- 6 Şubat 2013
- 18.040
- 40.747
- 798
Yarım insan olmak ömür boyu çekmek abartılı değil mi
Sonra doktor Sezeryan dedi diye insanlar ağlıyor
Neden ömür boyu çekildin yarım insan olundun ki
Sezeryan oldum bebeğime de baktım sütüm de geldi normal olup kötü olan da Sezeryan olup rahat eden de var
Siz normal öneriyorsanız olabilir de sezeryanı neden karalayasınız ki
Ben normal doğum yaptım, sabah 8den akşam 6ya kadar sancı çektim. Sonuç; yine olsa yine yaparım :) çok özel, çok farklı bir gündü benim için .. Evet zordu, ama düşünüyordum da 10 aydır çektiğim uykusuz geceler çok daha zor :)Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
olsun sonucta vajen yirtiliyormu yirtiliyor dikis atiliyormu atiliyor aci da cekiliyor sezeryan da gule oynaya karninadan bebegini aldirip geliyosun o ana acisiz sahit oluyorsun sezeryanda da o hucreler yine yenileniyor aninda olmayabilir belki ama en azindan ertesi gun olur bilemiyorum ya bu benim dusuncem hamile oldugumu ogrendigim gun karar verdim sezeryana belkide psikolojim hazir degildi normale evet cunku psikolojim gercekten normali kaldiramaz benim..kaldiranlara ne mutlu..konu sahibine de hayirli dogumlarO dikisle normal dogum dikisi bir degil, anestezi denen bir gercek var, normal dogumla aktive olan bircok hormon var...
Sezaryen bir tercih olmamalidir. Eger saglik acisindan bir sorun varsa (bu psikolojik de olabilir anne adayi normal dogumu psikolojik olarak kaldiramayacagini dusunuyorsa) o zaman ameliyata karar verilmesi en uygundur diye dusunuyorum. Hatta dilerim ki sezaryen gerektirecek bir durumu olmasin konu sahibinin ve saglicakla dogursun yavrusunu
ameliyat yeri sizlama nedir bilmem bile ben bir sezeryanli olarak:) suyun icindeyimdir hatta hepBirşeyi karaladim yok arkadaşlar çevremde sezaryen yapmış tanidiklarimdan dolayı oyle diyorum . Soğuk aldıklarında ameliyat yerlerinin sizladiklarini söylüyorlar.
Okurken çok kötü duygulandımusagi her normal dogum yapan oyle olmuyor iste.ben normal yaptim.cok zor dogum oldu benim.bebegim zor dogumdan dolayi sikinti yasadi..yuzunu bile gostermeden yanimdan hoop kuveze goturduler.daha yavrumu opmeden koklamadan oyle hayal etmemistim.24 saat sonra ilk emzirdim dokundum.hatta ilk yanina gittigimde kan aliyorlarmis agliyordu annecigim ben geldim ben senin annenim yavrum dedim de sustu sakinlesti beni dinledi hemsire bile senin sesini tanidi dedi sasirdi..niye anlattim bunlari bende bilmiyorum.
Yarim insan??? Sacmaligin daniskasi bu laf resmen.. 2 sezaryenim var ne uzuv kaybi yasadim ne hareket kisitlamasi benim simdi sana gore neyim yarım??Yerinizde olsam normal doğum tercih ederim . En fazla 2 3 saat sancı çekeceksiniz ondan sonra herşey bitecek. Sezaryanla yarım insan olacaksınız. Omur boyu çekeceksiniz . 2 3 saatlik sancıyı, Omur boyu cekecek olmaya tercih etmezdim .
Yarim insan??? Sacmaligin daniskasi bu laf resmen.. 2 sezaryenim var ne uzuv kaybi yasadim ne hareket kisitlamasi benim simdi sana gore neyim yarım??
canım bende genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım.sabah 8:11 de doğurdum.öglen hemşireler gelip ayağa kaldırdılar.ilk gun yavaş yavaş ama aralıklarla devamlı yürüttüler.ikinci kimsenin koluna girmeden koridorda tek başıma yuruyordum.hatta ikinci gun banyomuda yaptırdılar.3.gun hastaneden çıkacaktım ama kızımda yeni doğan sarılığı sınırda çıktı ve bu gece kalmanız gerek dediler kaldık.emzirmeye çalışırken kızım tıkandı ve kucağımda hemşire odasına doğru koştum inanamazsın.yavrum simsiyah olmuştu ve yardım edin diye bağırarak koşuyordum.söz konusu evlat olunca ne ameliyat ne dikişler aklıma bile gelmemişti.Çok şukur ikimizede bişey olmadı.o nasıl olmuş de hele ikinci sezeryanımda iki güne kalkayım şıp diye
Eskidenmis o canim dikey kesitten bebegin alinmasi kadinin kendine gelmesi nekahat zamaninin uzamasi falan fistan. Elbetteki herseyin dogal olani guzel ancak doguma elverisli degilse bunye yada bebek sacma bahane ardina siginip sezaryenden kacilmamali bu 3.dogumum olucak Allahin izniyle ne soguktan etkilenirim ne agrim sancim olur :) siz oyle soyleyince insan kendini eksikli goruyor hohoyyt hamileyim alinirim :))Yarim.insandan kastım birşeyini kaybetme dgil . Annemin bir ssozu bıçak altına yatmak sıkıntılı acı veren birsey ee kolay atlatilabilinen birseyde değil O yüzden annemin kullandığı bir söz . Nerden yazdiysam
Eskidenmis o canim dikey kesitten bebegin alinmasi kadinin kendine gelmesi nekahat zamaninin uzamasi falan fistan. Elbetteki herseyin dogal olani guzel ancak doguma elverisli degilse bunye yada bebek sacma bahane ardina siginip sezaryenden kacilmamali bu 3.dogumum olucak Allahin izniyle ne soguktan etkilenirim ne agrim sancim olur :) siz oyle soyleyince insan kendini eksikli goruyor hohoyyt hamileyim alinirim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?