Hamile ve doğum yapmış arkadaşlarım bakar mı ?

Birşeyi karaladim yok arkadaşlar çevremde sezaryen yapmış tanidiklarimdan dolayı oyle diyorum . Soğuk aldıklarında ameliyat yerlerinin sizladiklarini söylüyorlar.

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Ben normal doğum yaptım, sabah 8den akşam 6ya kadar sancı çektim. Sonuç; yine olsa yine yaparım :) çok özel, çok farklı bir gündü benim için .. Evet zordu, ama düşünüyordum da 10 aydır çektiğim uykusuz geceler çok daha zor :)
İnanın sancı çekerken şunu düşünüyordum: "aslında dayanılmayacak bir şey değilmiş" gözümde çok büyütmüştüm , ama öyle değil asla. Herkesin doğum hikayesi farklı ve emin ol hepsi bire bin katarak anlatıyor. Pek çok insana göre zor denilebilecek bir doğum yaptım, ama yaşanılmayacak bir şey değil .

olsun sonucta vajen yirtiliyormu yirtiliyor dikis atiliyormu atiliyor aci da cekiliyor sezeryan da gule oynaya karninadan bebegini aldirip geliyosun o ana acisiz sahit oluyorsun sezeryanda da o hucreler yine yenileniyor aninda olmayabilir belki ama en azindan ertesi gun olur bilemiyorum ya bu benim dusuncem hamile oldugumu ogrendigim gun karar verdim sezeryana belkide psikolojim hazir degildi normale evet cunku psikolojim gercekten normali kaldiramaz benim..kaldiranlara ne mutlu..konu sahibine de hayirli dogumlar

Birşeyi karaladim yok arkadaşlar çevremde sezaryen yapmış tanidiklarimdan dolayı oyle diyorum . Soğuk aldıklarında ameliyat yerlerinin sizladiklarini söylüyorlar.
ameliyat yeri sizlama nedir bilmem bile ben bir sezeryanli olarak:) suyun icindeyimdir hatta hep

Ben epidural sezeryan yaptim ameliyattan bikac saat sonra ayaktaydim hicbir aci hissetmedim sadece bir hafta anestezi etkisiyle boyun agrisi cektim hepsi bu

Okurken çok kötü duygulandım tatlışı öpün yerime

Annem 2 normal dogum ve en son kardesimi sezeryanla doğurmuş .
Bana aman kızım sen bilirsin ama sezeryan yap diyor . Yani sezeryandan daha çok memnun . Ayrıca yarım insan olacaksın da ne demek ya ben en yakınım annemden biliyorum o kadar da tatlıdır canı sezeryan oldu 1 haftada tamamen iyileşti . Eğer konu dikkat etmekse tabi ki dikkat edilecek edilmesi de gerekir .
Normal doğum sanki çok kolay o an sancı cekiyorsun bitiyor diyorlar ya 3-4 tane normal doğum yapmış arkadaşım komsum var kadın nerdeyse kırkı çıkacak hala poposunun üstüne doğru dürüst oturamiyor , küçük tuvaletini bile yaparken nasıl canının yandığını hala anlatıyor .
Hamile oldugumu öğrendiğim ilk andan itibaren normal doğumu istemiyorum .
Sonuçta oyle de böyle de kesilecek bi yerlerimiz. Vajinamdan makatıma kadar kesilecegine karnım kesilsin napim.
Düşüncem yanlış olabilir ama dediğim gibi bu benim düşüncem kimseyi ilgilendirmez . Ayrıca özel hastanelerde yasak falan yok . Daha bugün kontrole gittim sezeryan tarihim verildi . Ayrıca benim istegimle sezeryan olacak .
Ama devlet hastanelerinde canin çıksa da 48 saat sancı da çeksen biraz zor alıyorlar sezeryana .
Malum devlet çocuğu nasıl yapacağımıza karışıyor , kaç tane yapacagimiza da karışıyor ama nasıl bakacagimiza karışmıyor.
Tercih senin canım . Allah sağ salim kucagimmiza almayı nasip etsin .

Yarim insan??? Sacmaligin daniskasi bu laf resmen.. 2 sezaryenim var ne uzuv kaybi yasadim ne hareket kisitlamasi benim simdi sana gore neyim yarım??

Prenses doğumu araştır eltim ikinci çocuğunu öyle doğurdu ne dikiş ne sancı ağrısı. . Üstelik ertesi gün ayaklanmıştı maşallah

Yarim insan??? Sacmaligin daniskasi bu laf resmen.. 2 sezaryenim var ne uzuv kaybi yasadim ne hareket kisitlamasi benim simdi sana gore neyim yarım??

