hamile oldugumu yeni ögrendim

Gebelik hormonlari insanin dusuncelerini bozuyor ne yazikki. Esinizden sogumaniz vs.hepsi hormonlarin etkisi. Gecici bir durum. Suan 3 haftalik degil; son adetinizden itibaren sanirim 5haftalik filan gebesinizdir betahcg degeriniz olsa daha rahat yazardik. Ilk once bebegin kalbi olusuyor ve atmaya basliyor bu arada.

Karariniza elbette karisamam ama buraya yazdiginiza gore yorum yapmak istedim. Karninizdaki bir cana kiymak, dusuncesi bile korkunc. Affedilemez geliyor bana. Genciz, evliligimiz oturmadi, sonra yine olur...vs vs..hepsi bahane. Bunlarla bir cana kiyilmaz. O vebal tasinmaz. Tasinamaz. Ben 2 evladimi karnimdayken kaybettim. Kurtaj oldum her seferinde. Kolay birsey degil. Hala ikisininde ölüm gunlerinde dua ediyrm, agliyorum surekli. Ama cok sukur nefesim geldi, baharim geldi, oglum geldi. 10aylik yaklasik. Ona sahip olabilmek icin hergun kendime igne yaptim; evden cikamadim yatmak zorunda kaldim 9 ay; ama o mis koku...o cennet kokusu, kofte dudaklari, şiş gozleri gormek icin canimi verirdim. Hatta 2li 3lu tarama testlerini bile yaptirtmadim, ne olursa olsun kabulum dedim. Cunku ben KALBIMIN GERCEK SAHIBINI buldum.

Daha gencsiniz, yine olur diyecekler. Tamam yine olsun. Yine gebe kalin. Ama o ilk olmayacak. Simdiki yavrunuz olmayacak. Bu yuku kaldiramazsiniz. Gerekirse psikolojik destek alin. Bebeginizin hakkinda hayirlisini versin Rabbim.

SIRF KENDİNİZİ HAZIR HİSSETMİYORSUNUZ DİYE..BEBEĞİ ALDIMAK MI İSTİYORSUNUZ..O ZAMAN BEBEĞİN OLMAMASI İÇİN ÖNLEMİNİ ALSAYDINIZ..DAHA KÜÇÜK YAŞLARDAKİ KIZLAR NE OLACAK?..BENDE SİZDEN DAHA KÜÇÜKTÜM ANNE OLDUĞUMDA..BENDE BEBEK BAKAMAZDIM DEMİŞTİM..AMA SIRF BBEĞİ YAŞATA BİLMEK İÇİN 9 AY YATMAK ZORUNDA KALDIM..O ŞEKİDE BEBEĞİME KAVUŞTUM..DÜŞÜNCENİZ ÇOK ÜRKÜTÜCÜ...EVLİLLİĞE GELİNCE HAZIRSINIZ..KARNINIZDAKİ CANLI BİR BEBEĞİ ÖLDÜRMEK İÇİN.. İÇİN SIZLAMIYOR..BEN CEVAPTA İSTEMİYOR..BURADAN İÇİM CIZ ETTİ YAZMAK İSTEDİM..

Son düzenleme:
Bendekini sana versem olur mu
Bu cevabini okudugumdaki ifadem sana kardesim diye hitap edecegim henuz cok gencsin. Burda yorum yapan arkadaslardanda Allah razi olsun, hepsi bir abla gibi yaklasmis sana yardimci olmaya calismis.
ben henuz anne olamadim burda cocuk sahibi olabilmek icin dertlesip umutla bekleyen binlerce kisiden biriyim.Evet gencsin ama yinede annelik icin guzel bir yas bence canim. Yeni evlisin belki daha kendini cocuk gibi hissediyorsun ama belkide o bebekle olgunlasacaksin. Bu mesaji atmamin en buyuk nedenide bir cana kiymanin vebalini dusunmeni hatirlatmak kardesim. Henuz kalbi atmasa bile rahmine dusmus bir can o, Allah'in size hediyesi. Iyice dusunup dogru karari verirsiniz insallah. Allah hakkinizda hayirlisini versin

