Hamile olmadan önce araba istemem?

Ama şunu anlamadım

Kayinpederinin parasına göz dikmek niye size rahatsızlık verdi.
Abiniz var da hanımı babanızın paraları yiyecek diye mi rahatsızlık duydunuz ?
Alan razı veren razı ise kimsenin haddi değil karışmak, ama parağğğ evvv arabağğğ diye insanların gırtlağına çöken birine de aferin diyecek halimiz yoktu.

Alan razı veren razı ise kimsenin haddi değil karışmak, ama parağğğ evvv arabağğğ diye insanların gırtlağına çöken birine de aferin diyecek halimiz yoktu.
Sen ne dersen eyvallahim var kız
Sen diyebilirsin 😘😘😘

Yaklasik 10 sene aktif olarak calistim, iki senedir de boş boş oturuyorum.
Kalkip da babamdan bana para ver diye para istemiyorum.
Biri bana "koca kadinsin, evde bos bos oturup babadan para isteyeceğine kalk calis" dese kalkip hakli olur.
Bu kadar basit aslinda

Hayır verebilir de babanız size mesela ayda 3 bin tl bütçe ayrımıştır ay bu bana yetiyor ya dersin. İşe girsem alacağım 5bin yorulduğuma değmez. Gelecek kaygım da yok. Kuaförüme gezmeme tozmama babam para veriyor çalışmıyorum dersin. Kimseye de laf düşmez. Keşke böyle olsa hayat.
Ama çoğumuz için ütopik bir seçenek bu. Hatta babamızdan isteme kısmı ayıp.
Hele kayınbabanın ne alacağına ne vereceğine müdahale etmek daha da ayıp. Gitsin kendi babasından istesin araba istiyorsa. Bekarken babasına araba aldıramamış evlenince eş ailesinden ne kolay istiyorlar dimi?

Bana sormamışsın ama cevap vermek istiyorum. Çünkü maydanozluk yapmak istiyorum sana.
Yat, Kat, Araba

aşkım senden alıntı yaptım ya
ondan eklemedim

tekne severim, bak yazları teknede yaşarız
bu önemli
işini de oradan yürütsün
arada göcek d-resort'a çıkarız, yada mandarin oriental'e çıkar değişik birşeyler var mı diye chanel den alışveriş yaparız
çok şey değil bence yaa

Ama şunu anlamadım

Kayinpederinin parasına göz dikmek niye size rahatsızlık verdi.
Abiniz var da hanımı babanızın paraları yiyecek diye mi rahatsızlık duydunuz ?

Babam keyif yapacağı yaşta beni veya kardeşlerimi doyurmaya çalışırsa üzücü olur bence.
Ben isterim ki babam yaşlılığında birikimiyle yesin içsin gezsin tozsun. Biz genciz çalışır araba alırız.

4+1 ilk başta yeterli dedim zaten
çocuk olunca da aynı evde oturacak değilsin
bi kere cocuğun koşturacağı özel bahçesi havuzu olan bi villa almıyorlarsa torun da beklemesinler herkes babaanne dede olmasın!
ya rolexi de yazmazsın ama sende! alt tarafı bi saat onu 30 ağustos zafer bayramı hediye olarak alır erkek adam... gelinliğini paristen almaya giderken komple dolabını da yeniler. ufak tefek Louis Vuittonları falan yazdırma bana şimdi..
çekyat ne ya fakir fakir şeyler.. duymamış olayım..
sen 9 ay karnında taşı doğur doğum hediyen rolex olsun boşanma sebebi..

ama onların da 200-300 binlik versiyonları var
ha arabamı zaten yenilemek zorunda
evlenince spor audi yeter
çocuk olunca range hediye etmeli
malum bebişler hareketli büyük araç lazım
bi de ne o öyle burnunda ön koltukla mı gezsin evladım, ciğerparem
ferah olsun etrafı

Hayır verebilir de babanız size mesela ayda 3 bin tl bütçe ayrımıştır ay bu bana yetiyor ya dersin. İşe girsem alacağım 5bin yorulduğuma değmez. Gelecek kaygım da yok. Kuaförüme gezmeme tozmama babam para veriyor çalışmıyorum dersin. Kimseye de laf düşmez. Keşke böyle olsa hayat.
Ama çoğumuz için ütopik bir seçenek bu. Hatta babamızdan isteme kısmı ayıp.
Hele kayınbabanın ne alacağına ne vereceğine müdahale etmek daha da ayıp. Gitsin kendi babasından istesin araba istiyorsa. Bekarken babasına araba aldıramamış evlenince eş ailesinden ne kolay istiyorlar dimi?
Aynen oyle iste. Kizi/gelini hatta oglu/damadı çalışmayan adam kendi istegiyle gelir araba alir, ev alir, yazlik alir, amenna. Istemis almis. Ama almayan kisiye de kendine alma bize al demek sacmalik.

