Merhaba sevgili anne adayları. Bu süreçte can yoldaşlarınızı evden uzaklaştırdınız mı? Yoksa onlara kıyamayıp farklı önlemler mi aldınız? Doktorunuz ve veterinerinizin önerisi ne oldu. Paylaşırsanız sevinirim :)
benim minik bir kuşum var. bana çok bağlı ve bu kuşların çok çabuk bunalıma girip hayatlarını kaybettiklerini biliyorum. böyle bir sorumluluğu göze alamam ve ona kıyamam. şimdilik Allahım sen koru deyip birlikte yaşamaya devam ediyoruz. doktorum kuşlardan bulaşabilecek bakterilere çok hakim olmadıklarını söyledi. umarım bebiş de zarar görmez.
2 tane kedim var
toxo testım negatıf cıktı zaten tuvaletlerıyle ben ılgılenmıyorum eşim ilgileniyor, çiğ et de vermiyoruz
çok tatlılar kime verebilirim ki benım yuzumden baslarına bır sey gelirse hep vicdn azabı cekerım
ınsallah bır sey olmaz.
2 tane kedim var
toxo testım negatıf cıktı zaten tuvaletlerıyle ben ılgılenmıyorum eşim ilgileniyor, çiğ et de vermiyoruz
çok tatlılar kime verebilirim ki benım yuzumden baslarına bır sey gelirse hep vicdn azabı cekerım
ınsallah bır sey olmaz.
6 yaşında bir kedim var ve hamileyim.Üstelik 2 aşılama bir tüp bebek tedavisinden sonra kendiliğinden hamile kaldım.Herkesinki gibi benim bebeğimde kıymetli ama kedimde çok kıymetli.Onu hiç kimselere veremem.Üzüntüden ölür herhalde. Hamilelikte bi sorun yaşamadım zaten aşılarını hep düzenli yaptırıyoruz ve sadece kuru mama yiyor. Veterinerimiz hiç sorun olmayacağını söylüyor.Doktorumda bi sorun olmadığını söyledi.Toxo bağışıklığım var. Çevremdeki herkes karşı kedime ama ben kulak tıkıyorum hepsine.Bende hayvanlarla büyüdüm üstelik o zamanlar aşı maşı bilmezdik.Yalnız doğumdan sonra 2 katı özen göstermem gerekecek sanırım bebeğe alışana kadar. Bir arkadaşımında kuşu vardı hamileliğinde, bebeği şu anda 1 buçuk aylık.Herhangi bi sorun yaşamadı. Sağlıkla kucağınınıza alın inşallah bebeğinizi.
bir yakınım hamileliği köpeğiyle birlikte geçirdi. evleri dubleks, bebek doğduktan sonra bir süre bebeği üst katta tutup köpeklerine de üst katı yasakladılar. herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.
söyledikleriniz içimi rahatlattı. tek korkum muhabbet kuşlarında sık görülen papağan humması hastalığıydı. yetişkinlerde zatüre etkisi gösteriyormuş, anne karnındaki bebeklerde etkisi bilinmiyor. veterinerim biraz uzak dur kuştan dedi ama ben öpmeden duramıyorum. umarım hepimiz bu süreci sorunsuz atlatırız:)