hamileliğe hazırlık...

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
333
kızlar ben şubat mart gibi korunmayı bırakmayı düşünüyorum.hamile kalmadan önce nelere dikkat etmek gerek? hangi vitaminleri almak gerek. tabi ki bugünlerde zaman bulursam doktora da gideceğim ama burda bir ön hazırlık yapayım dedim.mesela folik asiti ne zaman almak lazım.kaç ay kullandınız siz.başka vitaminler aldınız mı?.yada bu hazırlıklara gerek yok mu.işte bunun gibi şeylerde paylaşımlarınız olursa çoook sevinirim.

Ben de tam buna benzer bir konu açacaktım siz de yeni açmışsınız :) bende korunmayı bu hafta sonu bırakıyorum. hap ile korunuyorum bu hafta sonu hapım bitiyor yeni kutu almayacağım. gelecek perşembe adetim başlayacak perşembeden önce doktora gitmeyi düşünüyorum jinokolij muayne test filan ne yapılması lazımsa yaptırmak istiyorum fakatadetime kısa bir zaman kaldığı için acaba uygun düşermi yoksa adetim bittikten sonra mı muayneye gitmeliyim karar veremedim :26:

aynı zamanda sizinde sorduklarınızında cevabını merakla bekliyorum. Acaba artık bebiş düşündüğümüz için böyle meraklı evhamlımı olduk anlamadım ben

hadi bakalım hayırlı olsun..
inşallah çok beklemeden alırsın bebeğini kucağına...
bence ol muayeneni jinekolojik muayene sonuçta...
zamana çok takılma

folık asıt hamıle kalmadan 3 ay önce baslanıyor folbıol var o günde 1 kez ıcılıyor folık plus günde 3 kez en önemlııs kızamıkcık gecırmedıysenız ası yaptırın hamılelıkte cok önemlı bu durum bende sızın dönemlerde düşünüyorum ıkıncıyı hayırlısı bakalım orkıde senın ılkmı bakarsın aynı zaman kalırız neyle korunuyorun ben hapı 4 ay önce bıraktım esım korunuyor suan

aaaaa bak canım herşeyden önemlisi ben bu aşı olayını unutmuştum.çok sağol.tabi ya vurulmak gerek ve sanırım en az 3 ay önceden bi arkadaşım vurulmuştu çünkü.ilk olacak tatlım benim daha çoooook var ama.hayırlısıyla martta falan bırakacağız korunmayı.ama işte bak aşı olayları falan var.şimdi vurulsam anca işte.hayırlısı canım inşallah düşündüğümüz zamanlarda hamile kalırız.

bazı eşler kan uyuşmazlıgı konusunu unutsbiliyuor.. buna dikkat edin öncelikle.. beslenmenize şimdiden özen gösterin..
ve varsa hayatınızdan sigarayı uzaklastırın.. bu dönemde en önemli olan sey stres yapmamak.. bu ay olmadı nenden olmadı endişelerine kapılmayın..
folicasite en azından 3 ay önceden baslanması gerekiyor.. ben gebelikten öncede bi doktor muayenesine gitme taraftarıyım..
hayırlı bebişler dileyelim sizlerede

canım hapı bıraktıktan sonra hamile kalmak için vücuduna zaman vermelisin. haptan arınıp kendine gelmesi için. 2-3 ay hamile kalma. doktora gittiğinde doktor da söyleyecektir.

arkadaşlar bizde bebek istiyoruz doktora gittim genel durum için tabi bebek istediğimizi söyleyince simir testi yaptı hormon testleri istedi ve birde folik asite başlamamı söyledi

bende aralık gıbı baslıycam folıge hormon testlerı evet ısteyebılıyorlar bendende ılk gebelıkte ıstenmıstı bukez yaptırmadım smear benımde baya oldu yaptırmayalı

canım hapı bıraktıktan sonra hamile kalmak için vücuduna zaman vermelisin. haptan arınıp kendine gelmesi için. 2-3 ay hamile kalma. doktora gittiğinde doktor da söyleyecektir.

merhabalar,

Dogum kontrol hapını ocak ayında bıraktım mayısta denemelere basladık. 3 ay hamıle kalmamaya calısın denıldıgı ıcın. fakat hala bebek sahıbı olamadık uzerınden onca ay gecmesıne ragmen. hapın coktan etkısı gecmıstır ve bunyemden kendıne geldıgını dusunuyorum fakat halen daha beklemedeyız. folık asıtte kullandım, esımde saglıklı sperm uretebılmesı ıcın ılac kullandı yıne tık yok. hayırlısı bakalım. bu ay da olmazsa sogan kurune baslıycam.