Koca adam o yasta calisirken ben gencecik halimle ayagimi uzatip yattigim yerden "sunu da al, bunu da al" diyemem sahsen. Diyenleri de cirkin buluyorum kendi adima.

Aynen oyle iste. Kizi/gelini hatta oglu/damadı çalışmayan adam kendi istegiyle gelir araba alir, ev alir, yazlik alir, amenna. Istemis almis. Ama almayan kisiye de kendine alma bize al demek sacmalik.

Koca adam o yasta calisirken ben gencecik halimle ayagimi uzatip yattigim yerden "sunu da al, bunu da al" diyemem sahsen. Diyenleri de cirkin buluyorum kendi adima.

ben de şunu anlamıyorum, o insanlar hayatlarının ortalama 30 yılında çalışıp bunları elde ediyorlar. o süre zarfında gelin de damatta ortada yok.
sonra bir anda yapyabancı biri hayatlarına giriyor ve senelerin emeğinde hak iddia ediyor.
çok tuhaf değil mi ?
kendi anan baban sana bunu sunmuyor ama sen evlendi diyen kocanın ana babasından beklentiye giriyorsun.
e madem başkalarının desteğine muhtaçsın o zaman neden evlendin ?

Ben mesela kendi babamdan bile 18 yaşından beri para istemiyorum sanırım. Üniversitede param bitmeli olurdu da bazen para yatacağı güne kadar zar zor yetiştirmeye çalışırdım bir kere bile arayıp bu ay şu kadar destek çık demedim. Kaldı ki kayinbabadan isteyeceğim. Konu sahibi yüzüne de söylüyor mu acaba kayinailenin

ben de şunu anlamıyorum, o insanlar hayatlarının ortalama 30 yılında çalışıp bunları elde ediyorlar. o süre zarfında gelin de damatta ortada yok.
sonra bir anda yapyabancı biri hayatlarına giriyor ve senelerin emeğinde hak iddia ediyor.
çok tuhaf değil mi ?
kendi anan baban sana bunu sunmuyor ama sen evlendi diyen kocanın ana babasından beklentiye giriyorsun.
Kocanin ailesi kendi ailesinden daha varlikli olunca sanirim bu bize alsinlar, bize yapsinlar devreye giriyor.
Kendi gelini kendi ana babasindan para istese kiyameti koparir.

çok tuhaf değil mi ?
Hayır isterse rahatsızlıkta duyabilir. Kendi babasının malı değil mi varisçisi o değil mi? Bir imza ile hayatlarına giren biri konu sahibi gibi hak talep ediyorsa insanları darlıyorsa tabi ki başka bir evlat rahatsızlık duyar ve benim babamın malında ha sokakta ki yabancı ha gelin damat hak talep etmiş aynı şey 😒 Adam gönlünden koparsa alır evlat bile laf edemez ama kalkıp darlıyorsa kusura bakmasın ben babamın evladı olarak kapıyı gösteririm baba benim mal benim babamın sen kimsin derler adama sankim yalan

Ben mesela kendi babamdan bile 18 yaşından beri para istemiyorum sanırım. Üniversitede param bitmeli olurdu da bazen para yatacağı güne kadar zar zor yetiştirmeye çalışırdım bir kere bile arayıp bu ay şu kadar destek çık demedim. Kaldı ki kayinbabadan isteyeceğim. Konu sahibi yüzüne de söylüyor mu acaba kayinailenin
Yok soylemiyormus. Kocasina söylüyormuş, kocasi ailesinden istemedigi icin dertli zaten.

Hayır isterse rahatsızlıkta duyabilir. Kendi babasının malı değil mi varisçisi o değil mi? Bir imza ile hayatlarına giren biri konu sahibi gibi hak talep ediyorsa insanları darlıyorsa tabi ki başka bir evlat rahatsızlık duyar ve benim babamın malında ha sokakta ki yabancı ha gelin damat hak talep etmiş aynı şey 😒 Adam gönlünden koparsa alır evlat bile laf edemez ama kalkıp darlıyorsa kusura bakmasın ben babamın evladı olarak kapıyı gösteririm baba benim mal benim babamın sen kimsin derler adama sankim yalan

mecbur bırakmak saçma zaten.
bir çocuğu okutmak büyütmek evlendirmek yeterli
artık evlenince sorumluluk alması lazım
hep armut piş ağzıma düş yanlış

Yok soylemiyormus. Kocasina söylüyormuş, kocasi ailesinden istemedigi icin dertli zaten.
O lafını söylüyordur arada, özellikle amca tarafı varken..ne iyi ediyorsunuz anne, baba dediğin evlatlarına yardım eder vs diye :KK70: giriyordur akıllarına, kayinailenin koni sahibinin niyetini anladığına eminim.

Back
X