Hamile olmadan önce araba istemem?

Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben iki yıllık evliyim. Eşim çalışıyo ben de çalışmaya başlıycam. İstanbulda oturuyorum.Eşim çocuk istiyo ben de ilk önce araba alalım daha iyi olur çünkü ben bir yere giderken otobüsle hamile hamile nasıl gidicem dedim. O da sen bana şart koşuyosun dedi. Buna sinirlendi bağırdı falan. Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken bi de korono döneminde. Sizce bu yaptığı çok saçma değil mi?
Ailesi size araba almak zorunda değil. Katkı yapmak zorunda bile değil. Yapsalar tabii ki daha iyi olur ama istemek doğru olmaz.

Bence de önce maddi imkanlarınızı iyileştirip hamilelik düşünmelisiniz. Otobüsle hamilelik zor geçer. Daha yeni evlenmişsiniz. Çalışıp araba alıp çocuk planlamak bence daha mantıklı

sizde taktınız eşinizin ailesinin parasını yemeye. kimse size para vermek zorunda değil. herkes araba alıp sonra mı hamile kalıyor. çok saçma bir istek. haa maddi olarak refaha ermedik biraz bekleyelim şeklinde olsa mantıklı bulurdum. ama araba yok çocuk doğuramam nedir?
Sizin çocuğunuz var mı

Hayır. Eğer anne babaysan o çocuk otobüslerde geziyo sen arabayla. O çocuk kirada oturuyo senin dört tane evin varsa sen anne baba olmamalısın haketmiyosun . Zaten bunu yapan insanlar hep mutsuz olurlar benim eşimin anne babası da öyle hep mutsuzlar herşeyleri var niye çünkü çocuklarının haklarına giriyolar. Çocuk çalışırken maaşı alıp yiyolar ama birşey vermek yok.
doğuracağın cocuğu bindirmek için istediğin arabayı kendin alsana nasıl anne olacaksın sen? anne babaysan o cocugu sen dusuneceksın

Hayır. Eğer anne babaysan o çocuk otobüslerde geziyo sen arabayla. O çocuk kirada oturuyo senin dört tane evin varsa sen anne baba olmamalısın haketmiyosun . Zaten bunu yapan insanlar hep mutsuz olurlar benim eşimin anne babası da öyle hep mutsuzlar herşeyleri var niye çünkü çocuklarının haklarına giriyolar. Çocuk çalışırken maaşı alıp yiyolar ama birşey vermek yok.
neden vermek zorundalar. Onlar çalışmış kazanmış siz de çalışın kazanın. Yani anne baba da olsa kimsenin parasına muhtaç yaşanmaz. evlenmiş barklanmış koca kadınsınız hala para para diye ağlıyorsunuz. Oldu olacak haftalık harçlık da versinler size.

Aman diyeyim hanımlar çift konu var ve içerikleri okuyunca eyvah KK kadınları hücuma geçer kavga çıkar dedim, lütfen öngörümü gerçekleştirmeyin, soğuk bir şeyler için enseye soğuk kompres yapın ama sakinliğinizi koruyun😌
Bodoslama dalarken konuya mesajı gördüm frene bastım 😂
Konuya cevaben: Siz sevgiden değil tamamen ekonomik sebeplerden evlenmişsiniz eşinizle.
Ev yok ailesi alsin araba yok ailesi alsin. Parazit gibi yaşamayı nasıl kaldıracak bünyeniz hayret

evlenmiş barklanmış koca kadınsınız hala para para diye ağlıyorsunuz. Oldu olacak haftalık harçlık da versinler size.
konu sahibinin aklına bu gelmemişti karpuz kabuğunu soktun şimdi :D
bence kp ler sigortamızı ödeyip maaşa bağlamalı, sonuçta oğullarıyla evlendik

