Hamile Olduğunu Yeni Öğrenen Acemi Anneler

Arkadaşlar bugün başıma gelenleri anlatcam size.
7+3deyim bu arada. Sabah her zaman olduğu gibi mide bulantısıyla uyandım. Neyse kahvaltı yaptım uzandım biraz. Saat 12 gibi karnıma kramp şeklinde ağrılar girmeye başladı. Öyle ki nefes almakta zorlanıyorum. Bu kramplar yerini göbek deliğinden başlayıp yukarı doğru çekme şeklinde sanciya bıraktı ama ağlatıyor yani öyle böyle değil. Neyse dayanamadım doktora hemen randevu aldım eşim geldi beni doktora götürdü. Ama sancidan ağlıyorum hala. Doktor ultrasona aldı beni bebeği gördük kalp atışını dinledikten sonra ben bu sefer sevinçten ağlıyorum. Doktor ağrıyı tarif ettirdi, sonra "ultrasonda yerleşmiş gözüküyor ama her ihtimale karşı progestan yazalım" dedi. Magnezyum desteği yazdı bir de kramplar hafiflermis. Ama ben düşük tehlikesi yok demesine rağmen progestan yazınca korktum. Kanamam da yok çok şükür ama bilemiyorum. Korkmayayim diye mi bişey demedi acaba. Çünkü kadının karşısında sürekli ağladım tedirgin olduğumu anlamıştır. Normal mı progestan yazması sizce?

Herkese merhaba ;
Ben cumartesi günü idrar testi yaptım pozitif çıktı, kan testi yaptırdım 39 çıktı pazartesi de 121 olmuş, doktor cuma tekrar ölçtür şuan gelmene gerek yok dedi regl gecikmesinden 3 gün önce çıktı hem idrar hem kan...
Heycanlıyım ama doktora gitmeden içim rahat etmiyor

Esinize bilgi verirdi en azindan her duruma karsi ters bir durum olsa da bence

Insallah vardir kesindir.adet suren gecsin beklemek zordur ama ben adet surem g gecince yaptim testleri

bende adetimden bi hafta önce idrarda öğrendim pazartesi kan verdim 77.51 çarşamba verdim 183.7 çıktı doktoru aradım haftaya cmtsi gel dedi 5 haftalık olucam allahın izniyle o gün

adet öncesi öğrendiğim için değerler düşük çıkmış doktorum öyle dedi ama iki kattan fazla artma olduğu için iyiymiş

için rahat olsun seninde artışın 3 katı olmuş nerdeyse

İnşallah bakalım ilk olduğu için heycan çok ama hep olumlu düşünmeye çalışıyorum yarın tekrar kan testi yaptırıcam ona göre gelmem gereken günü söyleyecek inşallah herkes hep güzel haberler alır

içini ferah tut olumsuz hiç bşy getirme içinde minik tatlı bi canavar var :)

adet öncesi öğrendiğim için değerler düşük çıkmış doktorum öyle dedi ama iki kattan fazla artma olduğu için iyiymiş
Ben adetten 3 gün önce 365 ile öğrendim yaa, çok yüksek diye de taktım kafaya. Hayırlısı bakalım.

Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Benimde az kaldı doğuma. Bende sizin gibi acemiyim. Aama okadar çok araştırdımki hatta dün akşam acaba çokmu takıntılıyım dedim. Bir biberonu bile 1 ay araştırdım :) acemi olunca ve insanın yanında destek olucak öğreticek kimse olmayınca benim gibi takıntıya bağlar heralde. :) sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Biliyorsam tabi.

Ay ne guzel cok az kalmis saglikla kucagina al insallah

Normalde idrar yolu enfeksiyonu bile olsan progestan verir doktor. Korkma düşük tehlikesinden değil yani.bende az kullanmadım.ben düşük tehlikesi atlattım kanamam oldu 1 hafta kadar iğne oldu. Birde hep progestan kullandım. Bu arada bulantın varsa ağızdan alma progestanı doktorun söylemiştir.

Biz de bugun doktora gittik 9hafta 5gunluguz.kalp atisini dinledik.elini kolunu oynatti izlerken yan dondu.2cm 8mm olmusuz uzun olacagiz herhalde diye sakalastik.cok guzeldi ben ilk defa kalp atisini duydum.180 atisi varmis.kan verdim yine.

Bebişiniz için aldığınız şeyler var mı?Benim içim gidiyor
Erken ama büyük parçaları alabilrsiniz en azından alışveriş isteğinizi keser. Yada beyaz tulumlar falan. Ben daha ilk haftalarda baya alışveriş yapmıştım. Hem keseye yük olmuyor büyük şeyleri erken alınca. Sen millete bakıp son ana bırakma. Ne gelirse Allah tan. Yok alırsan birşey olursa çok üzülrsün diyenleri takmamk lazım. Unisex olan birşeyler al yada alıcaklarını araştır listele. Liste yapmak bile baya aylar alıyor :)

Tesekkur ederim ☺
Sanirim baslayacagim buyuk ve olmazsa olmaz olan seylerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…