Hamilelerin ilk hamilelik belirtileri...

Selam bayanlar bende yeni hamiş olduğum için az da olsa katkım olsun umutlarınıza istedim. Benim belirtilerin bana 'galiba adet olucam' dedirtecek kadar regl belirtilerime benziyordu . Artı çok tuvalete çıkıyordum ve ani ayağa kalkışlarda yada oturuşa veya bağırdığımda kasık batmalarım oluyordu sağ sol farketmese. Ama ağırlık sağ tarafta. Bide göğüslerim adete yakın zaten şişerdi ama bu defa göğüs ucumda feci ağrı oldu dokunamıyodum bile o derece sonra anladım ki hamileyim :) Allahım tüm isteyenlere nasib etsin inşallah...

kizlar merhaba hamile olanlari tebrik ediyorum insallah olmak isteyenlerede rabbim hayirlisini verir..bende metalik bi tat var acayip yogun bi sekilde hissediyorum bu ay hic birseyi takip etmedim zaten calistim yogun ama son 1 haftadir bozuk para varmis gibi ve asiri yemek yiyorum bas donmelerim ve adetime 3 gun var kasik agrilarim erken basladi bu metalik tat oldu mu kizlar gecen ay yoktu bu

merhaba arkadaşlar ben beklemedeyim sizler tecrübelisinizdir sorayım dedim ihtimal vermiyorum ama
ben 3 aşılama 3 tüp bebek denemesinden sonra 3 yıl ara verdik soğan kürü yaptım bundan 3 ay öncesi adetlerim her ay olurdum bende lpko var soğan küründen sonra ayda 2 sefer yani 6sında olduysam 2 hafta sonra bidaha oldum 1ay sonra oldum ve yine 2 hafta sonra bidaha oldum 29 mayısta olmuştum en son adetimi bekliyordum belirtiler vardı çünkü kasıklarım ağrıyordu ama feci gece uykumda ağrıyı hissettim
geçen hafta istanbula gittik tekrar tüp ebebk tedavisi için doktorla görüşme yaptık bu arada ayın 26 sı oldu hala yok bişi
neyse doktor baktı alttan rahimde bol su var yumurtan çatlamış bu hafta temas oldumu dedi bende evet dedim sende bişi var muhakkak dedi
ve hala olmadım bekliyorum şimdide adet sancılarım bitti
bu nedir şimdi cevap verin lütfen

ben de paylasayim dedim 2'ay sogan kuru yaptim 3. ayda yapamadim . kayinpederim vefat etmisti ,gelenin gidenin haddi hesabi yoktu kaynanamgilden gece yarisi yatili misafirle eve gelip sabah erkenden tekrar giderdim . oturdugum zamani hatirlamiyorum evim de sobaliydi gelen misafirlere soba yakardim , o agir bazayi kaldirirdim , bi sefer kara saplandim bacagim komple karin icindeydi bi sefer de dustum istahim cok acilmisti cok yoruluyorum ondandir dedim ,bir sefer basim dondu yorgunum ondan dedim , uykum cok geliyodu sebep yine ayni gunum gecti esime de soylemedim test istedim getirdi , testi yapip hemen lavabodan ciktim 5 dk sonra baktim cift cizgi , esime dedim gozun aydin baba oluyosun o da hadi canim dedi inanmadi ultrasondan sonra inandi. kizim esime babasinin acisini unutturdu ...

bende hiç bir belirti yoktu sadece adettim 5 gün geçti test yaptım pozitif çıktı mide bulantısı baş dönmesi gibi şeyler olmadı bende

bende de hiçbir belirti olmadım. regl belirtileriyle aynıydı zaten. sadece arada böle ürperti geliodu birden üşüodum bi de grip olcakmısım gibi boğazım kuruodu sürekli bunlar hamilelikle mi alakalı onu da bilmiyorum adetiminden 10 gün geçince acaba mı oldum. idrar testi yaptım. damlatmamla kırmızı cızgı hemencecık cıktı. ertesı gun kan verdim. beta 10.000 üstüydü. bugun de dr kontrolum var. ıns sağlıklı bi gebeliktir.

