Hamile olmadan önce araba istemem?

Aaaa olur mu öyle şey, geleneklerin çocuklara ev, araba, altın, mal, mülk, para verme kısmı alınır, eş ailesine hizmet etme, birlikte hareket etme, koloni yaşam kısmı reddedilir🤣

hatta çocukları olunca kv ye sevdirilmez çünkü o yanlış davranır. gelin hanımdan iyi mi bilecek bebe bakmasını.
ama malını mülkünü yemeye gelince yine gelin hanımlardan daha iyi yiyeni çıkamaz.
:KK49:

Şöyle ki ben yakında eczanemi açıcam maaşım en az

eczacı olmam neden herkesi bu kadar ilgilendirdi daha doğrusu kıskandınız mı ? Evet eczane açınca en az 30 bin kazanıcam hepinizden daha iyi bir hayatım olucak gelinime de oğluma da kızıma da mal marlıklarımdan esirgemiycem burda bana karşı yazan herkes asıl paragöz insanlar sizsiniz. Kendi kanınızdan kendi çocuğunuzdan malınızı esirgiyosunuz. Allah sizlere akıl fikir versin. Böyle anne baba olmaz olsun.
Hala maas diyorsun tatlim
Hangi mal varlıgı??
Bu arada esirgemiycem degil,esirgemeyecegim yahut esirgemicem( sanal yazışmada)
Olucak degil,olacak
Dilbilgisi önemli tabii,
Umarım ,bir gun hayalindeki gibi okuyup eczaci olabilirsin🤣🤣

ayrıca ben konu sahibine hak verdim
hepinizin açlıktan nefesi kokuyor
eczacı en az 30 bin maaş ALACAK daha almadı ama alacak kızı kıskandınız
tüüüüü size
son olarak şunu da söyleyeyim
fakirler ölsün eczaneden selamlar

gerçekten eczacı mıymış :)

bizim firmada da eczacılar çalışıyor 30 bin almıyorlar. 10 vardır ama.
o da eşşek gibi çalışma karşılığında :)

Şöyle ki ben yakında eczanemi açıcam maaşım en az

eczacı olmam neden herkesi bu kadar ilgilendirdi daha doğrusu kıskandınız mı ? Evet eczane açınca en az 30 bin kazanıcam hepinizden daha iyi bir hayatım olucak gelinime de oğluma da kızıma da mal marlıklarımdan esirgemiycem burda bana karşı yazan herkes asıl paragöz insanlar sizsiniz. Kendi kanınızdan kendi çocuğunuzdan malınızı esirgiyosunuz. Allah sizlere akıl fikir versin. Böyle anne baba olmaz olsun.

ah ya abla ihtimaller kıskanılmaz.

hatta çocukları olunca kv ye sevdirilmez çünkü o yanlış davranır. gelin hanımdan iyi mi bilecek bebe bakmasını.
ama malını mülkünü yemeye gelince yine gelin hanımlardan daha iyi yiyeni çıkamaz.
:KK49:
Meslek sahibi ayakları üzerinde durmasını bilen kadınlar lütfen üzerine alınmasın, eğitimliyim deyip eş ailesi her şeyi yapacak, mal verecek, araba alacak, olmaz olsun böyle aileler, herkesler beni kıskanıyor diyen kadınların diplomayı nereden aldıklarını sorgulamaya başladım, bazı konuları okuyunca evladın kızı erkeği olmaz ama özür dilerim iyi ki kızım var diyorum, Allah damadın malvarlığına göz dikeninden korusun, ölmeden her şeyi yiyip bitersek mi acaba? Nasılsa öyle de böyle de mezarıma küfür etmeye gelir böylesi😬
ya tam kanka olacaktım konu sahibi gitti :110:
Mune Mune neden gitti?
Gelince kaldığınız yerden devam edersiniz😌

Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben iki yıllık evliyim. Eşim çalışıyo ben de çalışmaya başlıycam. İstanbulda oturuyorum.Eşim çocuk istiyo ben de ilk önce araba alalım daha iyi olur çünkü ben bir yere giderken otobüsle hamile hamile nasıl gidicem dedim. O da sen bana şart koşuyosun dedi. Buna sinirlendi bağırdı falan. Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken bi de korono döneminde. Sizce bu yaptığı çok saçma değil mi?
Eşinizin ailesinin durumu iyiyse altına araba çekmeleri gerekiyor anlamına kı geliyor?
Kazık kadar insanlarsınız çalışıp biriktirip kendiniz alın karı koca.

Kendilerine harcasınlar tabiki de . Ama fazla olanları elde tutmanın ne manası var. İki tane evi varsa birini satabilir. Birinde zaten oturuyo diğerini satsın.
Bak git bunları pat pat suratlarına söyle. İki eviniz var satın birini bize verin diye. Onlarda size avucunu aç şimdi gerisini biliyorsun desin afhjk eğitim cahilliğinizi almış … baki kalmış diycemde ikiside aynı kalmış be güzelim. Senin gibi bedavacı paragöz kocasının ailesinin parasıyla statü elde ettiğini sananlar dışardan nasıl göründüğünü bilemezsin. Git kendi babandan iste ev araba olur mu? Pardon kesin durumları yoktur. Ee o zaman eğitimli kızları bi zahmet çalışıp ev araba alsın ne de olsa çalışsanız kocanızdan 5 kat maaş alırmışsınız ya bir işe yararsınız belki 🤭

