• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olmadan önce kaygı duyduğunuz oldu mu?

temmuzz

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
6.673
4.041
448
Diğer
10 ay oldu evleneli. İlk 1 yıl bebek olmasın dedik korunduk. Şimdiye kadar birzdan bahsedeceğim konu hakkında bi telaşım ya da korkum olmadı. 1 aydır bende bi telaş başladı ya çocuğum olmazsa ya sakat olursa anlamsız rüyalar rüyamda senin çocuğun olmayacak diyorlar sürekli kafa yoruyorum..Hamile olmadığım için içten içe psikilojik bi baskı mı benimkisi..

Bu her yeni evli kadının tedirginliğimi? sizlerde de oldumu? oluyor mu?

Benim de nişanlım sürekli bebişten bahsediyor. "evlenince hemen çocuk yapalım, şöyle olsun, böyle olsun" diye sevimli hayaller kuruyor
Benim de sürekli aklımı kurcalıyo" ya olmazsa, ya onu bu istekten mahrum bırakırsam" diye düşünmeden edemiyorum

3 sene oldu evleneni bende 1 yılın sonunda senin gibi düşünmeye başladım hatta ben hemen çocuk yapmak istedim eşim biraz daha bekleyelim falan filan dedi neyse nisan ayından beri korunmuyoruz ve hala gelmedi bebişimiz. Korunmayı bıraktık ilk ay olmayınca ben hemen aşılamayı tüp bebeği araştırdım çünkü içimdeki ses olmayacak olmayacak diyordu neyseki geçen ay kimyasal gebelik yaşadım 1 hafta sürdü hamileliğim ama doktor bana hamile kalabiliyorsun tebrikler hiç bir sıkıntınız yok dedi (doktor kontrolüne hiç gitmemiştik) geçen aydan beri iç sesim olmayacak olmayacak demiyor hemen olacak diyor :) sana tavsiyem sakın kötü düşünme bu yüzdende hamile kalamayan bir çok kadın var biz daha çalışmalara başlamadan kendimize kısır tehşisi koyuyoruz kısaca kafamızda bitiriyoruz

3 sene oldu evleneni bende 1 yılın sonunda senin gibi düşünmeye başladım hatta ben hemen çocuk yapmak istedim eşim biraz daha bekleyelim falan filan dedi neyse nisan ayından beri korunmuyoruz ve hala gelmedi bebişimiz. Korunmayı bıraktık ilk ay olmayınca ben hemen aşılamayı tüp bebeği araştırdım çünkü içimdeki ses olmayacak olmayacak diyordu neyseki geçen ay kimyasal gebelik yaşadım 1 hafta sürdü hamileliğim ama doktor bana hamile kalabiliyorsun tebrikler hiç bir sıkıntınız yok dedi (doktor kontrolüne hiç gitmemiştik) geçen aydan beri iç sesim olmayacak olmayacak demiyor hemen olacak diyor :) sana tavsiyem sakın kötü düşünme bu yüzdende hamile kalamayan bir çok kadın var biz daha çalışmalara başlamadan kendimize kısır tehşisi koyuyoruz kısaca kafamızda bitiriyoruz

galiba yersiz bi takıntı benimki ama yinde kendimi alamıyorum böle düşünmekteneyvahedigeldismile inş bende bigün ham,le kalırsa sizlerle paylaşırım rabbim aratmasın isteyen herkese versiin:Saruboceq:

Evliliğimizde 2 yıl dolmak üzere,
eşim bebiş istiyor ve sanırım bu son kutusu hapımın.
Emin olamıyorum, çok korkuyorum, tedirginim..
Tam damarıma basan bir konu başlığı olmuş :)
Ama benim korkularım olmamasından ziyade iyi bir anne olamazsam diye düşünmekten.
Sanki doktor bana senin çocuğun olmaz maalesef dese
daha iyi hissedecekmişim gibi sapkın düşünceler belirdi kafamda konuyu okuyunca.
Elbette böyle düşünmeyeceğimdir o durumda ama çok karışık kafam..