Evlerden ırak gelin modeli. Gerçekten eğitimli ( çünkü eczacı olduğunuzu söylüyorsunuz) bir kadının bu şekilde konuşmalar yapabildiğine inanamıyorum. Eczacılık fakültesi mezunu bir eczacı mısınız gerçekten şüpheye düştüm. Hele verdiğiniz cevaplar çok avam. Direkt ailenin maddi durumuna bakarak evlenip hazıra konmak istemişsiniz ama baltayı taşa vurmuşsunuz. Babanız alsın atabanızı zira sizin çalışıp da bir şey sahibi olalım derdiniz yok. Sahi neden okudunuz onca yıl? Kendinize yetmek için okumadınız mı? Tabii gerçekten okuduysanız
Tabii ki eczacı degil
Bunda hemfikiriz,çünkü hala eczane açıp maaş alacağını sanıyor🤣🤣

haddini bil be terbiyesizlik yapma.
Senin annen sana bakabilmiş mi?
Bir tane ev alamamış sana sende gidip eşinin ailesinin parasına göz dikmişsin.
Bu cümleyi annene kursana. Kurduğun cümleyle annene de laf söylemiş oluyorsun.
Allah senin gibi aç gözlü insanlardan korusun. Çocuğum olmadığına bin şükür ettim sayende.
Ne kadar doğru söylediniz. Madem öyle kendi ailesi alsın. Onlar da doğurup atmış oluyorlar konu sahibinin bakış açısıyla. Kendi ailesine laf yok, hiç emeği olmayan mallar üzerinden hesap yapıyor. Ben çocuğumu büyütür yetiştiririm, ilerde evlenince de kendi malvarlığını kendi oluşturur. Kimse sonradan gelip de benim canımı dişime takarak kazandığım şeyler üzerinden hesap yapamaz. Çok isteyen babasının evinden getirsin malını mülkünü. Evlenene kadar benim yanımda kalan çocuğumun maaşı da yine beni ilgilendirir. Yok onun payı varmış vs boş laflar bunlar.

Evlendim diye tum gelecegini bir erkege teslim etme. Onun iki dudagina birakma. Bir erkegin kadinin calisma hayatina katilmasina izin vermemesi de kanunlarda suc. Bu senin anayasal hakkin. Calisma hakkin var senin. Köle degilsin sen. Haklarini ogren bence. Evlilik yurusun diye herseye boynunu bukme.
Medeni kanunu bence tum kadinlarimiz haklarini ogrenmek icin evlenmeden once acip okumali. Haklarimizi bilmedigimizden saniyoruzki evlilik dedigin kurumda tek söz sahibi erkek. Oyle degil iste. Evlilik erkege hizmetcilik degil. Senin de haklarin var. Evlilik ortak bir hayat, zor olan hayatin yukunu beraberce paylasmak evlilik.

Tabii ki eczacı degil
Bunda hemfikiriz,çünkü hala eczane açıp maaş alacağını sanıyor🤣🤣
Ben de kesinlikle gerçek olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen liseden sonra bir eczanede yardımcı olarak falan çalışıp kendi kendine ünvan vermiş. Çünkü verilen cevaplardan seviye belli

Allah eşinize sabır versin. Eşinin ailesi sen araba alacaksın diye sana para vermek zorunda degil eşinde istemek zorunda değil. Kendine güvenen evlensin bu dünyada. Kendi imkanları cercevesinde evlensin. Bir kurus para istemedim evlenceğim zaman kimseden. Herseyimi kendim yaptım. Baskasının prasıyla caka da atmadım. Kredi cketim takılara kadar kendimiz ödedik. Hamilesin diye arabayla gitmen gerekmiyor. Hamileydim otobüse bindim. Yeni evliydim mevcut arabıamızı sattık ev yerlestirmek için gittik külüstür birsey aldık. İlk evlililik yıl dönümümde araba ittirdim. Tutupta kimseden bir kurus istemedim. Sizin ki sadece sımarıklık.
cok istiyorsan git calıs kredi cek kendin al.

Araba istiyorsanız bunu açıkça söyleyin, hamileliği bahane etmeyin. Hamile kalacağınız ne malum, daha ortada fol yok yumurta yok.

Eşinizin ailesi size destek olmak zorunda değil bu arada. Evlenince siz artık ayrı bir aile oluyorsunuz, onlar destek olmak isterse ne âlâ ama siz kimseye bunu dayatamazsınız. Benim ailemin durumu da iyiydi ama evlenirken hiçbir maddi destek istemedim ailemden, keza eşim de öyle. Ne yaptıysak birlikte yaptık.

Back
X