ne güzel darısı bana inşallah bende daha adet olmadım gece kasıklarımla belim çok ağrıdı sızladı resmen adetim hep geri geldi soğan küründen sonra 10 gün 15 gün ama bu sefer 4 gün geçti belirti bile yok 20 gün önce adet cancılarım vardı feci şekilde son 1 haftadır yok leke gelirdi oda yok çok sinir bozucu

Son düzenleme:

Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenler

Bebek sahibi olma konusunda eşinizle ortak bir karar verdiniz ve tam olarak sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek istiyorsunuz. Hem heyecanlı hem de bir o kadar da endişelisiniz. Hayata yeni bir insan kazandırmak birçok sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Öncelikle gebe kalmadan önce yapılması gerekenleri bilmek ve buna göre adımlar atmak hamilelik sürecinde bir takım kolaylıklar sağlayacaktır. Nasıl hamile kalınır? Hamile kalma yöntemleri, gebe kalmadan önce yapılması gerekenler gibi sorularınıza tam da bu yazımızda yararlı bilgiler vermeyi amaçlıyoruz.
Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için, hamile kalmadan önce yapılması gerekenlere dikkat etmek, gerek annenin gerek de bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir.
Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenleri maddeler halinde sıralayabiliriz:

• Hamilelik öncesinde ilk yapılması gereken doktorunuzdan randevu alarak, muayene olmaktır. Gebe kalmadan önce gerekli kan tetkiklerini yaptırıp, Pap smear testi yaptırılmasıdır.

Pap smear testi: Rahim ağzı kanseri taraması testi (Tüm kadınlara yıllık olarak yapılması önerilen bir testtir.)

• Gebe kalma çalışmalarına başlamadan 1 ay önce 400 mcgr folik asit alımını düzenleyin. Bebeğin sağlığı açısından son derece önemli olan folik asit asitli meyvelerde, yeşil yapraklı sebzelerde ve bakliyatlarda bulunmaktadır.

• Hamile kalmadan önce check-up yaptırarak bilmediğimiz hastalıkların teşhis ve tedavisi, almanız gereken vitaminler, yapılması gereken aşılar sağlıklı bir hamilelik süreci açısından son derece önemlidir.

• Kolay hamile kalmak için adet döneminin ilk 12-14-16. günlerinde düzenli cinsel ilişkiye girilmelidir. Yumurtlama döneminizin tesbiti için adet günlerinizi not alın.

• Düzenli olarak spor yaparak kilonuzu dengeleyin. Aşırı kilolu olmak ya da aşırı zayıf olmak hamilelik açısından risklidir.

• Gebe kalmadan önce dişçiye giderek dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlıklı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Gebelik döneminde diş eti hastalıkları erken doğuma sebebiyet vermektedir.

• Gebe kalmak için cinsel ilişkiye girdiğinizde bir saat yataktan kalkmayıp, belinizin altına bir yastık koyun. Böylelikle daha kolay hamile kalabilirsiniz.

• Hamilelik döneminde hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından doğru ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bol bol meyve ve sebze tüketilmelidir.

• Kafein tüketimi hamilelik döneminde 200 mg’dan fazla alındığı takdirde anne ve bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

• Hamile kalmadan önce sigarayı bırakın. Hamilelik döneminde sigara kullanmak erken doğum ve düşük riskine sebebiyet vermektedir.

• Gebelik döneminde alkol alımı son derece zararlıdır. Alkol bebekte öğrenme geriliği gibi birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Gebelik döneminde kesinlikle alkol kullanmayın.

• Hamile kalmadan önce eşinizin sigara ve alkol kullanması sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir. Eşinizi ağır, yorucu işlerden ve strestten uzak tutun.