Son düzenleme:
Meslek sahibi ayakları üzerinde durmasını bilen kadınlar lütfen üzerine alınmasın, eğitimliyim deyip eş ailesi her şeyi yapacak, mal verecek, araba alacak, olmaz olsun böyle aileler, herkesler beni kıskanıyor diyen kadınların diplomayı nereden aldıklarını sorgulamaya başladım, bazı konuları okuyunca evladın kızı erkeği olmaz ama özür dilerim iyi ki kızım var diyorum, Allah damadın malvarlığına göz dikeninden korusun, ölmeden her şeyi yiyip bitersek mi acaba? Nasılsa öyle de böyle de mezarıma küfür etmeye gelir böylesi😬

Ben oğlum olacağını duyduğumdan beri çok tedirginim mesela
Artık tarafsız bakamıyorum böyle konulara 😂😂

eczanesinde kazanacakmış :)
kendi ana babası versin ona, neden kocasının ailesinden istiyor
kendi ailesi fakirse kv kp nin suçu ne
rüyasında görmüş eczane açanların hesabına en az 30 bin şıp diye damlıyormuş
böyle göz damlası gibi düşün
2 damla olursa 60 bin
tabikiii kocasının ailesi verecek konu sahibi gibi altın kaplama 24 ayar kız almışlar
eşek değiller ya
sülüman hürreme ne güzel yüzükler veriyordu nesi eksik? o dönem araba olsaydı sülüman onu da alırdı kesin. üstelik hürrem eczacı bile değil :110:

Ben anlamadım kayınbaba yada kaynanana durumu iyi olsa bıle vermek zorunda degil belki onlarda senelerdir emek etmişlerdir kazandıkları para icin .cidden sacmalik durumunuz varsa alırsınız yoksa otobüsle giden dünya kdr kadından biri olursunuz

öyleleri folik asit üniversitelileri bence. yapaylık diz boyu.
koskoca üniversiteyi bile bir gram vizyon için değil koca bulmak için yada para para para diye birşey anlamadan okuyan tipler.

rüyasında görmüş eczane açanların hesabına en az 30 bin şıp diye damlıyormuş
böyle göz damlası gibi düşün
2 damla olursa 60 bin
tabikiii kocasının ailesi verecek konu sahibi gibi altın kaplama 24 ayar kız almışlar
eşek değiller ya
sülüman hürreme ne güzel yüzükler veriyordu nesi eksik? o dönem araba olsaydı sülüman onu da alırdı kesin. üstelik hürrem eczacı bile değil :110:

ay sorsan başlık parası kalktı derler
hala var
tek fark artık babalar değil gelinler kendileri istiyor
bir de isteklerin arkası kesilmiyor

Banlanmışsın ama yine de duramayıp girip okursun diye yazıyorum. Sen eczacı falan değilsin. Eğer öyleysen de son derece vizyonsuz ve sığ bir insansın ama hiç eğitimli bir insana benzemiyorsun. Önce konuşma dilini düzelt. Kaynanamgil diyen bir eczacısın işte. Eczacılığı anca buradaki kelimelerden okursun. Gerçek kıskanç da sensin. Amcanın gelinlerinden başlamışsın kıskanmaya buradaki kadınlara kadar da uzandın. Sen nereden biliyorsun bizim yaşantımızı da sizden daha iyi hayatım olacak diye ahkam kesiyorsun? Benden iyi hayatın olamaz. Harika bir hayatım var. Herşeyimi de kendim kazandım aldım. Okudum, meslek sahibi oldum, aktif çalışma hayatım var ve kimseden beklentim yok. Çok da iyi kazanıyorum. Eczane açacakmış da 30 000 kazanacakmış. Onu da yine kayınvalidesinin düğünde taktıklarıyla yapacakmış. Nasreddin hocanın hikayesi gibi. Koyunlar geçerken çite sürünecek de ordaki yünleri toplayacak da falan filan. Kıskanç da sensin, insanların hayatına uzaktan bakıp ağzının suyu akan da sensin. Okumuşsan da boşa okumuşsun. Sana paralarını yedirmiyorlar aferin. Git kendi babandan bekle ne bekliyorsan.

Aman tanrım, benim de oğlum var. ileride gelin de dermi ki bize ev, araba alın diye. Konu sahibi zorla olacak bişey değil, canları isterse alırlar. bence aile işlerine karışmayın

Ben oğlum olacağını duyduğumdan beri çok tedirginim mesela
Artık tarafsız bakamıyorum böyle konulara 😂😂
Allah evladın da gelin/damadında hayırlısını nasip etsin.
Kendimden örnek versem kıskanıyor denebilir, ki kimin ne'sini kıskanayım🤷‍♀️ Sakın yanlış anlaşılmasın hiç sevmem para mevzularını bana hep görgüsüzlük gelmiştir, benim yetiştirilme tarzıma göre ayıptır şu kadar para bu kadar para demek ama kendi işiniz için aylık 30 bin devede kulak, ki İstanbul'da dükkan kiralayacaksınız, içine masraf yapacaksınız, ilaç yığacaksınız, vergisi, stopajı, kirası, mali müşavir parası, çalışan maaş+sgk, ekstra giderleri derken zaten ilk zamanlar geliriniz giderinizi ancak karşılar.

Back
X