şu kk da bile kaç kişi bebek sahibi olabilmek için mücadele ediyor, sakın kötü düşüncelere kapılma bak kalp atışını bi duy ağladığın için bile utanıcaksın kendinden bebeğine karşı suçlu hissedeceksin kendini, o masumun sana ihtiyacı var, hele tekmeler , hele doğsun o yumuk eller, o minik ayaklar , o mis koku. bende sizin gibi başlarda korkardım, sonra bi sürede olmadı , şükür Rabbim nasip etti ama ben bebek düşünmediğim zamanlar için bile kızıyorum kendime:)) bambaşka bi duygu :) sakın üzme kendini, belki ağlamanda hamilelik duygusallığıdır:)

Canim bende evleneli 5 ay oldu . Sorumluluk hic hayal ettigimiz gibi degil evlilikte .. Ama sikma canini sakin bak diger gebelik konusmalarina bak 3 senedir bebek isteyip ugrasanlar var.. Allah ne kadar guzel size bu bebegi vesile edip belkide daha da alismanizi sagliyicam sakin boyle dusunme. Her ser gordugun senin icin bi hayirdir.

bak canım evet zor zamanlar geçirmişsin ama bunları minicik bir canlıya mal edemeyiz, hem herkes kendine göre bi evlilik oluşturabilir, bence sorun senin doğmanda değilmiş, annenin psikolojisindeymiş, 10 çocuğum olsa yinede doğurmasaydım diyemem, kucağına bebeğini alınca ona zarar verebilirmisin, öldürebilirmisin asla yapamazsın , ama kucağına almadan yapmayı düşünüyorun sakın kardeşim sakın. ömrü billah üzüntüsü vebali yeter okonuya girmek bile istemem, ben detaylı ultrasona 13 haftalıkken girdim o haraketleri görünce şok oldum nasıl olur daha 130-140 gramlar diye ağzım açık kaldı, ve kaybetmekten dahada korktum düşük riskim vardı ,sonrada erken doğum riskim, çok iyi bir gelirle yönetici pozisyonunda olduğum işimide evlatlarım için bırakmak zorunda kaldım pişmanda değilim, inan bana bebeğinle evliliğin dahada güzelleşecek, hiç bebek tutamayan ben 2 şer kg ikizlerime kendim baktım, sen sen olmayacaksın Mevlam öyle bir anne yerleştiriyorki insanın içine kendini tanıyamıyorsun:)

Böyle düşünme bence ben kalp hastasıyım doktorlar bebegimi aldırmamı istediler benim için tehlikeliydi ama yine de ben mücadele verdim Bebeğimi borakmadım hiç daha 21 yaşındaydım.sen bir arkana dön bir bak çocuk özlemi çekenler ne kadar da istiyorlar bir evlatları olsun diye . Rabbim sana bir emanet vermiş canım her şeyde vardır bir hayır

Hiçbir şekilde bahane bulamazsın o cana kiymak için çocukluğun ne kadar kötü olursa olsun aynı şeyleri yasatmamak için cabalaman gerek ben 25 yaşındayım 7 aydır mucize bekliyorum rabbim sana çok güzel bir hediye vermis sukret farzetki cana kıydın sonra olsun diye çok ugrasirsin ozamanda ah vah dersin kotuysen psikoloğa git karar senin allah yardimcin olsun

Size korundugumu söyledim dogum k. Hapi kullaniyodum ilacim bitti ve alacak imkanim yoktu toplasaniz 1 hafta biraktim ama olacagi oldugu zaman kimse engel olamiyor siz de bunu anlamiyosunuz lütfen paylasilanlari düzgün okuyun ve ona göre yorum yapin

İnsanların sadece fiziksel gelişimleri değil duygusal gelişimleri de anne karnında başlıyor. Bebek istenip istenmediğini hissediyor gelişimi ilerledikçe.

Çocuğunuzu aldırmamanız taraftarıyım, ama karar tabii ki sizin.

Çocuğu aldırmayı düşünmektense çocuğu neden aldırmamanız gerektiğini düşünmeye çalışın.

Mesela bir liste yapın. Iki ihtimali ve devamında olacağına ihtimal verdiğiniz şeyleri yazın. Kendinizce tartın. Ve bunu eşinizle birlikte yapın. Tek başına almayın bu kararı. "Sen bilirsin" tehlikeli bir cümle. Alacağınız karar sıradan bir karar değil. Karar sonucunda günahsız bir bebek canından olabilir.