Yarim.insandan kastım birşeyini kaybetme dgil . Annemin bir ssozu bıçak altına yatmak sıkıntılı acı veren birsey ee kolay atlatilabilinen birseyde değil O yüzden annemin kullandığı bir söz . Nerden yazdiysam

Insanlar nasil korkupta sezeryan olmak istiyor bunu anlamiyorum. Sirf benmiyin ben sezeryandan daha cok korkuyorum. Enfeksiyon kanama vs riski cok daha fazla. Kizimi 42. Haftanin sonuna kadar bekledim ve doktorumda destekciydi her gun gidip bebek strestemi diye kontrol ettik ve hic bir sekilde suni sanci dahi vererek baslatma taraftari olmadi. Bebekler hazir oldugunda gelirler eskiden hep sezeryan mi vardi diyerek motive etti beni. Sonunda kizim dogal geldi zor ama dayanilmaz degil rabbim vucudumuzu ne guzel yaratmis ki sanci arasi bile nefes molamiz var. Hersey nefes alip vermekle alakali ki bunu diyen benim genelde aci toleransim yoktur. 36 saat surdu dogumum ama yine o dogum anini hic biseye degismem gogsume koydular hemen emmeye basladi filan. Tavsiye ederim. Sezeryanida eger bi sorun cikarsa olmani tavsiye ederim bende simdi ikinciye hamileyim ve bu planla ilerliyorum

o nasıl olmuş de hele ikinci sezeryanımda iki güne kalkayım şıp diye
canım bende genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.sabah 8:11 de doğurdum.öglen hemşireler gelip ayağa kaldırdılar.ilk gun yavaş yavaş ama aralıklarla devamlı yürüttüler.ikinci kimsenin koluna girmeden koridorda tek başıma yuruyordum.hatta ikinci gun banyomuda yaptırdılar.3.gun hastaneden çıkacaktım ama kızımda yeni doğan sarılığı sınırda çıktı ve bu gece kalmanız gerek dediler kaldık.emzirmeye çalışırken kızım tıkandı ve kucağımda hemşire odasına doğru koştum inanamazsın.yavrum simsiyah olmuştu ve yardım edin diye bağırarak koşuyordum.söz konusu evlat olunca ne ameliyat ne dikişler aklıma bile gelmemişti.Çok şukur ikimizede bişey olmadı.

Annem tuplerini baglatmak zorunda kaldı bir rahatsızlığından dolayı . Aniden masada şekeri yükseldi bıçakla kesildi vakit ve çok sıkıntı çekti dikisleri tutmadı ufacık ayaz aldığında dikis yerleri sizlardi ve annem bıçak altına yatmak yarım insan olmak demek omur boyu bu yaradan cekecem diye söylemi olmuştu yarım insandan kastım bu arkadaşlar ... polemiğe cevirmeyelim . Konu sahbinin sorusuna cevab verelim ben düşüncemi yazdım geçtim . Ikide birde aynı konu üzerinde tartışma çıkmasın rica ediyorum

Eskidenmis o canim dikey kesitten bebegin alinmasi kadinin kendine gelmesi nekahat zamaninin uzamasi falan fistan. Elbetteki herseyin dogal olani guzel ancak doguma elverisli degilse bunye yada bebek sacma bahane ardina siginip sezaryenden kacilmamali bu 3.dogumum olucak Allahin izniyle ne soguktan etkilenirim ne agrim sancim olur :) siz oyle soyleyince insan kendini eksikli goruyor hohoyyt hamileyim alinirim :))

Dogumdan tirsmayan yoktur herhalde bunlari dusunmek icin erken ama hem normal hem sezaryen yapmis tanidiklara sordum biri o an digeri dogum sonrasi zor dediler. Baska bir arkadasimin bebegi normal dogum esnasinda etkilendi ve hastanede yatti malesef sanirim bebek acisindan sezaryen daha ii hayirli dogumlar dilerim.

Zaruri durumlar farklı tabiki . Ama.kasıtlı olarak yapılması bana göre saçma geliyor çünkü en fazla cekecen karnı patlasın 1 gun oluyor . .
Rabbim seni ve tüm hamile hemcinslerimi bir avazda kurtarsın ins

Hanımlar tartışmaya gerek yok
Hamileler kendi ve bebeklerinin sağlığı için doktorlarının onlar için en uygun gördüğü doğum yöntemini göz ardı etmemeli.

Hiçbir doğum şeklinden korkmayın, çevrenizde anlatılan doğum hikayelerini dinleyip gerilmeyin, herkesin bünyesi de acı eşiği de farklıdır, hepiniz sağlıkla bebeklerinizi dünyaya getirirsiniz inşallah

Arkadaşlar ben sağlık sektöründe çalışıyordum.Etrafım doktor doluydu.Bunların içinde normal dogumuda savunanlar vardı sezeryan doğumu savunanlarda.ortak paydada birleştikleri yer sezeryan doğumun bebek için olabilecek riskleri ortadan kaldırdığı yönündeydi.benim yaşım ve bir sağlık sorunum nedeniyle zaten normal yapamıyordum.kendi doktorumda bu yüzden riske atamam desirrem o yüzden sezeryan yapalım dedi.yine kendi doktorum sezeryanda genel anestezi taraftarıydı.çok şukur bir sorunum olmadı.üşütsemde agrı sızı çekmiyorum.aman nazar etmeyeyim kendimi :) herkese sağlıklı doğumlar ve sağlıklı evlatlar dilerim.

Ben de normal doğurdum.hem de epidural falan da almadım.bebeğimin tam 40. haftasının dolduğu gün doğurdum suyu çok azalmıştı.7 saat suni sancı aldım.ilk saatlerde zor.değildi ama sonlara doğru dayanılmaz oluyo ama zaten ondan sonra da tam 5 dk da doğurdum.inan normal doğum kadar harika bişey yok.bebeğimin ilk doğduğu anı unutamıyorum.anne açısından mükemmel bi tecrübe..tabi bebekte ve annede sağlık sorunu yoksa...

Bayanlar norm dogundan sonra dikis mevzusu filan var ya onlari hissediyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…