insan annelik tecrübesini bebeğini kucağına aldığında ediniyor içten bi duygu bu
bebiş istediğim için olsa gerek böle anlamsız bi baskı var beynimde bundan kurtulmam gerekiyor:mymeka:

bende evlenmeden önce derdim hep ya çocuğum olmazsa ya sakat olursa hamile kaldığımdada her doktora gidişimizde bi kaygı olurdu içimde şimdi çok şükür neredeyse 15 aylık olmuş sağlıklı bi oğlum var insan böyle endişelere kapılabiliyo normal bişey hatta olduktan sonra ya ona bişey olursa endişesi hep yüreğinizin bi köşesinde içinizi acıtıyo belki herkesin yaşayacağı bişey düşüneceği düşünceler değil ama çoğu insanda olduğuna inanıyorum

aynı duygular bende de var bayramda da millet çocuk yapın bakın çocuğunuz olmaz die çok korkuttular beni istiyodum aslında çocuk ama zamanı var diyodum çalışmalara başladık o gazla hayırlısı hala içimden bi ses çocuğum olmayacak diyo korkuyorum ben de

benimde kaygılarm var. hemde o kadar çok ki...

biz bu ay yani 1 hafta önce bıraktık hapı. şimdi önümüde ki ay hasta olur muyum olmaz mıyım diye düşünüyorum.
acaba şimdiden test alsam mı ki diyorum. off bu psikoloji çok kötü:.. sanırım bir kaç haftada geçebilirmiş. bekliyorum geçsin diyee..

benimde kaygılarm var. hemde o kadar çok ki...

biz bu ay yani 1 hafta önce bıraktık hapı. şimdi önümüde ki ay hasta olur muyum olmaz mıyım diye düşünüyorum.
acaba şimdiden test alsam mı ki diyorum. off bu psikoloji çok kötü:.. sanırım bir kaç haftada geçebilirmiş. bekliyorum geçsin diyee..

benimde endişelerim var hemde okadar çok ki
hatta er_ca biliyorsun konuda açmıştım
bende hapı 1 hafta önce bıraktım erca,merak ediyorum bu hapları bırkakınca etkısı hemen geçiyormu..yani hamile kalınabılıyor mu?
bilgin varsa benımle paylasırmısın
yada diğer arkadaslardan bilen varmı

arkadaşlar hapı bıraktıktan sonra 1 yıl bile gecikebilir ilk ay da tutabilir eğer 1 yıl bebeğiniz olmazsa ozman bebğim neden olmuyor tasasına düşmeli diyor doktorlar ama bizler 1. ay adet olsak eyvah bebk olmuycak die dertleniyoruz aynı durumlar bendede vardı çevremdekilerdede 2, ay gebe kaldım o 1 ay aklıma neler gelmed,ki olmuycak bide eşime dertlenirdim oda zavallı kocacım olmassa olmasın evlatlık alrız die teselli bile etmişti ama 2. ay hamile kaldım ama tedirginlik bitmedi ilk 4 ay tutunamassa kaygısı sonrasında bişey olursa kaygısı son aylar erken doğarmı kaygısı doğdu bişey olmasın aman gözüm üzeride olsun kaygısı bu hanımların kaygısı bitmiyor ben bunu anladım bunlar çoğunluğun düşünceleri takılmayalım derim ama nerdeee

banada doktor gebe kalman zor dediğinde önümde uzun bir yolun olduğunu düşünüp endişeye kapılmıştım ,hemen tüp bebek yaptırma düşüncesi belirmişti kafamda ,hatta ablam üzülme kıbrısa gider yumurta nakli yaptırırız demişti :)) tabi hiçbirine gerek kalmadı 3 ay sonra hamile kaldım ,daha araştırmalarım bitmemişti bile :) kızım şimdi 2 yaşında endişeler tam gaz devam :))

Bende bebek isterim ama yasım küçük anne olmak için diye düşünüyorum :))
Kaygılanman cok normal ama allahın izniyle sag salim bebişin olur hiç telas etme canım...

inşallah herkesin bebişleri olur..
yorumlarınız için teşekkürler artık rahatım azda olsa endişem var
buda gayet normalmiş

Back
X