Çok iyi düşünün. Çünkü aldırırsanız pişmanlık durumunda bebeğinizi geri getirme şansınız olmayacak ve böyle bir durumda ömür boyu kararınızın pişmanlığını yaşayabilirsiniz. Aldırmazsanız belki şuan planladıklarınızı tam olarak yaşayamazsınız, ama planınızı 3 Kişilik yapabilir bir sonraki çocuğunuzun daha ileriki yaşlarda olması için dikkat edebilirsiniz.

Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Kalbi atmıyordur diyorsun ama kalbi atmıyor diye canlı değil diyemeyiz. Yeri geliyor kopardığımız çiçek goncasına bile yazık diyoruz.O sana Allah'ın bağışladığı bir can, eğer inanç noktasına değer veren biriysen şu kadarını söyleyeyim,aldırman kesinlikle doğru değil.Şu dünyada rızkı varmış ki yaratılmış o minik bebek.

Hangimiz evliyken 4-4lüktük ki? Evlenecek kadar büyüdüğüne göre bebeğe de bakabilirsin emin ol.

Ögrendigim ilk an resmen bunalima sürükledim kendimi. Ama dün sizlerle konustuktan sonra onu bi de istemeyi deneyerek onunla mutlu yasamayi denemeye karar verdim. Kendi kendime dün geceden beri bu bebegi istiyomus gibi davrandim kendime. Sonra bu sabah uyandigimda ilk isim yatak odasinda bi besik oldugunu hayal etmek oldu. O kadar güzel duygular ki aslinda.. cocuklugumdan beri öyle bi bebek düskünüyüm gördügüm bebegi hemen kucaklayip öyle bi anlasirim ki onlarla bi gün benim de olcak diye üzülecegim hic aklima gelmezdi ..

Ben galiba hamileligin verdigi duygusalliktan dolayi agliyorum ve kendi kendime salak gibi bu aglamalari da bu cocugu istemememe yoruyorum .. insan ogluyuz iste hangimiz tam olarak ne istedigimizi biliyoruz ki zaten :) bu bebek dogdugu zaman o kadar cok sevilecek ki annemler kayinvalidemler tarafindan dedelerinin bile kucagindan hic inmicek eminim zaten onu büyütmek için bana firsat birakirlarsa sevinicem niye dert ediyorum ben de anlamiyorum :)

Kizlar hepsi bi yana inşallah isteyen herkes kavuşur bebeğine 15 sene bebek sahibi olamayip onun icin bi servet yatirip cocugu olmadigi icin benim iki gündür agladigim gibi aglayanlar da var Allah hepinizin yardimcisi olsun insallah hepinize nasip olur bunu yürekten istiyorum ..

allahımm neler duyuyoruuum,lütfeenn bunu düşünmek bile ne acı! sakın aldırmayı bile aklınızdan geçirmeyin rabbim onu size nasip etti ,onun hayatına son veripte cinayet mi işleyeceksiniz?

Supersin cnm. Hep guzel tarafini gor. Birkac hafta sonra rahatlayacak ve gebeligin tadini cikaracaksin. Sabah uyandiginda oglum beni opuyr. Oyle uyaniyrm. Hayal et sen de bunu. Minicik elleriyle yuzumu seviyr. Gulucuklere boguyor beni. Bana sarilip uyuyor minicik koluyla. Hep guzellikleri dusun. Arada agkayacaksin arada gulecek...basen depresif olacaksin bazen bomba gibi canli neseli...hepsi gebelik hormonundan. Gecici hepsi emin ol...
Esini cok seviyorsun ya, bebegin gelsin onun sevgisini tarif bile edemeyeceksin; esinin sevgisinin ustune cikacak cunku sevgisi. Cok guzel gunler bekliyor sizi emin ol.

Bu cümleyi kuranlara genelde kızıyorum
Ama bu cümleyi hakkettiginizi düşünüyorum. .
Madem ki istemiyorsun sana gönderilen can için sukredecegine ağlayıp sizliyorsan korunmyi birakmayacaktin. Açık ve net... daha fazla istemiyorum hazır değilim diye şikayet edip durma burda bu anı yaşamak için canını verecek insanlar var.. onlara saygısızlık etme.
Sen buyuksun rabbım hakkedene nasip et evlat sahip olmayı.

öyle yapmaya calisiyorum güzel taraflarindan bakmaya calisiyorum ama dedigim gibi mide bulantilari bas agrisi sabahlari yataktan dövülmüs gibi kalkmam agzimin tadi olmamasi hic bisey yiyememem beni bu duruma itiyo biraz da birazdan doktora gidicem dua edin bana ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…