• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğime annemin tepkisi

Çok sevinmiştir sevinmez olur mu hiç.. Herkes aynı şekilde gösteremez tepkisini. Beş Sevgi Dili diye bir kitap okumuştum tavsiye ederim.. Hayırlı olsun gebeliğiniz :nazar:

Bencede takmayin.benim annem çok mutlu.kayinvalidem hiç anlamadım zaten kayinpederimde bilmiyorum soğuk.ortanci kayinim tebrik bile etmedi.gorunc7em çok heycanli.küçük kayinim 4 gözle bekliyor yeğenini insanları anlayamazsin boşver.hamileliğin tadına bak

Benim annem de sürekli torun yok mu doye soran insandı çok şükür mutlu haberi vereceğim zaman geldi arayıp söylediğimde "aa hadi hayırlı olsun sağlıcakla gelsin" dedi ve konuşma bitti. Ayy benim kızım anne mi oluyor ne çabuk büyüdün sen gibi duygusal konuşma bekliyor insan annem de çok duygusaldır da aslında ama kadın feleğin cemberinden geçmiş onca yaşanmışlık tecrübe yanında bunlar basit gelmis olabilir dedim geçtim ve 6 aylık olduk hala daha öyle üzerime düşüp naptın nasıl durumun demez:D ama kv öyle olmadı çok sevindi surekli arar sorar halin nasıl canin bir şey çekiyor mu der filan ilgilidir. Yapi meselesi çok da şey yapma boşver. Ayrıca benimkiler de 3 ay dolmadan söyleme kimseye dediler kendileri de devlet sırrı gibi tuttu :D

Son düzenleme:
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize. Dediğiniz gibi belki ben abartıyorum ama bu kadar güzel bir şey olmuşken hala milletin dediğine kulak asıp daha ilk günden benim hevesimi kırıp kimseye söyleme demesi çok üzdü beni. Zaten bütün hayatımızı o MİLLETE göre yaşamadık mı. Elalem ne der diye. Bence bu kadar güzel bir şeyde kimsenin dediğine bakılmamalı. Sorarlarsa cevap veririz diye düşünüyorum

Düşük vs gibi gebelik sorunlari en cok ilk 3 ayda goruluyormus. Buyuzden bazi insanlar ilk 3 ay dolmadan bunu pek yaymaz. Oyuzden anneniz millete yayma demek istemistir de boyle soyleyememistir. Allah korusun oyle bisey olursa herkes sorar durur daha cok uzulursun diye demistir.

Merhaba bayanlar. 7 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 hafta önce öğrendik bebeği. Tabi çok sevindik. İlk bebeğimiz olacak inşallah. Öğrenir öğrenmez önce annemi aradım sonra kayınvalidemi. Anneme hamileyim deyince aaa öyle mi hayırlı olsun dedi sadece. 1 dk filan konuştuk zaten. Bu arada benim ailemin ilk torunları. Ben çok hevesliyim ama annem hiç tepki vermedi yani insan duygulanır filan ya öyle bir şey olmadı. Babam evde değildi babamı bile aramamış haber vermek için. Sonra kimseye söylemeyelim dedi neden dedim. Daha yeni ya millete çok uzun gelir sürekli sorarlar daha doğum yapmadı mı diye dedi. Ben o kadar heyecanlı ve hevesliyken onun bu davranışları beni üzdü. Sonra kayınvalidemi aradım kızım benim hamile misin şimdi sen çok şükür dedi ağlamaya başladı sevinçten. Sonra kayınvalidem benimle yada eşimle her konuşmamızda benim nasıl olduğumu bulantım filan olup olmadığını sordu. Annem tebrik etmek için henüz eşimi aramadı. Evde yaptığımız birkaç heves ettiğimiz şeyi anlattığımda bu kadar heveslenirseniz sonu kötü olur bir şey olur bebeğe dedi. Annemi gün aşırı ararım bir gün ararım bir gün aramam o şekilde. Konuştuğumuzda bana hiç nasılsın nasıl hissediyorsun diye sormuyor. 2 haftada bir kere sordu sadece. Bebekle alakalı bir konu ben açmazsam açılmıyor. Sizce ilk torun için ve bir anne için bunlar normal mi? Ben alınganlık mı yapıyorum? Sizin hamileliklerinizde anneniz nasıl tepki verdi? Annem eşimi aramadı sizin hamile olduğunuzu kayınvalideniz duysa ve tebrik bile etmese üzülmez misiniz?

BiZdede ilk 4 ay gebelik anne baba kardeş gibi yakın kişiler dışında kimseye söylenmez bebeğin beyin ve vücüt gelişimi için ilk 4 ay ciddi önem arz ettiğinden nazar kötü göz vs durumları için hemen denmez annenize katılıyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Annem soğuk mizaçlidir.
Beni çok sevdiğini bilirim ama gösteremez.
Ben de hamilelik haberino verdiğimde
"Aaaaa gerçekten mi hayırlı olsun" dedi.
Kv agladı sarıldı falan.
Ilk bebegimde düşük yaptım
Sadece annem agladı benimle.
Yani bazi insanlar duygularını gösterir bazıları gösteremez.
Bence anneniz çok mutludur ama bunu gösteremiyor olabilir.

Sağlıkla gelsin bebeginiz.

:nazar:Önce bebeğinize bir maşallah bırakayım :) Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

Nazardan korktuğundan söylemeyelim demiş olabilir belki anneniz. Mutlaka sevinmiştir :) siz hiç üzülmeyin..

Ayy bende annemin tepkisini çok merak ediyorum. :KK45: Haberleri yok 1 senedir uğraşıyoruz ama. Süreklide tembih ederdi hemen yapmayın diye. Zaten hemen olmuyormuş:confused: Sizede hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Bu tür konularda bende pek sevincimi dışarı vuramam ama annenizi siz daha iyi tanırsınız böyle midir hep bu tür konularda.