• Hamile kalmadan önce para biriktirin. Mali durumunuzu gözden geçirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar ben ilk gebe kaldığımda habersiz olduğum için çok erken şeyleri hatırlamıyorum.Sadece şunlar aklımda.Tam adet günlerimde adetimde bile yaşamadığım çok güçlü bir ağrı saplandı kasığıma anlık soğuk terler döktüm o derece.Ki normal adet sancılarım da çok aşırı ağrılı olurdu ama bu bambaşka birşeydi uzun sürse katlanılmaz olurdu eminim.Sanırım o yerleşmeyle alakalıydı.Hatırladığım kadarıyla mide bulantısı yine adet olmama yakın 3-4 gün önce hafif hafif başladı çok sevdiğim kahvenin kokusundan tiksinince anladım.Sonra çoğaldı.Ve göğüslerim yine adet olmama yakın hafif bi sallanmadan bile acıyacak durumdaydı feci hassastı.Böyle midemden aşağıya sürekli birşeyler taşınıyormuş sürekli hararetli bir çalışma varmış gibi hissetmemde cabası.Ve hatırladığım kadarıyla adetten sonra hamile kaldım.Ama bazı sağlık sorunlarından dolayı aldırmak zorunda kaldım.Şuan daha bilinçli olduğum için şüpheli ilişkiden 2 gün sonra karnımda garip şeyler hissetmeye başladım.1 haftadır hala da var.Hep uykum var,halsizim ve canım hiç birşey yapmak istemiyor.Hayırlısı bakalım.

Kızlar merhaba göğüslerimde çok fazla hassaslık var dokununca veya yanlardan bastırınca çok acıyor aynı zamanda bir kaç günden beri sabahları idrarımı yaparken keskin bir koku var birde çok koyu idrarım adetime 1 hafta var bunlar hamilelik belirtisi olabilir mi ? LÜTFEN YARDIM EDIN BANA Cevapsız bırakmayın

Canm belirti icin bayağı erken. Zaten varsa da daha yeni dollenmistir yumurtan. Üşütüp enfeksiyn kapmış olablirsn. Ama inslah belirtidir bunlar 😊

Arkadaslr adet agrisi olup bide aşırı kahve lekeler olupda hamile olan yokmu aranzdaa acabaa (

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar bende de aşırı gerginlik var. Reglime 6 gün var bu gerginlik el titremesi ve kasık ağrısı hali bende bikaç gün önce başladı. Normalde ben reglimden önce bu kadar ağrı cekmem ve bu kadar gergin olmam. Sizce gerginliğim hamilelikten olabilir mi. Herşeye de gözüm doluyor bu arada.

Arkadaslr adet agrisi olup bide aşırı kahve lekeler olupda hamile olan yokmu aranzdaa acabaa (

bennnnn ilk gebeliğim aynen öle oldu. kahverengi akıntıyla anladık kızımı :)

Arkasndan geldi ama benm kirmizilar (((( o akintiyi da gornce artk adet olcam diye düşüncem

Benim daha 6 gun var adetime meraktan catladim bugun kan tahlili yaptirdim cok dusuk cikti hamilelik icin butun belirtiler var ama ...

Benim daha 6 gun var adetime meraktan catladim bugun kan tahlili yaptirdim cok dusuk cikti hamilelik icin butun belirtiler var ama ...

Adetinin en az 1 gün geçmesi lazım ama. Şuan çok erken. Nasil kabul ettilerki bu zmanda test yapmayi sana

Adetinin en az 1 gün geçmesi lazım ama. Şuan çok erken. Nasil kabul ettilerki bu zmanda test yapmayi sana

Kimse bisey sormadiki kac gunun var falan diye ben erkende olsa kesin sonuc cikacagini duydugum icin brklemek istemedim hemen yapmak istedim ama sonuc husran cok uzuldum

Adeti geçipte kanda bile cikmayanlar var. Senn bir de 1 haftan varr adetine. Boşuna üzülme bence tam yerlesmemis bile yumurtan. Adetin geçince yaptr testini canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…