki tuhaftir bu kadar icselleştirmek yine de samimiyetsiz bir arkadaşliktansa dibine kadar sevip sevileceğim dostluğu yeğlerim.

Mesela borc harc icindeki birinin yaninda malindan mulkunden, esinden sevgilisinden yeni ayrilmis birinin yaninda mutlulugundan bahsetmemelisin. Gorgu kurali evet. Mesele hamilelige tahammul edememek degil, insanlar tebrik etmis gecmis zaten. Surekli bunu dinleyecek psikolojide olmayabilirler

Mesela borc harc ıcınde olsam bırı aldıgı evden bahsetse imrenir sevinirim. Dedıgım gıbı sizin gibi dusunmuyorum.
Herkesin bir sınavı var ve sınavlarımızdan baska insanlar sorumlu degıl.
Hamilelikle ovunmedıgı surece karsı tarafa sen sus ne anlarsın dıyıp yaralamadıgı surece herkes hamileliginden bahsedebılır benım gozumde.

Herkes sizin kadar mukemmel degil

Herkes sizin kadar mukemmel degil
Bu mukemmel lık degıl had bilmek.

Ben bosandım diye yeni evlenen arkadasım Evlılıgın den bahsedemeyecekse bebegım olmadı diye tup bebekle hamile kalan arkadasım Mutlulugunu paylasmayacaksa borcum var diye ev alan arkadasım perdelerınden bahsetmeyecekse yere batsın benim arkadaslıgım.

Sıkıntılarımın sebebi etrafımdaki mutlu insanlar degıl neticede. Bunun farkındayım sadece.

Dostluk kavramı bu kadar hoşgörülü olmaksa siz o hoşgörüyü gösterin o zaman ? Tebrik etmişler ve kenara çekilmişler her dostunuzun psikolojisi buna uygun olmayabilir, dost olarak size düşende onların hazır olacağı zamanı şikayet etmeden beklemek olabilir değil mi ?

Benim de polikistik overim var ama hamile kalmaya calisirken kimsenin ozellikle arkadaşlarimin sevincine kostek olmadım. Insanlar cocuk sahibi olmaya calisirken cok inanilmaz hirslara burunuyorlar fesatlasiyolar resmen. Bence bu onlarin karakterini gosteriyor. Uzulme takma kafana onlarn kisilikleri buymuş. Gercek dost sevinir sevincine ortak olurdu. Tamam imrenirsin ama kiskanip fesatlanmak cok yanlis.
Sanki allah onlardan alip da sana veriyor. Bu arkadasinin zengin olmasini kiskanip gorusmeyi kesmekle ayni sey.

Ortalık zaten karışık, kimsenin kimseyi görecek hali yok. Sen mutluluğunu kendi içinde yaşa onlar üzüntüsünü kendi içinde yaşasın ne var bunda?

Herkes aynı hissedemez zaten fakat konu sahibinin çok sık görüştüğü dost diye nitelendirdiği insanların birden konuşmayı görüşmeyi kesmesi hasetlikten başka bir şey değil. Arkadaş zaten hamilelik vs şeylerle ilgili konuşmuyormuş yanlarında. Kıskanılacak bir durum olduğunu savunmadım dostlarının takındığı tavırlar bunu gösteriyor sadece.

Peki o insanların bu durumda dostlarından bağımsız olarak üzüldüğünü niye düşünmüyorsunuz? Bunun dostlukla alakası yok. Burada öz ablasi/kardeşi hamile kaldı diye üzülen insan görmüştüm. Bu onun kötü haset olduğu anlamına gelmez. Kimisi bebek sahibi olmama olayını çok fazla içsellestirip yetersizlik, hayatın anlamı olarak görebiliyor. Ve bu insana etrafında bebek sahibi olanlar batıyor isterse öz kardeşi olsun. Kendisi de az çok aynı yoldan geçmiş biri bence arkadaşlarını anlamalıydı. Kaldi ki zaten 7 haftalık hamileymiş belki birkaç haftaya onlarda gereken iletişimi kuracaklar. Hemen bu tarz düşünmek bana doğru gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…