ceydacım kecıboynuuzu kürüde dene ıstersen bzı yapmsıtık ılk bebegımde hareketlı sperm sayısını arttırıyor
kayanamakta olan yarım lt suya 4-5 kecıboynuzu kırarak atılır kaynayınca kapatıp 5 dk beklenır sonra ıcınden kecı boynuzu parcaları cıakrılır suyu 1 brdk gece yatarken 1 bardk sabah ac karnına 2 hafta böyle gıdıyor sonra günde 1 keze ınıyor tavsuye ederim

Sagol ebrucum hic tahmin etmezdim hamile kalmanin bu kadar
Zor olabilecegini. Filmlerde bir gecelik iliskiden sonra
Hemen hamile kaldik diyor. Artik esimle ikimiz keske okadar
Kolay olsa diyoruz birbirimize bakarak :)

canım sıkma canını benim bir arkadaşın 11. ayda oldu.üstelik o hiç korunmamıştı.doktor doktor gezdi.sonra kafama takmıyorum dediği zamanda hamile kaldı.bi arkadaşın dediği gibi stres yapmamak önemliymiş galiba.bir de bir yerde okumuştum bazı vücutları doğum kontrol hapları daha fazla etkiliyormuş.işte bazen her şey tamam hazır oluyor da zamanı tutmuyor.sizinki de böyle bir şeydir tatlım.hayırlısı diyelim.inşallah en kısa zamanda alırsın o mutlu haberi.allah isteyen herkese zamanı gelince nasip etsin inşallah.

ben 2005 ocakta evlendım mayıs gıbı korunmayı bıraktık hapla korunuyordum aralık oldu hamıle kalamadım dra gıttım 6 ayda nıye geldınkı cok erken dedı dr olsun bır muayne olayım dedım ultrason hormon testlerı derken bısey cıkmadı bırde esınden sperm analızı alalım dedıler sayı sınırda cıktı sınır 20 mılyon bızımkı 19 du hamılşe kalırsın fakat daah gec dedı bızı ürologa yolladı ürolog haplar verdı esıme 3 ay kullanın dedı kullandık tekrar test yaptı sayı hemen hemen aynı bır 3 ay daha kullanın dedı hapta klomendı bıuz kendımız bır sayıya bakalım dedık bır test yaptırdık 2 ay fln sonra 9 mılyona düşmüş sayı sonra drda bu hap yan etkı yapabılıyor dedı bıraktık kadındogumcu buldum kendıme rahım fılmı cektırdım ondada sorun cıkadı arka arkaya 3 asılama gecırdım tutmadı asıalmalr bıttı 11 ay fln sonra dogal yolla hamıle kaldım yanı 2005 mayıstan ıtıbaren denerken arada 3 asılamada dahıl 2007 eylülde hamıle kaldım ben eger kalamazsan bırkac ay daha dra bır görünün derım bende dogumdan sonra hep korundum oglum 3.5 yasında sımdı spermlerımız ne alemde bılemıyorum kalırmıyım tekrar kolayca kalamazmıyım allah bılır artık olmazsa tedavıyle ugrasmam artık ha bıde bız tedavıer bıtınce kecıboynuzu kürü yapmıstık 1.5 ay sonrası kaldım buda etkenmıdır bılemıcem:)))

7 ay boyunca dogum kontrol hapı kullandım. ocak ta bıraktım. denemelerımıze mayıs ayında basladık hala hamıle kalamadım. bat 25 kasım adet belırtılerı de yok. bu ayda olmazsa dr a kesın gıdıcez. eger dr hersey normal sorun yok derse kesın stresten hamıle kalamıyorumdur. ılıskıye gırerken aklımızda bebek var. her ne kadar atmaya calıssam da olmuyor.

eşim bebek istiyor oglum 1.5 yasında mecburen iğneyi bıraktım 3 ay oldu amaben hazır deilim tam bi olsun dıyorum bı ıstemıyorum hayrılsı tabi ılıskıden kacarak korunuyorum ozlelıkle tehlıkelı donemlerde zaten adetım tam düzene girmedi ama genede folık asıte basladım 1 hafta once nolru nolmaz dıye bır de smear testı yaptırın birde ilaç kullanmamaya özen gösteriyorum bılgınıze arkadaslar cok mecbru olursam hafıf bı agrı kesıcı alıyorum o kadar röntgen felan da cekınmeyın yanı korunmayı bırakınca aslında bu önlemler ama aklınızd aolsun

bende doktora gittim muayane oldum,hamilelik için konuştum ama bana çocukken geçirdiğim hastılıkları sormadı.. ben kızamık geçirmedim. aşı ol diyen de yok??

en kısa zamanda sonuç alırsın inşallah canım.

bu ay sonuna doğru doktora gitmeyi düşünüyorum şimdiye kadar hep eşim korundu çalışmalara başlama durumunda hemen hamile kalma olasılığım nedir

Genelde folik asit hamile kalmadan 3 ay önce baslanilir ve yeterli oldugu söylenir ama kombi vitaminler almanin,özellikle balik yagi icerikli olanlarin daha faydali olabilecegi düsüncesindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…