Psikolojinin çok etkisi var Dirim.
Benim ama nasıl ağrı böyle bir diyorum pankreas bir diyorum dalak. Seç, beğen al. Bizim burada bir işçi alt karın boşluğundan ağrıdan gitti kanser çıktı,3 ay içinde vefat etti. Yukarı komşum yine karın ağrısından gitti. Aklıma geliyor yani türlü türlü şeyler. Bir gittim doktora ne ağrı kaldı ne bulantı ne hikmetse..
Kemik ağrıları deyince..yaklaşık 5 yıldır eklemlerim ağrıyordu. Kendi kendime iltihaplı eklem romatizması teşhisi koydum. Gittiğim doktorlar da hiç ayrılı muayene etmedi belki ben çok kronik değildim o zaman. Romatizmayı etkileyen CRP ve Sendimentasyon değerlerim hep sınırda çıkınca üstelemediler galiba. Bu yıl el eklemlerim falan şişince dedim “siz ne anlarsınız işte romatizmayım ben” annemlere gidince Ankara’da doktora gittim. Direk romatizmanın olma ya da olmama faktörü diye bir şey varmış. O test yapıldı ve negatif çıktı.. ee madem neden ağrıyor eklemlerim,kemiklerim,sırtım,çenem… D vitamini kontrolü yapıldı. Kronik D vitamini eksikliği çıktı. Aslında denize falan da girerim yani ama nedense artık…D vitamini eksiliği kemik ve eklem ağrısı yaparmış. Bana 2 ampül D vit verdi 15 er gün arayla kullanmak üzere. İnan ki yeniden doğdum sanki. Nefes alış verişim bile değişti.
Sen de bir D vit eksikliğine baktır bence.