Aile yapınız nasıl bilmiyorum ama biraz daha örf adetlere bağlı ailelerde utanma tarzı birşey oluyor eşinizle belki o yüzden konuşamamıştır yada büyük tepkiler verememiştir en çok anne sevinir en çok anne üzülür (değişik ruh hali hastalığı yada standart annelerden değilse o ayrı tabi) rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin

Herkes ne kadar anlayışla karşılamış, şu tavrı kayınvalide gösterseydi vay haline.
Konuya gelecek olursak, hiç çanınızı sıkmayın, kimileri anneniz bile olsa böyle maalesef. Hevesiniz kırılmasın , siz mutluluğunuzu sonuna kadar yaşayın.

Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah hiç. merak etmeyin doğum olunca öyle bir sevecek ki anneniz bebeğinizi annenizi kıskanacaksınız aynı tepkileri gördüm annemden bizimkilerin de ilk torunuydu hiç kafaya takıp üzülmeyin

Hiç üzülme doğduğunda en çok senin annen sevecek bebeğini. Ben ilk hamileliğimde annem 48 yaşındaydı. Telefonda söyledim önce bi durdu sonra ne gerek vardı şimdi dedi. Sonra yani erken daha dedi. 25 yaşındaydım. Şöyle düşün onlar içinde yaşlılığı kafalarına kazımak gibi birşey. Buna alışması için zaman ver annene. Her insanın karakteri bir olmaz. Kimisi çok sevinir kimiside böyle şimdi ben yaşlandım artık diye düşğnüp afallar. Çocuklarıma annem baktı benden çok sevdi korudu. Eminim seninde öyle olacak. Ama ilk 3 ay söylenmemesi konusunda çok haklı. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

Merhaba bayanlar. 7 haftalık hamileyim. Yaklaşık 2 hafta önce öğrendik bebeği. Tabi çok sevindik. İlk bebeğimiz olacak inşallah. Öğrenir öğrenmez önce annemi aradım sonra kayınvalidemi. Anneme hamileyim deyince aaa öyle mi hayırlı olsun dedi sadece. 1 dk filan konuştuk zaten. Bu arada benim ailemin ilk torunları. Ben çok hevesliyim ama annem hiç tepki vermedi yani insan duygulanır filan ya öyle bir şey olmadı. Babam evde değildi babamı bile aramamış haber vermek için. Sonra kimseye söylemeyelim dedi neden dedim. Daha yeni ya millete çok uzun gelir sürekli sorarlar daha doğum yapmadı mı diye dedi. Ben o kadar heyecanlı ve hevesliyken onun bu davranışları beni üzdü. Sonra kayınvalidemi aradım kızım benim hamile misin şimdi sen çok şükür dedi ağlamaya başladı sevinçten. Sonra kayınvalidem benimle yada eşimle her konuşmamızda benim nasıl olduğumu bulantım filan olup olmadığını sordu. Annem tebrik etmek için henüz eşimi aramadı. Evde yaptığımız birkaç heves ettiğimiz şeyi anlattığımda bu kadar heveslenirseniz sonu kötü olur bir şey olur bebeğe dedi. Annemi gün aşırı ararım bir gün ararım bir gün aramam o şekilde. Konuştuğumuzda bana hiç nasılsın nasıl hissediyorsun diye sormuyor. 2 haftada bir kere sordu sadece. Bebekle alakalı bir konu ben açmazsam açılmıyor. Sizce ilk torun için ve bir anne için bunlar normal mi? Ben alınganlık mı yapıyorum? Sizin hamileliklerinizde anneniz nasıl tepki verdi? Annem eşimi aramadı sizin hamile olduğunuzu kayınvalideniz duysa ve tebrik bile etmese üzülmez misiniz?
Gerekmedkçe çok uzatmayın konuşmaları sizde eğer rahatsız oluyosanz. Yada açık açık söyleyin. Benm annmdr iknci çocuğuma çok şey yaptı. Bende ben doğrcam ben bakcam. Size güvenrek yapmadım dedim. Valla hamilelğn boyunca böyle kendini yersin. Ki daha hassaslasablrsn.
*annemle de aram çok iyidir arkadş gibi oldğmZdan rahatça konuşrz

hayırlı evlat olur inşallah.anneniz böyle düşünüp üzülmenizi istemezdi.yaptığının farkında bile değildir sanırım.boşverin böyle küçük şeyleri.hamileliğiniz keyfini çıkartın

Her insan ayni tepkiyi veremiyor canim.Mesela lisedeyken bi arkadasim benim babam kucukken vefat etti dedi.Ben sadece cok uzuldum diyebildim.Oyle salak gibi kaldim.Sonra cok yardimci olmaya calistim kiza.Bi akrabamizda hamileyim diye aradi.Cok sevindim dedim sadece.Boyle olaylara ciglik atip agliyamiyorum.Bazi insanlarda cok tepki verir tabi oyle insanlara anlayinca daha cok rahatliyorsun.Benim gibi siradan tepki verenlere anlatasin gelmiyor.Bence annende icinden cok sevinclidir ve heyecanlidir.Sen bunlara cok takilma.Insallah saglicakla kucagina al.
Ben de sıradan tepki verenlerdenim. Belki sizin için önemli olan birşey bana bir anlam ifade etmiyordur, fakat bir annenin torun haberini duyunca vereceği ortalama bir tepkiden az olmuş.

Belki geçmişinde bir nazar mevzusu vardır. Kimi 3 aylık olana kadar söylenmesini konuşulmasını istemez canim.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun..
Anneniz normalde nasıl biridir?

Back
X